Prosím veľmi pekne na ľudí,miesto,linku,kontakt....na záchranu života - kontakt, ktorý, dokáže zvrátiť najhoršie, keď už človek nevie nájsť východisko zo zložitej životnej (zdravotnej)situácie a nevie na koho sa obrátiť. Bez sociálnej, rodinnej opory. Za akýkoľvek kontakt - úprimný bez motivácie obohatenia sa - ďakujem.
Ak máte duševné problémy, cítite sa bezradní a neviete, ako ďalej, so žiadosťou o pomoc sa môžete obrátiť na linky pomoci:
Linka dôvery Nezábudka: 0800 800 566 (non-stop)
Linka detskej istoty: 116 111 (non-stop)
Linka nádeje: pre krízové situácie a rodinné problémy, ktoré vyžadujú väčší priestor: 055/644 1155
Liga za duševné zdravie: online poradňa, kontakty na www.dusevnezdravie.sk/online-poradna
IPčko.sk (www.ipcko.sk), bezplatná a anonymná poradňa pre mladých ľudí. Poradenstvo mejlom na ipcko@ipcko.sk a cez čet non-stop.
Krízová linka pomoci v súvislosti s koronavírusom (www.krizovalinkapomoci.sk): 0800 500 333 (non-stop)
Dobrá linka (www.dobralinka.sk): poradňa pre mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením. Mejl (non-stop, poradna@dobralinka.sk), čet (počas pracovných dní od 15.00 do 20.00) a videoporadenstvo (každý utorok a štvrtok od 15.00 do 20.00).
@denkatn ďakujem❤
https://ipcko.sk/ ich nonstop Krízová linka pomoci - 0800 500 333
@miriam_s Dakujem❤
@meluela ďakujem ❤
Nezvládam, ale hádam s pomocou dokážem zvrátiť najhoršie. Ďakujem za snahu dobrým ľuďom.
Mám aj zravot. problémy vážne - dnes mi pomohli aj ked len psychic....ďakujem sestričkám❤ veľmi si vážim ich prácu❤
Kludne si volaj aj 155 ak mas neprestavajuce myslienky na smrt, mozno by bolo lepsie sa nechat na nejaky cas hospitalizovat, kym zistia o co ide a nastavia liecbu. Zle pocity nakoniec vzdy odidu a zasa bude lepsie. Oplati sa pockat do dalsieho a dalsieho rana, lebo ta v buducnosti caka este vela krasnych dni a bola by velka skoda o ne prijst. Drzim palce, nech sa cim skor citis zasa dobre ❤
@meluela ďakujem, ano uvažujem o hospit. Aj som už bola raz. Len váham kvôli dieťatu, je mi to ľúto.....Mám strach, že zase bude bez mamy, ale pravda...čo z takej nanič mamy....ťažké to rozhodnutie, najmä bez soc. opory. Nemám nikoho, kto by ma podporil v tom, aj keď si uvedomujem potrebu. štud. som psychol. ale neviem si pomôcť.
Navstevujes psychiatra? Berieš lieky?
Zvratis najhoršie. Držím palce ❤️
Radsej byt bez mamy par dni/tydnov, nez cely zivot bez mamy. Aj ked si studovala psychologiu, sam sebe zial clovek nevie pomoct, treba na to dialog s inym clovekom/terapeutom, aby sa clovek len nemotal v kruhu. Kebyze aj nejdes teraz do nemocnice, urcite treba aby si sa cim skor do par dni dostala k tvojmu psychiatrovi, aby zvazil situaciu.
0800 800 566 linka dovery nezabudka non stop