Ahojte som na materskej 3 roky mam dve deti. Stale uvazujem co so zivotom co robit kam sa uberat raz mi napad e ze sa dam na externe studium potom mi napad e myslienka ze si urobim tretie dieta. Do toho sa liecim na depresiu a len vymyslam spekulujem a citim sa stratena
Uz si zrejme dlho na materskej. Chod do prace, zaclen sa znovu do spolocnosti.
@terezka1947 pomer mi skoncil pocas materskej takze sa nemam kam vratit a syn mladsi ma rok cize este dva roky mi ostavaju
Studovat externe mozes pocas rodicovskej aj pocas skoly. Cize, studovat zacni ked o tom premyslas😁 len rataj s tym, ze to nebude med lizat.
Ja ti dám len jedno odporúčanie: ak uvažuješ nad školou, tak choď do toho počas materskej, lebo nie je nič vyčerpávajúcejšie ako rodina, práca a do toho škola (vlastná skúsenosť 😉 😀 )
A co na to vsetko hovori tvoj partner / otec deti? Lebo mysienka, ze urobis si tretia dieta je zvlastne formulovana - sama si ho neurobis.
Nevieme ake mas zazemie, ci si mozes dovolit napr. studium a nepracovat pri tom, alebo sa po skonceni rodicovskej (kedze na materskej uz davno nie si, tak trva 34 tyzdnov) budes musiet vratit do prace aby ste vyzili...
Tiez nepises nic o tom co mas vystudovane alebo v com si vyucena, co si uz robila, co ta bavi a naplna, co by si chcela studovat a ako sa nasledne s danym vystudovanym odborom uplatnit.
Tieto otazky si musis polozit a zodpovedat ich, inak ti nevieme poradit ani my.
Popri lieceni depresie chodis aj na psychoterapie? Ak nie, tak by si mohla, mohla by si si ujasnit nejake veci a necitit sa tak stratena.
@autorka nikde nie je vytesane, ze musis byt so synom este 2 roky na rodicovskej. Na druhej strane ak to tak chces, tak zostan a naozaj skus tu skolu nejaku. Hoci zalezi aj na odbore, ktory by si chcela studovat, nech to ma nejake realne vyuzitie, podla mna.
Neviem, ci je zrovna riesenie mat dalsie dieta, samozrejme ak to tak citis tak ho majte, ale nie v style, co budem robit, urobim si dalsie dieta.
Otazka je aj, co hovori tvoj partner/manzel? On ta hadam pozna lepsie ako my tu, pozna aj vasu financnu situaciu.
vyskúšaj si nejaký kurz alebo niečo urobiť, ale nie školu, to myslím, že bude na materskej náročné. Ale ďalšie dieťa by som neplánovala, keď máš takéto pocity, že nevieš čo ďalej.
Dobry den, mozem vam pomoct popremyslat nad riesenim/uvedomenim, neviem ci ste sa niekedy stretli s koucingom. Bezne sa vyuziva na rozne temy, s ktorými si nevieme rady. Som momentalne na materskej a nechcem vyjst z cviku, preto ponukam doverny rozhovor zadarmo. Ja vam len pokladam otazky na prehlbenie vasich myslienok aby ste nasli zdroje/odpovede na riesenie vasej situacie, najdenie novej motivacie...
Skus nastupit po matreskej do prace,kt.si robila predtym....aspon budes mat trosku sajnu o co ide,no aj tak byde chvilu trvat,kym si zvyknes. A potom sa uvidi,co dalej.