Od vcera som chora, zvysena teplota, bolest hlavy, hrdla, celkova slabost. Muz spal pri dietati, aby som sa mohla vyspat. Co ma dorazilo (ale v podstate som to od neho aj trochu cakala), rano vstaneme, jedine, co sa ma spytal, ako som spala. Zbalil sa isiel do roboty, pritom moze kludne robit z domu. Ani slovom sa ma nespytal, ako mi je, ci mam teplotu a to rano mi bolo este horsie, som sa skoro pozvracala. Nemam doma uz ani sproste citrony, caj a chlieb. Necakala som od neho nic velke, len nech sa ma spyta ako mi je. Nic. Kebyze chcem, aby si zobral volno, tak ho o to poziadam, teraz mi ide len o to, ze ziadny zaujem ako sa citim, je toto normalne? Lebo mne sa vidi, ze mu musim byt uplne ukradnuta.
Chlapom nedopína. Pokial sami nie su v takej situacii a nezomieraju od nadchy. Potrebuju jasne a zretelné instrukcie. "Ostanes dnes robit z domu? Potrebujem pomoc. " mnohí to nemaju odkial vediet, v detstve sa okolo nich krutil rodic, nie oni okolo rodica, najcastejsie mama a preto maju mnohi zafixovane ze zena zvlada vsetko a vzdy. Dcery stafetu prirodzene preberaju lebo tuto automaticku starostlivost mame dako v sebe (vacsinou). Synovia nie. To je taky moj postreh co vidim vsade naokolo vo vztahoch (aj v mojom....)
ved sa ta opytal, ze ty si ocakavala rozsiahlu otazku je tvoj problem 😉 .... chlap v odpovedi by ocakaval zvestovanie toho, co mas na srdci, ale ked si mu len odpovedala "zle", tak pri rannych myslienkach na pracu,mmozno poradu, atd.. nemal chut ta spovedat a fukat. Ak by si vysipala to, co tu si napisala, zareagoval by inaksie.
Keby sa nespýtal nič, tak by bolo zle,že sa ťa nespýtal ani ako si spala. Otázka možno bola myslená celkovo,aká bola noc
spal pri dieťati, aby si sa vyspala, ráno sa ťa spýtal, ako si sa vyspala - no debil, fakt jasný znak toho, že si mu úplne ukradnutá. A ty si hrdinsky mlčala a nepovedala si mu, aby ostal doma alebo aby pred odchodom išiel nakúpiť, ale tu sa budeš ľutovať, pretože nepoužil presne tú otázku, ktorá je podľa teba správna. Skvele si to zvládla. Ešte nezabudni v sebe celý deň poriadne živiť tú urazenosť a byť ofučaná, keď príde domov
Aspon vies, ako sa mas o neho nabuduce postarat, ked bude zomierat pri sopliku.
Môj manžel by také niečo nedokázal urobiť, aj keď nepracuje z domu, by si vzal voľno a ostal by doma. Keď som chorá mám istotu, že je navarené, upratané a o mňa a dcérku postarané. Tiež je to naopak ak je chorý manžel. A aj keď mam len svoje dni, tak z práce príde a má vždy sladkosť a asi 500x otázka ako sa cítim. Takže podľa mňa nie nieje to bežné.
Veď sa ťa spýtal ako si spala, čo si odpovedala? Fajn? Mala si povedať, že ti je naprd. On nevidí do tvojej hlavy.
Pane boze zenska, vies kolko zien by menilo s Tebou? Nechal Ta vyspat, spytal sa ako sa spalo a vzal rano dieta. Fakt ste niektore nevdacnice nevdacne, uvedomite si neskor
Čo je smutné? Že ti nedokáže muž čítať myšlienky? Tak si mu mohla rovno na otázku povedať, nevyspala som sa vôbec, je mi ešte horšie.
hm, vacsinou, ked som chora, tak mi nie je az tak zle, aby som nezvladala byt doma, urobit si caj atd. keby mi bolo, tak by som vedela, ze to musim povedat nahlas, lebo moj muz nevie, ze tato choroba je ina ako predchadzajuce, teda ze potrebujem, aby zostal doma, postaral sa o dieta atd. co sa tyka nakupov, ako to mate zauzivane inokedy? ak tvoj muz zvycajne nakupuje a ma prehlad, co mate doma, tak ano, mohol si spomenut, ze nemate caj a citrony. ak sa tomu nevenuje ani inokedy, opat sa od neho asi neda ocakavat, ze teraz zazracne precitne a spomenie si na to, teda znova by som mu to vyslovne povedala. zistujem, ze vo vztahu je vseobecne lepsie rovno komunikovat ako ocakavat, ze nieco niekomu dopne. kazdy a kazda z nas ma tolko starosti, ze to niekedy vyjde takto blbo a potom su z toho blbe pocity (ktorym inak uplne rozumiem, ked je clovek chory, tak by bol rad, keby sa onho niekto postaral bez toho, aby to musel povedat, ako v detstve rodicia). autorka, zelam ti skore uzdravenie.
Teraz vazne si hlupa.
Nebud uknucana ako pes a prestan tu laskavo stekat po druhych.
Chlap naozaj potrebuje jasne instrukcie. Nirmalny muz nie je romanovy hrdina od Pilcherovej. Necita ti v ociach a titulky na cele si si zial este nevypestovala.
Je ti na figu? Povedz mu to. Chces, aby vedel, ze je ti horsie ako vcera? Povedz mu to. Potrebujes, aby nakupil? Povedz mu to. (ale tu ta podozrievam, ze si na to dosla, az ked odisiel a lutostivo si sa sfukla este viac).
Smutne je, ze mas tolko ocakavani, mlcis, chces, aby tvoj muz vycital z tvojho utrapeneho vyrazu, a ked sa tak nestane, tak sa fukas.
Alebo co cakas? Ze ti niekto povie: moje chudatko, rozved sa s tym bezcitnym odronom, zasluzis si Princa Krasona?
Mala si mu povedať, že nech zostane doma, lebo sa cítiš zle a nechceš byť s dieťaťom doma sama. Tak ako tu napísala jedna žena, chlapom občas nedopína. Aj dobrým chlapom. Zbytočne si sklamaná, nauč sa rozprávať s mužom.
Vieš on sa ťa v podstate opýtal len inak ako si čakala, muži majú iné zmýšľanie.... Veď keby ťa má úplne na salame tak sa ťa nespýta ani ako si sa vyspala a keby je úplný buran, tak nespí ani pri dieťati, ide si ľahnúť niekde vedľa aby sa vyspal keďže ide ráno do práce...
Ak ti bolo horšie ako včera mala si povedať spala som veľmi zle cítim sa horšie ako včera, nemohol by si ostať doma a postarať sa o dieťa?
Proste muži zmyslaju inak ako my ženy.
Nekop nohami okolo seba, keď sa ti nepáčia odpovede. A rieš si svoje muchy doma s manželom a kopni si do neho.
Mala si si otvoriť ústa, povedať mu, že ti nie je dobre, že potrebuješ ešte oddych, nech ostane doma s dieťaťom, nech ide nakúpiť. Možno z predchádzajúcich situácii, keď si bola chorá, vydedukoval, že to zvládneš, tak to neriešil.
Chlapom treba jasne povedat, co chces. Oni myslia uplne inak ako zeny. Cim skor to pochopis, tym lepsie… radim ti to ako zena v 26rocnom spokojnom manzelstve. Tiez mi chvilu trvalo, kym som to pochopila.
Tak on spí s dieťaťom aby si sa ty v kľude vyspala už len toto je mega znak lásky, a ešte sa ťa ráno opýta ako si sa vyspala, a zase je ten zlý, treba menej telenoviel pozerať lebo princ na bielom koni chodí len v rozpravkach
@zuzka000420 mna by tymto napr. dusil, staci sa opytat raz a to s tou cokoladou mi tiez pride prehnane. aspon zasa vidiet, ake sme my zeny rozne. a rovnako rozni su aj chlapi.
@deedol Asi áno, tiež súhlasím s každým názorom, chlapi a celkovo rodiny a ich životný štýl je rôzny. Mne to príde také super, vždy som chcela byť princezná, teraz sa tak cítim 🥳❤️
Ale tak ak neostal doma ani potom čo si ho požiadala tak sorry vadny kus doma.milujuci partner by sa postaral, obzvlášť ak by bol o to poziadany
@deedol Ja som sa tiež zamyslela, že načo by mi bola čokoláda, keby mám menštruáciu. Skôr by mi najviac pomohlo, keby ma nikto moc nezaťažuje niečím.
@zuzka000420 to je super, ze ste sa tak nasli ❤️
No to teda prrr zlata moja,ja mam dost vysoke naroky na muzov ale uz niesom 20rocna sopla co riesi hoc aku pizdovinu a robi z nej teatro a neofucim sa za vsetko.
S tym dietatom, napisala si ze ranne vstavanie.
Kazdopadne je to jedno, bud rada ze mas muza akeho mas alebo sa proste zbal a chod prec. Najdi si ineho
Riešiš totálne zbytočnosti. Co si ho rovno nepožiadala nech ostane doma?