Alkoholik pri deťoch

6. apr 2022

Vraj som sobecká keď nechcem zobrať otca alkoholika ku nám bývať až na neho dávam pozor . Mám dve malé deti ani jedno nechodí do škôlky a popravde už teraz sa nezastavíme . Dnes som za ním bola že ho vezmem do nemocnice až sa dá dokopy a iba som dostala výčitky že ho nechcem doma od neho aj od ostatnej rodiny . On k nikomu inému nechce ísť iba ku nám. Ja však nechcem aby ho tak videli , ja sama z neho nemám dobrý pocit , dlhé roky sme sa nevideli kým sa mi nenarodili deti. Zobrali by ste ho na mojom mieste alebo by ste trvali na hospitalizácii.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanazu85
6. apr 2022

Nie si sebecká,si mama. A alkoholika ku malým deťom,určite nie. Na prvom mieste je teraz len tvoja rodina-deti. Alkoholik sa potrebuje liečiť,nie ľutovať. Veľa síl prajem.

slnecnica82
6. apr 2022

Nezobrala by som k sebe alkoholika...načo, nato aby ti zničil rodinu???a výčitky okolia by som mala asi tak v ....veď nech si ho vezme širšia rodina, keď otvárajú ústa...

autor
6. apr 2022

@cocolino234 ja som to tak aj povedala ale všetci do mňa hustia že keď chce ísť ku mne že ho mám zobrať inak bude jeho smrť moja vina.... No proste citové vydieranie
@zuzanazu85 ďakujem

didi2102
6. apr 2022

Svokor je alkoholik, ja by som si to nepriala, buď liečenie a dodržať sľub neaky čas alebo smola , som v.manzelovej rodine 16rokov a nič sa nezmenilo , iba k horšiemu, manžel má ubezpečoval že svokor nikdy nebol agresívny ,proste sa.opije ide.spat,pred rokom prišiel ku nám opitý.na synovu oslavu, pred deťmi začal po nás vriekaat trepal dverami,vrieskať pred domom ,oslava sa skončila po 10min a ja som ostala bez slov, neospravedlnil sa nepamatal si ,neznášam keď dycha pripity na deti,keď sa.ich dotýka opitý a žeby to robil v mojom dome,nikdy ak keby to bol môj otec bohužiaľ toto sa nikdy nezmení

luccija
6. apr 2022

Do nemocnice ho treba dať nedaj sa vydierať.Uz si tu písala však?

janinah
6. apr 2022

Ostatnej rodine prenaramne vyhovuje.ze otec chce ísť k tebe.to ti je dúfam jasné.Nijakw výčitky si nepripúšťaj.chran si svoju rodinu.Alkoholik vie rodinu celkom zničiť.Nech otec ide na liečenie.

autor
6. apr 2022

@luccija nie , toto je prvý krát , dva týždne dozadu bol na psychiatrii pustili ho a začal zase vo veľkom piť a už sa tam nechce vrátiť
@didi2102 ja si toto pamätám že mi robil keď som bola malá preto viem aké je to hrozné pre tie malé deti a že si to budú vždy pamätať

sissy27
6. apr 2022

jasné, všetci tlačia na teba, lebo k tebe chce ísť, tak nech majú problém z krku. To určite... a tebe bude kto pomáhať so starostlivosťou o deti, domácnosť, keď budeš riešiť alkoholika?
Žiadne výčitky, nie a hotovo. Nech nastúpi na protialkoholické, potom keď bude abstinovať, tak sa môžete baviť o pomoci, dovtedy by ma ani nehlo.

dorothee
6. apr 2022

Bola som v takej istej situacii,otec alkoholik a hrozil mu vozik..bol by odkazany na celodennu starostlivost..a ja praca a tri deti..otvorene som mu povedala ze mu radsej prispejem na ustav..bohuzial tato umrel prv ako k tomu doslo..spatne ma mrzelo,ze som sa nezachovala moc pekne,predsa len to bol moj otec a on nebyval agresivny..takze sa rozhodni na zaklade svojich vlastnych pocitov a vztahu k nemu..a samozrejme s ohladom na vlastnu rodinu..

lucmirka124
6. apr 2022

Starala som sa o starkeho kt si rad vypil,4 roky , bola som studentka. Urcite taky clovek nie ku detom.mam 5 r dcerku, a co si? Teraz by som starkeho domov v ziadnom pripade,, a to som sa starala onho preto bo kazdy len somral nanho ze vsetko prepije, ja ako vnucka jeho prva, respektoval ma, a snazil sa,, ale sem tam ozaj nezvladol a prehnal to. To nieje pohlad pre deti🙏,,, dodnes nelutujem ze som mu do posledku pomahala, ale bolo to niekedy hrozne tazke

didi2102
6. apr 2022

Ak to trvá od tvojho detstva tak tam uz nieje šanca na nápravu, zničis seba/muža/deti , a k vydieraniu ... Vzdy by som mala rovnakú odpoveď, až prestane piť ! Nestane to dúfam vieš! agresívnym sa moze stat , no píšeš že zažila si si aj krik , neprípustné pri deťoch,my sme.obmedzili návštevy u svokrovcov na 3x do roka,svokrovi sa ani nepozdravim,svokra.moze ku nám prísť kedy chce,svokor len keď je triezvy,od vtedy u nás nebol čo ti poviem

kingstonka
6. apr 2022

Máš veľký dôvod prečo ho nemozes zobrat k sebe, ktorý by mali všetci pochopiť,a to sú deti. A viac by som nad tým neuvažovala.

maribell
6. apr 2022

To čo je za reči, že jeho smrť bude tvoja vina? To kde sme 👀 .. buď im to vyhovuje, chcu sa ho zbaviť a hodiť ti ho na krk, alebo majú nejaké ružové okuliare a myslia si, že keď on chce ísť ku vám tak sa tam zázračne vylieči.... Na tvojom mieste by som na to v žiadnom prípade nepristúpila... To nie je pohľad pre deti, oni potrebujú cítiť istotu a bezpečie doma..nie dedko, ktorý tam nebýva a sám sa rozhodol piť...ty nie si za neho zodpovedná

marianarem
6. apr 2022

Aj moj svokor je alkoholik, takze viem, o com hovoris. Alkoholik, ktory nechce prestat pit a nechce sa liecit, nema co robit nieze pri detoch, ale pri nikom. Nech zije sam.

diamond007
6. apr 2022

Hospitalizácia kvôli čomu? Tam musí byť dôvod.
A áno, zobrala by som ho na nejaký čas a pokúsila sa ho dať dokopy. Je to otec, budeš si to inak vyčítať celý život potom ako pominie.
Samozrejme kde je vôľa aj z jeho strany.

janickacrazy
6. apr 2022

nech ide na protialkoholické liečenie a ked sa vráti a bude čistý, tak može prísť k vám, to bude dobrá motivácia prenho, ked nebude súhlasiť, tak hold smola

bororka
6. apr 2022

Neviem aká si povaha a či by si si ozaj vyčítala, že si ho ku sebe nevzala.
Ja mám segru feťáčku, a povedala som jej, že kedykoľvek príde a bude chcieť to riešiť, som tu. Ale najprv musí spraviť ona krok. A vie, že za tým jej krokom by nesledovalo liečenie a to sa jej už nepáči. Týmto mám ja upratané svedomie, a ona vždy otvorené dvere.
Tak isto by som to riešila s tatom. Alkoholizmus je choroba. Ale pokiaľ on sám sa nechce liečiť, prečo by si si ho mala prisťahovať a tolerovať jeho správanie? Nevidím dôvod. Ak ozaj potrebuje tvoju podporu, tak jedine za tvojich podmienok. Keď ich neskôr nedodrží, bude to jeho voľba a ty z nej môžeš vyvodiť dôsledky.
A ďalšia vec, ako sama hovoríš, máš deti. Už musíš pozerať na rodinu. Čo na to tvoj muž?

pribinak
6. apr 2022

Všetci ktorí do teba hustia, nech si ho zoberú k sebe

rora
6. apr 2022

Kto je to ostatna rodina? ma surodencov? alebo ine deti okrem teba? kazdemu kto by si opovazil mne nieco na tvojom mieste vycitat, by som navrhla nech si teda starostlivost rozdelite nech ukazu svoj charakter ked ukazuju prstom na teba, ziadne take ze otec chce ist k tebe tak je to 100% tvoja zalezitost. za svoj stav si moze sam. vzala by som ho k sebe iba ak by si alkoholizmus poriesil liecenim a aj to len na obcasne byvanie na skusku ako to pojde, dajme tomu 2 tyzdne u vas, 2 tyzdne nech je u inej rodiny... alebo vybavovat nejaky ustav/domov pre dochodcov (neviem aky ma vek)

bibina32
6. apr 2022

Jednoznačne nie

mirka438
6. apr 2022

Urcite nie, ja som svojho ani na navstevu nepustila lebo bol vkuse opity, nieto si ho este nastahovat domov. Aj ked som sa vydavala tak som ho poprosila, aby prisiel iba v pripade, ze nebude pit. Neprisiel. Radsej isiel do krcmy. Na to v zivote nikdy nezabudnem

mariejenka
6. apr 2022

Ked umrie, jednoznačné to nebude tvoja vina...😅 Snaf ten človek co ti toto povedal,to nemohol myslieť vážne, nech sa spamataju! K malým detom nikdy!
Ocovi by som povedala, že môže, ale nesmie piť,nic! Ani pivo, inak mu v mojich možnostiach pomozem.
Moj oco je tiež ochlasta, a ked uz zacina mat hladinku,je najmúdrejší,vsade bol, všetko videl,a uz zacina používať aj vulgárne slová,vtedy balim deti a odchádzame z návštevy.a to ho opakovane prosíme,aby nepil keď prídeme...ale to darmo.

markus1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina0078
6. apr 2022

Nezobrala by som alkoholika k sebe.

amelie2017
6. apr 2022

Moj otec je alkoholik a nikdy, nikdy by som si ho domov nevzala. Aj keby neviem kto na mna ako tlacil. Mne je jedno, kludne nech skonci ako bezdomovec, mal/ma na vyber. Uz viackrat si vybral. Jeho zivot. Moj mi kazil dost, kym som byvala doma, viac si nenecham.

vilma7
6. apr 2022

V žiadnom prípade, vyrastala som v rodine alkoholika a určite by som si nikoho nevzala domov. Ani keby nemám deti. A už dupľom nie, keď tu deti sú.

zuzanazu85
6. apr 2022

Žiadne psychické vydieranie. Žiadna tvoja chyba. Žiadne výčitky. Žiadna ľútosť! Či je otec,či dedko. Nik mu do hrdla násilím alkohol neleje a ešte zničí rodinu kvôli jeho ,,slabosti". Žiadne slovo ,,ale" je otec. Buď liečba,alebo ,,rob ako chces otec". Alkohol zničí viac vzťahov,ako nevera,krivda, závisť. Vlastná skúsenosť. Žiadna ľútosť!

zoeeoz
6. apr 2022

Svokor je tiež alkoholik a s mojou dcérou sa stretáva sporadicky a nikdy nie sám.. k nám by som ho nikdy nevzala, max na 2h návštevu ale nemá záujem ani on ani ja, mam to ľahšie.. podľa mňa robíš dobre