Alkoholičkou na materskej?

spalka
13. jan 2011

Natrafila som na tento clanok: http://ona.idnes.cz/alkoholickou-na-materske-pr... a na 3 zo 4 otazok na konci textu som odpovedala pozitivne, mam za zacat bat? 😀
Ano, tesim sa na vecer ked malinka zaspi a ja si dam poharik vinka (a dam si ho aj sama 😅, dokonca som uz pridala aj cigaretku na balkone 😒 ), ano, zboznujem svoju dcerku ale uz som zacala zavidiet ludom co chodia dennodenne do prace, ano, nemam na seba cas a chyba mi moj muz ktory je vela v praci...ale nie sme na tom vsetky podobne?

mbrazd
13. jan 2011

poharik vinka si dam aj ja 😀 , tiež zavidim ludom, ze maju pestrejší život, niekedy mam dni, ze ma uz nic nebavi, nic sa mi nechce. Neboj, je to normalne, vzhladom na to, ako sa nam na materskej "zúžia obzory". A také rady, ako ved chod a uzi si a tak, po prvé: s kým, ked vsetci su v praci a ked pridu z prace, bavia sa len o praci a po druhe: ist niekam s inymi mamičkami - rozhovor len o detoch ...

spalka
autor
13. jan 2011

@mbrazd dni kedy ma nic nebavi a nic sa mi nechce mam aj ja, som nervozna, na kazdeho vrcim...chcem ja vobec dalsie babo? aj o tom zacinam pochybovat. a tie dni tak rychlo bezia a stale to iste ☹, niekedy mam pocit, ze nedokazem byt s dcerkou ani bez nej...no este ze mam tu skolu, tam sa normalne tesim! huba sa mi tam nezastavi, akoze z extremu do extremu

ivana82
13. jan 2011

neobavaj sa, je nas viacero takych, co prezivame rovnake pocity...napriklad ja dostat manzela niekedy niekde bez maleho...skoro nemozne ocakavanie a uz vobec nie na viac ako 2-3 hodinky, nieto na vikend...tiez chceme druhe babatko, no ked si predstavim dalsie 3 roky doma s dvoma detmi, zviera mi krk a zacina ma boliet zaludok...moze to zniet ako neskutocne sebecke a niektore mamicky mozu nadobudnut pocit, ze som najhorsia na svete, no tak sa citim...🙂 tak sa neboj, nie si s takymito pocitmi sama 🙂
ps: len ten nazov temy znel strasne az odpudzujuco 😉

zucha
13. jan 2011

ja napriklad som chcela mat deti kratko po sebe aj pre to, aby som nebola na materskej 10 rokov. Chceli sme minimalne 3 deti a ak by sme ich mali po sebe, tak to fakt vyjde na velmi dlho. Takto to budem mat rychlo za sebou a dostanem sa do pracovneho pomeru vcelku rychlo.
Ale musim povedat, ze mna zatial takyto zivot bavi a mame ho vcelku aktivny 😀 Muz skoro vobec doma a ja sa teda pekne musim obracat 😉 Mat len jedno, asi by som sa tiez nudila a uzila si poharik vinka a cigaretku z casu na cas. A veeeelmi rada.

spalka
autor
13. jan 2011

@ivana82 no, nazov je odpudzujuci 😉 dufam, ze sa tam nedopracujem 😀

spalka
autor
13. jan 2011

@zucha no klobuk dole! ale ja nemam pocit, ze sa nudim, ze by som bola prilis samoluba? 😲 😀

mircalla
14. jan 2011

@spalka bud rada, ze malu mas. su rodicia, ktorym maju chore deticky alebo im dieta zomrelo. su mnohe, co nemozu otehotniet. radsej si vaz, ze mas zdrave dieta, ja tvoje pocity za uplne normalne nepovazujem. Ak si si neni vobec ista, ci chces dalsie dieta, tak nad tym ani neuvazuj. Takze nie, nie sme na tom ani nahodou vsetky podobne, ja si materstvo uzivam

mircalla
14. jan 2011

nechap ma zle, na trochu oddychu vecer sa tesim aj ja, i ked bez vinka a cigarety. ale pocity, ze zavidis ludom, ze chodia do prace, zda sa byt doma steorotypne, ci mas pocit, ze nedokazes byt s dcerkou ani bez nej.....mi nepride, ze si zrovna matersku uzivas, preto nie celkom chapem snahu o dalsie dieta. sorry za nazor...mozno tvrdy. ja som na dieta cakala dlhe roky a velmi komplikovane sa to podarilo, makala som predtym v praci 15 rokov, tak sa na to divam inak.

dajna11
14. jan 2011

aj mne a občas zdá toto teraz také stereotypné,sama s malým....iba samé ťuťu muťu....ale zasa ked si to zoberiem celkovo tak v práci nakoniec strávim ovela viacej času v živote ako s dieťaťom na materskej nie? kolko rokov budeme maťkať v práci?a kolko zažijeme to že malé sa naučí chodiť?hovoriť? ja by som o to necchela prisť,je to krásny čas a teším sa na to. a tiež sa teším ked nastúpim opäť do práce,ale tak tiež už teraz viem že mi bude chýbať drobec. ono kod konečne vyrastie a bude sa snim dať komunikovať a užívať si zábavu tak budem musieť byť v práci....no ale tak to chodí.....

kamajka
14. jan 2011

kočky 😀 dobra tema........ ja si pohar vinka teda nedavam ale niekedy by som si uz poriadne rupla 😀 😀 😀, uz som siedmy rok na md a poriadne depky mam zo vsetkeho......

traktor
14. jan 2011

no ten nazov 😀 ..ja ze co to?..tak sa som v tomto uplne ina..asi mi uz preplo alebo co.. 😀 ..ja nepijem nic len vodu..este ani kavu nie..na materskej som uz 13 teda skoro 14 rokov, a uz teraz zle prezivam, ze ten cas tak rychlo ide a ja budem musiet po matkovych troch rokoch nastupit do prace..nebojim sa robit, ved som pracovala..a aj materska je podla mna praca, ale skratka neviem si to predstavit, mne je dobre tak a nic mi nechyba..

kamajka
14. jan 2011

@traktor obdivujem ta, ja som na dne uz po siedmych rokoch 😀

medyna
14. jan 2011

ja sice nie som na materskej tak dlho ako vy, ale tiez sa tesim, ked Naty konecne vecer zaspinka a ja sa mozem zacat zaoberat aj niecim inym, ako behanim okolo babatka. Nie zeby ma to otravovalo, aby to niekto zle nepochopil, ale trosku casu pre seba a priatela potrebujem mat. Lenze, sranda je ze nas tato je od skoreho rana az do vecera v praci (sice ako kedy), ale ma dost stresujucu pracu,a musi byt stale v strehu aby prezil 😀 , takze vecer okolo deviatej uz s nim nie je normalna rec .... Cize, ja si sadam k telke alebo k netu vacsinou opat sama, a ten poharik vinka si veru niekedy dam.

medyna
14. jan 2011

@kamajka
@traktor no baby, tolke roky na materskej? Klobuk dolu!

dj788
14. jan 2011

ja bebe len cakam tak neviem no myslim, ze zaklad je byt dobra mama, a priznajme sa kazda mame obcas myslienky ze uz mame vsetkeho plne zuby no po chvilke nas to prejde ,a netxka sa to len deti.BYT mamou je proste praca na cely zivot 🙂

mamutka
14. jan 2011

dievcata, ak mate dojem, ze cely den opakujete tutu-mutu malym detom, tak kludne prepnite a hovorte s nimi ako s kolegami, citala som v knizke o vyvoji reci, ze niekolkomesacnemu dietatu je total jedno o com hovorite, proste nerozumie - to je jasne, ale hlavne potrebuje pocut vas hlas..... kludne mu prerozpravajte obsah vecernych sprav, rozoberajte filozoficke traktaty, ci jadrovu fyziku, hlavne nech to je lubozvucny spisovny rodny jazyk, nejake prehnane maznanie nebude babatku chybat a vam to pomoze udrzat si nejake myslienky v hlave 😎
a to ze si clovek vecer sadne o 9 sam k telke a potrebuje vytiahnut pohar vina, lebo manzel je unaveny - ved to nie je nic strasne, to si predstavte tie nespave deti, ktore pred 23. vobec neuspite ani keby ste sa na hlavu postavili ( mam ho doma, prekypuje energiou od narodenia - pred polnocou neslo uspat ), dievcata, mat klud od 20.-21. hod. je parada a teste sa, nie zufat si ze do 20.ste na nohach.....ja som si prvy rok nijaky film ani nic v telke vecer nemohla dovolit, dieta stale hore....
ked mi je tazko a riesim stereotyp a podobne veci, ktore matky prepadaju, tak si vzdy poviem, ako mi je strasne dobre, lebo matkam deti zomieraju...vacsina matiek na tejto planete nema istou, ze ich dieta bude mat v noci suchu teplu postel, strechu nad hlavou a ze dostane zdravotnu starostlivost....
chapem, ze s viac detmi po x rokoch na materskej je to tazsie, ale je len na vas, aby ste sa nastavili inak, zacali s detmi hovorit o inych veciach, postupne sa to iste vylepsi...clovek si musi pomoct sam, tak uz to chodi. teda pokial nejde o nejake vazne stavy, ako su depresie a pod....

berus222
14. jan 2011

@spalka ja mam tiez niekedy plne zuby toho, "co prave som". dat si vecer pohar vina ked maly zaspi u nas nehrozi, lebo maly zaspava az po mne. najnovsie zacal zaspavat o 23. juhu!!! to uz padam na drzku od unavy z celeho dna. kazda matka je rada, ze ma zdrave dieta a snazi sa ho urobit stastnym, ale som aj za to, za kazda z nas musi byt tosku sebecka aj pri starostlivosti o deti.

estterka
14. jan 2011

tak ja si matersku uplne vychutnavam,vobec mi nevadi,ze na seba nemam cas,vobec si neviem predstavit,ze by som malu niekomu zverila a isla prec od nej,hoci len na chvilku.tento cas mi nikto nikdy nevrati a uz teraz sa desim momentu,ked pojdem do prace a nebudem moct byt s nou ☹ mne je dokonca obcas smutno,ked dlhsie spi,lebo uz by som si ju chcela opat pritulit 😵 zmenil sa mi zivot uplne,ale som ovela spokojnejsia teraz ako predtym 🙂

medyna
14. jan 2011

@berus222 suhlasim s tou sebeckostou. Samozrejme s troskou. Urcite vsetky svoje deticky lubime najviac na svete, ale sem-tam troska vypnut nezaskodi. Samozrejme, ak to tak citis a potrebujes. Len stastna a spokojna matka ma stastne dieta. A to chceme vsetky. 🙂 Ja mam vo svojom okoli mamicky - kamaratky, ktore miluju svoje deti a vedia si urobit aj cas pre seba. Maju sice trosku starsie detvaky ako ja, ale ich deti su spokojne, sebavedome .... Ufff, som odbocila paradne od temy, dufam, ze ma nevymazu .... 😝

mircalla
14. jan 2011

@traktor pekne si to napisala.
ja by som prijala dalsie dieta ak by to slo, ale nejde. je to makacka, ale nic krajsie neexistuje. uzila som si cestovania, skolu, karieru, ale tomuto sa nic nevyrovna.

jaruska6
14. jan 2011

Kočky,aj ja závidím tým,kt.už o 20.00 sedíte pri TV,alebo na nete.Môj malý je od narodenie aktivista,tak na pol očka zaspí okolo 21:00,ale pomaly každú pol hodku sa prebudí.Práve mu idú zúbky,takže už 3 mesiace ani neviem,čo je to vyspať sa v noci a niekedy mám toho všetkého plné zuby.Malý celý deň mrnčí, nechce jesť,spať,manžel večer nervózny z práce.....,veď to poznáte.V istom zmysle sa teším do práce,aj nie.Keď si predstavím,že tam zas strávim miesto zaplatených 8 hod.min.10,malého uvidím až večer....Každú chvíľu ma tam bude niekto drbať,hodnotiť môj výkon,klienti si na mne uľavia.....,tak si vždy poviem,že to doma je predsa len lepšie a starám sa a zveľaďujem vlastné dieťa,vlastnú domácnosť a nie niekoho firmičku.....A zas ten úsmev môjho drobčeka,jeho objatia,pohladenia,to sa nedá ničím nahradiť.jednoducho na MD sa striedajú dobré dni so zlými,horšie s lepšími a tak dookola.Takže hlavu hore,veď tí naši malinký nás potrebujú 😎 .

mircalla
14. jan 2011

@jaruska6 🙂))

mamutka
14. jan 2011

@jaruska6 tak tak.... ja som napr. mala v praci vzdy vela zodpovednosti a stresu, MD je pre mna nadherna, aj ked narocna, lebo dieta tiez velmi aktivne. a pri detoch co zaspia o 20. fakt neviem, kde je dovod na staznosti. neviem co robia zeny, ktore tak moc chcu spat do prace, to mi zostava len zavidiet, ze tam maju tak fajn prostredie a pohodovu pracu 😀

medyna
14. jan 2011

@jaruska6 ja si uvedomujem, ze moje babo je uuuplne super, ukazkovo spinka v noci, budi sa tak 1-2 krat na papanie .... som z toho velmi happy . Ale nam este neidu zubky, tak uvidime .....

redangel32
14. jan 2011

Ahojte. Zaujimava tema 😉 Ked som zila na SLovensku poznala som jednu "znamu" ktora prechadzala z materskej na matersku len aby nemusela do prace. Ma nakoniec 4deti a 2potraty. V tom case co sme sa stretavali mala 2deti. Byvala nedaleko nas a stale ma volala prid na navstevu pokecame. Uprimne poviem,ze tiez mi dobre padlo pokecat s dospelym,ved male dieta este toho nenarozprava a muz byval dlho v praci. Lenze to neboli navstevy iba o kecani. Ked som prisla,tak stale nieco naliala! Oni si s muzom radi dali "do nosa". Postupne mi to uz zacalo vadit,nakolko pocas dna matka nemoze mat vypite,pretoze nie je 99,9% v strehu. Zacalo mi vadit,ked prisla k nam tak otazka: Nemas nieco? vino...,kedze sme to s muzom nepili a nepotrebovali sme na podobne blbosti minat peniaze,kedze sa dali na rozumnejsie veci vyuzit. Zacala si alkohol uz nosit k nam sama. Kolko krat som k nim prisla tolko krat sa pilo a kamaratiek ako na beziacom pase. Postupne zacali mat s muzom problemy,ja som jej mala robit svedka a podobne. Co ma uz naozaj nebavilo. Nakoniec manzelstvo skoncilo a nase "kamaratstvo" tiez. Pri tretom dietati chodila pocas dna!!! taka opyta,ze ju len znamy tahali s krcmy aj s dietatom. Neviem ako je teraz na tom? Uz by mala aj pracovat 😝.Pretoze MD skoncili.
Tolko skusenost s alkoholom pocas MD. Co sa mna tyka mam priatela co je abstinujuci alkoholik,takze u nas alkohol nehrozi 😉. Ale niekedy by som si aj ja rada dala ...hlavne,ked clovek je uz z nervami v koncoch. Nuz neda sa 🙂
@traktor klobuk dole tak dlho na MD!!!! Ja som pri prvom dietati ani nevedela ako zbehli 3roky. Pri druhom som sa uz nevedela dockat do prace 3mes. pred ukoncenim MD som nastupila do prace. A teraz pri tretom uz po 20m. mam dost. Tiez by som uz najradsej sla do prace. Pritom som neprechadzala z MD na MD. Ako toto vas baby obdivujem!!!!
Ja som sa neskutocne psychicky trapila a teraz je to tiez podobne. Je to hlavne kvoli stereotypu 😒

sirinka
14. jan 2011

hm...aj ja sa tesim na vecer, ked budem mat chvilku pre seba, nie vzdy sa mi to podari, lebo nase zaspavaju kadejako, len nie lahko a v rovnaky cas...a dam si obcas aj pohar vinka...ale iste nie kazdy vecer...
co sa tyka prvotnej otazky, ci sa ti moze stat, ze sa stanes alkoholickou....no moze....ono to fakt treba trosku kontrolovat, alkoholikom sa clovek stava velmi nebadane, niekedy to ma rychly spad, niekedy to ide velmi pozvolne...
navyse ak sa snazite o dalsie babo, asi by som minimalne cigarety vynechala a aj alkohol obmedzila na co najnizsiu davku....

cicimotinka
14. jan 2011

...ja som bola 10 rokov vydatá bezdetná, po 10-tich rokoch sme mali super stereotyp, pohodlíčko, ktoré sme vymenili za malého šmudla z DD. ...Tiež sa niekedy pýtam, načo mi toto bolo dobré, či mi nebolo fajn, ale potom si sama sebe nabrýzgam, že som krava... ak si mám priznať tie najhlbšie pocity, tak by som nemenila a brala by som druhé hoci aj hneď... aj keď ma niekedy štve to, že z bývalého života mi nič neostalo, lebo na to nemám čas...
...a pohárik si dám niekedy večer, keď malý spí a ja čučím pred pc... zato sa nepovažujem za alkoholičku a nepovažujem to ani za kompenzáciu za zmenu života... proste si dám trochu vína, príp pol štamprlíka pre chuť a na dobrú noc... a nemám rada psychológov, ktorí nemajú čo na práci a silou-mocou potrebujú prísť s "novým objavom" tak budú štuchať do všetkého a hľadať závery, ktoré sú od pravdivého pomenovania na hony vzdialené... 😀

atrami
14. jan 2011

normálne sa divím, že som sa tam nedopracovala. Som na materskej už 8 rokov, posledné dieťa nebolo plánované, a už sme mali vybavenú školku, ja prácu, zaplatenú dovolenku. Nejako to neriešim. Plány do budúcnosti mám, zároveň s deťmi chcem ísť na vysokú. Deťom som obetovala všetok voľný čas, na úkor seba, iná cesta nebola, babky ďaleko. Ale o rok dlhšie ešte doma, tak neviem. 😉

mircalla
14. jan 2011

@mamutka presne tak, roky zodpovednosti, vela nadcasov, hoci som v praci mala uspech a bolo tam dokonca aj fajn, absolutne mi to nechyba....skor sa cudujem, ze ma niektore veci vobec vedeli vytocit a ze som ich vobec povazovala za dolezite. uz sa nad tym len pousmejem. ked som otehotnela, mala som ist sluzobne na 3 tyzdne do ciny a USA, ale vykaslala som sa na to...dieta bolo prioritou. ak nebudem musiet kvoli financiam, tak ma tam 2 roky nik neuvidi

mamutka
14. jan 2011

ono tie myslienky, ze uz nemozme to a to asi pridu na kazdu.... ved kazdy sa aj na matky tak pozera - ked baba otehotnie, tak jej bezdetne slobodne kamosky idu stylom - chudera, ma po zivote...
lenze ja uz to vidim inak, ked vidim parik, bezdetny, len tak si idu spolu dvaja - mne sa zdaju nekompletni....nemozem za to, je to pohlad, ktory odkialsi zo mna vykukol a som stastna, ze sme traja....uz by som nechcela vratit cas ani za nic, ten zivot predtym bol fajn a naplnal ma, ale az teraz vidim, ze skutocny zmysel ma nieco ine. Je super dopriat si cestovanie a realizaciu v praci a pod., ale som rada, ze to mam za sebou.
napokon, ja mam za sebou aj matersku, aj rodicovsku, v pondelok nastupujem do prace a som plna zmiesanych pocitov....uzite si matersku, kym je, ked si predstavim, ze maleho cely den neuvidim, vecer chvilu spolu a popritom aj domacnost a tak....akosi mi to pride, ze nanho budem mat malo casu ☹