Alkohol, dieťa a sociálka

cynthia87
14. nov 2018

Dobry vecer mamicky, potrebovala by som poradit v nasledovnom. 15 rocna dcera, chodi este na ZS, sa u kamaratky opila a kedze ju nevedeli prebrat, zavolali jej zachranku. Viem, ze nas navstivi socialka. Netusim ale co mozme ocakavat. Bude socialka informovat aj skolu? Skonci sa to len tou jednou navstevou socialky? Sme uplne normalna rodina, taketo problemy inak nemame. Dakujem.

zuzanockamt
14. nov 2018

@cynthia87 zaplatíš aj výjazd RZP a pobyt v nemocnici

mogaa
14. nov 2018

No podľa mňa si sociálka overí aj správanie dcéry v škole...rodičom môže veriť že to bol ojedinelý prípad, ale aj nemusí....

ave17
14. nov 2018

U nás bola informovaná aj škola a následne znížená známka zo správania

cynthia87
autor
14. nov 2018

@ave17 mozem poslat ip?

lilke
14. nov 2018

@ave17 @cynthia87 ak sa neopila v skole, nemozu jej znizit znamku zo spravania. museli tam byt aj ine problemy priamo v skole.

sorciera24
14. nov 2018

@lilke mozu jej znizit znamku zo spravania, ak to maju ukotvene v sk. poriadku a odhlasuje to pedagogicka rada.....u nas to bolo takto pre fajcenie v meste....

ave17
14. nov 2018

@cynthia87 bolo to pred 15 rokmi, moja spolužiačka, viac o tom neviem, alev skole problém nemala, myslím predtým, a známku jej napriek tomu znížili

nevludna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
14. nov 2018

@lilke v školskom poriadku majú mnohé školy napísané, že žiak sa má správať vhodne aj mimo školy, citujem bod zo školského poriadku mojej dcéry:

Žiak je povinný správať sa aj mimo vyučovania, a to aj počas voľných dní a prázdnin tak, aby neporušoval zásady spolunažívania, mravné normy spoločnosti, nepoškodzoval verejný a súkromný majetok, robil česť škole aj sebe.

Takže celkom možné, že sa dá znížiť známka zo správania aj kvôli takémuto správaniu.

beky1813
14. nov 2018

@nevludna mas velmi vhodny nick 👍idealny k tvojnu vyjadrovaniu

@cynthia87 aj vyjazd budete platit, hadam bude socialka len na jednej navsteve.

mysicka36
15. nov 2018

Výjazd RZP nebudú platiť. Z akého dôvodu? Pred pár mesiacmi som volala ožralému susedovi záchranku lebo mal aj hlavu rozbitú a nevedel sa postaviť. NIČ neplatil. A u dieťaťa duplom treba takéto stavy riešiť. Nič nebudú platiť, kto by rozhodoval komu v akej miere. A sociálku poslať musia. Takže už len aby sa presvedčili, že to bolo proste jednorázový skrat. Ono tí puberťáci sa dokážu scápať aj z mála.

mysicka36
15. nov 2018

Realita je ale iná.

nevludna
15. nov 2018

@beky1813 vyjadrovanie je len forma, pre mna je dolezity obsah...pride mi divne, ze ludia su uplne ok s tym, ze ich bude buzerovat socialka a skola...chore

sorciera24
15. nov 2018

@nevludna a co je na tom buzeracia?.....vsak nech nesie zodpovednost za svoje ciny...ako aj my dospeli....sorry, ale aby sa 15rocne decko opilo do bezvedomia.....mi teda nepride ako vhodne spravanie!....ani ako matke, ani ako ucitelke....tiez asi sa v praci nezrubete, ze?

zuzanockamt
15. nov 2018

@mysicka36 platí sa pobyt v nemocnici

17juraj17
15. nov 2018

Tiez sme chlastali a nie malo. Bohuzial mam aj skusenost ked taketo divcatko som ako mech niesol domov na ramene. Je strasny pocit. Okoli si z nej robilo srandu ked jej dvihli hlavu a mrtvo jej padla na stol. Aj ked bola cudzia vzal som jej kamartku nech mi ukaze kde byva pretoze by ju tam este niekto pretiahol. Absolutne suhlasim ze maju rodicia znasat tvrde nasledky svojich deti. A ano je pravdou ze moze byt hradeny vyjazd, hospitalizacia aj znizena znamka. Popravde tiez mam pubertiaka chlapca ale bohu dik ale aj bohuzial nerobia problemy chlapci ale dievcata v skole fajcia, piju a dokonca nosia aj travu. Neviem kam to speje ale asi uz som stary. Ako bolo spomenute v jednom filme.... Maaaalo sme je rezali maaalo

nenne27
16. nov 2018

@mysicka36 za vyjazd a pobyt v nemocnici sa plati pokial ide o neplnoleteho opiteho...tvoj sused mal uz zrejme 18😉

ibrunova
16. nov 2018

A možno vám na tri mesiace vezmú prídavky.

marfikchov
16. nov 2018

@sorciera24 plne súhlasím, však nech slecinka vie, že to nie je len tak sa opiť. Vraj buzerácia, teraz na všetko, čo nám niekto či niečo prikazuje alebo zakazuje, nazývame buzerácia, obmedzovaním a pod. Ak raz je to ukotvené v školskom poriadku, tak to treba rešpektovať a ak s tým nie sú stotožnení, nemali ho podpísať, prip. dieťa dať tam, kde to v školskom poriadku majú.

iguaza
16. nov 2018

@nevludna Chudiatko dieta a chudaci rodicia, ze? Co si dovoluju, ved je to len do bezvedomia opita teenagaerka. Podla tvojho slovnika musia mat tvoje deti asi fakt uzasnu vychovu na hulvata
Je uplne spravne ak si prevezme odpovednost za svoje ciny a rodicia tiez

iguaza
16. nov 2018

@cynthia87 Pevne dufam, ze moje deti nebudu chodit do skoly s ludmi, ako je tvoja dcera. Tiez sme skusali alkohol, ale sme sa tak maximalen pripili a to az v 17-18 rokoch, opit sa ako doga v 15 je fakt uzasna vizitka. V uplne normalne rodine sa deti neozieraju v tomto veku, takze inak ste uplne normalna rodina....ehm. Mozno ponaucenie, a mozno jej ani to nepomoze

cruz741
16. nov 2018

Mali sme taký prípad v rodine.. Celkom nedávno.. Výjazd ani hospitalizáciu neplatili, bola poistená v Unione.Prišlo však upozornenie, že ešte raz, tak platiť budú.. Žiadnu návštevu zo sociálny nemali a v škole sa to vôbec neriešilo..

nevludna
16. nov 2018

@iguaza akoze bez socialky a debilnych uradov by ludia boli nezodpovedni? ako vies, aky trest alebo ako si to s mladou vybavili? moj nazor je len ten, ze hento je uplna zbytocnost a buzerovanie...sa tu tvarite, ako keby ste sa nikdy neozrali ked ste boli teenageri :D

nevludna
16. nov 2018

@iguaza opit sa ako doga...vies, ak je chuducka, nie je zvyknuta pit alebo co, nepoznas ich...clovek sa vie opit "ako doga" velmi lahko a ani to nemusi byt umysel pani mudra a slusna

nevludna
16. nov 2018

@marfikchov hej hej, aj nemci boli ticho, ked sa palili zidia, vsak treba respektovat zakony a buzeraciu....vdaka za takych co neboli tupe stado oviec a snazili sa tych chudakov aspon schovat

beky1813
16. nov 2018

@nevludna takze tebe pride normalbe, ked sa 15 rocne decko ozerie tak, ze mu treva sanitku? No to sa pohybujes v divnej spolocnosti.

marusia12
16. nov 2018

No neviem 😀 ... dnes sa tu akosi moc bojíme polície, sociálky, suseda... a pritom by stačilo sa občas postaviť za svoj život. Jedna sociálka hore dole, dve... tri. No tak sa to nejak porieši a ide sa ďalej. Dvojka zo správania? No boože.

nevludna
16. nov 2018

@beky1813 robi sa z toho zbytocna veda, boze....skor ty sa asi pohybujes v nejakej nabozenskej sekte ak tebe to pride nejake nove ze pubertiaci piju

beky1813
16. nov 2018

@nevludna zbytocna veda? No dufam, ze moje dcery nenatrafia na deti rodicov, ako si ty