Ahojte,prosím vás poraďte,moja sestra má problém s alkoholom,býva s priateľom,ona stále tvrdí že to nie je pravda,že ju nič netrápi,už viackrát som to s ňou preberala,stále popiera.ako ju môžme dostT na liečenie,viem že musí s tým súhlasiť,čo ona nesúhlasí,už sme sa rozprávali aj so psychiatrickou,už sme z toho zúfalí,chceme jej pomoct,ale ako,nechce..
To asi len tazko ak tam ona sama nechce ist.. Asi si to zatial ani nechce priznat takze musite len cakat..
Nerada to hovorim ale pokiaľ si alkoholik sám neprizná, že má problém a že ho aj chce riešiť, tak mu nikto a nič nedokáže pomôcť
na to musi prist jedine sama. ona vam teraz tvrdi, ze nema ziadne problemy a pravdepodobne si to aj mysli a pokial si to mysli tak ziadne liecenie ani nema zmysel. viem, ze je tazke sa pozerat na to ako sa nici ale je to jej rozhodnutie a kym fakt nepridu do bodu kedy bude na dne tak asi nebude chciet prestat
Mohla by ist na detox,tyzdnovy,poznam osobu ktora tam bola teraz je na antabuse,uz rok je bez alkoholu skuste to skuste ju presvedcit na ten liek sa nesmie pit,mohla by skolabovat...
To je velmi tazke, muz ma bratranca, uzasny clovek, odbornik, ale alkohol ho total nici. A tiez si s nim nikto nevie dat rady. Byva s rodinou u rodicov, ty su z toho na prasky. Naposledy niekde spadol a prepichol si pluca. Proste s nim nikto nepohne. Ale o to horsie ak je to zena. No zial je toho cim dalej tym viac.
Je mi to ľúto ale pokiaľ si to ona neuvedomí a nepadne na úplne dno ako ti tu aj iné ženy písali tak ty sama nič nezmôžeš. Jej priateľovi to neprekáža??
@martinkojakub to áno,ale ako ju ustriehnuť aby nepila, ona nechce ani počuť o liecbe
@lujziana44 ja ho veľmi nemusím,tolerujem ho len kôli synovi čo majú spolu,je to taký typ len JA A JA, nikoho iného nevidí.on si tiež vypije.
@mima3256 aha, takže oni sa skôr tak "našli". Ach no keby viem ako ti poradiť ale s takýmito ľuďmi veľmi ťažko!! Treba ich asi len nechať aby si nabili hubu (sorry za taký drsný výraz) a možno potom sa uvedomia!
@mima3256 na ten liek sa nemoze pit ta osoba bola najprv na tom detoxe potom pil ten liek aj ked sa napil na ten liek trvalo to tyzden ale bolo jej tak zle ze prestala pit..ale musi jej ho niekto pravidelne podavat
Tak v tomto ťažko radiť. Lebo fakt je len jedna možnosť, nechať ju aby si to skúsila zažila, kam vedie ten jej spôsob života, pokiaľ nepadne a neuvedomí si, že nechce takto žiť, tak sa liečiť nepôjde, ty nemôžeš nikoho do niečoho takéhoto nútiť, aj keby veľmi chceš pomôcť :(
@mima3256 nič neurobíš, pokiaľ ona sama nechce, tak ju nijak nedonútiš ísť na liečenie, jedine, žeby si jej pohrozila sociálkou, že jej možu zobrať dieťa, ale či to zaberie, netuším
hmmm, byť tebou tak sa snažím postarať o malého a ich nechaj tak, nech si robia čo chcú. komu niet rady tomu niet ani pomoci
@ciola
@cecilia68 joj ženy, to by ste sa čudovali akí ľudia majú deti pri sebe, u nás na sídlisku jedna mamička 5 detí, chlastá ako chlap, už na nu aj sociálku volali susedia a nie raz, no deti má stále pri sebe, kedy ju stretnem tedy je opitá, sestra robila v krčme a ona tam bola stálym zákazníkom každý boži den, chúdence deti
@janickacrazy len najhoršie na tom je, že fakt pri mnohých problémoch trpia deti a tie potom s takými spomienkami musia žiť :(
@mima3256 ona si myslí, že nemá problém, preto ho ani nerieši. Je to ťažké, nasilu to neporiešite. Ono v podstate alkohol je len dôsledok. Skúste jej pomôcť s tým, čo alkoholom vlastne rieši...(slabé sebavedomie, pocit nedocenenia, depresia, nuda, nejaká trauma- potrat, autonehoda, úmrtie príbuzného...)
Nijako, musí padnúť na dno a prísť na to sama. Ináč nepomôžu žiadne prosby, dohováranie a pod. Nepomáhať jej. Čo vám poradila psychiatrička?