Ale máte vzťahy so švagrovcami?

25. júl 2021

Nie v každej rodine je to ukážkové. Ja som jediná nevesta a mamina zároveň. Mám aj starších švagrov aj mladšie švagrine o niečo ,no oni sú bez záväzkov atď.. cca 10rokov ako to zaokrúhlim tak sa nejak nestretávame.. keď sme aj chodili na návštevu ,tak sa akoby vyhýbali ,skoro nikdy tam neboli. Vzťahy su na nule. Nasilu komunikácia . Ja len som chcela vedieť ako to máte vy 🙂 lebo tu uprednostňuju kamarátov

marci77
25. júl 2021

u nas tiez tak, brat mojho muza nema zaujem o nejake navstevy u nas, ani my u nich sme este neboli .....ked sa stretneme, tak pri prilezitosti Vianoc, Velkej noci a podobne u svokrovcov

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sidicek
25. júl 2021

Podľa mňa je to prirodzené, že slobodní ľudia bez záväzkov radšej trávia čas s priateľmi ako prividatou mamičkou s deťmi.

jana_eyre_2
25. júl 2021

Mám 4roch švagrov, 3svagrine a keďže každý z nich je iný, mám aj s každým iný vzťah..

S jedným švagrom som sa nevidela už asi aj 10rokov (so sestrou sa rozišli, ale vždy som ho akceptovala), druhý švagor bol nepríjemny snáď od začiatku ako sme sa spoznali, má takú povahu a videli sme sa nutne asi pred 6timi rokmi, už aj z FB má odstránil.. s tretím švagrom vychádzam fajn, bývali sme chvíľu u nich, chvíľu oni aj u nás spolu so sestrou a detmi - keď sme stavali domy, vždy si pomáhame a vieme sa porozprávať, je kamarát s mojím mužom.. s posledným sa vídame raz za čas, rozprávame sa v rámci povrchného rodinného vzťahu, o bežných veciach..

So svagrinami sme každá iná, ale všetky sa vieme porozprávať, zasmiať aj keď máme rozlisne nazory a niekedy sa asi dosť nepochopime.. s jednou si rozumiem viac ako s ostatnými dvoma, ale rada ich mám vsetky, sú mi blízke a beriem ich ako také vzdialenejšie sestry..

simsalabim
25. júl 2021

My sa stretavame relativne casto 1-2x za mesiac) a vztahy su ok, ale prekaza mi iba jedna vec - najradsej chodia vsetci ku nam (z mojej aj manzelovej strany). Som rada, ze sa u nas dobre citia, no… Ja by som celkom rada isla niekedy aj k nim, aby sme pre zmenu nemuseli nic chystat a potom upratovat… no oni su schopni odignorovat aj narodky deti, aby nemuseli urobit oslavu a pod. To sa mi nepaci, no ale neriesim. Minule tiez jedni chceli prist na grilovanie k nam - dva dni pred tym sme prisli z dovolenky, veci este neoprane, neodpratane… nehodilo sa mi hned dalsi zhon, tak hovorim, grilovacka ok, ale u vas, u nas sme boli od jari uz 6x. Tak ze si to premyslia…. A grilovacka nebola.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
len_nig
25. júl 2021

@simsalabim tak toto je sila 😂

lylyjana
25. júl 2021

my byvame blizko seba, so svagrom v pohode, svagrina je taka nemastna neslana. Je mila, ale nema nejak zaujem sa rozpravat. Ked sa jej niekto nieco opyta, potom sa stazuje, ze to len ludia vyzvedaju. Tak som sa perstala pytat a beriem to ako povinnu jazdu, ked sa musime navstivit... je mi to luto, myslela som si, ze budeme kamosky, no je na uplne inej vlne.

nikka055
25. júl 2021

S muzovou rodinou komplet (svokrovci, svagrovci)sa nestretávame, nemaju zaujem....moj brat s manželkou sa ozvu aj zastavia, tak isto aj my...

cacianka
25. júl 2021

Ja som v manželstve nemala svokrovcov ani švagra/svagrinu. Muz bol odtrhnuty od rodiny asi od puberty /ucnovky. Az po x rokoch sa to ukazalo že aj bol divny, prejavilo sa to ze mal nefunkcnu rodinu aj na jeho postupnom asocialnom živote, kt vyústilo do rozvodu.
Par rokov po rozvode som sa spoznala so sucasnym partnerom. Tešila som sa ze má kompletnú rodinu a ja získam novu polorodinu, nových ľudí v živote. Svokrovci ma prijali v pohode, za celych 15 r. mi nedali najavo averziu ze som rozvedená a inej viery/nevieri a už nechcem sobášny list. Iba svokra maka poznamky ze by sme sa mali dať naporiadok.
Zato svagrina ... Neviem aké má hemungy.
Žije so svojou rodinou 130km inde, chodili k rodičom kvôli deťom dosť často, tak sme sa snažili načasovať naše návštevy občas vtedy ked tam boli aj oni (pracujeme na smeny, netlacili sme sa casto a stále) vyslo to cca raz za 2 mesiace. Ale z ich strany ignoracia. Cez deň sa to dalo, pri praci v dome to zbehlo nenapadne, ale večer úplne. Mohli sme si 1 - 2 hodiny v klude posedieť, vypit caj, zahrat karty, pokecat. Nie.este ani spravy nezacali a oni sa vyparili do izby. Ani mú. Raňajky ignore. Obed ledva ledva čiastočne spolu, večera ignore.
Nejaky program, kratky výlet aspoň 1-2 x rocne vôbec. Nič. Žiadna snaha ani po našich navrhoch.
Ale ona furt behala ku kamarátke, on na tenis, ani sa nesnažili zosúladiť a nájsť spoločný čas. Vianoce ani raz, ine oslavy či posedenia nič. Ok.
Ale aj ked boli raz za čas nejake kvazi spolocne chvile , tak divne poznámky, blbe reči. No a pri 2 udalostiach mali také nezmyselné utoky a urážky, ze som odstrihla kontakty s nimi. Potom za cca 10r som sa s nimi stretla iba na rodinnych oslavach 5x a 1x v nemocnici ked doviezli svokra.
Zato moja rodina prijala partnera lepšie. So sestrou sme boli viac x partia na dovolenkách, vyletoch, oslavy doma aj v restike, grilovacky, guláše, vianoce. Stretnutia a pomoc u rodicov.
Neriesim, je to ich rozhodnutie. Im je asi prednejsi kostol a miluj blizneho svojho iba v biblii (katolici)

kkovacovak
25. júl 2021

Tolerujeme sa ale nie sú moja krvná skupina. Povedzme že majú zvláštny životný štýl. Stretávame sa sporadicky.

dominikak4
25. júl 2021

Manželova sestra je odo mňa staršia o 18 rokov, žije sama asi 100 km od nás, nemá manžela a ani deti. Trávi u nás každé Vianoce, Veľkú noc, Dušičky a v lete príde tak raz do mesiaca na pár dní. Má svoje muchy, tým že je sama, ale mám ju rada, beriem ju ako sestru aj napriek vekovému rozdielu, nakoľko moja sestra je od malička ťažko postihnutá a vždy mi chýbala, pretože som sestru mala a aj nemala. Ja sa snažím vzťahy medzi ňou a manželom podporovať a posilňovať, aby si ako súrodenci rozumeli a často ju k nám volám. Mne je ju aj ľúto, že je taká osamelá. Mama im zomrela ako malým, majú len jeden druhého.

belaanabela
25. júl 2021

Toto tieto vzťahy aj mňa trápili, som s malej rodiny tak som sa tešila že sa rodina rozrastie... No nestalo sa!? Nemá význam niečo siliť, vzťahy majú byť obojstranné. Ú nás p. SVOKRA robila tienovu politiku.
Momentálne je to neaktuálne obaja švagor i švagriná sú rozvedený, oni sú tie tipy čo len radi chodia 🤭😄😉

deti95060810
25. júl 2021

žijeme ako na opustenom ostrove... asi aj preto, že všetci sú od nás vzdialený 30 km, poniektorí aj 50.... A potom v rodine máme autistu, s ktorým akosi nikto nechce mať nič spoločné.... Takže rodinné putá sa dosť popretŕhali. Nerobia sa žiadne oslavy, stretnutia - nič....

janickacrazy
25. júl 2021

@deti95060810 dosť smutné taký prístup, moja sestra má postihnutého synčeka, má viac diagnóz, možný aj autizmus a stretávame sa normálne všetci, dokonca boli aj na dovolenke s nami aj s malým, veľmi mu prospieva, keď ho všade berú, aj keď je to náročné s ním

veronice
25. júl 2021

Brat s manzelkou byvaju o 4 brany dalej od nas, zaroven su krsnymi nasej dcere takze s tymi sa vidavame niekolkokrat do tyzdna (kavicka, ihrisko, zmrzka...) , vztahy super, aj dcera ich velmi lubi takze no problem 🙂 my sme v BA a muzova rodina v Skalici takze s nimi sa tak casto nevidame (tam je to cca raz za mesiac mimo covid obdobia) ale vztahy tiez super 🙂

simsalabim
25. júl 2021

@elizabet173 len sa mi to zda uplbe zbytocne… byvame vsetci v domoch, mame sukromie, vsetko mame po ruke, nic netreba prevlacat. Deti sa mozu stiahnut do izieb,ked ich to uz nebavi (mam velkacov). Aj my mozme ist dnu, ak je moc teplo alebo sa rozprsi…. Proste by sa mi nechcelo ist niekde na luku, ked mam svoj dvor.

lujza123
25. júl 2021

To hlavne záleží aj od toho aké majú súrodenci vzťahy medzi sebou. Keď sú si blízky a kamaráti tak sú spolu častejšie aj keď majú každý svoje rodiny. Ale niekedy sú súrodenci skôr ako rodina, majú sa radi ale každý je proste z iného sveta a nemajú chuť na žiadne extra spoločne aktivity okrem rodinných stretnutí.

A veľky vplyv má na to aj dynamika a zvyky tej ktorej rodiny. Napríklad z mojej strany sme zvyknutý skôr niečo spolu podniknúť - turistika, výlet, chata, ísť na kávu, na pivo, na pizzu, koncert .... Rodinné oslavy/navstevy v malom (rodicia, súrodenci) u nás prakticky niesu, narodky si slávi každý osve. Keď už býva oslava/stretávka skôr široká rodina, veľa ľudí a tiež skôr niekde vonku....

Z druhej strany zas žijú úplne odlišne. Rodinné stretávky (s povinnou účasťou) iba v malom rodinnom kruhu (rodicia + ich deti s partnermi + vnúčatá) iba pri príležitosti niekoho narodenín ci Vianoc, iba doma (žiadna restika) a na môj vkus pomerne casto. Široká rodina (bratranci, sesternice) vobec.

Takže s svagrami aj švagrinou si rozumiem ale stretávanie a trávenie spoločného je proste uplne iné z každej strany

hvolkovamirka
25. júl 2021

vztahy v rodine su vzdy komplikovane 🙂 my sa stretavame casto no vztahy su ako tak v pohode, no nie su dokonale 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
25. júl 2021

Ja to už ani nechcem meniť . Nechávam tomu voľný priebeh. Čakám na to keď budú mať rodiny a budú mať iné hodnoty a možno potom si budeme viac rozumieť 🙂nikomu sa nejdem vtierat

ninusa221
25. júl 2021

Akože ja mam len taku potencionálnu švagrinú.. ale dako sme si nesadli ona je taka tichá iba sa učí nikam nechodí ( obe sme na VŠ) taka oničom akože mam ju rada ale da sa snou bavit tak o škole🤷🏽‍♀️😅