Aký postoj mám zaujať k manželovi?

11. apr 2021

Ahojte. Poprosim o radu.
Manzelia sme 9 rokov, som na MD s 2.dietatom.
Manzelstvo 3 roky je o nicom, manzel stale klame, vymysla si, je totalne lenivy, okrem toho za posledneho 1,5 roka popija. Okolo domu som nasla poschovavanych XX flias vodky, samozrejme, neboli jeho. Tuto situaciu konecne vidi aj muzova rodina, doteraz mi akosi neverili, ze by prave on mohol mat problem s pitim. V praci, kedze pracuje na romskej skole ako ucitel, ma podmienku od sefky, ze do konca juna ma odovzdat papier o ukonceni 2.aprobacneho predmetu, inak leti. On totiz tento predmet studuje uz 6.rok. Cas leti a o 1,5 tyzdna ma diplomovku odovzdat, no vidim, ze sa spolieha, ze mu ju dopisem, kedze nema ani polovicu. Presne to tvrdi aj v praci pred kolegynami, ze ma na to zenu. Ja ale odmietam. Doteraz som mu ozaj so vsetkym pomahala, od Vianoc denno denne mu prizvukovala, ze treba pisat, ze mu s tym pomozem. No samozrejme skoda mojich reci a prosieb. Nevyvija ziadnu snahu. Absolutne ziadnu ani okolo rodiny, deti, domu. Miesto nejakej prace okolo domu uteka na kavicky k mame, babke a ujovi aj 5xdenne cez vikend, po praci jeho cesta najprv vedie k nim, az potom k nam domov. Aj svokru som prosila, nech riesi uz aj z ostra jeho nezodpovedne spravanie, no mam pocit, ze kedze je jej jefine dieta, vzdy sa necha jeho recami ukecat. Razne som mu urcila hranice, zakazala alkohol, prikazala psychiatra, inac odchadzame. Len mi ta podpora zo strany jeho rodiny chyba, pretoze ich ukeca, ako nas ma rad a podobne. Recami dokaze hory prenasat, no skutky chybaju.
Ked skolu neskonci, prichadza o pracu. Ja chcem do mojej nastupit od januara.
Ked svojim sposobom ho mam rada, no uz mu nwverim.
Na mojom mieste este by ste mu pomohli??

aleshka_supermama
11. apr 2021

https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/mam-problem-s-manzelom-2/
To si ho ešte stále nekopla do riti 🤦‍♀️? Vieš čo ti poviem, komu niet rady tomu niet pomoci.

maris5
11. apr 2021

Dat mu poslednu sancu, ze ak nespravi tu diplomovku a skolu, ze odchadzas. Ze si nevazi teba, ani nema zaujem sa starat o rodinu. Len je otazka, ci mas kam odist.

kitycat
11. apr 2021

Pti odchode nechaaj na stole kluce a papiere o rozvode... Za chvilu mu aj rit utierat budes lebo aj na to ta ma...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
11. apr 2021

Načo ti je podpora od jeho rodiny? Veď keď oni problém nevidia tak o to lepšie, aspoň nebude mať problém kde bude po rozvode žiť a kto ho bude živiť a kto bude zaňho robiť.
Už si tu rady dostala, evidentne sa nič nezmenilo ani uňho a u teba tiež nie... buď sa v tých 💩💩💩 utopíš s ním, alebo sa konečne pohni ďalej bez neho. Toto lepšie nebude.

0silvia0
11. apr 2021

toto vyzera ako nejaka diagnoza, porucha osobnosti...

janeninka
12. apr 2021

Ja na tvojom mieste by som sa pytala samej seba ci takyto zivot chcem

janickacrazy
12. apr 2021

Určite by som mu nepomáhala s diplomovkou, je to jeho škola, on musí prevziať zodpovednosť. Ty si to možno robila z lásky, že si mu pomáhala, ale tým pádom on nemá žiadne povinnosti, vo všetkom sa spolieha na niekoho iného, že to urobí zaňho. To sú také typy ľudí, pokiaľ nepadne na hubu, tak ma pohodu a všetkých len využíva. Pokiaľ máš kam ísť po rozvode, nie je o čom. Jeho rodina bude možno stat na jeho strane, ale to je jedno. Ty myslí na seba a deti, aby vám bolo dobre. S alkoholikom vám dobre nebude.

hviera81
12. apr 2021

a co sa stalo pred 3 rokmi? kedy a preco zacal byt taky?

autor
12. apr 2021

@hviera81 otehotnela som, na babo sme sa tesili, bolo po 5.rokoch. Zacal akoby menej o rodinu javit zaujem, popijat vtedy dennodenne 1,5 l piva...dovtedy sme fungovali ako tak v pohode, no s narodenim syna akoby dostal 2.pubertu. Zacal kaslat na vsetko, namiesto pomoci sa na vsetko vykaslal, ved zena spravi, aj tak je na materskej. Postupne presiel na tvrdy alkohol, roboty okolo domu sa nedotkne. On totiz akoby nevidel, co treba chlspskou rukou urobit. Podla neho je vsetko ok. Namiesto zodpovedneho muza mam doma 36-roc.pubertiaka, kt. cas travi na mobile, pri telke, internete, ked ho poprosim nieco spravit, tresne dverami a ide spat. Len on to nevidi, v praci a pred znamymi sa hra na neuveritelneho pracanta, kt si doma nesadne. Proste cele zle .. a ja blbana zivim v sebe stale iskierku nadeje, ze bude milujuci manzel, starostlivy otec a pracovity clovek

hviera81
13. apr 2021

nie si blbana, myslim ze my zeny take sme, aj ja teda... stale dufam , do posl. momentu....