Zienky, ake mate vztahy so svokrovcami? Zijeme s nimi zakial vyriesime byt otazku, spociayku sa vsetko javilo v pohode, so svokrou som si rozumela ako s kamoskou, no v poslednom case sa to otocilp. Zacinaju im vadit veci napr spotreba energii, vody /mame deti/ a stvat nas proti mojim rodicom. Ti na nich krive slovo nemali no svokrovcom asi prekazaju nase dobre vztahy, lebo u nich su zvyknuti podchvilou sa skriepit a nikdy nedat za pravdu /radsej poprekrucaju, aby boli ti dobri/. Uz nehovorim vsetko a drzim si odstup. Uz, aby sme byvali sami.
Mate podobne "zazitky?"
@monika494 my mame dobre vztahy a zrejme aj preto (alebo prave preto), ze sme nikdy spolu nebyvali.
Dali vam sancu byvat u nich,kym sa nezmozete na svoje byvanie...cize?
Ber to aj tak,ze aj vy im.mozete ist na nervy,ved je to predsa ich dom a su starsi...
Niektori starci su bez rozumu. Poznam jezibabu, co sa ani nesprchuje, len sa hubkou "obmyva" aby nedajboze neminula kubik vody navyse.
@arcticcode rovnako by sa dalo napisat, ze niektori mladi su bez rozumu, ked sa natlacia k svokrovcom a potom sa im nepaci.
@dskjhfdlkdjhl asi nemali na vyber. Nie kazdy sa tak dobre narodil, ze hned ma kde byvat...
@arcticcode ale netaraj.
@monika494 suhlasim s @terezka1947, vies si predstavit, ze do zabehnutej domacnosti privedie dospely syn zenu s detmi a svokrovci maju hned zvysene naklady, ziadny klud, narusene sukromie? Cize kompromisy musite robit aj vy, nielen svokrovci. Trocha vdaky a empatie by nezaskodilo, ak vam to tam vadi, da sa aj prenajom platit...
@dskjhfdlkdjhl taram? Co myslis, ze domy a byty mladym spasnu z neba?
@arcticcode nespadnu z neba, ale treba sa o to postarat, nie sa natlacit k svokre a potom ju ohovarat, ze sa ona nevie prisposobit. A kto sa nevie postarat, tak bud nech sa nezeni/nevydava, alebo nech sa svokre prisposobi.
@arcticcode nuž nemaju si robit deti skor ako mat bývanie a je po probléme 🙂 ale niektoré ženské tu na MK silou mocou mladé chcú decko tak im treba 🙂
Ta... To uz je kazdeho osobna vec. 😀
@arcticcode rovnako by sa dalo povedať, že niektorí adi nemajú rozum poberu pozky a hypotéky, narobila deti a starci nech pomáhajú.... Trochu by som využila slová.
Teba si uvedomiť ze aj starnutie starých rodicov značne poznačujú. Vidím to na mojej mame a svokre. Pred pár rokmi este boli v celku v pohode teraz už i dlhšie návštevy nase im nerobia akosi dobre , vznikajú z toho hádky. Naštastie nebývame spolu.
Nikto ich tam nedrží, nech sa páči existuje podnájom. Ale jasné, nasackovat sa s svokrovcov to hej, ale uvedomiť si, že im tá spotreba reálne stupne ešte o raz toľko tak to nie. Treba povedať, že ak bude nedoplatok tak to zaplatia oni a hotovo. Treba sa nato pozrieť z opačnej strany. Keby sa svokrovci nasackovali k vám všetko by ste im tolerovali? To určite. Už by tu boli kecy, že váš dom, vaše pravidlá.
Áno mam. Polroka sme s nimi bývali a nakoniec sme odišli. Ako to dopadlo? Svokre sme povedali ze sme sa vzali asi az o dva mesiace na to.
@arcticcode fuj, nemyslíš vážne 😲😂
@arcticcode ty čo tu celý deň oxiduješ, prečo nejdeš s kamarátmi na pivo?
Nemam taku skusenost. Ked sme svokre oznamili prve teho tak mala zvlastny napad. Ze mame predat nas 3podlazny dom a ist zit k nim ze oni maju velky prazdny (ano ich je vacsi no ma iba 3spalne ale aj Keby mali 100izieb uplne absurdny napad nas dom je uplne fajn a mlade rodiny maju zit vo svojom) Radsej by som zila cele roky v podnajme ako rok u svokry s tym ze bude rychlejsie na vlastne byvanie, Nic nie je zadarmo. Aj ked im prispejete $ zaplatia za toto riešenie hlavne vaše vztahy. Mozete byt vsetci uzasni ludia. Ale dychate si na krk. Oni su tam vzdy doma a vy mozete chciet ten klud a slobodu SVOJHO ale to sa nikdy nestane vzdy ste tam trpeni a oni trpia vas .. vy vdaka nim ušetrite ale aj tak budu zli. A vy budete nevdačnici. Ked sa odstahujete budete na nich kašlat a oni sa budu citit využiti. A uz to nic nezmeni. Stoja peniaze za to? Vela ludom ano ale odnesu si to vztahy.
Ibaze nie sme pod 1strechou, ale domy su dva a spol dvor.peniaze na energie sme ponukali - nechceli. A ked pride zvada tak vykrikaju,ze sa vela mina.. ked im dame peniaze tak su zasa len urazeni,ze ich nepytaju. A to este pomahame ked potrebuju ist doktorovi alebo cosi vybavit. Zavezieme.svokor kvoli svojej povahe prichadza do sporu so svokrou a ta si ho brani a zastava. Minule sme si ju zastali, on nam vynadal a ona bola ticho.estole ho prisla branit,ze to tak nemyslel. A hej - kazdy sa nenarodi s hromadou penez,ze si moze z fleku kupit dom ci byt.my prerabame stary a chvilu to trva.
@oli18 ja a pivo? To skorej uvidis popijat tvrde papeza frantiska. V mojom zivote alkohol nema miesto uz 10 rokov
@arcticcode že si taký ženský pupok, stále zapojený medzi ženami 🙂
@oli18 snazim sa byt dobrym muzom a otcom.
@monika494 spoločné bývanie je vždy o kompromisoch a ústupkoch. Vyzerá to že tam môžete bývať vam zrejme pomáha. Starší ľudia bývajú háklivý na spotrebu a poplatky. Tak by som jednoducho ponúkol že skrátka tú vodu a elektrinu zaplatím iba ja.