Aký máte vzťah so švagrinou?

lu_si_lusi
14. okt 2021

Ahojte, chcela by som vedieť váš názor, aký máte vzťah so svagrynou? Ja som si s tou mojou vôbec nesadla. Sme rozličné povahy, ja som skôr ta tichšía, a ona zase moc drzá. Domy mame postavené pri sebe. A bojím sa toho ako to bude.Vadí mi aj to, že ona je typ človeka ktorý sa moc povysuju nad druhými, vraví inak a koná inak.
Teraz začala všetko po mne opakovať, kuchyňa presne taký istý typ, presne taký istý TV, presne podobná dlažba presne ten istý konferenčný stolík pred TV... Mám z toho nervy, ale bojím sa povedať svoj názor pred ňou, pretože je drzá a neviem co mam od nej čakať... Ďakujem

dskjhfdlkdjhl
14. okt 2021

To, ze ste susedy, navyse pribuzne, to este vobec neznamena, ze musite byt kamaratky a tak to treba brat-v ramci slusnosti sa treba bavit a udrzat rozumny odstup. To, ze bude mat rovnaku kuchynu, to ti moze byt jedno.

katren
14. okt 2021

@lu_si_lusi taky, ze si so svagrinou jednou aj druhou kludne v piatok vecer otvorime vino, deti nechame manzelom a debatujeme o tom, aky sme mali tyzden....

lu_si_lusi
autor
14. okt 2021

@katren to je super

nafka0483
14. okt 2021

@lu_si_lusi A co ti pomoze vediet, ze napr. ja mam so svagrinou dobry vztah?

Ak sa ty bojis nieco jej povedat - a tu nejde len o svagrinu ale o hocikoho ineho, tak popracuj na sebe, na svojom sebavedomi a asertivite.

martinkatinka
14. okt 2021

Presne podobna dlazba..... No paci sa jej tvoj vkus.

h2
14. okt 2021

@lu_si_lusi Povedala by som, že mám s ňou taký normálny vzťah. Nemáme žiadne problémy, ale nie sme ani nejaké super kamošky. Nebývame blízko seba, takže sa stretávame tak raz za mesiac-dva.
Vôbec, ale vôbec by mi nevadilo, ak by si kúpila rovnakú kuchynskú linku, alebo televízor, ako mám ja.

janci05
14. okt 2021

Ja mám úplne normálny vzťah. Býva vedľa v paneláku, cez leto s nami chodila na záhradu grilovať. Takmer každý víkend. Cez zimu ona sem tam príde k nám, dáme si pohár vínka. Sme obe asi takej kľudnejšej povahy. Je odo mňa o 11 rokov staršia a máme si čo povedať.

malinka158
14. okt 2021

Jedna svagrina uplny poklad, ako moja druha sestra.

Svagrina z manzelovej strany 0 bodov. Ziaden vztah, maximalne sa pozdravime opytame sa ako sa mame a hotovo. Byva 5 minut od nas.

diewcatqoo
14. okt 2021

@lu_si_lusi byvam daleko od svagrinej a nemame nejaky extra vrucny vztah. Mame trochu odlisny rebricek hodnot v zivote, takze sa bavime len tak v ramci slusnosti, ak obcas zavitame na navstevu k svokrovcom.
A btw, keby si aj postavila (nielen ona, ale ktokolvek) uplne rovnaky dom s rovnakym vybavenim ako ja, bolo by mi to uplne jedno. Taketo veci v zivote vobec neriesim. Nech si kazdy robi co chce.

snowflake07
14. okt 2021

@lu_si_lusi najlepší.Každá je ako moja sestra , ktorú som nikdy nemala.Mam štyri švagrine a každá je super.Ja som lesná žienka a chodím na hríby,oni sušia.Donesiem šípky,oni robia lekvár,maliny a černice zavárajú a takto sa vo všetkom dopĺňame.

maximilie
14. okt 2021

@lu_si_lusi
😃
Myslím, že minule tu písala ona o tebe, a to nechci vidieť tie komentáre 😅
Vadilo jej, že si myslíš, že všetko po tebe opakuje a že riešiš každú blbosť. Myslim, ze spomínala aj to, že čokoľvek povie, vždy sa urazis a všetko si berieš k srdcu a že nevie z teba vyjsť, lebo nikdy nevie co si naozaj myslíš a na nič nemáš svoj názor 🤷‍♀️
Skus pohľadať, precitaj a porozprávaj sa s ňou otvorene😉

maximilie
14. okt 2021

@lu_si_lusi ja vychádzam s každým dobre, aj so svagrinami aj s exsvagrinou. Dodnes sa stretávame. S kým nevychádza, nestretavam sa. A s kým sa stretávať musím (ako ty so svagrinou), vždy sa mi podarí nájsť cestu k sebe. Každý sme nejaký, treba sa naučiť tak brať aj ľudí okolo seba.

lu_si_lusi
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lu_si_lusi
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
14. okt 2021

Myslím že som dosť nekonfliktný človek a vychádzam s každým.. mám tri švagrine - jedna je žena môjho brata a dve sú sestry môjho muža.. najviac si rozumiem s jednou sestrou môjho muža, odjakživa to tak bolo.. s ostatnými sme rozdielne ale vychádzame dobre a vždy sa máme o čom rozprávať.. s mojim bratom bývame v susedstve, (býva tu aj jedna moja sestra, druhá o pár km ďalej) má o tri mesiace mladšieho syna ako je môj najstarší syn, sú bratranci, najlepší kamaráti a spolužiaci.. normálne si pomáhame všetci navzájom aj keď nemáme na veľa veci rovnaký názor a niektoré veci asi navzájom nechápeme a pomyslime si asi každá svoje.. ale vždy sa akceptujeme a sme radi že bývame blízko a keď je problém, vždy sa máme na koho obrátiť.. napríklad keď sme mali s najmladším podozrenie na meningitídu, ostatné deti sme mohli nechať u sestry a bežať na Kramáre, tak isto mi pomohla už aj švagriná a tak sme už pomohli aj my.. takýchto veci sa vyskytlo mnoho za nás susedský život..

Prečo to píšem.. nemusím byt s nikým z rodiny najlepšia kamarátka a vidavat sa s nimi každy deň.. AVŠAK mať blízko rodinu je uzasne, lebo sa máš na koho spoľahnúť ak nastane kríza.. že má rovnakú kuchyňu, alebo cojaviem čo? To sú podľa mňa malichernosti, nerozumiem čo je na tom také, že z toho musí vzniknúť taký konflikt aby bol človek nahnevaný že je blízko.. že má iné vystupovanie ako ja? No a čo, veď to je jej osobnosť, ja som zase iná osobnosť.. tiež som tichá a bratova žena zase viac prostoreka.. nie že by som sa nikdy neurazila na jej niektoré poznámky, ale to predýcham, sú to premna také maličkosti že fakt nemám kapacitu sa tým zaťažovať.. má rada môjho brata a môj brat ju - som rada že sú šťastní a dúfam že ešte dlho budú.. v rodine prežívame vážne trapenia a aj sme zažívali v minulosti.. asi preto na takéto problémy zväčša pozerám tak že načo to vlastne mať nervy a neuzivat si normálny život?.

lu_si_lusi
autor
14. okt 2021

@jana_eyre_2 ďakujem za túto správu, 😊áno sú to malichernosti, ktoré ma hnevali, ale máte pravdu sú v živote oveľa dôležitejšie veci ako riešiť takéto maličkosti... len viete to som dala len príklad, z toho ze co mi vadí, ale je toho viac... je mi ľúto aj keď robia nejakú oslavu a všetkých zavolajú okrem nás, keď máme nejaký sviatok tak ani nenapíše, ja som jej vždy písala ci mala meniny, narodeniny, či mali jej deti meniny narodeniny, vždy som jej aspoň napísala...

diusqa761
14. okt 2021

@lu_si_lusi tak nechápem prečo si sa sťahovala vedľa niekoho koho "nemusíš". Nikdy by som sa nenastahovala hneď vedľa niekoho s kým o kom viem že si s ním nerozumiem a ak ti veľmi vadí tak sa spolu nestretávajte alebo jej normálne do očí povedz nech po tebe neopakuje. 🤷

moonlight1210
14. okt 2021

@lu_si_lusi kludne jej dalej pis, ak mas z toho dobry pocit, ze niekomu nieco pekne prajes.
Nerob to, ak je to zvyk, povinnost. Potom mas ocakavania, a ked sa nesplnia, prides si oklamana.

Celkovo maj k nej tento postoj. Urob len veci, co urobit chces. A nic za to necakaj. Nikdy nevies, mozu sa vztahy medzi vami zmenit. Trebars vase deti raz budu dobri kamosi a to vas zblizi.

Z toho, ale co pises, to znie, akoby ti svagrina nieco zavidela. Akoby mala pocit, ze ty mas nieco lepsie.
Vziat si obcas inspiraciu je jedna vec, kopirovat radom je vec druha.
Tym sa vacsinou ten clovek snazi cez vonkajsie znaky obsiahnut taky zivot, ako na niekto, koho bud obdivuje, alebo mu zavidi. Akoby mu tie veci mohli sprostredkovat pocit, ze je tiez taky, ako ten druhy.
Az casom si uvedomi, ze nikdy tymto neziska to, co si mysli, lebo jeho vzor, ci “vzor” si zije svoj zivot, ma svoju kreativitu, ide si stale vpred za svojim a on po nom nestiha opakovat.
No a vtedy si bud uvedomi, ze musi zacat byt sam sebou (prijat sa, aky je, objavit svoje prednosti a tie rozvijat), alebo sa zacne na ten svoj vzor hnevat (lebo sa mu paradoxne stane zrkadlom toho, ako nikdy nebude tym druhym clovekom. Nemoze mat jeho zivot, jeho kreativitu, jeho schopnosti, jeho sny a ciele.).

Skus ju skor pochopit a neriesit ju. Nerobi ti to dobre, zbytocne sa nou zatazujes.
Zi si svoj zivot. Ona musi na tu svoju cestu prist sama.

konikkon
14. okt 2021

@lu_si_lusi chyba zrejme bude aj na tvojej strane. Mňa osobne napríklad veľmi teší, ak som niekomu inšpiráciou a ak si napríklad človek nevie vybrať kus nábytku, rada mu aj poradím. Ale to ze ste svagrine a susedky neznamená, že spolu musíte tráviť nejak extra veľa času. Ja mam našťastie so švagrinou výborný vzťah, navzájom si poradíme aj,, po sebe opakujeme" a vôbec nam to nevadí.

euka210
14. okt 2021

@lu_si_lusi jedna mi je ako sestra ktoru nemam, s nou sme si sadli, vieme sa zdoverit asi so vsetkym, ostatne dve tak normalne, nijako extra nie, na navsteve pokecame, ale aj pre dialku ci ine trochu myslenie je to ine.
Ked ti vadi, vobec nemusite byt kamaratky len kvoli tomu ze je svagrina. Staci nutny kontakt a diplomaticke rozhovory ked je povysenecka. Ja by som s takou nemohla.

euka210
14. okt 2021

@lu_si_lusi ja by som praveze chcela aby moja naj svagrina byvala blizsie ako 80km, deti mame rovnake, vedia sa pohrat a my pokecat o vsetkom