Ahojte,
Chcela by som sa asi vyrozprávať, možno počuť názor druhých, preto som sa rozhodla, že sem napíšem čo ma už dlhšie trapi.
S partnerom sme spolu skoro dva roky, nakoľko on vyznáva iné náboženstvo a ma iné tradície ako ja, jeho rodičia nesúhlasia s tým, aby sme žili spolu a to doslovne, stretli sme sa a jeho matka trvala na tom, aby sme sa rozišli a každý si išli po svojom.
My sme sa avšak nerozišli, nakoľko sme si my dvaja toho veľmi veľa prežili... nebudem všetko menovať.
Pred rokom som bola tehotná, ale boli sme spolu len pár mesiacov, keď oznámil rodičom, že čakáme dieťa tak trvali na potrate, proste psychicky ma vydierali, že to dieťa musí ísť preč a že sa musime rozísť a podobne.. bola som mladá a sprostá v tomto a to dieťa som si dala zobrať.. neskôr som začala mat z toho psychické problémy, návšteva psychiatria antidepresiva a podobne ( preto prosím, ak niektorá zvažuje takéto niečo, nikdy tomu nedovolte a neberte život nevinným)... zial toto je za nami už, ja som mu odpustila a zostali sme po tomto spolu.
Pár týždňov dozadu sme sa stretli ja on a jeho matka a pred ňu mi povedal, že jeho matka nevedela o tom, že ja a on sme stále spolu po interupcii, skoro mi oci vyskočili keď som sa toto dozvedela..
Pred mesiacom som bola opäť tehu, zial potratila som “missed abort” robili sme všetko preto, aby sa nič nestalo, no dopadlo to takto.. 2x čistenie maternice, problémy a podobne. Vo všetkom stoji pri mne, co sa týka lekárov.. cely čas čo som bola v nemocnici tak ma tam cakal na chodbe.
Akože neskutočnú podporu mám čo sa týka takýchto veci od neho, viem že ma lubi a ja lubim jeho.
Lenze problem sú jeho rodičia.. mne príde ako keby chcel byt aj so mnou za dobre a aj s nimi.
Veľa X som mu povedala, nech sa rozhodne či oni alebo ja proste, lebo nedá sa takto žiť že aj tak aj tak.
Teraz sme si zobrali byt, mame ho v nájme.. mesiac je takmer neobývaný, lebo on sa odsťahovať nemôže vraj až kým nebudeme zosobášený ( na úrade).
Tak sme si dali termín na pondelok.. malo to byt tento piatok, lenze vraj prednosta ochorel a tak nám sobas zrušili. Reku OK, pockam do pondelka ( do zajtra).. a uvidim ako sa to vyvinie.
Nechcem ho opustiť proste, lebo som zaslepená láskou a mám ružové okuliare na sebe asi ešte stále .... ale sklamalo ma to, keďže sme boli spolu aj na dovolenkách a podobne a jeho rodičia o mne nevedeli, klamal ich a aj mna, vraj len kvôli tomu, aby ma nestratil.. proste začarovaný “trojuholník” rodičia ja a on.
Do roboty nechodim, nechce aby som chodievala do roboty, živí ma on.. tak som súhlasila s výpoveďou a som polroka uz doma, vyhovuje mi zatiaľ takto.
—
Ale neviem proste čo mám robiť, proste ak zajtra si zase dačo vymysli, že sa zobrať nemôžeme tak asi by som to mala ukončiť.. a aj keď sa zoberieme, neviem obávam sa jeho rodiny, že stále bude skákať okolo jeho matky tak ako doteraz.
—
Prespavat u mna nemôže vôbec. Vonku býva max do 23:00 potom ide domov.. a nie nemá 20 ani 25 ma viac. Piť alkohol nepije, len keď tu nemá rodicov, vtedy aj prespí u nás 😁
Je tu viac takých veci proste, len by som sa strašne dlho rozpisovala. Z tohto ma aj zaludok boli už lebo neviem naozaj na čom som, či ma len taha za nos alebo to mysli vazne.
Keď sme sa spolu rozprávali o samote, povedal, že si ma zoberie za ženu a presťahuje sa do toho bytu a že všetko bude vraj inak.. a ja len čakám a čakám.. a potom nemaj žalúdočné problémy keď neviem na čom som.
Ten kto to dočítal dokonca ďakujem 😊 prosím názor na toto.
( napísala som len take podstatne veci o našom vzťahu)
Ďakujem
A kde bol ten úžasný muž keď si šla kvôli jeho matke na potrat? Keby bol normálny, tak by nedovolil, aby jeho matka rozhodla o živote vášho dieťaťa
ten zakaz prace a vsetko ostatne.,, budem uprimna: si strasne naivna... Ale je tu toho tolko v tomto pribehu, az mi to ani nepripada realne ;) A ak je, tak len zopakujem, ze si naivna a mala by si sa prebrat.
Aka je tvoja predstava o ňom?
@kitycat no jeho matka ma vyslovene do rodiny nechce, ona mi povedala, že my sme deň oni sú noc.. akože úplne iný v tradíciách a podobne. Ja chapem, že mi nechcela zle a objasnila mi všetko. Ale keď sa lubime ja neviem čo mám robiť už fakt.
A ta práca, on ma firmu veľa cestuje, tak chodievam s ním, čiže neni to tak že sedim doma na zadku len. Pomáham mu.
@smajliki áno s týmto suhlasim, mal to zakázať, lenze vtedy bol zavisli ešte na rodičoch, teraz už sa živí sám. Prešli sme si týmto a proste ľutujeme to každý deň a však nezmeníme to.. preto sa nechcem pozerať dozadu.
Čo bolo bolo- nikto spat nevráti.
Veľa ľudí je takých čo to oľutovalo a oľutovala som to aj ja.
Kolko mas rokov?
A akeho ste vierovyznania - obaja.
...a takto sa zacinaju pribehy zien, ktore koncia v krizovych centrach, alebo horsie..preber sa, ak mas kus hrdosti v tele a stipku zdraveho rozumu a utekaj..
@hradnapani keby mám všetko popísať, by to už vôbec reálne nebolo.. zial je to takto ako píšem. Ohladom prace som spomenula v komentári vyššie.
Naivná akože v čom? V tom že si myslím že všetko bude ok? 🤷🏽♀️ Hej som možno a všetko mu “zeriem” ale ver mi, že nie je to ľahké toto všetko čo sme prežili len tak zahodiť za hlavu, lebo takéto príbehy nezažijú pary žijúce spolu 10 rokov ... a nie ako my za tie necelé dva roky. Preto mi je ťažké vzdať sa ho.
Ahoj, no keby ste aj zostali spolu, nebude vase manzelstvo pizehnane, kedže rodičia sú zasadne proti. Nebolo by to určite dobre a skôr či neskôr by ste sa aj tak rozviedli.
Prečítaj si to za sebou a mas rozhodnuté...Láska pominie a potom bude neskoro
@veronikaszabova ja mám 22 on 27. Ja kresťanka on moslim, ale žijúci a aj narodený na Slovensku.. čiže nie je taký fanatik ako arabi a podobne..
Oooooooo, utekala by som kade lahsie 🙈🙈🙈🙈
Zeny, toto nemyslite vazne...viera ma rozhodovat o tom, ci budi 2 ludia spolu stastni?..k autorke..dohodni sa s nim, ze viera nemoze byt pre vas prekazka, kazfy nech si uctieva svoje..spolocne veci ako.oslavy sviatkov, vierovyznanie deti a pod. si dohodnite dopredu a kludne mozete spolu fungovat..
kamoska zije s muslimom, narodenym v islamskej krajine a 1.neposlal ju na potrat, 2.nemal problem s nou travit cas u nej doma a aj cez noc, 3.rodicom ju hrdo predstavil, oni mu ju schvalili, 4.podporuje ju v budovani si svojej kariery, ziju spolu cez 15r deti chodia do katolickej skoly, to nie je o nabozenstve, to je o tom ci ta ma, alebo nie za seberovnu..
@erikavesela podľa mna viera nemá vo vzťahu nič spoločne, pokial nie je fanatik tak ako som písala.
My si vyhovujeme, rozumieme si.. možno že ma ine tradície ale proste to je ok, my sme si už davno takéto veci vydiskutovali, že čo a ako by bolo keby spolu žijeme v budúcnosti.
Aj jeho matka povedala, že viera je podobná. Len tie tradície.
chces aby sa vzdal rodicov? oni maju silne puto a ty bude svzdy stat medzi nimi - ci sa vezmete alebo nie... keby sa malo daco zmenit uz sa to zmeni davno .. ak aj zajtra pride vezmete sa on bude cely zivot po tvojom boku nestastny - rodina je rodina a tu nik a nic nenahradi ... to chces? ak ho milujes tak ho nechas ist, nevezmes si ho , najdes si inu lasku a jeho nechas takej kt s nim bude mat spolocnu buducnost ..
@erikavesela nie, viera nema rozhodovat - ale uznaj, ze ked jeho rodicia su striktne proti nej, myslis si, ze niekedy sa s tym zmieria?? Pravdepodobne pre neho hladaju moslimku. Myslis, ze budu suhlasit, aby boli vnucata vedene ku krestanstvu?
Btw ak sa syn teraz podriaduje rodicom - tak sa im bude podriadovat aj potom. A z toho vzniknu hadky,...
Myslela som si ze bude moslim😅no drzim prsty, ja by som moslima nechcela v ziadnom pripade
@syslik81 on sa ma vzdať nechce, povedal že ma neopustí a rodičia mu mna nezakazu. Ja keby sa aj chcem rozísť on proste je taký, že bude všetko robiť preto aby som s ním zostala..
Povedal mi, že mamu to vraj prejde ak si ma zoberie za ženu a pôjde so mnou bývať.. že si zvykne na to.
Aj v jeho rodine majú strýkovia Slovenky a sú šťastní a žijú spolu, majú deti a podobne.
Takze neviem.. problem je v jeho matke že ona chce pre neho moslimku lenze on nechce .
@anonym
""On sa ma vzdať nechce, povedal že ma neopustí a rodičia mu mna nezakazu. Ja keby sa aj chcem rozísť on proste je taký, že bude všetko robiť preto aby som s ním zostala.""
A preto ta rok tajil pred rodicmi?
to co ste prezili este nie je nutne stavebnym kamenom stastneho konca vasho pribehu. mozno to bolo na to aby si otvorila oci. Ale ked nechces teraz, zivot ti ich otvori aj sam. Teraz mas pocit ze co vsetko ste zazili, preskakali a ustali ... ale to je len zaciatok, mozno len slaby odvar.
dievča zlaté preber sa. Chlap, ktorý už pred manželstvom žiada partnerku, aby nepracovala a aby ju živil, neveští nič dobré. A áno, rodičia majú pravdu. A pre moslimov sú deti sväté. Pri prípadnom rozvode, no neviem neviem či si dieťa nevysúdi. Možno preto, ťa chce živiť.
On sa svojich rodičov nikdy nevzdá a váš vzťah bude jeden veľký konflikt. Rodičia a ty
@veronikaszabova keby o teba stal ako pises uz s tebou byva, rodicom povie svoj nazor a stoji naozaj za teboou .. lenze on chce aj aj a to nejde a nikdy nepojde ...
Toto happyendom neskončí ... sorry za úprimnosť ... viera je viera a u moslimov zvlášť ... no každopádne držím palce, nech Tvoje "hop do reality" zostane bez následkov.
@syslik81 to asi nemalo byt mne 👍
@veronikaszabova
sorry jasne malo to byt zakladatelke .. :D
ale nikdy nevies :P
Ja mam manžela moslima, sme spolu 11r.,z toho 10 ako manželia.. Moja svokra je žiaľ nebiha, a bola super človek a v ich krajine, aj keď to nie je ďaleko (Bosna) mi bola druhou mamou.. Pamätám sa, keď som prvýkrát urobila ich jedli dala som najprv jej ochutnať a ona nadšená mi povedala, že je super, dala som ochutnať manželovi a ten mj povedal, že fuha dosť slané... Ona zlata nič mi nepovedala videla snahu.. Keď zomrela a bola som na pohrebe, až som spadla k jej telu a pobozkala ju strašne som plakala a aj teraz mj prídu chvíle, keď mi veľmi chýba.. Jednoducho, ak ta jeho mama nema rada, tam to budeš mať asi tak ružové ako ženy vydáte tu na Slovensku so svokra i so Slovenská, kresťankami, ktoré nedajú na svojich synacikiv dopustiť.. Je jedno ci je moslim ci kresťan, normálny človek ženu ktorú ľúbi nepošle na potrat a normálna žena ktorá ľúbi svojho partnera tam nepôjde, a už vôbec nie ak to žiada niekto iný.. Ale viem, zalubenost je strašná vec a strašne veci nás núti robiť, vtedy ide zdravý rozum bokom... Držím palce nech sa to posunie akokoľvek, ale vážne, budú problémy s mamou a tým pádom aj vzťah nebude dobrý v budúcnosti...
Keby si mala dceru, co by si jej poradila?...
Ja nechapem tu jeho matku.. On je narodeny a zije na SVK.. Tak akoze mohla predpokladat, ze si najde Slovenku, nie? Niektori moslimovia su proste zaryti stoj co stoj.. Vlastne vacsina..
ani mesiac by som s takymto nebola, jeho mama ma pravdu. Robi sluzbu aj tebe mat toto ako denny chlieb do konca zivota. Nech si hlada partnerku v jeho vierovyznani. Ty tam nie si vitana a sama sa tlacis tam kam ta nechcu!!! Ved toto uz nie je normalne to vsetkym na Vianoce preskocilo?
Este pridam...tak on nechce aby si pracovala a tebe to vyhovuje? To ma penis zo zlata ze si na toto pristupila?