Aký máte názor na ľudí, ktorí musia piť každý deň?

lydia277
19. feb 2021

Dobry vecer , chcela by som vediet len Vas nazor aky nazor mate na ludi ktory su uz podla mna tak chory ze musia slopat kazdy den ?
Moj oco napriklad vobec sa o mna nestaral a uz som tu zalozila este vtedy pod inym nickom o tom fora..... len tak by som chcela vediet Vas nazor o takych alkoholikoch ktory musia proste kazdy den pit lebo to je ich droga..... ako mozno to bude hnusne ale ja som aj rada za to ked oco spadne aj v duchu si prajem aby spadol a buchol sa ale uz aj lezal tak ze nemohol vsat a jemu je s prepacenim ..... nic mu neje sa postavi a ide dalej a v kuse 6 flias tych balenych plechovkovych vychlasce a .... mu je nic mu neje ja uz chcem peoste aby tu nebol ale to asi tak skoro nenastane myslim si ze to bude pre mna . Na jednej strane chcem ist na tu VS aj mamka mi vrabize to mam skusit ale na druhej strane uz by som chcela vypadnut aby som ho v zivote nikdy nevidela. On len aby sme mu pomohli ak nieco vtedy je dobry ale inak nadavky pouziva . Tak ma zaujima myslite si ze ako dopadne , lebo podla mna dopadne zle . Ja by som bola rada ak by tu uz nebol... a neviem fakt ci mam ist dalej na tu skolu alebo sa na to vykaslat a zaeobit si ??? Aj tak vieme ze malo kto si moze dovolit byt po samom na to treba lepsie platy....najvacsie vykupenie.najvacsie vyku

0silvia0
19. feb 2021

@lydia277 chod na vs a na internat.

lydia277
autor
19. feb 2021

@0silvia0 myslíš že to bude pre mňa lepšie ak vypadnem z tadiaľ na chvíľu, lebo napríklad keď sú prázdniny a idem k babke tam rada chodím ona býva v inom okrese tak úplne si tam oddýchnem je mi tam skvele , už dlhe roky tam chodím. Ako sem tam sa v niečom nezhodneme a keď už sa končia prázdniny tak sa mi nechce ani z tamadiaľ odchádzať taka som smutna vtedy a ked pridem domov len hreším neevy mam ked ho vidim....

vikusjk
19. feb 2021

@lydia277 mozes ist studovat do ineho mesta, kde si popri skole zozenies brigadu a budes si platit podnajom aj studovat. Teraz prave je strasne zly cas kvoli covidu na brigady, ale raz to uz musi skoncit a vratit sa do normalu. Krstnej dcera takto vystudovala v Prahe a krstna nema peniaze, nikdy nemala, kocka si nasla brigadu a vsetko si platila sama. Hlavu hore, bude dobre ;) alebo si mozes najst pracu, osamostatnit sa a skolu si spravit externe.
No a k alkoholikom... to vies, hovori sa, ze zla burina nevyhynie. Ale zase zazila som v rodine troch alkoholikov, ale to boli asi take stavy, ze uz ozaj velmi zle... a vsetci traja zomreli mladi, uz s nami roky nie su. Mali od 33 do 48 ked zomreli, a to doslova tak, ze sa prepili a vypovedali vnutorne organy :(

0silvia0
19. feb 2021

@lydia277 ked ta vlastny foter tak irituje, ze mu zelas aby si ublizil alebo zomrel, tak radsej internat alebo sa prestahuj k babke ak mozes. Si dospela, mozes si zivot zacat planovat podla seba.

tinkerbell
19. feb 2021

@lydia277 moja spolužiačka tiež kvôli takému otcovi išla na internát bývať a bola spokojná. Ku koncu školy si našla priateľa, a potom išli bývať spolu. Už sú aj zobratí a majú deti. Otec zle dopadne, ak nepôjde na liečenie. Môže zomrieť na cirhozu pečene, zápal pankreasu, krvácanie z pažerákových varixov a pod.... na takéto choroby umierajú alkoholici.

abbey1
19. feb 2021

Vysoká mimo vaše mesto, internát alebo podnájom brigáda a otca nemusíš vidieť celý rok. Už nemáš 12.

deti95060810
19. feb 2021

poznám zopár takých ako tvoj ocinko. radi si vypili a veruže kráátko po 50tke nastali vážne zdr. problémy a .... bolo zle.
Musíš ocka prehovoriť na liečenie, lebo to pre neho vôbec nemusí dobre skončiť.
študovať VŠ môžeš aj popri zamestnaní, aj keď to je asi poriadna makačka....

lydia277
autor
19. feb 2021

@tinkerbell fúha ale je pekne ze aspon tvoja spoluziacka si nasla priatela to je mile
No to on nepojde podla neho on nie je chory

lydia277
autor
19. feb 2021

@deti95060810 fu to on nepôjde na liečenie podľa neho sme my vyšinute skor s makou a on je najvyssi...

lydia277
autor
19. feb 2021

@deti95060810 ale keď už by to liečenie ak tak tak to on sam musi s tym suhlasit ze ?

tinkerbell
19. feb 2021

@lydia277 mám skúsenosť z našej rodiny, že liečenie pomohlo, bola to posledná možnosť, inak sme povedali, že prerušíme úplne kontakt a pomohlo to. Ale samozrejme musí sa človek sám rozhodnúť.

deti95060810
19. feb 2021

@lydia277 áno mal by on súhlasiť... alebo potom môže aj súd nariadiť, ale to by musel spraviť nejaký trestný čin pod vplyvom alkoholu... Liečenie býva aj ambulantnou formou - možno by mu vyhovovalo lepšie....

tinkerbell
19. feb 2021

@lydia277 liečenie je zadarmo plne hradené poisťovňou a človek je počas neho na PN a dostáva nemocenskú.

lydia277
autor
19. feb 2021

@tinkerbell a aky mas nazor na to by som sa opytala , ze ako sa hovori vsetko zle je na nieco dobre ?

lydia277
autor
19. feb 2021

@tinkerbell to treba ist len za jeho obvodnou a to vybavit ?

tinapa
19. feb 2021

@lydia277 Vieš, tu pomôže len jedno- protialkoolické liečenie pre otca. Ked on nechce, tak mu dať ultimátum- bud my alebo chľast. presvedč mamu, že inak mu nepomôže. Porad sa s odborníkmi. Riešte to spolu s mamou, nevyčkávajte.

tinkerbell
19. feb 2021

@lydia277 za obvodnou vôbec netreba ísť. Musíte ísť priamo k psychiatrovi (výmenný lístok nepotrebuje) a ten mu napíše odporučenie na liečenie. Potom si zavoláte priamo do tej liečebne, kam on chce ísť a oni vám presne povedia, čo všetko potrebuje a kedy má nastúpiť. Nám sa osvedčilo liečenie v Veľkom Záluží. Určite nie do Pezinku, tam je to ako v nemocnici za socíku - nemyslím materiálne vybavenie.

tinkerbell
19. feb 2021

@lydia277 a ako píše tinapa, treba mu dať ultimátum.

elementissa
19. feb 2021

Akoze, nic si nemyslim o takych ludoch. Nic dobre, nic zle. Su chori. Niektori si chcu nechat pomoct, ini nie. Ti ktori nie a nicia zivoty inym, tych treba zo svojho zivota vystrihnut. A k tomu, ze mu nic nie je... Spomenula som si na jednu prihodu.
Ako dieta som zila na jednej davno zabudnutej dedine pri hraniciach. V dedine zilo kopu alkoholikov, ale jeden parik bol naozaj znamy medzi vsetkymi. Blizko pri skole bolo zeleznicne priecestie a v pravidelnych intervaloch tade chodil vlak. Zaroven to bolo na jedinej ceste, po ktorej sa dany parik vedel dostat do krcmy a do svojej chatrce. Pocas jedneho zimneho vecera sa parik nadruzgany vracal domov z krcmy a nedali si pozor...asi si mysleli, ze vlak sa im uhne. Typek uskocil v pude sebazachovy mimo trat dolu kopcom. Typkyna tolko rozumu a reflexov nemala a celne sa zrazila s vlakom. Nepresiel ju, naraz ju odhodil mimo trat. Vsetci si mysleli, ze je mrtva. Do normalneho cloveka, ked napali vlak, tak je na mieste mrtvy. Alkoholik je nesmrtelny. Vlak ju odhodil, prisla sanitka, vzali ju na ARO do najblizsieho mesta. Diagnoza bola polamana chrbtica. Vacsina ludi si myslela, ze bab umrie v nemocnici. O co vacsie bolo nase prekvapenie, led uz na jar sme videli parik opat vandrovat do krcmy. Typek po svojich, typkyna na voziku. Babky klebetili, ze je ochrnuta po naraze. Houbys. V lete uz isla do krcmy po svojich. Pol roka jej trvalo, kym sa jej zhojila polamana chrbtica od narazu vlaku. Takze ak aj tvoj otec nadruzgany padne kamkolvek...don't worry. Alkoholik je nesmrtelny

katkami123
19. feb 2021

Pokým nedopadne na samé dno a neskončí úplne sám, alebo mu alkohol nespôsobí vážne zdťracitne problémy, nikam taký nepojde. Pokým ma od tvojej mamy full servis, ze mu operie, ozehli, navarí a ma sa v podstate stále dobre a o nič kvôli alkoholu neprišiel, tak načo by to menil? A keď je najhoršie, všetku tu špinu hodi na niekoho iného za vinu. Tak rozmýšľajú alkoholici.

lydia277
autor
19. feb 2021

@elementissa ✊✊👌👌 tak to si vystihla naozaj velmi dobre wau

whatever1
20. feb 2021

@lydia277 Skús ho pár krát tajne natočiť keď je v najhoršom. Keď bude triezvy mu to vsetko ukáž, a opýtaj sa ho, ci si stále myslí že nepotrebuje liečenie.

lenuska9999
20. feb 2021

Môj názor je, že choď na vysokú školu do iného mesta a na internát. Možno by si mala nárok na sociálne štipendium a k tomu keby si mala ešte nejakú brigádu, verím, že by si vyzila. Ak je to doma také zle, tak na víkendy by si mohla chodiť k mamke alebo babke, neviem aká je tvoja rodinná situácia. Tak isto by som sa skúsila porozprávať s otcom v kľude bez hádok a pokúsiť sa ho presvedčiť na liecenie. Čo pravdepodobne nebude také ľahké, lebo alkoholici si často nechcú priznať, že majú problém s alkoholom. Ale skúsiť to môžeš, zato nič nedáš. Ak nepôjde tak si ho jednoducho nevšímaj, je to jeho voľba a to ako chce žiť nezmenis. To musí chcieť on sám. Ty sa sustred na seba, choď a urob si tú školu a po skiel uvidíš čo ďalej. Budeš mať lepší rozhľad a možnosti.

lenkakravcova
20. feb 2021

@elementissa U nás na dedine spadla jedna alkoholicka do potoka (30cm hlbokého). Utopila sa.
Ďalší alkoholik spadol spadol v zime do zaveja snehu. Zamrzol.
Všetci nie sú nesmrteľni, títo dvaja tam takto zomreli len počas môjho života.

janickacrazy
20. feb 2021

@lydia277 no teraz v tejto korona situácii ti VS veľmi nepomôže, internáty sú aj tak zavreté a bohvie dokedy to takto bude, skôr si nájdi nejakú brigádu, aby si vypadla z domu

vilma7
20. feb 2021

@lydia277 alkoholici sú aj smrteľní, môj otec úraz neprežil a pre nás deti a rodinu to bolo "žiaľ" vyslobodenie z utrpenia. Takže viem ako sa cítiš, zažívala som to isté ako dieťa.
Ak sa ti dá, choď bývať k.babke, tiež jej bude veselšie. Možno sa mama spamätá, tiež neviem na čo ešte čaká...ale nechať deti vyrastať v takom prostredí, by som nedokázala nikdy.

lydia277
autor
20. feb 2021

@vilma7 pri babke to tiez nieje ono ako som pisala je tam super , ale ked tam nieje teta . Ta chodi na mesiace do Nemenecka mesiac doma mesiac v praci.
A byva tam este ujo ako on pracuje denna nocna 2dni volna a tiez si sem tam vypije a je to maly dom to by sme museli byvat v 1 izbe s babkou ona je dobra len tiez ma svoje muchy

0silvia0
20. feb 2021

@lydia277 kazdy ma svoje muchy, ver ze aj ty. Ide o to najst tu najlepsiu variantu pre tvoju situaciu. Tak tam chodievaj aspon na tie mesiace, ked je teta v DE.

lula313
20. feb 2021

@lydia277 mala som mladsiu kolegyňu, jej otec chlastal. Vďaka tomu bola na svoj vek mimoriadne vyzretá a schopna(veľmi rýchlo spravila karieru u nás vo firme a externe aj vyštudovala VS). Mne sa zverila, veľa som počúvala, ako jej vulgárne nadával, ponižoval ju, obviňoval ju, pritom ona mu furt pomáhala, zháňala ubytka, liečenia. Už sa upil na smrt(mari sa mi, že zlyhanie orgánov), ale bolelo ju to aj tak. Je to smutne, keď vlastne dieťa vidí a trpi takýchto rodicov. Už zije aj s frajerom, ešte nemajú deti, ale je veľmi spokojna teraz v zivote. My sme s mužom dobrovoľní abstinenti, takze nie, neviem to pochopit, keď niekto každý deň pije. Ale tak aj tu na MK otvara flase s vínom, tak ten alkohol je asi SK národný šport.

katkati
20. feb 2021

Otec dobrovoľne na liečenie určite nepôjde, keď píšeš, že má vysoké ego a svoje chyby nevudi. Pochybujem, že urobí niečo tak závažné, aby mu to nariadil súd. Nespomínaš, že by vás bil a ohrozoval a psychické týranie sa ťažko dokazuje, keďže žijete na SK. Si dospelá? Nemohla by ti teta nájsť niekde pri nej prácu v Nemecku? To by bolo pre teba najlepšie riešenie. Zarobila by si si, naučila cudzí jazyk a na VŠ môžeš ísť aj neskôr, alebo externe, keď sa osamoststnis. S otcom si určite neporadíš, ale na druhej strane nemôžeš sa iba ľutovať, ty sama musíš urobiť všetko preto, aby si svoj zmenila k lepšiemu.