Aký máte názor na ľudí, ktorí chcú mať bezstarostný život?

babulka82
10. jan 2014

Aky mate nazor na ludi ktory chcu mat život velmi lahky a bezstaorstny ? Chcu si uživat len pekne veci a starosti obchadzat alebo nechat na niekom inom.Proste uživat si život a vlastne blaho,ale nezdielat s členmi rodiny choroby,domace ulohy atd.?

haslerka27
10. jan 2014

@babulka82 no ono je to tak ze kazdy chceme a tuzime po bezstarostnom zivote,bez chorob,s kopou penazi,bez hypotek a pod.lenze realita je ina....jedno je tuzit mat lahky zivot a druha vec zbavovat sa zodpovednosti.na tom, ze niekto po niecom tuzi,nie je nic zle.no ak ti niekto povie ,ze odmieta niest zodpovednost za nieco na com sa podielal, to uz je o charaktere.ak ma muz rodinu,ak narazas na to a odmieta plnit si svoje otcovske povinnosti a povinnosti zivitela rodiny,tak to je chlap file- bez chrbtovej kosti.a aky je moj nazor?nikoho nemozno do nicoho nutit.jedine co mozem robit je opovrhovat takym clovekom

hoblinka13
10. jan 2014

kazdy sniva o bezstarostnom zivote,ale kazdy den sa presviedcame,ze je to nemozne a problemy nas vracaju do reality 😀

sissy27
10. jan 2014

@babulka82 každý si dovolí len toľko, koľko mu ty povolíš... ak niekomu dovolíš, aby hádzal starosti na tvoju hlavu a sám si len užíval, tak čo už... musíš to zmeniť, naučiť sa povedať "nie" a určiť pravidlá, ktoré buď dodrží, alebo odíde...

babulka82
autor
10. jan 2014

@sissy27 vieš čo toto neni o dovolovani ani o pravidlach .Nemam na mysli to že budem niekomu riadit život,rozkazovat alebo poučovat ho ,niesom sudca ani jeho matka aby som vychovavala dospeleho človeka. Skor riešim to prečo sa niekto zbavuje zodpovednosti za ničo čo predtym chcel ? Chceli sme deti ,spoločnu domacnost tak prečo ju len zielat ale neupratovat,alebo o deti sa postarat.Podla mna neni staroslivotst o deti len zarobit peniaze a kupit im čo treba ,podla mna to ma ine uskalia a nie len zo všetkeho zliznut len smotanu. 😕
@haslerka27
@hoblinka13

hoblinka13
10. jan 2014

@babulka82 odpoved nie je jasna.mozno bol tak vychovany,mozno spohodlnel,mozno si ho rozmaznala.mozno ma nedostatocnu motivaciu a mozno je lenivy a sebecky a chce len prijimat bez toho,aby daval.

namornicka
10. jan 2014

Aj ja by som chcela bezstarostný život, takže o ľuďoch čo ho chcú si nemyslím nič zlé 😵 Ale keďže už mám deti tak to jednoducho nejde, musím si privstať a urobiť im desiatu do školy, ísť k lekárovi keď sú choré, učiť sa s nimi, obliekať ich a prať im, nikto sa ma nepýta či sa mi chce či nechce. To sa vôbec dá zbaviť sa tej povinnosti (čisto teoretická otázkam, nechcem to robiť)? Akože nevyperieš dieťaťu alebo ho necháš v škole bez desiaty? Je to vôbec možné?

adamuska
10. jan 2014

@babulka82 sú to nevyrovnaní jedinci, ktorí ešte nedospeli, nevedia riešiť veci a starosli bežného dňa, pritom možno majú aj 40 možno aj 50 rokov, ale za svoj život sa nepoučili a správajú sa ako malé decká. Ich deti ich môžu učiť a poúčať čo ako .... stále sa v živote hľadajú, nie sú spokojní, majú nízke sebavedomie a riešia to tým ako opisuješ v úvode.... a je im jedno či ich rodiny sa budú trápiť alebo nie, nezaujímajú sa o city svojich blízkych.

soniada
10. jan 2014

podla mna to musi byt strasna nuda pocase, starosti a problemy nas posuvaju dopredu a ucime sa pri nich stale nove veci (teda aspon ja) keby sa o nic nestaram tak to je vlastne len take prezivanie sama pre seba..asi by ma to nebavilo dlho

klincek
10. jan 2014

@babulka82 aj som si myslela, ze ide o partnera.. 😉
podla toho, co som zatial vycitala, sa mi jeho postoj javi ako sebecky a bezohladny. jednu i druhu vlastnost z duse neznasam, lebo su zakladom pre to, aby taky clovek dokonale otravil, pripadne uplne znicil zivot ludom okolo seba.
takze pri mne bud by sa spamatal a velmi rychlo zmenil pristup, alebo si moze o kratky cas balit kufre. partnerstvo a rodicovstvo je v prvom rade o zodpovednosti, kompromisoch, ustretovosti a odriekani. je to narocne, ale clovek za to velmi vela dostane..aj ked mozno nie hned, ale casom urcite 😉.
pohodlny zivot je krasna predstava, ale kto chce mat cely zivot vylozene nohy na stole, nech si radsej nezaklada rodinu.

andy04
10. jan 2014

To je ale otázka. Všetci ľudia chcu mat život bezstarstny a ľahký ale nie všetci si to mozu dovoliť... Niektorý to riešia tak ze si nájdu hlupaka alebo hlupanu co im bude veci zlahcovat aby taky život mali...

babulka82
autor
10. jan 2014

@namornicka ver tomu že sa to da čo sa tyka tej starostlivost.On všetko tak nejak "inteligentne" nechava na mne. Napr. ked mu dam na starost deti tak zrovna musi ist surne na wc,alebo ide prave jest,alebo si chce v klude vypit kavu alebo si začne niečo doma robit až pokial deti nejdu spat,jednoducho to urobi tak aby to nebol on ten čo sa stara ale ja.
@andy04 prečitaj si o čom diskusia je,nazov bol zmeneny adminom a nejak ušla pointa. 😖
@klincek
@adamuska

maminuska
10. jan 2014

@namornicka ver tomu že je, sú aj také matky.

Mať beztarostný život je fenoménom tejto doby, hlavne u mladých ľudí . Nechcú sa viazať partnerom , deťmi , ľahko sa dostať k peniazom , čo najdlhšie využívať mama hotel s minimom prispetia- dnes nie je raritou že aj človeke po 30 tke je doma u maminy, ktorá mu perie , varí a on prispieva 100 EUR čo je smiešne.
Chcú si užívať, bary , diskotéky , opíjačky ...iste aj to patrí k veku , ale v čase puberty a skorého " mládí ". Muži utekajú od partneriek , ktorá im otehotnie, nechcú niesť zodpovednost ....

Sanžím sa svoje deti viest k zodpovednosti a ked niečo vykonám tak si to aj vyžeriem .

klincek
10. jan 2014

@babulka82 ide na to sikovne, to je fakt 😠
a ty si sa kedy naposledy v klude najedla alebo si vypila kavu? to nie je dostatocna vyhovorka, aspon pre mna 😀
no a co sa tyka tej prace, az kym deti nejdu spat, tak ju proste musi odlozit..ty si s detmi cely den, tak by bolo fer, keby sa o ne po prichode domov postaral on. nie preto, ze by si si chcela odpocinut (a zasluzene), ale preto, ze musis este upratat, navarit, oprat atd. co na tom chlapec nechape?

babulka82
autor
10. jan 2014

@maminuska presne o toto ide nebrat za nič zodpovednost a za všetko može niekto alebo niečo ine len nie preboha ja 😀
@klincek no on to nechape a stale hovori že mi pomaha ale ako som napisala HOVORI a tam to pri tych rečiach aj konči bohužial.Minule som sa chcela ist najest a on že počkaj chvilku lebo mam kavu a chcem si ju v klude vypit lebo hadam ju nebudem pit studenu ? 😀 Nechapačka z mojho hladiska.S detmi si chce len uživat nie ležat pri nich ked su chore,pripravit im jedlo ,pisat ulohu.atd.

sissy27
10. jan 2014

@babulka82 predpokladám, že píšeš o svojom mužovi...ale ťažko to hodnotiť takto... ako bol doma vychovaný? skákala mu mamička okolo zadku alebo musel aj on niečo robiť? keď ste sa dali dokopy, obskakovala si ho, rozmaznávala, nastavila si aj keď nevedomky nejaký štandard a čakala, že pri deťoch sa to zmení? naozaj ťažko povedať, kde je problém... ale chce to úprimný rozhovor doma - vysvetliť, čo od neho očakávaš, ukáž mu, čo robíš ty pre neho a rodinu... ja viem, nedá sa donútiť niekoho, aby sa staral o deti, ak to sám nechce... a že aj on chcel deti a spoločnú domácnosť? no to máš ako s deťmi, tiež chcú psíka ale netušia, čo to obnáša...alebo túžiš po nových lodičkách a až keď ich chvíľu nosíš, zistíš, ako strašne tlačia a bolia v nich nohy... rodina sa ale nedá odložiť do útulku alebo zavrieť do skrine...

luba28
10. jan 2014

@babulka82 to nemas nahodov mojho ex???????..... 😀 ako usite na neho,........ 😀

simkarobkova
10. jan 2014

@babulka82 len strucne :preco si ho este nevytrieskala po hlave panvicou?to kde zije?ved a ty musis vypnut,tiez niesi na baterky a potrebujes chvilku pre seba!byt moj muz tak uz mi od neho len vyzivne chodi...

klincek
10. jan 2014

@babulka82 ale on ti nema "pomahat," on sa ma rovnocenne podielat na vsetkom, co sa v rodine a domacnosti deje.
a kava sa da prihriat v mikrovlnke, kurniksopa! 😝
rozdelte si sluzby podla dni-kratky/dlhy tyzden, alebo akokolvek, lebo na tu jeho lenivost iba doplacas. ak to neprejde, skus bojkotovat niektore cinnosti (tak aby sa to co najmenej dotklo deti), nech sa uvedomi. ak to nejde po dobrom, treba skusit inak 😒

andy04
10. jan 2014

@babulka82 Prečítaj si moju poslednú vetu Možno to pochopis

klincek
10. jan 2014

to s tou kavou viem preto, lebo to robim aj ja 😀 ..nie je to sice nic moc, ale urcite necham hladného manzela najest-jedlo je nutnost, kava pozitok 😉

babulka82
autor
10. jan 2014

@andy04 ja nikde nepišem že ho obsakujem ,staram sa o domacnost a deti ,hadam nehodim všetko za hlavu len kvoli nemu.

andy04
10. jan 2014

A co cakas za odpoved

rory88
10. jan 2014

@babulka82 pripomina mi to toho mojho 😉 my mame dohodu ze hocikedy si mozem zobrat svoju hodinku volna cize napr mala je ukricana v zlej nalade tak mu ju odovzdam a odidem nech sa stara, ked mi nepomaha upratovat tak jeho veci neupracem len mu ich dam na kopku na postel a podobne...funguje to len docasne potom opat spohodlnie a zas ho musim prevychovavat 😒

avanti
10. jan 2014

Aky tip ludi si mala na mysli? Mladych, starsich, s detmi, ci bez, niekoho konkretneho z rodiny, okolia?
Ja si myslim, ze hlavne ked sa clovek rozhodne mat deti, ako tu uz bolo pisane, jednoducho musi, aj ked sa mu niekedy samozrejme nechce, je unaveny, alebo si len potrebuje jednoducho na chvilu odpocinut.
Ale beriem to tak, ze svojim sposobom akoby splacame to, co do nas vlozili rodicia - tu starostlivost, obetavost a podobne a ma to tak asi byt - ten kolobeh zivota, ved tie deti zase nebudu pri nas vecne, raz sa osamostatnia, ked ich zodpovedne vychovame🙂.

cecil36
10. jan 2014

a to si videla az ked si porodila? Neverim. Tieto prejavy museli byt uz dlhsie 😉

felixa
10. jan 2014

@babulka82
Vies, z psychologickeho hladiska to je tak. Vsetci ludia maju tzv. "hranice". Vdaka genom, vychove, vplyvu prostredia...)

Tvoj muz ma tie hranice velmi vysoko. A ty ich mas velmi nizko. A tvoj muz ti ich evidentne dokaze znizit este viac.
To vsetko robi on kludne podvedome.

Takze jedine co doporucujem, nakupit publikacie o asertivite a ucit sa ju realizovat v praxi. Alebo rovno absolvovat nejaky kurz o asertivite. Je to sice "dlha" cesta, step by step. Inak sa jedneho dna zobudis s tym, ze si uz na dne svojich hranic, a mas mileho muza plne zuby, a rovno sa rozvedies a s dalsim partnerom sa ti moze stat to iste.

hoblinka13
11. jan 2014

@namornicka ono je to vsetko o tom,co povazujeme za bezstarostne.ci lezanie hore pupkom a cumiet do bedne a nech ma obskakuju alebo mi robi radost starat sa o inych a tesit sa z malickosti.lebo poznam xy ludi,ktori maju dobry zivot s beznymi starostami a vecne sa stazuju.a su ludia,ktorych zivot bicuje na kazdom kroku a su tak pokorni,ze su ozdobou tohto sveta a davaju priklad nam ostatnym.

babulka82
autor
12. jan 2014

@rory88 u nas je povačšine ticha domacnost už. Nemam chut a energiu riešit niečo čo už asi nema zmysel a sama nevyriešim ani vztah DVOCH ludi.Proste on je pohodlny a chce tak žit ja ho nedonutim žit inak.Deti ma ako hračky ,ked ma naladu a chut tak je snimi a starosti su na mne ☹

kofoluska
9. feb 2014

@babulka82 Mozno to vyznie hnusne - ale Tvoj manzel si dovoli len to, co mu dovolis Ty sama. Mne by moj chlap len raz povedal, ze si xce v klude dopit kavu po tom, co by som ho poprosila, aby zobral maleho, lebo som hladna a xcem sa najest. ON ma cas na kavu a JA mam ostat hladna? No v nijakom pripade. Chytim kavu a vylejem pekne do umyvadla. Aku mas dalsiu vyhovorku? (Toto by som sa ho DOSLOVNE opytala. A ked by zacal vyskakovat, tak by som rozhodne ani o krok neustupila.)
Cim budes viac ustupovat, tym on si bude viac "dovolovat" a cim viac Ti to bude jedno, tym viac to bude jemu vyhovovat. Aky pozicaj taky vrat. Manzel zrovna dnes xcel pozerat zjazd muzov na olympiade. Aj si to rano pustil. Dostal do ruk maleho s casovym planom, kedy odchadzame do Ikea kupit zaslepky na elektricke zasuvky a bolo vymalovano. Nie som nijaka sekera, necham ho pozerat si formulu aj olympiadu, necham ho vyspat sa, ked je s malym problem, vyhanam ho sama do obyvacky na gauc, aby siel do prace v pohode. Ale jednoducho na fungovani domacnosti a rodiny musi participovat.

bdalibor
13. feb 2014

Takíto ľudia sú sebci , egoisti a narcisi .Nie sú pripravení na normálny život v normálnej rodine. Nepoznám rodinu , kde nie sú problémy ....deti ,peniaze , zdravie....Takýmto ľuďom sa ja radšej z ďaleka vyhýbam .