Ahojte,chcela by som poznať Váš názor na moju matku,niekoho nestranného.Takže,moja matka od malička ma psychicky deptá,navonok sa tvári pred ostatnými aká je skvelá matka, každý ju chváli,ku každému je milá.No ku mne sa správa ako keby ma nenávidela.Mam syna,narodil sa predčasne, momentálne už má 25 rokov,má detskú mozgovú obrnu, ťažký stav, ležiaci.Celé roky som nepoznala nič len nemocnice, rehabilitácie,a momentálne sa len celodenne starám doma Nikam nejdem,pretože mi nemá kto byť pri ňom.Moja matka mi povedala,že ona by to nezvládla,od narodenia na obviňuje,že keby som sa viac venovala synovi,nebol by taký,aký je.Dokonca pred ním povedala,že sa mi môže poďakovať zato,aký je.Nedovolim si nikam ísť ani k lekárovi.Ona cestuje,nákupy,kamarátky,občas príde synovi niečo donesie,ale nezabudne poznamenať,že ako som si zariadila,tak mám.Samozrejme pred inými ľuďmi sa ľutuje,aké to má ťažké,že má takého vnuka,a ostaní jej to samozrejme veria.Ale pomoc naozaj žiadna,ani vnukovi.Keď som sa rozvadzala, ešte sa mi škodoradostne smiala.Čo Vám poviem,psychicky ma jej správanie dáva dole ešte viac, nemám sa s kým o tom porozprávať na kamarátky mi čas nezostáva.Moze byť matka takýto zlý človek voči vlastnej dcére?😥
ako ti pomôže môj názor na tvoju matku?
už si mame povedala že nie si zvedavá na jej "múdre" reči?
píšeš že sa staráš sama o dieťa - neskúšala si vybaviť z úradu pomoc? opatrovateľku? alebo syna voziť do denného DSS ? Neviem kde bývaš, ale DSS v našom meste má aj denné , týždenné a celoročné pobyty... Suseda dávala syna tak mi o tom rozprávala - ona dokonca nezvládla ani denný stacionár - syna dáva na týždenný.
Nestranný názor nedostaneš, keďže si nám napísala svoj pohľad a svoj názor, hneď od začiatku píšeš, že ťa deptá, na to snáď nikto nepovie, že to je normálne... ale to je vlastne jedno, keď ti to ubližuje, stopni to, nedvíhala by som, neotvárala by som... môžeš jej aj povedať prečo, ale obávam sa, že to nepadne na úrodnú pôdu
Nepotrebuješ ju , keďže ti nijako nepomáha. naopak ti pomáha k opaku - aby ti bolo ešte horšie psychicky. zapni obranný mechanizmus, zapoj sebaúctu a matku k sebe nepusti. Nebolo by zlé, keby si otvorene k tomu pridala dôvody, že ti len ubližuje. Ju nezmeníš, sama vieš, že to normálne ani správne nie je. už len nájsť silu a odvahu sa od toho úplne odstrihnúť . A viem veľmi dobre, čo píšem. Zažívala som to, nie od mamy, inej osoby, ale nepomohlo nič iné zo snáh za celé roky. Mám takú istú situáciu, doma ležiaci syn, sme domáci väzni aj so zdravými deťmi. Veľa síl prajem. Ak by si chcela, kľudne mi napíš
@deti95060810 jasné, koľkokrát som jej to povedala,ale ide si svoje.DSS má dlhý poradovník v dennom stacionári .a vzhľadom na jeho zdravotný stav,ho už do 2 nezobrali.Keby som si vybavila opatrovatelku,nemala by so nárok na opatrovateľský prispevok.
Môže byť taka zla...veď to vidíš.Najlepsie je mudrovat a nič nepomoct.Tak s ňou buď čo najmenej a stopni ju, keď ti začne slovne ublizovat drž sa
Depta ta. To normalne nie je. To vieme vsetci. Nemusis sa snou stretavat, ked nechces. Nemusis jej otvarat. Povedz jej otvorene, co ti to robi, ked sa takto sprava. Tak ako si napisala sem jej to povedz. Ak to neberie.. no my ti tu moc neporadime. Niektorym ludom to nedojde ani keby to bolo napisane na mesiaci. To vsak neznamena, ze to musis trpiet. Vies stym nieco urobit.
Koľko ma matka? Už ma cca po 60 tke nie? To sa už nezmení, zatrpknuta fuchtla, nech si chodí s kamoškami a nech k tebe už viac nechodí, by som ju porucala pekne...
ani jej neotváraj dvere, nech si kecá pred kamoškami a nie pred tebou. Už dávno by som s nou prerušila kontakt.
Potrebuješ ťa a tvoj syn taketo picov.anie v tvojom dome ? Stará nestará, z hrušky dole. Aj starý človek by mal mať mieru. Neotvaraj, nepúštaj ju dnu, načo sa stresovať novými rečami.
Kľudne daj na dvere zvonka oznam : "toxickým matkám vstup zakázaný ". A kľudne jej kamoškam ozrejmi, ako to je, keby boli múdre, nech sa chodia striedať a pomôcť pri prebaľovaní ležiaka .
Este dodam. Presne. Tvoj syn ta potrebuje. Potrebujes tu byt prenho a zdrava a v psychickej pohode. Ved to musi byt strasny zaberak takto sa starat o ležiace dieta. Vies ju odstrihnut zo svojho zivota. Pripadne ak nechces a pride vazne ale vazne nie si povinna jej otvorit a pustat ju dnu a pocuvat tieto kecy. Ak uz aj bude tak to zaraz. Hned na zaciatku. Ak tam chce but n3ch drzi hubu s prepáčením. Proste to zarazit. Ak nema co pekne povedat nech je ticho. Nedovolit jej to a nedovolit to sebe aby sa takto k tebe spravala. Ja viem, ze nam sa to lahko pise. Ale ako som napisala. Musis, kvoli synovi, sa citit ok.
@moony99 na matku nemám názor ,ale na to prečo sa s ňou stretávaš ano,že ako prečo keď ti tak vadí