Aky bol záujem rodiny o vaše nenarodené bábo?

katkatt
15. mar 2011

Zaujimalo by ma, ci a do akej miery sa Vasa (inak normalne funkcna) rodina (nemyslim teraz manzela a starsie deti, ale napr. rodicov a surodencov matky a otca dietata) zaujimala o babo uz pocas tehotenstva. Ako casto a napr. od ktoreho mesiaca sa Vas pytali, ako sa mate, ci je vsetko ok a podobne laicke otazky? Hlavne pri osobnych stretnutiach. Uvazujem, co je zdravy zaujem. Su urcite aj extremy ako prehnany zaujem a totalny nezaujem, ale to tu nechcem riesit. Dakujem 😉

soldi
15. mar 2011

podla mna je ten zaujem rodiny vyrazne determinovany tym, ake mas s nimi vztahy. moj syn bude prvy vnuk pre mojich aj manzelovych rodicov, takze predpokladam, ze ten zaujem je o cosi vacsi nez bude pri dalsich vnucatach. ale len tak v medziach normy. vzdy sa ma opytaju ako sa mam, ja im porozpravam, co bolo nove na poradni a to je vsetko. plus mu svokra a svagrina kupuju veci, ktore im schvalim.

benne
15. mar 2011

Ak myslíš otázky typu: Čo to bude? Kedy rodíš? Ako sa cítiš? Môžem pohladkať bruško?.. tak véééľmi veľký záujem aj od cudzích, nieto ešte od rodiny... 😝 😅 ale to až ked to bolo na mne vidno a pri stretnutí. Žiadne špeciálne stretnutia venované môjmu tehotenstvu sa nekonali.. po poradni rodina chcela infošky.. ale v takom zdravom duchu.. len v rámci konverzácie.

edie63
15. mar 2011

Moja dcera je prva vnucka pre mojich aj manzelovych rodicov. Kazdy sa zaujimal o to, ako sa mam, ako sa ma mala, ci je vsetko ok, ak som bola u lekara, co bolo a pod. okrem mojich svokrovcov, ktori na zaciatku boli aj sklamani z toho, ze to bude dievcatko (a cakali na to, ci sa nahodou lekar nepomylil a povieme ze to bude chlapec). Mala som problemy ku koncu tehotenstva, ani raz sa ma neopytali, ako sa citim a ked sme im s manzelom rozpravali o tom, ako sa mam a co bolo u lekara, tak nas vypoculi ale jednym uchom dnu, druhym von. Ja som mala pocit, ze okolie o nas prejavilo viac zaujmu ako oni, ale inak vsetci ostatni boli OK.

ela2710
15. mar 2011

ahoj, no zaujem mojej rodiny bol myslim normalny, vsetko sa odvija od vzahu aky si s nimi mala pre tehotenstvom, ja som najviac vzdy vychadzala s maminou, krstnou a babickou - a tie mi volali po kazdej poradni ci je vsetko ok 🙂 kupovali vecicky, tesili sa so mnou z kazdej snimky, aj z CD-cka zo 4D. Nielenze som priniesla konecne chlapa do nasej rodiny 🙂 ale zaroven aj prveho vnuka a pravnuka, teda vsetci boli nesmierne stastní. 🙂 Moja rodina sa ma ani raz nespytala, co to bude? lebo im to bolo jedno, chceli len aby maly bol zdravy a tak aj bolo 🙂 dokonca mi vraveli, ze sa to ani nemam pytat, ale ja som neodolala, chcela som vediet, a rodine som to povedala sama od seba. Zo zaciatku sme mali navaly navstev, nastastie to uz ustalo, pridu, ale nie tak casto 🙂 Moja krstna mama teraz caka 3. babo, uz ma dvoch synov 17-rocneho a 15-rocneho, a preto si nemyslim, ze o prve dieta sa rodina zaujima viac, lebo my sa zaujimame aj o toto mimco 🙂 velmi sa nanho tesime, konecne bude mat Tomasko kamosa/kamosku, s ktorym/ktorou bude vyvadzat detske sibalstva 😀

berus222
15. mar 2011

zaujem mojej rodiny bol len zo strany mamy. otec mal len blbe poznamky na to, ako vyzeram. zo strany manzela nebol zaujem skoro ziadny, lebo sme cakali ich uz 4. vnuca. nic sa nepytali, len ked som im sama nieco povedala. prenasala som 5 dni a za tych 5 dni dohnali obe rodiny to, co za 9 mesiacov zameskali. aj ked len otazkou: Este nic?!

prahaxx
15. mar 2011

zalezi na okolnostiach, ja som otehotnela prave v case, ked sestre v brusku babatko v 7 mesiaci zomrelo a svagrina mala mimomaternicove tehu, ja som po operacii vajecnikov a liecbe endometriozy , takze otazky typu, ci sme zdrave, ci mi netreba pomoct, ci sa manzel aspon trosku stara boli z kazdej strany, a ked ma 3 tyzdne pred porodom hospitalizovali s kontrakciami, tak ucet za telefon bol veru riadny

dankamg
18. mar 2011

No záujem mojej rodiny bol na bode mrazu,keďže nie som vydatá, vlastne sa mi všetci otočili chrbtom a dodnes ma ignorujú, moja matka dieťa nenazve ináč ako "to", ale nechcem sa sťažovať. Zato z partnerovej strany ide o prvé vnúča jeho rodičov, tak tam bol zas záujem omnoho väčší. Na tvojom mieste by som to vôbec neriešila, dôležité je či sa tešíš Ty, aj keď niekedy to človek ťažko znáša.

karap
18. mar 2011

Ja mam zatial 2deti.Prve:Moji rodicia sa velmi tesili,svokra poznamenala,ze sme mohli este pockat[a to sme sa snazili o babo uz 3roky]Mala uz vnucku od svojej dcery,takze ja som uz nebola taka vaaav.Druhe:otehotnela som ked mala dcera 10m.,takze svokra zase len lamentovala,ze dcerka bude chudatko odstrcene,a ze si ani neuzila,ze je babatko a blabla.No a pred par dnami sme zistili,ze cakame tretie a svokra ma doslova zdrbala jak sirotu,ze nemam rozum a naco nam TO bude....Taka som na nu nahnevala,ze ju nechcem ani vidiet.
Kasli na okolie.Ak maju negativne reci,ani ich nepocuvaj.Hlavne,ze Ty sa tesis na babo.Prajem vsetko dobre

syslica
18. mar 2011

Tak na rozveselenie: Naša milá babička (=svokra) nám ešte bezdetným zvykla písať SMS-ky že: ako sa máte deti, čo robíte, prečo neprídete s podpisom BABKA ČAKATEĽKA 😀 Veeľmi sa tešila na dievčatko a má dvoch vnukov, samozrejme, prvé vnúčatká, tak sa podrobne vypytovali zakaždým a nehorázne ich rozmaznávajú doteraz - ale to je na dlhé vypisovanie a do inej témy. Moji rodičia to vzali normálne, v pohode, mama jediná sa trochu stresovala, pretože len ona vedela o mojom predchádzajúcom potrate.... a pri najmladšom syslíkovi sme sa dokonca smiali, lebo najviac zo všetkého, keď som jej oznámila, že som tehotná, ju zaujímalo: "A dáte mu normálne meno, pravda?" (Môj pôvodný návrh bol Bystrík 🙂.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz