Akú výbavičku do kúpeľa by ste mi mohli poradiť a všetko čo budem potrebovať
Mám mnoho info. Ale budem len prvorodička a tie ktoré sú skúsené a majú už bábätko na svete vedia najlepšie 😍
@gyorgyfiovaa čistá voda prvé mesiace úplne stačí, zbytočne by si jemnú, citlivú detskú pokožku patlala s mydlom. Poprípade ovsenú kúpeľ ak bude treba.
@gyorgyfiovaa Vanicku a čistú vodu. Pripadne raz za cas detské mydlo. A kde-tu som natrela obyc.detskym Aviril olejom.
@gyorgyfiovaa malej dr predpísala takú emulziu s olejcekom. Tak ju nenatieram ak keď ma suché tak len Avirilom.
Nic len vodu treba mat spravnej teploty. Ziadna kozmetika este Nie je potrebna ani vhodna pre novorodenca. Neskor detsky sampon aveeno som zacala pouzivat az ked uz mala ako tak vlasy.
Najprv 10 vecí čo odmastia jemný kožný prirodzený filter na detskej pokožke a potom 10 vecí,aby si ho znova akotak obnovila.,tak takto isto nie....ja mám deti už veľké,ale nič okrem vody a detského mydla len na riťku a záhyby na krku som nepoužívala,na kožu potom občas aviril olej modrý /kvôli masáži babetka,nie až tak kvôli pokožke/ a na riťku aviril krém,mne sa toto osvedčilo veľmi,tá značka.Ale kúpala som denne,každý večer,potom spali bez problémov,neviem si predstaviť nekúpať denne hlavne v letných horúčavách.
Čo sa týka kozmetiky, tak ja som tiež toho veľa nepouzivala. Keď som dala deťom niečo do vody, tak len veľmi malé množstvo a len tie kúpele na dobrú noc. Dobré je mať zo začiatku teplomer do vaničky. Pri prvom som si nebola istá, či má voda správnu teplotu. Ja osobne som nepouzivala lehátko, radšej som si deti držala sama. Po kúpeli som detičky olejovala. Najviac sa mi páčil čistý olivový olej z lekárne.
Ja ešte doplním lehátko do vane. Také obyčajné - látka natiahnutá na drôtenom ráme. Mne veľmi pomohlo. Pri takom mrňúsovi sa spočiatku trošku trasú ruky 🙂
@gyorgyfiovaa nič, vanu a vodu.
@alienkami toto lehatko mame aj my,krpec ma 7 mesiacov a stale sa don zmesti,uplne bez obav ju tam polozim a moze sa jasit,popritom aj pomasirujem,poumyvam.
@gyorgyfiovaa nam doktorka predpisala emulziu na suchu pokozku Excipial,a ficime na tom uz 7 mesiacov.prijemne vonia,malej sa upravila pokozka perfektne,nedam nan dopustit
@gyorgyfiovaa inak nic ine netreba,lehatko do vane,mozno mydielko,nam sa osvedcila hubka na umyvanie,osuska (mne bola odporucena od koznej biela nie farebna),spominana emulzia,hrebienok a hotovo.popripade fialova vodicka na cistenie pupceka,detske palicky do uska (len na vonkajsie zotretie mazu). Tiez som mala kopec blbin pokupenych a uplne zbytocne
@gyorgyfiovaa nič extra a ten teplomer je dobrá vec.Sudocrem na riťku a čo najmenej chémie.A ja som nekupala ani každý deň iba zadok umyla v umývadle🙂)
Mala má 7 týždňov, zozaciatku som ju kupala len v čistej vode, teraz jej pridávam oilatum ale ten som dostala na predpis. Ma veľmi suchú pokožku tak ju musím natierať excipialom a holtovym krémom. Mám kúpené telové mlieko a 3v1 od bupi ale ešte som to nepoužíla
Nepotrebujes nic len nieco na umytie ritky, napr. mydlo - syndet Sebamed
Čistá voda je najlepšia. Netreba ziadne prkotiny. To je vsetko reklama.
Ak by malo babo suchu pokožku, daj si predpísať sójové mlieko do kúpeľa napr Balneum.