Ako zvládnuť spoločnú domácnosť s ex-partnerom

4. sep 2022

Ahojte, je tu mamicka, ktora kvoli dietatu ostala v spolocnej domacnosti preto, aby netrpelo dieta ale aj mamka?
Neviem si predstavit byt bez syna kvoli striedavke…
Som ochotna spat s nim v detskej izbe, starat sa o nu, a prispievat na domacnost….
Doreraz fungujeme na zvlast uctoch, vydavkoch a tu vidim situaciu, ktoru chcem riesit a nastavit pravidla.
Dakujem

mikadooo
4. sep 2022

Ja len že je to psycho... Buď pre jednu alebo pre druhú stranu alebo pre oboch. Musíte byť fakt veľmi rozumní ľudia, kde ich vlastné ego ide bokom a základným cieľom je spokojné dieťa, no aj tak si to neviem úplne dobre predstaviť ostať s ex... Vaše ďalšie vzťahy ako budú vyzerať? Či teraz už bude celibát do smrti a exa budeš tiež nútiť na to pristúpiť? A ďalších milión otázok... Mám pocit, že si príliš nezdravo naviazaná na dieťa a môžeš mu tým viac uškodiť ako pomôcť. Prečo ste si dohodli striedavku, keď ty to tak nechceš?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela1911
4. sep 2022

V takejto domácnosti bude dieťa určite trpieť. Toto nie je zdravé prostredie. Viem si to predstaviť na nejaký čas, pár mesiacov, kvôli presťahovaniu a preklenúť obdobie po RD pri návrate do prace.. ale žiť takto. Určite nie

pribinak
4. sep 2022

Veď skúste takto existovať, ale myslím že je to dlhodobo neudržateľne
Nerozumiem k čomu je toto dobre?

Navyše to dieťa nie je ani hluché a ani slepé. Radšej striedavku a kvalitný život ako toto.

To sa budete tváriť že sa nevidíte?
Alebo to čo bol doteraz problém už nebude ?

deti95060810
4. sep 2022

moja švagr. takto žije. s manž.
sú rozvedení, ale žijú pod jednou strechou a vychovávajú spolu deti...
isto majú nejaké pravidlá, pretože dokonca chodia spolu aj na oslavy a správajú sa k sebe úplne slušne. Keby som nevedela že sú rozv. tak to by som nikdy na nich nepovedala. Takto žijú už min. 4 roky.
švagr. k jeho rodine nechodí...

31silvia12
4. sep 2022

Tak z vlastnej skusenosti napisem, ze zalezi aky mate s ex vztah..ja som takto zila 2 roky po rozvode..a poviem Ti .ciste psycho..naozaj..pre mna najhorsie roky zivota..tiez som zostala kvoli synovi..no bolo to nad moje sily..

gladys_07
4. sep 2022

Skusenost chvalabohu nemam ale znie to ako recept na katastrofu. Predpokladam ze dieta je este male. Dokedy chces s nim byt v detskej izbe? Nechces mu dat priklad zdravej rodiny? Kde sa manzelia objimu, smeju spolu, pohadaju sa…nielen ziju paralelne zivoty.

Urcite by vam sud schvalil striedavku? Ako by ste to riesili s pracou?

nnnuuunnn
4. sep 2022

Všetky tu píšu, aká je to katastrofa, ale podľa mňa pre dieťa to bude katastrofa aj keď bude mať striedavku a nie je také ľahké nájsť tie dokonalé vzťahy po rozvode. Na čas, to môže byť dobre riešenie, že dieťa nebude pohadzované medzi domácnosťami ako zemiak.

dadis
5. sep 2022

@nnnuuunnn Nemyslim si. Zena ma po rozvode "rozkvitnut" a nie spat s dietatom v detskej izbe. Uz len toto mi pride psycho. Ak je dieta male, tak ta striedavka nebude pol na pol. Mama si musi zvyknut a zacat ten cas bez dietata vyuzivat vo svoj prospech - praca, vzdelavanie, konicky, randenie. Za mna no go (este pochopim, ked sa rodicia striedaju v jednej domacnosti, kde je trvalo len dieta). Ved aj ten muz chce mat svoje sukromie, svoj zivot.

viera
5. sep 2022

Zabudni nato…Budes ublizovat sebe a aj tomu dietatu…Je mi luto ze ti to nevyslo s muzom ale toto fakt nie je riesenie…To sa psychicky da tazko zvladnut….A dieta tiez nie je slepe,hluche…

sense
5. sep 2022

A akp to budeze riesit ked si najde jeden z vas partnera. Ako si rozdelite majetok , domace prace starostlivost. Aky bol dovod rozvodu?
pamataj dieta vidi citi a pocuje.

mjk40
5. sep 2022

Veď ak sa nebudú neustále hlučne hádať. Dohodnú sa na platenie účtov. Kto, kedy a ako sa bude o dieťa starať. Môže to fungovať ak budú obe strany pravidlá dodržiavať. Medzi sebou sa môžu tváriť, ako by boli iba dvaja nájomníci v jednom byte. Skúsiť to treba. Držím palce a pevné nervy.

nnnuuunnn
5. sep 2022

@dadis hej len nikto sa tu nezamýšľa, či má aj peniaze na kúpu nehnuteľnosti, aby mohla kvitnúť

dadis
5. sep 2022

@nnnuuunnn Ved preto, by ten volny cas mal vyuzit na to, aby si to byvanie sama zabezpecila (vzdelavanie, nadcasy, zmena prace, podnikanie) a predpokladam, ze dosrane nieco z bsm

standusina
5. sep 2022

Nejaky cas sa to da zvladnut, mam kamaratku, ktora tak bola, ale nakoniec to ukoncili a ona sa odstahovala a maju striedavku. Lebo to bolo vela na nu, ked mu nova frajerka vyvolavala aby prisiel a on sa chystal, proste to po psychickej stranke nezvladala.

natallys
5. sep 2022

Ak už ale netvoríte pár ako taký, tak to nebude mať dlhého trvania a jeden z vás takéto spolunažívanie proste vzdá. Podľa mňa sa tak nedá fungovať, keďže časom prídu nový partneri a potom ako co

reanda
5. sep 2022

si si ista, ze ty budes trpiet menej takto, ako pri striedavke? si schopna zit s clovekom, ktory bol doteraz tvojim partnerom, dalej len ako so spolubyvajucim? a vysvetlit to aj tomu dietatu? ako stare je dieta?
je to psychicky a emocne mimoriadne narocne.. nie nezvladnutelne, ale hodne narocne

nurielka
5. sep 2022

Takto fungovala kamoška asi rok a pol od rozchodu, kým sa nevyplatí byt. Zo začiatku ok, potom tam nosil novú partnerku, a odvtedy jej peklo začalo, chcel ju z bytu vystrnadit za každú cenu, oblizoval sa tam s novou pred ich dieťaťom, v noci počúvala kadeco(keby len to), vypínal elektrinu keď odchádzal z bytu, vodu keď sa išla sprchovať, vyjedal čo si ona pre seba kúpila z chladničky.. ak ste milý ľudia, ktorý sa vedia zhodnúť(o čom pochybujem keď sa rozchadzate) tak možno, ale inak..

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dassena
5. sep 2022

je to nezmysel, nikomu to neprospeje a dietatu duplom nie, to len tazko bude niest, lebo to dieta to citi, to napatie aj vsetko :/

mandzula
5. sep 2022

Toto nie je dlhodobo urzatelne a nemyslim si, ze je to pre dieta dobre. A co mozni buduci novi partneri? Dietatu sa ma dat vzor fungujucej rodiny, hoci i tej zlepenej.
Ma vidiet, ze otec je stastny, mama je stastna a nie zit s nejakymi spolubyvajucimi.

trubi
6. sep 2022

Ahoj. Ak chceš, napíš mi ss.