Ahojte. prosím vás o radu. Mám tri detičky, najstaršiemu je 4, potom 2,5 a 10 mesiacov. Manžel chodí na služobné cesty- niekedy je v robote aj cez víkendy. Chlapci ho milujú, a keď príde, tak sú celí bez seba. Najstarší je však veľmi smutný až frustrovaný z ocina, lebo keď príde, tak je strašne urevaný, chce ho mať len pre seba, už vtedy na ňom vidím, že sa bojí, že zase odíde. Keď len niekde odbehne, tak je celý strnulý, lebo si myslý, že zase odchádza. Keď ide spať tak sa uisťuje či na druhý deň bude doma.. až mi srdce puká. Keď je preč, tak čo sa zobudí, to je smutný, mrzutý a uplakaný. Snažím sa mu vysvetľovať, že tatinko je správny tatinko, lebo pracuje a keď si odpracuje, tak zase príde. Neviem, ako sa vám darí prekonávať takéto smútky? Je ešte malý a nedokáže pochopiť časové súvislosti a aj keby, tak 5 dní je veľmi dlho. Mladší syn to zvláda, ale starší je potom veľmi až protivný a ja potom nevládzem. ☹
Tiež mám 4 ročného syna a zatiaľ je úplne v pohode ale my tak fugujeme uz 9 rokov. U vás odkedy chodi tatino prec?
no my to pozname, nas ocino tiez chodieval na suzobky kazdy tyzden, ale ja som to znasala asi horsie ako dcera. chvalabohu teraz dal vypoved, a zacina podnikat... kvoli nam, kvoli tomu co pisala @mima4 .... ale je mi jasne, ze to nie vzdy ide a nie je to jednoduche...mas moj obdiv, ze zvladas tri male deti sama....
@didi44 prepac za reakciu, pravdepodobne to bolo myslene ako vtip...ale ja uz sm na taketo veci uplne alergicka, zo vsetkych stran pocuvam len o nevere a potom sa ludia cuduju, ze partneri si navzajom nedoveruju...no ani sa necudujem, ked maju ludia takyto nazor.... je jasne, ze niekedy sa to stane aj neumyselne, ale je to podla mna nechutne
@didi44 podla seba sudim teba? ]-[ ked nevies poradit tak neurazaj a neprovokuj tu ludi co prosia o radu.
@ewca ...super... 🙂 ...odhadla si to presne...a naozaj to bol len zart...Som otcom viacerych deti..milujem ich..a i ked v sucasnosti nechodim na sluzobne cesty tak ako v minulosti...syn casto place ked ho zavediem do skolky a mne lame srdce, ked je smutny a chce, aby som bol doma...Velmi dobre chapem ako deti lipnuce na otcovi trpia a cim viac ocko prejavuje voci dietatu lasku, tym je to horsie..Mne momentalne hrozi, ze budem cestovat na tyzdnovky a rodinu si nevezmem..byt mi nedaju a o dom sa starat treba...a co si vybrat?..mozem si vybrat..bud pojdem, alebo skoncim po rokoch na ulici, alebo si ako riadiaci pracovnik s vysokou skolou budem hladat miesto niekde ako brigadnik pri vykladani tovaru...kde ma supermarket o..je..bebebe o peniaze..lebo ani trzbu mi nedovoli spocitat...A ja budem zit v strese lebo nebudem mat co dat do ust ..lebo mam pozicku..priatelku na materskej s 5 mes. synom a ja budem bez pre a prijmu..ktory je aj tak almuznou, ale som aspon s detmi a rodinou...Je to tazke a zivot nie je prechadzka zakvitnutou zahradou...aj roky plynu..a za seba..som rad, ze som aspon primerane veku zdravi, ze ako tak uzivim rodinu a mam na byvanie a zivobytie pre rodinu...
@slniecko2, u nás sme tiež podobne fungovali, ale nie s otcom dieťaťa, ale s dedkom. bývali sme s mojimi rodičmi veľmi dlhý čas a môj otec fungoval a aj funguje ako mužský vzor pre môjho syna. tiež chodí na služobky, mesiac je preč a mesiac doma. keď bol malý vo veku Tvojho syna a ťažko znášal, že je dedko preč, spravili sme si každý mesiac malý kalendár, prilepili ho na chladničku a každý večer sme do neho nalepili nálepku za deň, ktorý končil. takto malý videl, koľko ešte ostáva dní, kým sa dedko vráti a znášal to ľahšie. postupne sme si do kalendára aj kreslili významné udalosti, ktoré sa nám stali, aby vedel malý deduškovi povedať, čo sme za ten mesiac prežili.
ako písal didi44 v dnešnej dobe sa práca nemení jednoducho a človek sa drží toho čo má, aby uživil rodinu. ja mám prácu, ktorá ma psychicky aj fyzicky veľmi vyčerpáva a rada by som ju zmenila, pretože mám pocit, že sa malému nevenujem tak ako by som chcela. ale keďže sa o nás dvoch starám sama, nemôžem si luxus výpovede dovoliť. 😒
@slniecko2 ja keď som bola malá, otec chodil na služobky a ja som to hrozne znášala, vraciavala som a stále len plakala za tatinom... mne sa tak zdá, že to netrvalo dlho a neviem či kôli mne otec prestal chodiť preč, alebo mal na to aj iný dôvod...každopádne som to prežila, nemyslím, že zmena práce je riešenie...niekedy to nejde... ale prikláňam sa k názoru @angua27 tiež som chcela poradiť niečo také...možno to malý časom pochopí...každopádne je krásne, že má taký vzťah k otcovi..musí to byť najlepší tatino na svete 🙂 a @didi44 toto sa ani ako vtip nedá pochopiť...trošku trápne, nemyslíš?
@didi44 ano viem, že aj také prípay existujú...(a je ich čím ďalej, tým viac a je to smutné) ale zakladatelka témy nikdy nenepísala, ze by mala druhého nabijaka... chcela len radu ako na malého aby to tak ťažko neprežíval...tak neviem, prečo si reagoval takým spôsobom....podľa mňa to bolo nechutné...
...reagoval som zartom prave preto, ze je to tak...a ci je to z tvojho pohladu smutne alebo akekolvek...tie, co vodu kazu a vino piju...ma tu mokrym rozkom neopiju..a pre tie zeny, ktore miluju svoje deti...a otcov svojich deti..( aj tie rozvedene alebo tie co maju kazde dieta s inym)..vedia o com tocim...a tym je to mozno fuk..radi utocia..lebo im je jedno ci vlezu do postele s tym, ci inym, hlavne ze z toho maju uzitok ....ich deti 🙂
@slniecko2 - my sme o tom proste nehovorili... drahy bol prec pol roka, my sme sa stahovali skor ako on... potrebovali sme sa zabehnut v praci a mala predovsetkym do skoly... chodil kazde tri tyzdne na vikend. Ono je to tak - zijde z oci, zijde z mysle... podla mna stale pripominat stav, ze doma nie je nikomu nepomoze. Isteze detom chybal, mne chybal. Ale ked sa to neda zmenit. Treba to akceptovat, aj malemu povedat, ze prijde ten a ten den, zaskrtnut to v kalendari, nie, ze su to dni smutenia, ale dni tesenia, lebo kazdy den novy je blizsie k navratu tatinka...
@didi44 toto nie je téma o nevere a podvádzaní a možno si zakomplexovaný, lebo tvoja bývalá ťa podvádzala zatial čo ty si zarábal peniaze aby si zabezpečil rodinu... ona ani nikto kto sa pridal do tejto témy, za to nemôže... tak nehádž všetky do jedného vreca a ak nevieš poradiť k téme, tak si to radšej nechaj pre seba... alebo si založ svoju diskusiu o podvádzaní...
@didi44 no veru na zaiatku som si aj ja pomyslea, čo za debila to tu píše, ale vzala som to späť hneď, ako som sa dočítala, čo si písal ďalej. Moja "macocha" si dovezie nabíjaka či je otec v práci, alebo nie. Našťastie bývame sami, ale taký spôsob deti motá a nerobí to dobrý vplyv na ich budúcnosť. Ale naozaj to nemuselo byť napísané až tak ostro. Teraz sa nájdu maminy, ktoré ťa zvezú, lebo si zavtipkoval. Ja som toho názoru, že na všetkom treba hľadať to dobré. Samozrejme v prípade @slniecko2 je najlepšie ODRATÁVAŤ. To pomáhalo aj mne, keď bol mm čo i len 5 dní preč. Teraz tiež hrozí, že pôjde preč a ani len netuším, ako to zvládneme... No najhoršie bude, keď si zvykneme...
@chanthall ..dakujem za tvoj triezvy nazor..o seba sa nebojim..ale ako zvladnes ty tie hromy blesky od radodajok , ktore si nevedia dat rady so sebou a neradi pocuju, ze ich deti placu za oteckom...tycch deti mi je luto..lebo nemozu za to v akych rodinach ziju...rodicov si nevyberu...
@didi44 no ja si poradím. Mám perfektnú motiváciu, prečo byť vernou až navždy 🙂 ako sa vraví - všetko zlé je na niečo dobré - poučila som sa manželstva mojich rodičov, ktorí na to doplatili. To vedie mňa k tomu, aby som to nerobila, lebo odjakživa som túžila po krásnej rodine. Nie všetky ženy sú neverné... je takých aj mnoho mužov. Osobne ich poznám (našťastie nie môj... ten na milenku nemá čas podumať, nie to nejakú zaobstarať 😀 ). K veci - ženám radšj povedz, čo pomohlo vám, aby deti nesmútili, inak tu bude len hádka. To netreba nikomu a ja sa na nijakú stranu neprikladám, lebo vidím pozitíva aj negatíva v oboch názoroch, čo tu odzneli...
@chanthall .....vela pomoze laskyplne slovo a kazdodenne pripominanie, ze ocko na vas mysli...vela urobi aj to, ze ocko zatelefonuje a svoje dieta upokoji aj len slovkom, ze na neho mysli a lubi ho..ked boli deti male a bol som prec..telefonoval som kedy to bolo priaznive...nie je to najidealnejsie..otecka to nenahradi, ale pomoze...a pre maminy..stradajuce...milujuce partnerov..odporucam namiesto avantur fotku manzela a v darcekovom baleni od neho kvalitny... 🙂 ..vibrator... 😀 .
akonáhle vidím tému, do ktorej sa zapojí tento didi, tak už to nečítam. Mali by ho tu zablokovať. Píše samé grcy a nemá tu čo robiť. Na pokeci by mu bolo lepšie, tam nájde podobných rýpalov na mraky. BABY, nereagujte na neho, resp.všimnite si jeho reakcie v iných témach a ako vždy pokazí a zničí pôvodnú otázku autorky. Nechápem, na čo ho sem pustia.
ups, ospravedlňujem sa za chybu... 😀 nejako preskočilo pismenko...
poznám otecka,ktorý na radu psychologičky si zobral 4 mes. neplatené voľno a venoval sa dcére..dievčatko malo tuším 3-4r., začalo sa meniť k horšiemu,plakávalo,mrnčalo,nezaujímali ho veci,ktoré bežne deti zaujímajú..až pátraním psychologičky sa zistilo,že dievčatko veľmi ľúbi ocka a ten nemal na ňu čas....
Ahojte. Velmi pekne dakujem za rady- skusim to s tym kalendarom. Snazim sa mu hovorit aj o tom, ze spravny oteckovia pracuju a ty zli nepracuju (ospravedlnujem sa vsetkym ktori nie su zamestnani, ale take veci este nevysvetlim 4r.) a ze ho lubi a ze ked odpracuje, tak pride. Tiez sme zaviedli spanie v jednej posteli- a myslim, ze je to lepsie- sice tesno, ale uz sa v noci aspon vyspim 🙂 . Pracu manzel nemoze zmenit- je velmi uzko specializovany a neviem ci po maji bude pracu vobec mat... takze tak. Inak ked pride domov tak sa naplno venuje detom a nie len ze sa snimi hra ale vsetko-krmi, prezlieka, umyva atd atd. Je naozaj otecko roka 🙂 len keby bol doma 😒
@didi44 nestihla som si precitat tvoj prvy uzasny prispevok, ale usudzujem z reakcii, ze bol absolutne od veci a asi potrebujes vyvetrat svoje sexualne predstavy. Skus si na to zalozit svoju vlastnu temu. Nemam rada, ked niekto miesa hrusky s jablkami a este v tak citlivej teme,ako ked neviem ako mam prejst cez synov smutok za oteckom. 😲 A aj tie dalsie prispevky sem nepatrili- iba tie ako na smutok. Prosim ta skus sa nabuduce zamysliet kym nieco napises, aj keby si chcel byt len vtipny...
@slniecko2 tak tak, jeho chrapúnstvo nemá hraníc
@slniecko2 tak pat dni, ako pises naozaj nie je vela. Tiez by som to riesila, asi formou rozhovoru, a uz vopred by som ho pripravila na to, ze ocko pojde napr. zajtra rano do prace, ale uz v piatok pride a pojdeme spolu na nakup. ( nemam na mysli nakup, formu, ze nieco dostane ked vydrzi, TO NIE!, len spojenu, spolocnu aktivitu rodiny, alebo ku babke a podobne! ) My tiez niekedy ostaneme so synom a manzel ide aj na viac, ale teda nepravidelne! skor zriedka, ale vie o tom skor, ideme sa aj na parkovisko rozlucit, zakyvame si, ale stazim sa, i ked mam mozno aj ja sama vnutorny boj, riesit to s chladnou hlavou, ocko pride za tri tyzdne, to rychlo ubehne. Ale tiez je manzel kazdodenne dlho v praci a taktiez pocuvam od rana od 8mej do vecera do 20tej, kedy uz pride tata, ma byt tu doma, nemal ist do roboty....
Ja som bola tiez velmi citliva ako dieta, aj placliva a presne za otcom, ked chodieval rano do roboty. Preto sa snazim pri synovi to riesit tak samozrejme, ale tak kazde dieta je ine, neda sa to porovnavat. Podla mna ocka velmi lubi a je im urcite vzacny po dlhej dobe, ked s maminou su stale. Vela stastia.
dobry napad 😀 nakupy su velmi dolezite a rodinu urcite stmelia
@slniecko2 take veci sa nedaju chapat, proste tam jeden rodic chyba a to dieta nepotrebuje peniaze, ale lasku, lasku a cas rodica, pretoze to obdobie detstva sa nikdy nevrati spat a jeho otec prichadza o velmi vela, taktiez aj malicky. Nikdy tomu dietatku tvoj manzel nedokaze vynahradit ten strateny cas a lasku, manzel ho nevidi rast, netravi s nim cas a dieta to pravdaze pocituje a bude si to niest cely zivot.
Moj nazor je taky, ze mali by ste to s manzelom riesit, aby ste boli ako kompletna rodina, a aby deti mali dvoch rodicov. Bud nech on zmeni pracu kvoli detom a tebe, alebo sa vy k nemu prestahujte, kde pracovne posobi. Inak to nevidim.