Baby, ktore ste tym prešli.. nebola za tym ani nevera ani nic hrozne vlastne. Len uz sa to nedá zvládať a je to uz neúnosné.. tie hádky a to vsetko..su pri tom aj nase deti..
Aj ked sme sa prakticky uz na vsetkom dohodli k rozvodu aj vysporiadaniu urcite trvajú aj 2-3 mesiace..
on ma uz nejaky plán na to obdobie “po”ale prave na to potrebuje tu čiastku z vysporiadania. Dvojizbovy bytík ostane mne s detmi..
Ide o to ako ste to zvládli.. spolu v jednom byte ale uz vlasne od seba - iba čakajúc na “papierovačky” ako rozvod a bsm.. u mna sa hrozne striedajú emócie hnevu, ľútosti, sebaľútosti , smútku.. nevladzem nic.. každá cinnost mi pride neprekonateľné tazka.. aj ked sa odhodlam ist nieco urobiť (umyť obycajne riady) mam pocit ze je to ta najťažšia vec na svete a skončím aj tak na gauči s diaľkovým alebo telefónom a “vypinam” hlavu..
chcela by som sa nejako naštartovať .. zvládnuť toto obdobie..
Ja s detmi nemozem odist - škôlku a školu maju pomaly pod barakom, začnú im krúžky.. on ma uz len brata a ten žije na druhom konci republiky.. tiez tu mame obaja prácu..
Nejake šance na obnovu su nemožné - to sme presli toľkými spôsobmi aj poradnami..
chcem len “prežiť” toto obdobie a nejako sa naštartovať, naučiť sa snim rozprávať a pristupovať k nemu teda po takmer 15 rokoch inak.. ako sa to da? 🥲
.
Skús ísť niekam na výlet, musíš sa unaviť nejakou inou činnosťou mimo domu, aby ti hlava nešrotovala tieto veci, turistika určite pomáha,. Je to ťažké keď sa musíš aj o deti starať, to je pochopiteľne, no a nejaký čas to potrvá...
Zorganizovat cas tak, aby ste boli najmenej spolu.
Pred rokom som si tým prešla a po pravde,posledný mesiac už bol o držku. Aby odišiel, musela som ho vyplatiť z bytu. Veľa som pracovala,chodila som domov až večer-mám dve prace, a doma sme sa ignorovali. Neostáva ti nič iné iba stihnúť zuby a vydržať,predstavuj si ten cieľ,ktorý bude po tomto obdobi.Trav veľa času s deťmi, stretni sa s kamoškami.Musela som vydržať kvôli deťom a teraz už je to rok čo som sama, je odmenou za to cele,rozvodové obdobie.
Ešte k tej komunikácii s ním- nebavíme sa vôbec,ani nekontaktujeme,s deťmi ma dobrý vzťah. Ja pracujem na sebe,aby som sa s ním vedela aspoň porozprávať. Psychicky sa chystám,že s ním musím prežiť na jeseň stuzkovu 🙈.To bude pre mňa veľká výzva kvoli dieťaťu,budem sa musiet dopredu nadopovať liekmi,aby sa mi nespustila migréna.
@milos81 vytiahla ma susedka co to so mnou prežíva na prechádzku za sidliskom mame jeden kopec a cumeli sme na západ slnka.. potom este do mesta na drincik.. ked si mi to pisal , aj to mi prislo ako ze ja ani z domu nevyjdem (dnes tu neni tak som mala dost priestor sa utapat v depkach 😃 ) a je to takt bomba.. takto si prevetrať hlavu.. trosku som sa od vsetkeho na chvilu uvoľnila.. Dakujem.. budem praktizovať 🙂
@dadulala ja prechádzam fázou ze si sypem popol na hlavu a hladam všetky svoje chyby na skaze tohto vzťahu.. prestávam vidieť to zle co mi robil on a viním seba za to , co som mohla urobiť lepsie.. spomínam na to dobre - no cele zle.. preto sa mi hrozne ťažko predstavuje ten ciel - ktorý viem ze bude o hlbokom nadýchu , ktorý uz tak dlho potrebujem.. začať pozerať a makať na sebe ..
s tymi financiami je to to iste.. uz by sme boli davno od seba - ale povedal ze bez peňazí neodíde a tak som rezignovala na jeho návrh aj ked je pre mna uplne nevýhodný..
Väčšinou za krachom manželstva môžu obaja. Manželka aj svokra. To bol vtip, a teraz vážne a z vlastnej skúsenosti...
Najhoršie čo môžu manželia v kríze urobiť je prestať komunikovať. Osobne si myslim, že keby ste sa otvorene porozprávali, tak by ste obaja zistili, že to oboch trápi, ale ani jeden z vás nevie ako ďalej. To je ten prvý krok správnym smerom. A potom by ste možno aj zistili, že ten rozvod vlastne ani nechcete, len ste rezignovali a miesto riešenia vlastne utekáte
@yosi to prave uz mame raz za sebou.. ked sme sa stretli pred dvomi rokmi v rozvodovej sieni - nechápali sme co tam robime- jasne ze nas poslali domov- poradne a tak.. a myslim ze teraz je to podobne - povieme si ze nas to mrzi - ale ani tie poradne nam nepomohli.. pochopili sme tam sice čiastočne jeden druheho, ale myslim ze uz sme tak zatvrdli , a nechávali sme to tak dlho hniť, ze je uz nemožné toto cele napraviť..
a slovo rezignácia je moje druhe meno 😉
@yosi presne ta komunikacia bola o tom, ze ked sme ju začali (ci uz kvoli maličkostiam alebo dôležitým veciam ) tak sme uz boli tak rozdielne nadstavani ze zaručene skončila vzdy hádkou.. a tak sme vlastne presli z manželstva na akýsi prevádzkový režim zabezpečujúci len základne ľudské potreby ako jedlo, strecha nad hlavou a obcas sex.. myslim alebo som skor presvedcena ze určitá časť lásky nestihla vyprchať ale to je u nas akosi malo na záchranu..
Vzťah sa dá zachrániť keď je tam nejaká obojstranná emócia. Jedno či je to láska, hnev, sklamanie, ohrdnutie, beznádej či dokonca nenávisť... Vzťah je definitívne mŕtvy až keď je ti všetko jedno (čo teda nemám ten pocit)
No my sme po rozvode 2 mesiace, žijeme stále pod jednou strechou a vychádzame spolu lepšie ako predtým. Jasne ze to takto nechcem,ale čakám na rozumnú dohodu o vysporiadaní.
@yosi toto je uz vsetko skor o “rozume” .. ze to proste nejde.. myslim, ze uz ma aj nejaky “plán” (brat si vybavoval prácu v Nemecku a tak moj tip je ze to uz maju rozbehnuté lebo mi to spomínal ze na zaciatok bude potrebovat tie peniaze - ako jeho nejaky únik.. a ja mu uz nedokazem nebrániť.. len po všetkých tych hádkach a hukotoch je tu teraz take ticho a manuálne sa presviedčam - ze tak teraz je to uz “ono” , teraz je ten naozajstný koniec.. a tak to len potrebujem ustat..
@janickajanicka a ako to zvladas.. ze si rozumiete viac.. ja si tak myslim ze aj my dokážeme do tejto fázy prejst ale tym ze ho stale lubim tak sa “bojim” ze to budem chcieť zase premeniť na vztah - aj ked viem ze je to totálna blbost..
podla mna nie je dobre, ze beries vinu na seba, tiez som to robil, vysledkom toho bola len hromada hluposti co som robil, aby som dal dokopy to, co uz dat dokopy neslo, hlavu hore, bude lepsie, pozeraj vpred, stanov si ciel a chod za nim...
Neskusali Ste mediatora? Preco pristupuješ na navrh,ktory je pre Teba nevyhodny? Ved Ty ostavas s dvomi deťmi, podotýkam "Vašimi" deťmi, tak snaď Tvoj muž si je vedomý ,že ak ubliži Tebe (finančne Ťa zruinuje a pod.) tak ubliži aj deťom .... Su to aj jeho deti. A chlap (bez deti) po rozvode ma väčšie šance z toho vykorčulovať finančne lepšie, najsť si inu pracu , atď... Pripadaš mi ako rozumna žena podľa prispevkov a ja osobne si myslim,že toto je proste len faza smútku, že sa Ti končí nejaka kapitola v živote. Patrí to k tomu, veď rozvod nie je zrovna ľahká vec. Vyzerá to tak,že sa rozvadzate celkom dôstojne ešte oproti iným párom... Skôr podľa toho čo píšeš Ste asi natoľko rozdielni ,že proste neviete žiť spolu, ani od seba ,keďže pišeš že Ťa to ťaha späť do vzťahu. Asi by si si mala spísať pre a proti toho vášho vzťahu, aby si realne videla prečo "končíte". Už si pisala,že Ste raz boli pred rozvodom , takže asi sa Vam nedarí proste vyriešiť Váš vzťah k spokojnosti oboch.....ostali Ste kamoši a predpokladam ,že jednemu (možno) obom to už na fungovanie v manželstve proste nestači. Začne škola, full režim v práci, nebudeš mať čas sa nad tým tak umárať. Skús si svoje myšlienky zapisovať. A ako Ti tu pisali viacerí, vybehnúť von, niečim sa zamestnať aby Ste boli čo najmenej spolu a nevznikali trecie plochy zbytočne a podhubie na konflikty.
Bolo to ťažké prvý mesiac. Ale nejako som prišla do takého stavu pokoja,keď som si uvedomila,že nestojí za to aby som sa trápila.uz som sa trápila doteraz dosť.on sa rozhodol,že sa chce rozviesť . A hlavne ten kľud je dôležitý kvôli deťom . To dáš, len sa tak musíš nastaviť
@romiada suhlasim s tebou, len zial, darmo sa jeden snazi, ked ten druhy to vidi inak a jeho snaha smeruje prave opacnym smerom, vela parov bolo spolu dlhy cas, mali tiez deti, no nakoniec jeden z nich sabotoval ten vztah tak, ze to uz neslo vratit spat, strata dovery je vazny problem, alebo tiez to, ked citia k sebe uz len nenavist, netusim co bolo dovodom tych hadok, autorka to nepise, tam by bolo azda vhodne hladat kluc k zblizeniu, no kedze su uz podeleni, tipujem, ze to bolo dost vazne a cesta spat uz nie je
V pohode, on ma vzťah už.. ja tiež.. občas sa pohádame ale sme kamaráti
@ velmi ťažko vlastná skúsenosť