Ahojte kocky.... ako to zvladate? u nas ide o svokru ktora ma diagnostikovanu maniodepresiu plus este nejake pridavne diagnozky... a akurat sa asi dostava do manickej fazy a zasa nam robi zle... proste peklo na zemi... pravdepodobne zasa vysadila lieky.... 😝
ahoj, urcite ju presvecte, nech berie lieky a dohliadajte na nu. lieky vedia vela zmenit... aj moja svokra je na tom rovnako, ale uz pol roka lieky berie ako hodinky a pribrala, usmieva sa a je celkom OK. ked vsak jeden den zabudne, tak zacne byt spava, prespi cely den a vtedy vieme, ze je zle, takze davame vacsi pozor... nastastie s nami nebyva, byvaju so svokrom sami plus ma psika, o ktoreho sa ako tak stara - co ju trochu povzbudzuje. v minulosti to bolo presne ako popisujes ty aj diddi, ale lieky robia zazraky... urcite dbaj na to, aby brala lieky... drzim palce!
no problem je ze my s nou nebyvame... a nemam na to ani moj muz ziaden dosah.... mala teraz dlhe obdobie depresii ze ani nevychadzala von ani nekomunikovala nic... a teraz zasa uz ju to chytilo... nastastie zatial ublizuje len slovne... nie fyzicky...
no uvidime... hadam nepridu policajti onedlho ze sme jej chceli ublizit... 😅 a pod.
@maznacik007 viem, že sa dá zabezpečit injekcna liecba... ked pacient neberie lieky pravidelne... chodí sa pichat.... neviem ako často, ale nie týždenne... asi sú dlhšie intervali, aby sa zabezpečila liečba... skúste osloviť psychiatra, že nedodržiava liečebný režim, či by sa to nedalo....
@maznacik007 staci raz za den navsteva, skontrolovat ci si dala lieky a je to. prve tyzdne mal dokonca muz nastaveny budik, dva krat denne volal otcovi, ci si mama dala lieky a stal na telefone, pokial mu otec neoznamil, ze ich zapila vodou a prehltla. tvoja svokra zije sama alebo s niekym? ako daleko je od vas? mozno keby mala psika, ako ta nasa, tak by jej to trochu pomohlo... ale zas kazdy je na tom inak, aj ked maju skoro rovnaku diagnozu, tak neviem... 😒
@maznacik007 ja mam syna s psychocou chorobou je to typ autizmu trocha iny ako ste zvyknuty poznat....ale sposobuje ze uz teraz je dennodenne v psychiatrickej nemocnici pre deti od 3 az 6 rokov .. a prechdza pre deti od 6 rokov...
problem j eten ze tato diagnoza s ameni a nevieme co bude ked bude vatsci.. moze mat za nasledok ze moze byt schizofrenik, maniak depresif ; alebo psychopat. proste nikto nemoze vediet co bude, ale uz teraz sa da potlacata spravnou liecbou pomoct a tlmit mozne problemy...
co chcem povedat je ze je to moje dieta a nedavno som videla dokument kde su ludia podobni aj ako jeho diagnoza zatvoreni na psychiatrii .. a slzy na licach som si prisahala, ze musim si davat teraz davat na seba dvakrat viac bacha, aby sa mi nic nestalo , ako som ziva nedam svoje dieta aj keby bol velku niekde kde tam bude trpiet...
nie je to lahke pre nikho a chapem ze moze to byt svokra a niekto s rodiny je to ine ako dieta vlastne, ale vsteko sa da...
tito ludi apotrebuju ini pristup a velmi treba sa snazit im rozumiet , ich sposob zmyslania je iny a zvlastny akokolvek si predstavte zvlastnost nie je to lahke ale vsetko sa da ak sa chce;. 😉
tito ludia potrebuju mozno torcha viac lasky a strarostlivosti, a hlaven evela trpezlivosti....
i ked nie vzdy vedia vratit 😉 ale ich diagnoza sposu=obuje ze sa nevedia spravat ako sme my zvyknuti , sa spravat..
je to to tazke.. ale vsetko sa da len treba vela vziat na seb 😉 a..
a otazka je ci niekto je pripraveny to spravit..
drzim palce;. 🙂
my sme museli nasu babku dat do ustavu - tiez mala maniodepresivne stavy - takyto ludia byvaju nebezpecni pre okolie - maju pocit,ze im chce niekto/nieco ublizit,babka stale nieco videla,nechcela ist do auta,otvorit skrinu...od vsadial ju chceli zabit a lekari tvrdia,ze v sebeobrane dokazu takyto ludia aj zabit...zaslo to az tak daleko,ze sme sa bali ju mat doma..casto nas nepoznala...myslim,ze ak svokra nebude brat lieky,jej stav sa bude zhorsovat...porozpravajte sa s psychiatrov,nech navrhne liecenie.