Ako zvládate domácnosť?

manchester1987
21. jan 2014

chcem sa opytat ako zvladate domacnost a deti. ja mam rocne dieta do obeda je v jaslickach a ja robim do 16 kym pridem domov je 17 nieco uvarim je 18 a potom sa chce mala hrat lebo ma nevidela cely den. nemam doma upratane mozno cez vikend aj to kazdy druhy lebo kazdy druhy som v praci. neviem ci mam byt ako moja mama ta odkedy pride cely den len upratuje a nezastavi sa. len to by som nemohla byt s malou

hanka_april
21. jan 2014

@manchester1987 ja som v praci do 17,00 tiez, upratujem po veceroch a cez vikend ked mala spi, zatial to zvladam celkom ok 🙂 ked nestiham, pohra sa manzel, niekedy mi mamina pozehli, ked malu varuje v tyzdni...a mame dost velky dom ale som zvedava ako bude na jar, ked zacne zahrada - chcem zacat vysadbu okrasnu tento rok 😝

samara1609
21. jan 2014

@manchester1987 uz to ze chodis do prace na taky cas a mas rocne dieta je vlasne odpoved..si si vybrala a kedze niesi highlander tak si musis vybrat ..kazdopadne keby si neupratovala je malo toho casu co s nou travis a ked budes upratovat tak s nou nebudes vobec..ja som tiez pracovala..ale iba v noci aby som mohla byt s malou.skus si to dobre premysliet...ja mam dve deti a nestiham nic..

manchester1987
autor
21. jan 2014

@hanka_april my sme v zahranici a nema mi kto davat pozor na malu no asi budem musiet po nociach tu zehlit do 23 lebo mala chodi spat o 21, nehovorim ze doma mame strasny bordel ale viem si to aj lepsie predstavit nieco urobim za 20 minut je tam zase bordel lebo sa mala hraje

manchester1987
autor
21. jan 2014

@samara1609 bohuzial zijem v zahranici a nemozem byt doma 3 roky tu to nie je platene. tak bud ostatnem v praci alebo budem mat doma upratane a budeme bez penazi

samara1609
21. jan 2014

@manchester1987 ..tak potom kasli na poriadok..radsej sa venuj jej🙂))

jul11
21. jan 2014

@manchester1987 striedame sa s manzelom pri hrani s malou a starostlivostou o domacnost.a niekedy na to kasleme a hrame sa spolu a namiesto trojchodoveho menu mame spagety🙂. O chvilu ,tak do pol roka,sa ti bude dat upratovat aj s malou bude to sice dlho tvat a nebude to perfektne.ale nasa rada utiera prach tak dostane handricku a utiera kade tade aspon ma zabavu a ja popri nej utieram normalne.

manchester1987
autor
21. jan 2014

@jul11 ved aj ja robim len take rychle jedla aby boli do pol hodiny az hodiny hotove. no snad ona ma plno hraciek ale ju nebavia radsej mi povyhdazuje kazdy suflik vsetko v kuchyni ked ma keksik v ruke najlepsie je ho rozdrvit na zem

katarinka289
21. jan 2014

Ja som doma s dvojrocnou dcerkou a napr.dnes urobila s bratrancom taku spust v izbicke.V poslednom case sa nevedia hrat inak,ako vsetko rozhadzat ;) Mala zaspi o 21-21:30 a ja upratujem.Aj keby si do prace nechodila,tak by si toho vela neurobila...tiez upratujem bud na etapy...jeden den kuchyna,druhy den kupelna,treti den umyt zem...vysavam aj trikrat denne,ked jej ide karta...ked chcem upratat poriadne,tak v sobotu,ked ju manzel niekam zoberie.Esteze ta pracka sama perie a susicka susi.Este poskladat by sa to mohlo :D

jul11
21. jan 2014

@manchester1987 u nas bolo obdobie okolo roka narocne ale nastastie bolo leto a boli sme vela vonku.desila som sa zimy.ale je to lepsie.uz sa vie dlhsie sustredit uz aj hracky ju bavia.chce pomahat.takze len vydrzat 🙂

bambibam
21. jan 2014

Vies kde sa narodil Jezisko? A prezil . No ak nebude vsetko tip top tak poziadaj manzela a ak sa ani jemu nechce tak to musite prezit kym drobec vyrastie. Ale nikto nieje dokonaly. Ja ked mam noznost privyrobyt dokladne upratovanie ide bokom a spracem narychlo a naoko .

mima4
21. jan 2014

@manchester1987 podelte si domace prace s manzelom. Ako manzel teda stiha tieto domace prace?

sisaka
21. jan 2014

@manchester1987 nezvladam ani ja,dalo by sa, ale to by som kmitala z jednej smeny do druhej, co ja odmietam, nie som tu na svete preto, aby som makala od rana do vecera a potom polomrtva padala do postele. Na bezne upratovanie si cas ako tak najdem, ale nejake hlbkove cistenie, reorganizacia apod. na to nemam cas, manzel je tiez zaneprazdneny a volne chvile radsej travime ako rodina pri nejakom sporte, ci na vyletoch + rozvozom deti po aktivitach, po praci si predsa treba aj oddychnut, nie makat 5 dni v tyzdni v robote a doma a potom este dalsie dva dni doma, ja zial nemam Tolko energie a potrebujem si aj oddychnut. Takze zial recept na to, ako pracovat, venovat sa dietatu/detom a zaroven byt vzornou gazdinkou nemam 😒

adelita26
21. jan 2014

ja mam dve deti, chlapcov, ktori vedia taky bengal narobit. pracka fici kazdy druhy den, zehlim ked spia na obed, lebo vecer sa mi uz nechce, alebo musim pracovat. a upratujem tak popri, bud ked spia, alebo ked sa hraju (co je problem, lebo co upracem, rozhadzu, umyjem dlazku, uz je obliata cajom, alebo na nej rozotrety brumik 😀) ja som dost zatazena na poriadokm napriklad ked ideme von, upracem hracky, aby sme sa vratili do pekneho. ale nie vzdy sa to da na 100 percent. a to som doma s detmi. kebyze robim, tak neviem. bud v noci, alebo kaslat na poriadok. mala ti vyrastie a ked bude lietat po diskotekach, mozes si kratit cas upratovanim... 🙂
ja si o sebe myslim, ze to celkom zvladam, ale minule som bola u kamosky, ma dva a pol rocneho syna a dom v takom tip top stave, ze nalestene dlazky, vylestene umyvadla a vodovodne kohutiky, nikde ani smietka... po tej navsteve sa aj ja citim ako neschopacka 😀 ale tam kde sa zije, tam je neporiadok a hlavne tam kde ziju deti. ja stale tvrdim, ze perpetum mobile existuje. upraces, zas je bordel, poperies, zas je len plny kos na pradlo. 🙂

rienok
21. jan 2014

mam pani na upratovanie, zehli mamka.... pracujem v noci, hlavne sa staram o to aby sme s malinkou travili co najviac casu. Aj som sa s muzom parkrat pochytila ale rychlo pochopil ze sa neda vsetko plnohodnotne. staci ked varim 😀
ale nemam nonstop upratane 100% to ani nahodou

mamavera
22. jan 2014

@manchester1987 hru s malou si daj na prvé miesto, ona si raz nebude pamätať, že ste mali vyleštené obloky a nažehlené veci v komínkoch v skriniach, ale na to, ako ste sa spolu hrali. Ešte tak rok to vydrž v režime - domácnosť má byť natoľko čistá, aby bola zdravá a natoľko špinavá, aby bola šťastná. 🙂 Potom už bude možné malú zapojiť do upratovala. Teraz zapoj manžela, na žehlenie, umývanie oblokov si niekoho zožeň, pracuješ, tak si to budeš môcť zaplatiť. Keď sa na jar oteplí, snaž sa byť s malou čo najviac vonku - nerozhádže pol bytu. Prípadne, šup s ňou na návštevu - nech rozhadzuje v cudzej domácnosti 😀 😀 😀 😀 . Teraz do veku šesť rokov je pre tvojho drobca nesmierne dôležité, aby si sa mu maximálne venovala. To, čo v týchto rokoch premeškáš, už nikdy nedobehneš. Takže zredukovať na minimum žehlenie, variť nemusíš každý deň a keď, tak niečo rýchle a užívaj si malú, lebo to obdobie veľmi rýchlo ubehne a ešte ti raz bude smutno za nábytkom docapkaným detskými ručičkami. 🙂

andrejka1974
22. jan 2014

Ked si tak dlho v práci kašli na ten poriadok, rob len to najnutnejšie a venuje sa len q len maličkej ja som sice doma, ale ak by som mala furt len upratovať tak si deti ani neuzijem

sense
22. jan 2014

tiez pracujem popri malom dietati a po pravde nezijemm sice v mastali ale zas ani v ukazkovom byte a tiez sa radsej zabavim a venujem malej, domacnost porobime aj s priatelom napolovicu, a tiez nie nemusime vysavat kazdy den....nemozes mat doma vela neporiadku ked ste cely den prec....

lujza123
22. jan 2014

@manchester1987 nezehli, neupratuj, var tak aby ste mali na viac dni. Malej daj na hracky jednu velku krabicu kde to vsetko nahadzes, ziadne policky nic.
Nikde nespominas otca, si slobodna mamina? Lebo pokial ma tatina a zije s vami tak ho zapoj. Ked dokazu dvaja splodit dieta, tak sa musia aj dvaja o neho postarat, dvaja si navarit, upratat.

alazala
22. jan 2014

@manchester1987 hlavne nežehli ! dá sa aj bez toho 🙂