Ako zvládate byť doma s deťmi a celkovo? Mne už prepína

20. feb 2021

Ahojte. Ako zvládate byť doma s deťmi a celkovo?

Mne už prepína, že robím podvedome blbosti. Objednala som deťom oblečenie a medzi iným aj jednu väčšiu súpravu (veď dorastie). Už je to 3 týždne od odbalenia a súprava nikde. Asi som ju omylom s tými obalmi vyhodila do koša.. 🙈🙈🙈 takéto blbosti robím často.

Už som z toho nešťastná. Stále doma, dokola rev na striedačku. Nič nedokončím. Ráno kým poprezliekam z pyžama a dám raňajky staršiemu, musím isť kojiť a uspávať mladšie, potom vytiahnem z umývačky riad, staršie pozerá TV (lebo nemám kedy sa mu venovať, aby neubližoval mladšiemu). Trošku sa povenujem už zas krik. Keď sa venujem mladšiemu viac,staršie sa minimálne pociká (pokaká) alebo huláka, trieska s niečim.
Hodinu sa obliekame von s deťmi,sme tam hodinu a domov lebo cikať (keď nie deti, tak ja), alebo zima, alebo rev bez dôvodu.. alebo rev,že nechce ísť von lebo tam nie sú deti.
Do školky nás nezobrali z kapacitných dôvodov.

deti95060810
20. feb 2021

len vydržať...týmto sme si prešli takmer všetky maminky ktoré majú viac detí .... o pár mesiacov môže byť už lepšie a už len s úsmevom budeš spomínať na toto obdobie...😉

siska53
20. feb 2021

A nespia ti poobede? U mna to bolo tazke len pre 2 mesiace, kym mala.mala.tie najhorsie koliky. Len ja som neriesila ziarlivost, medzi detmi mam 2r.rozdiel a mali bol a je dost aktivny..
Potrebovala by si, aby to s detmi dakto aj pomohol. A maleho skus zamestnat, nech ti pomaha. Moj vtedy 2rocak vyberal z umyvacky, ked nespal poobede, co bolo dost casto, bol pri mne a vzdy som ho dacim zamestnala, pomahal mi - v ramci detskych moznosti.
Samozrejme, obcas dostal aj mobil a pozeral.pesnicky.

A mala som.plan, co kedy robim. Dost veci som.robila az vecer, ked spali, potraviny na varenie som si casto pripravila vecer, cize nakrajala a tak a rano len hodila do hrnca.
A striedala som aktivity s jednym, raz s druhym. Ale tak, ze mala.v nosici pozerala, co robim s malym, prihovarala.som.sa jej a ked som sa hrala s nou, tak maly sa tiez akoby zapajal.
Ist von bolov pohode, jasne, ze sa stalo, ze nez sme sa obliekli, jeden z nich sa pocikal/pokakal a sli sme.sa prebalovat. Ale vonku sa s kamosmi maly vybehal, ja si pokecala s kamoskami a bolo super.
Bol doma do 4,5r, kedze sa tiez nedostal. Samozrejme, ked boli starsi, zas to bolo ine.

Ale co som.vypozorovala u nas, tak rano bolo lepsie sa nqajskor povenovat im, potom domacnosti a nasledne ist von. Ak som najskor sla.riesit domacnost, bolo to zabite, putali pozoornost a robili si zle. Hovorim uz o nich, ako o starsich, 2 a 4 roky.
Teraz uz maju 8 a 10 a ja uz len spominam, ako mi bolo krasne s nimi. Aj ked boli take dni, ze dovidenia, co sa stava.

autor
20. feb 2021

@siska53 veď toto že nespí poobede. A celkovo spia zle obaja a bezomňa vôbec. Aj mladšie sa budí stále.. v noci obaja niekoľko krát rev. Vonku by mladšie vydržalo v kočíku, no on naschvál huláka, trieska, škrieka zlomyselne.. takže sa nevyspí. To keď chcem ísť doma na WC musím dať mladšie do kočíka a do kúpelne so mnou. Inak by som asi letela na pohotovosť.

nevenka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leuchtturm
20. feb 2021

Mas chlapa? Zapajaj ho fifty fifty do starostlivosti o deti.

luccija
20. feb 2021

@leuchtturm rada za milión😄chlap je asi v práci myslím, že píše o dňoch kedy je sama.

leuchtturm
21. feb 2021

@luccija je rovnopravnost, ona moze ist tiez do prace a chlap do domacnosti.

valeri80
21. feb 2021

@leuchtturm u nás presne taka ista situácia ako u autorky, a muž pracuje v zahraniči. Samozrejme teraz je častejšie doma ale ked ide von tak min mesiac som s detmi sama. Ja by som sa do práce momentalne nevedela vrátiť a ani za rok by som nezarobila tolko kolko on za 2 mesiace, takže keby niet teraz choroby, ani tak by to neprichádzalo u nás do úvahy.