Zeny, ako zvladate chodit do prace, starat sa komplet o domacnost,zvierata,pripadne este aj deti, a o seba, a svoj volny cas?
Pomaly zacnem opat chodit do prace, na tri smeny, a netusim ako sa stihnem popri tom starat o seba,varenie,upratovanie,dom,a zvierata... pride mi ze den by mal mat aspom 48 hodin...
Do tyzdna si najdes system. Ja chodim do prace,studujem,mam dieta,dom…do par dni sme mali rezim,ale chlap samozrejme pomaha
Stanovit si priority, z niektorych veci upustit, ine prerozdelit.
@viestta a ked je dolezite vsetko? :D umyt wc,umyt riady, varit,prat,vytrhat si obocie, vysavat, upratat zachod 6 mackam atd..? Neviem nic vylucit. Muz zatial nosi peniaze, a stara sa o dom,rekonstrukciu a zahradu, s nim v tomto ratat nemozem.
Žiješ v tej domácnosti sama? Ak hej, tak to nie je tak veľa roboty a ak nie, nemusíš sa starať "komplet o domácnosť", hlavne ak normálne prispievas finančne do rozpočtu (pracuješ).
Na vysávanie, wc, podlahy a také otravné práce sa oplatí mať niekoho, kto si chce privyrobiť...akože, aj v časoch minimálneho príjmu mi to stalo zato
nikde tam nevidím deti 🤔
takže bezdetná...ľavou zadnou.
@mondolina ved prave, deti nemame. Mne to pride takmer nadludsky vykon
Ak si potrpíš na poriadku že potrebuješ mať každý deň povysavane tak kúp robotický vysávač, toolko času ti ušetrí 🙂
Ak nemáš deti a už to nezvládas tak asi už teraz by si si mala upratať v To Do Liste. Pretože zjavne nezvládas tíme manažment. To co si vymenovala, (teda okrem tých mačacích hajzlikov, tam časovú náročnosť posúdiť neviem) nie je robota na viac ako 2 hodiny (a to varenie by už muselo byt dosť zložité jedlo). To všetko dokopy, a nerobíš všetko každý deň.
Pri deťoch sa bud scvoknes alebo konečne začneš organizovať svoj čas a domáce prace.
😅 akoby som o sebe čítala pred deťmi … tiež som nič nestíhala a nechápala som ako je to vôbec možné stíhať … tadaaa teraz mám dieťa druhe na ceste a stíham všetko aj poobednu kávu a koláčik 😍… neboj keď budeš mať dieťa hneď si utriediš priority a zistíš čím je nutne strácať čas a čím nie ;)
Umyt riady - umyvacka riadu. Varit - najete sa v praci, nemusite mat teplu veceru. Vysavat - roboticky vysavac, pri micach nejaky kvalitnejsi.
Upratat zachod 6 mackam trva max 15 minut. Nakupy, ak nestihas, si vies nechat doniest.
nemáte deti a nestíhaš? ja si zas myslím že keby nemám deti tak stihnem všetko...
ak ste dvaja v domácnosti tak to veru až tak veľa nie je potrebné... každý si po sebe uprace, tanier umyje, aj WC po sebe...
@deti95060810 no moj muz nie, on vzdy robil z domu takze mal aj ma vo vsetkom full service
@maria1989 na umyvacku nie su peniaze, takisto na roboticky vysavac,muz ma 100% homeoffice, a varim zatial 2x denne, ja budem mat tiez pracu bez moznosti obedov
@viestta mas pravdu,nezvladam, mam uzkosti a pre mna su taketo bezne prace extremne narocne a vycerpavajuce, pritom to do listy si robim no aj tak mam pocit ze nic nestiham
Neviem no, zachod pucujem raz tyzdenne.. jasne, ked sa po potrebe znecisti, tak si po sebe kazdy umyje podla potreby. Ale take fakt pucovanie vacsinou v sobotu. Obocie si trham raz za dva tyzdne, mam to za 10 min. Vysavam kazdy druhy den, pripadne podla potreby, umyvacku tiez nemam.. mala som aj macku a mam aj dieta. Muz sa od pomoci v domacnosti nepretrhne.
Ale je pravda, ze nepracujem na 3 zmeny. Kedysi, ked som bola bezdetna, som pracovala na 3 zmeny a stihla som mat aj navarene, aj upratane, aj si poriadne pospat. Pravdepodobne robis nieco zle.
Aha, teraz citam, ze mas uzkosti.. beries lieky? Musi zacat pomahat aj chlap aspon s niecim. Nerob mu 100% servis.
má full servic? to si ho tak ty naučila? ako áno tak to je problém - pre teba...
6 mačiek máš načo? Nestačila by jedna, dve?
Casom si najdes rutinu. Hlavne zapoj muza do chodu domacnosti. Nakupy raz za tyzden,o zvierata sa stara ten,ktory ma cas,je doma. Takisto na nakup vybehne ten,kto ma cas. Take bezne upratovanie kuchyne,riady tiez robi ten,kto je doma. Prach utieram hocikedy v tyzdni,ked vidim,ze uz treba. Vysavame tiez podla potreby. Ked si zavedies system a budete na to dvaja,v pohode to zvladnes.
@hylary najprv sme mali dve,tie su take bytove, mame ich roky, potom sme sa prestahovali do domu, zacala k nam chodit jedna macka,bola zranena a tehotna, tak sme si ju nechali a porodila u nas tri maciatka, potom sme ju dali von, ale o male sa starame, nemam srdce ich pustit teraz von na zimu, a 6 k nam zacala tiez chodit z nicoho nic , my sme srdcom mackari nemam proste srdce ich vyhodit, jasne, tie novsie 4 u nas nebudu na stalo ale aj tak,ale ok to beriem ze je to nutnost sa o ne starat
@marca12 lenze moj manzel je doma nonstom kedze ma HO..to by robil vsetko asi on..ale dakujem, budem.musiet zaviest nejaky system
@diewcatqoo neberiem, chystam sa k terapeutovi ked si na neho zarobim
Zredukuje veci na dôležité a nedolezite a budeš sa venovať tým dolezirym.