Ako zvládať každodenný život?

23. sep 2021

Ako zvladat jeden a ten isty kolotoc dookola ? Nezamyslat sa nad tym co musim yrobit potom ze nemam co robit akebo ze sa mi nic nechce a sa prinutit brat zivot tak ako ide a nesrotovat vkuse v hlave ?

vulka
23. sep 2021

A prečo sa točíš stále v tom istom kolotoči? Zmeň rituály. každý je strojcom vlastného šťastia. Tak urob niečo pre vlastné šťastie, spokojnosť.

vanda323
23. sep 2021

Och ajoj, prežívam to isté kolotoč dookola ...a už potrebujem filter tiež...povedala som môjmu že pôjdem na nechty cez víkend ak Boh dá...a ešte nakupovať lebo sa bojím že bude Locdown a nebudem mať nič kúpené...a inak pre.mna je oddych nakupovanie mám to rada...teraz keď to po sebe čítam dúfam že to není veľmi povrchné..ak áno povedz...ale každý máme niečo iné skús vypustiť paru niekde, mne občas pomôže aj hodinka bez detí keď ich mamka vezme von

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
iwesska
23. sep 2021

Aky kolotoc? Retiazkovy? 😁 Ten nemam rada ani ja 😁 No nic,kazde rano vstanem a nezamyslam sa nad tym,idem a riesim, ako Gizka🤣

autor
23. sep 2021

@vanda323 mne nic nepomaha beriem ad uz viac nez rok chodim ku psychiatricke snazim sa kazdy den zacat odznova ze bude lepsie a nic sa nemeni

autor
23. sep 2021

@vulka ked ja neviem co zmenit co robit inak aby som uz bola spokojnejsia a vyrovnanejsia

autor
23. sep 2021

@iwesska ved to by som tiez chcela vkuse sa nezamyslat len vstat a riesit co treba bez zbytocnych somarin co mam v hlave

autor
23. sep 2021

@bambulienka25 co zeby prosim ?

iwesska
23. sep 2021

Netreba sa spoliehat na lieky,tie su len barlicka,treba sa nakopnut. Neboj sa,ja tiez nemam na ruziach ustlane. Mam rozne zdrav.problemy,ale mam tiez rodinu,musim pracovat,nemozem sa len zamyslat nad tym,co by bolo keby. Co ta v zivote najviac depta? Praca? Vztah? Ine problemy?

vanda323
23. sep 2021

Vieš , občas treba pozrieť von oknom...pozrieť sa na to aký je svet farebný a krásny...aké šťastie máme keď sme zdravý...viem že je to také klišé ale je to pravda

autor
23. sep 2021

@iwesska zivot na materskej pocit menejcennosti takej zbytocnosti nepotrebnosti. Cakam stale ze sa nieco zlepsi zmeni ze budem ina. Ze sa budem tesit no nic neprichadza. Pri prvom som bola stastna vychutnavala som si ze mozem byt doma venovat sa mu. A teraz siel do skolky som s mladsim a nevladzem ani rano vstat z postele. Nebavi ma rano vstat a vozit ho do skolky prist domov a cely den cakat na vecer alebo kym maly pojde cez den spat aby som ska spať aj ja. To ma tiez nebavi ake aspon ked spim mam pokoj. Az na tie nocne mory ktore mam. Den sa mi zda nekonecny musim sa premahat aby som sa venovaka synovi do vsetkeho sa nutit nevidim svetlo na konci tunela

autor
23. sep 2021

@vanda323 starsi syn nie je uplne zdravy bol mu zisteny autizmus a ja sa bojim ze mladsi bude rovnaky

vanda323
23. sep 2021

Ak ti mám napísať ako veriaci človek ktorému Boh veľmi veľmi veľa krát pomohol tak ti napíšem toto strach není od Boha ...pretože Boh nám nedal ducha strachu ale ducha pokoja a lásky...ja si toto vždy opakujem keď sa niečoho bojím...ale samozrejme tvoj strach je opodstatnený , je mi tvojho syna veľmi ľúto, a verím že mladšie dieťa bude úplne zdravucke, prajem tebe aj tvojej rodinke veľa Božieho Požehnania, 💙 Nech pocítis Božiu lásku v tvojej rodinke ❤️

kleopatra114
23. sep 2021

Akurat som ti šla pisat , že mozes byt šťastná , že mas zdravé deti a potom cítam , že mas staršieho PAS. Neviem poradit , ja sa točím v tom istom , len mám nezdravé deti 2. Možno treba začať s nejakou psychohygienou.. mne staci obcas aj 20 minútová prechádzka .

eternity24
23. sep 2021

Skúste kazdy den urobiť nieco pre seba. Ked nevidíte svetlo na konci tunela , tak si spomeňte co vás robilo šťastnou pred materstvom, vo ste rada robili, čomu sa venovali. Rada ste citala knihy, pozerala seriál v tv nejaký, rada ste chodila na bicykel , alebo ste si vždy potrpeli na upravené nechty… kazdy den teda nieco pre seba urobte. Nájdite si polhodinku na knihu, dajte si zmrzlinu ak ste ju mali rada… určite si Neciem predstaviť ake to je mat choré dieťa, ale sk ma vasa rodina ďalej fungovať, musíte byt vy fit a šťastná. Posuňte seba na prvé miesto. A viem, ze v živote musi človek čeliť rôznym problémom, no pani predomnou mlakrasnu myslienky. Pozrite sa von oknom a nájdite tsm nieco krásne , myslite potom na to cely den. Ked som maka ťažké obdobie, vítala dom niekde, ze človek by si mal jazdy vecer povedat co ho dnes potešilo. Napr podaril sa mi obed, stihla som vyprať vsetko prádlo co som mala v plane, niekto sa na mna v obchode usmial… maličkosti tvoria den

bluka2
23. sep 2021

A nechceš dať dieťa radšej do jaslí/škôlky? Lebo neviem ako super na neho môže vplývať mama v takomto rozpoložení. Deti vnímajú veľa. Potom by si mala viac času robiť niečo iné, rozptýliť sa, zmeniť rutinu, dať sa do poriadku

bluka2
23. sep 2021

Svetlo na konci tunela je, nebudeš na materskej večne.
Inak ta prechádzka bol dobrý nápad. Dnes som ráno namiesto bežného stresu, že čo najskôr ísť vybavovať veci som bežala za synom, ktorý sa učí bicyklovať. Ta hodina pohybu na vzduchu a slnku spravila zázrak a podarilo sa mi vybaviť dokopy viac než bežne aj za menej času

thealienka
24. sep 2021

Ked je to ochorenie, tak je to tazke. Mozno nejaka mala zmena, napr. nieco z tohoto:
https://www.patrickholford.com/advice/depressio...
(napr. viac omega-3)
Pocula som, ze sa baba vyliecila vdaka tomuto: Lamačské chvály - LCH LIVE. V piatky vysielaju nazivo, na youtube su zaznamy.

autor
24. sep 2021

@vanda323 dakujem pekne ano ja verim tiez v boha chodim aj za knazom sa rozpravat pomaha mi to ale je to stake tazke

autor
24. sep 2021

@kleopatra114 ano len ja hladam nieco co by mi pomohlo tiez co by mi lepsie pomohlo zvladnut den ale nic som nenasla

autor
24. sep 2021

@eternity24 dakujem snazim sa spomenut presne ako som fungovala predtym ze som predsa vzdy taka nebola. No predtym som tak neriesila hluposti v hlave ako teraz

autor
24. sep 2021

@bluka2 ano chcela som ho dat aoe manzel povedal nech este vydrzim ze je maly na skolku ze este aspon rok. Rysuje sa mi praca na doma robit uctovnictvo pre bratovu firmu tak mozno to mi pomoze to az ale od noveho roka

autor
24. sep 2021

@thealienka ano skusala som rybi olej aj vitaminy ze vraj pomahaju pri depresii ale nejak mi to nezabera ken ja mam pocit ze sa aj sama viac zahrabavam ze miesto boja sa lutujem akoby mi v tej lutosti ktoru poznam bolo "lepsie" no nechcem takto zit

matildam
24. sep 2021

Pri náročných deťoch je aj materská o to náročnejšia... bolo by dobré vysvetliť to manželovi. Asi by pomohlo rýchlo ukončiť materskú (ak je to možné) a začať sa venovať aj svojim veciam. Predpokladám, že veľmi chýba psychohygiena, zmena prostredia, a vôbec - byť medzi ľuďmi, robiť niečo okrem starostlivosti o deti. Manžel by ťa v tom mal podporiť, lebo deti vnímajú, že nevládzeš, neusmievaš sa, si bez života...

rubinka
24. sep 2021

Treba prísť na koreň problému z čoho pramenia tie tvoje depresie

autor
24. sep 2021

@matildam on ma podporuje vo vsetkom pomaha ako vladze je fakt uzasny nemozem nanho jedno zle slovo povedat. Len ozaj sa mu zda skoro aby sne maleho dali do skolky a ja viem ze ma pravdu ze je to skoro no niekedy citim ze by mi to pomohlo hoc z druhej strany by mi bolo luto ze ukratim dieta o cas ktore je so mnou ake zas ako pises ja nesom stastna mama momentalne a nevladzem ani fungovat sama so sebou a sa len premaham v starostlivosti o chlapcov hoc ich milujem viac nez cokolvek na svete ale citim ako ma to nici

autor
24. sep 2021

@rubinka no to stale vravim psychiatricke ze preco sa mi to stalo nech hladame pricinu no ona mi skor sa snazi pomoct aby som vladala fungovat ake nevenujeme sa tomu z coho to cele prislo

autor
24. sep 2021

@matildam aj teraz ako som to napisala mi to je tak hrozne luto ze som to takto povedala no je to tak

matildam
24. sep 2021

Kolko rokov maju deti? Verim, ze manzel pomaha ako moze, no vzdy je ta starostlivosť viac na mame ako na otcovi. V prvom rade by mal brat ohlad na teba-mas tazke obdobie, kt.sa nevyriesi tym, ze budes zit tak ako doteraz-s celym tym rutinnym kolotocom okolo deti. Nemas sa preco citit zle, ak by si dietatko dala do jasliciek... Ved tym sa on tvoja starostlivost ani nahodou nekonci... Vacsia radost zo zivota, nove podnety (mozno prave ten navrat k praci) by v konecnom dosledku mali len dobry vplyv na tvoje deti.
Ja nerozumiem niektorym zenam, ktore silou mocou chcu zostat 3 roky na materskej a su z toho ocividne nestastne... absolutne vyhorene, nestastne, ziadny cas na seba. To len tak na okraj... Nehovorim, ze to musi byt tvoj pripad. Kolko maju tvoje deti rokov?

autor
24. sep 2021

@matildam jasne rozumiem ako to myslis mozno preto ze sa to ocakava ze mas musis byt 3 roky doma a ak tak neurobis bude vyzerat ako krkavcia mater alebo zla matka co sa nechce starat alebo ako to mam vysvetlit. A ja nechcem aby si o mne niekto toto myslel ani ja si to nechcem o sebe mysliet. Deti maju 3 roky starsi a mladsi 1r3m