Ako znova vykúzliť iskru a vytrhnúť vzťah zo stereotypu?

6. júl 2022

Mám pocit, že môj vzťah sa rúti do zabudnutia. Sme spolu už 6 rokov, máme 2 malé deti, konečne žijeme vo svojom, ale nejak sa to začalo naozaj točiť len okolo detí, domácnosti, roboty.. Muž potrebuje oddychovať po práci. Keď večer uspim deti, chce mať pokoj aj on a akosi nemáme, kedy oživovať nás vzťah. Potom sú hádky, lebo ja som podľa neho není unavená a neviem to pochopiť... som, ale jednoducho nechcem, aby sme sa dostali do bodu, kedy už nebude cesty späť ak mi rozumiete. Nech si oddýchne, verím, že býva unavený, ale občas niečo vymyslieť by nášmu vzťahu neuškodilo... Predtým sme chodili pravidelne, kino večere, obedy, welness, sex sme mali pár x za týždeň... teraz nikde nechodíme a sex je 1x za mesiac.. skúšala som s nim hovoriť, aj iniciovať, zatiaľ bez úspechu... A začínam čím ďalej tým viac cítiť, že moje city chladnú...
Čo ešte robiť, nech sa naša rodina postaví na nohy? Ďakujem

marfa333
6. júl 2022

Ahoj, skúšali ste deti dat starkým a vy si trochu užiť jeden druhého? Keď bude mať manžel voľno? Alebo vymyslieť nejakú spoločnú aktivitu, nič náročné, napríklad pozerať večer spolu nejaký film alebo seriál, muž si aj oddýchne a aj budete spolu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
6. júl 2022

Už si mu niekedy nechala na víkend tie dve deti, aby sa o ne postaral celý deň, či nebude unavený? Tipujem, že všetko okolo detí robíš ty, si unavená a on sa ešte sťažuje, že si doma a nič nerobíš. No mohol by ti občas pomôcť a skúste spolu niekde vybehnúť, deti starým rodičom alebo opatrovateľke a bežte na rande. Ste mladí a sex raz za mesiac je zúfalo málo.

autor
6. júl 2022

@marfa333 pred cca mesiacom, sme mali naplánovanú akciu, prvý x zobrali starkovci obe deti k sebe. Dovtedy chodilo len staršie a dopadlo to tak, že 2 dní pred akciou ostal na PNke, že je chorí. Nie, nemal žiadnu smrteľnú chorobu. Jednoducho sa mu nechcelo cestovať. Nechtiac sa preriekol. Tak sme síce bez detí, trčali celý vikend zavretý na byte, keďže nikde nemohol... večer keď je zapnutá TV, tak pozerá len samé scifi, a neviem čo, čo mňa absolútne nebaví, tak si idem ľahnúť... pár krát ak ostanem, tak sme každý vo svojom kúte gauča, pretože on pozerá, chce mať pohodlie a ticho..

autor
6. júl 2022

@elizabet173 tak ja som stále s deťmi, čiže voľný čas nemám. On keď je doma bud oddychuje, troška sa povenuje deťom (nič prelomové) alebo ide s kamošmi na pivo. Keď som aj navrhovala, že moji rodičia postrážia, nejak sa ku tomu nemal.. milujem svojho muža, snažím sa mu vyhovieť, aj teraz spí po rannej... ale jednoducho, už začínam pociťovať, že to začína byť kritické

autor
6. júl 2022

@janickacrazy on by s nimi nevydržal sám celý vikend

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
6. júl 2022

@elizabet173 o pol 5 ráno vstáva.. tak ja idem väčšinou sama ku Dr.,alebo k lekárovi, inak s deťmi.. išiel by ku rodicom. Pred rokom som ležala so synom v nemocnici a keby neprídeme na 3tí deň, ide ku nim... A ako mu ho mám zatrhnúť? Keď zakazem pivo je pod papučou robí so mňa strigu pred kamošmi... neupracem? Nenavarim? To predsa musím, kvôli sebe a deťom...

komplikovana
6. júl 2022

No tak to vyzera, ze sa mu nechce byt s tebou. Povedala si mu o tom, ze takto vas vztah moze ist « do kytek » ? Zijete ako spolubyvajuci. Pekny vecer si mozete urobit aj doma. Treba byt len duchom pritomny a necumiet pasivne do telky. Treba s nim hodit pokec. Takto mu moze zivot pretiect pomedzi prsty ani nevie ako. Zit taky zivot, to si sa nemusela ani vydavat. O vztah sa treba starat.

autor
6. júl 2022

@komplikovana hovorila som s nim o tom nie raz, ver mi.. že takto pôjdeme skôr či neskôr od seba... bral to zjavne jedným uchom dnu a druhým von, ak to stihol zaregistrovať..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
komplikovana
6. júl 2022

A ako prebiehaju komunikacie? Dufam, ze pri tom nekricis ani neplaces, na toto chlapi vacsinou nereaguju. Skus este raz ked bude klud a bude «  viac sustredeny ». Mozes si to aj napisat na papier.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. júl 2022

@elizabet173 2 roky sme žili u jeho rodičov, ktorí nám dosť pomáhali s deťmi, kým sme si neprerobili byt... tuším, ze som ešte nepísala s touto chorobou, neviem o tom...

autor
6. júl 2022

@elizabet173 tak on ma takú robotu že robí aj cez víkendy, voľno mu vychádza väčšinou v týždni.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. júl 2022

@komplikovana väčšinou to vzdam a idem niečo robiť. Ale už bol aj krik, ale skôr kvôli tomu, že neznášam, keď ma niekto ignoruje, keď sa sním bavím, poprípade zapotí nejakú kravinu, ktorá sa absolútne nehodí.

autor
6. júl 2022

@elizabet173 s deťmi väčšinou chodím sama... minule som mu navrhla, presne zoo, asi 45min autom máme a povedal, že ho musím aspoň týždeň vopred upozorniť

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. júl 2022

@elizabet173 už si hľadám prácu, keby bolo treba odísť.. ešte vyše roka mam byt na materskej. Ale pár x do týždňa by mi mal kto strážiť deti, tak už hladam

komplikovana
6. júl 2022

Nestalo sa nieco medzi vami, ze si chlap mysli, ze pozerat telku je lepsie straveny cas ako s tebou? Nevycitala si mu nieco? Mozno ta nepocuva preto, lebo mu v hlave srotuju veci ohladne prace? Je vela veci, ktore mozete rozlusknut iba vy dvaja.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. júl 2022

@komplikovana nič mimoriadne sa medzi nami nestalo, len klasické nezhody. Nič záväzné.

autor
6. júl 2022

@elizabet173 tak financujeme spoločne. Raz nakúpi a platí jeden potom druhý..

autor
6. júl 2022

@elizabet173 a byt je jeho, keďže mne by hypotéku, neschvalili, takže si ju bral na seba. Ja som len financovala, nejaké zariadenie, časť rekonštrukcie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
6. júl 2022

@elizabet173 z toho si nerobím ťažkú hlavu, to čo som financovala, aj po rozchode budú využívať moje deti.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz