s manželom sme už spolu viac ako desať rokov, máme dve deti..všetko fungovalo až na jeden krát keď som mu pozrela pc a na fb som mu našla správy ako píše inej žene (kolegyni) že ju lúbi...na vysvetlenie uviedol, že to preto lebo v tom čase nebol s nami s ňou si rozumel dobre sa s ňou rozprávalo že s ňou nič nechce mať, ale že chce byť s nami, že to nemyslel vážne....mali sme pol roka že chodil preč na týždńovky...už nechodí je doma sme spolu zase je všetko fajn len ja mu vôbec neverím...neviem ako mu začať veriť...keď mu zapípa mobil alebo povie, že niekam ide tak hneď mám v hlave myšlienky že ma ide podvádzať...
@lejka218 podľa mňa je to o povahe.. Niekto dokáže odpustiť a ísť ďalej, niekto jednoducho nie. Ja som napr človek ktorý neodpúšťa,nedokážem to.. Ty asi tiež nie.. Aj keď sa možno naňho priamo nehneváš že podvádzal, ale neodpustila si mu to tak naozaj - sama v sebe - vnútorne, keď máš stále myšlienky pri každom pipnutí mobilu a odchode, aj keď už nechodí "na týždňovky" ale je doma. Neviem či sa dá nejako začať znova veriť, podľa mňa nie.
Suhlasim, ze je to vsetko tak individualne a zalezi na danom cloveku ci a ako zacne verit. Tiez by som bola na tvojom mieste podozrievava ale viem, ze su zeny ktore jednoducho vedia ist dalej.
Niektoré vzťahy, ktoré začínajú mať v sebe drobné klamstvá, môžu prerásť v čím ďalej tým väčšie. Niekto to dokáže vyriešiť, ale v prípadoch, kedy tá nedôvera pretrváva, upadá zároveň aj vzťah.
Ono je to ťažko povedať, každá sa vie s takouto situáciou proste vysporiadať inak a niekto, sa cez to proste neprehryzie nikdy
A myslíš, že by si mu dokázala ešte nejako veriť? Časom?
@lejka218 musíš ho prijať. Prijat možnosť že ťa môže podviesť a ublížiť ti zas. Dôvera nie je viera že sa nič nestane ale viera že je to malo pravdepodobné. Ale si stále pripravená tu bolesť v prípade že sa to stane zniesť. On by ti mal v tomto celom pomôcť a mal by ti dať prístup do mobilu. Nech ti ukáže všetko a budeš môcť kedykoľvek ho kontrolovať. Ale dopredu mu povedz že to potrebuješ len ma prechodne obdobie kým ho prijmeš. Potom mu už samozrejme mobil nekontroluj urob to len pár krát aby si vyhovela svojmu nutkaniu. Ja myslím že ťa miluje len urobil hovadinu. Zachcelo sa mu flirtíku.
a ona ho nechcela, že zrazu chce vás? A už ju neľúbi? Neverila by som
@lejka218 nie je pre neho prijemne keď ho furt podozrievaš a je to tvoj problém no ak si pred tým taká nebola tak je to len dočasné. Je to normálne že momentálne nezdravo žiarliš a on by ti mal pomôcť sa z toho dostať. O princíp išlo aj keď vypisoval druhej. Tak mu povedz že čo je pre neho dôležitejšie, nejaký princíp nepozerania do mobilu alebo vás vzťah a tvoj vzťah k nemu?
Záleží od toho, či mu sama dokážeš veriť... ja som zažila niečo podobné s manželom, a teda nejaký čas sme dávali vzťah dokopy.. nebolo to tak, že by som sa z toho vyspala a začala mu veriť.. trvalo niekoľko týždňov, možno aj mesiacov, kým som vypustila z hlavy čierne myšlienky a vzťah sme naštartovali.. daj tomu čas a sama uvidíš, či sa s tým dokážeš vnútorne vysporiadať.. ak nie, tak by som netlačila na pílu a nepokúšala sa to zlepiť.. potom je lepšie ísť od seba
Vieš problém býva v tom, že muž, keď zistí, že mu horí pod riťou alebo že má urobiť prvý krok smerom k rozvodu/svojej rodine, tak zaradí spiatočku a chce zrazu všetko vrátiť späť.. Je mu dobre, kým si užíva, no keď ide do tuhého, mnohí chlapi cúvnu a vrátia sa do pôvodného vzťahu. Potom je len na dvojici, ako sa s tým vyrovná a či vzťah naštartujú..
@7lenka11 Súhlasím. Teraz máš tromfy v rukách ty a kľudne mu dávaj ultimáta. Podaj žiadosť o rozvod nech aj on sa snaží aby si ho prijala. Lebo mne to pripadá že ty sa snažíš ho znovu milovať trápiš sa preto až tu píšeš a jemu je to pánovi jedno ešte ťa obviňuje že je to tvoj problém. Áno tvoj problém je ho prijat ale jeho problém je byt prijatý. Takze keď sa nato vyprdneš ty tak nech si nesie aj on následky. Rozviesť sa nemusíte samozrejme. Ale keď uvidí na stole rozvodové papiere jedno mu to nebude. Pozor však aby to nebolo na neho prisilné a aby to zvládol. Lebo to môže byt pre neho taká rana že bude mat problém veriť on tebe potom. To už vieš ty a musíš to odhadnúť. Ale tlaky na neho môžeš robiť a minimálne rozpadom vzťahu sa mu môžeš vyhrážať.
Ja by som mu už neverila a hlavne to vysvetlenie z jeho strany "že to nemyslel vážne" je také ponizujuce pre teba. Brr, nič pre mňa
@lejka218 tak sa posnaž mu dôverovať. Nemyslím že ťa podvádza len tvoja psychika teraz vidí za všetkým podvod. To prejde. Ono keby ti teraz ukazal mobil aj PC neznamená to že by si tie pocity nemala. Žiarlivcovi môžeš dokazovať koľko chceš ale hlava nepustí. Ale pomohlo by ti to skrátiť ten čas. Skús dôverovať aj tak. Nie si žiarlivec a si len dočasný momentálny žiarlivec a to je normálne. To prejde.
rozbitý pohár už nezlepíš... tak isto je to aj s dôverou....😉