Ako znášate poznámky od starých mám?

11. sep 2022

Ahojte, ako znášate poznámky od starých mám? Mne sa to zdá úplne neempatické a vôbec nemám rada komentáre typu, že je zvedavá na známky, že má dcéra vypnúť blbé hry a učiť sa radšej slušnému správaniu a nekonečné poucovanie a vyvysovanie sa nad mladšieho. Vadí to len mne? Najhoršie je, ak také poznámky nemajú žiadne opodstatnenie, len samozrejme, že je to malé dieťa, tak neluci sa s ňou pol hodinu pri dverach. Ona vyžaduje pusu na povel...atď atď.

babovka2321
11. sep 2022

Nemusim take poznamky znasat, ani jedna babka ziadne blbe reci nema voci mne, muzovi ani synovi. Svokor sice "vie vsetko najlepsie", ale ani on nas nekomenuje, len tak vyber/kupu auta, nehnutelnosti a podobne :D

nepic
11. sep 2022

Nič,nevšímať si toho,resp sa zariadiť. Ja som napr už obmedzil aj styk starých rodičov s mojimi deťmi,nakoľko dedkovi všetko vadilo a nič iné nebolo len nechaj to,nerob s tým,daj to tam naspäť a podobne. Tak nech si tam sedí sám a nech je spokojný že mu nikto mu nič neberie.
A svokrovi som tak isto povedal,že on už mal možnosť a šancu na výchovu (doma majú starého mládenca a alkoholika).

autor
11. sep 2022

@nepic styk mám obmedzený aj ja, ale vadí mi aj to málo. Ja proste nerozumiem, prečo niekto si o sebe tak veľa myslí, že komanduje, poucuje, mudruje, a ani sám o sebe nevie aky je... Dieťa sa len pohne a už je to samé "spadnes" a podobne. Fakt mám na to alergiu.

zuzanka.zuzu
11. sep 2022

ak budeš mať v budúcnosti šťastie, budeš rovnaká 🙂 (i keď si nie som celkom istá či pochopíš myšlienku môjho komentára)

luccija
11. sep 2022

Zalezi ci to je mama ci svokra🤣na stastie moji rodicia nemali nikdy take poznamky.Svokra si vynucuje pozornost a do vsetkeho strka nos a presadzuje svoj nazor.To, co pises mi velmi vadi moj dedo bol taky vsetko co som povedala bolo zle.

thoughtfulweirdo
11. sep 2022

Riešim to tak, že keď sa treba dieťaťa zastať, tak sa slušne zastanem (napríklad, že hry má na chvíľu za zásluhy dovolené alebo že sa môže sama rozhodnúť, či a kedy chce dať pusu) a tie ostatné prepočujem 😁 každý sme nejaký a ja som sa rozhodla nenechať si kaziť náladu nejakými rečami.

autor
11. sep 2022

@thoughtfulweirdo ja si náladu uz nekazim, ale byt v pozícii toho dieťaťa, tak by ma to veľmi bolelo a cítila by som sa nepochopená. Je mi ľúto, že sa títo ľudia nevedia vcítiť a uvedomiť.

drakaria
11. sep 2022

Moja svokra 40 ročný rozdiel medzi nami ...toto isté ..nech sa aj potrham ja jej nikdy nebudem dobrá , robiť dosť podceňuje všetko lebo ja neviem čo je kravy dojiť atď...takto ignorujem to ...nie preto že jej dav za pravdu ale preto že mi nestojí za to ju presviedčať ..iná nebude ..jedným uchom dnu druhým von a dovidenia

drakaria
11. sep 2022

@drakaria a ešte dodám že keď toto počuje moja mamka tá jej naopak povie a zastane ma 🙂🤩 ta si veru nenechá na mňa kydať aj keď mám 30 😄

autor
11. sep 2022

@drakaria to máš super 🙂

veronika_april
11. sep 2022

Takto... moja mamka je v pohode, aj svokor, zasiahnu, len keď už je ozaj "oheň na dohľad" . Svokra je ustráchaná.... nechoď, nelez, spadneš... aj sama občas prizná, že si uvedomuje, že je len zakazuje. Iná nebude, deti len skonštatujú ... Ach babka... ale ak sa už stará do mojej výchovy ( napr. ja dieťa hreším a ona chce ešte pritvrdiť), tak to som ju už pár krát stopla, že ja riešim s dieťaťom a nie ona. Najhorší je môj otec, občas mám pocit, že by bol rád, keby deti len sedeli a dýchali a odpovedali iba ak sa ich niekto pýta. Ďeťom som vysvetlila, že iný nebude, nemyslí to zle, ale vidím aj ja sama, že ho často ignorujú. Ale snažia sa mu byť po vôli, občas nechápu, prečo ich karhá... vysvetlím alebo poviem jemu svoje... no častejšie zasiahne moja mamka, ktorá ho pošle do p....

stannkal
11. sep 2022

Najlepsie ignorovať, v tejto generácií to tak fungovalo. Oni proste berú deti ako menejcenných a neúplných ĺudí, ktorých treba najskôr vychovať a formovať a ktorí musia poslúchať dospelých lebo ti sú im nadradení. Ja si vždy poviem, že to moje dieťa len obohatí keď bude mať skúsenosti aj s takýmto prístupom, pretože to určite nebude jediný krát v živote. A deťom samozrejme treba potom vysvetliť co je a čo nie je v poriadku.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pipistrel13
11. sep 2022

@stannkal suhlasim,netreba to tak prezivat...dieta sa bude stretavat v zivote s roznymi ludmi a roznymi situaciami,neda sa zatvorit do vakua,a ti ludia budu urcite omnoho horsi ako pociny starych rodicov....treba to dietatu vysvetlit a ak hy bol naozaj nejaky extrem,povedat priamo starym rodicom
inak ja mam pocit,ze tie deti to vobec nevnimaju tak ako my rodicia

oli18
11. sep 2022

Citam to tu denne. Preco chcete, aby sa cela vasa rodina k vam spravala podla vasich predstav? A spravate sa vy k nim podla ich predstav? Nikdy to tak nebolo, ani nebude. Su to generacne rozdiely. Treba sa navzajom akceptovat a nie pre rozdielnost nazorov rozbijat rodiny. A dokonca si to ani neuvedomujete. Najlepsie hned sa pytat na MK. A tu, ako inac, rady typu odstrihni sa, nechod, ne..., ne....ne.Ved vy neviete niektore vobec riesit problemy, neviete si pomoct same bez MK s banalnymi vecami. A v neposlednom rade, o starych sa hovori, ze su ako male deti. Ani tento fakt nerespektujete.
Vystatujete sa tu fotkami rodiny, co vsetko pre vas rodina znamena. Skoda, ze len manzel a deti. V tych lepsich a hlavne ojedinelych pripadoch, aj rodicia. Tam, kde este ako-tak vztahy funguju, ich zabijate pre banalnosti. Je to smutne .

slnecnica30
11. sep 2022

To vsetko co tu popisujete ja poznam vo vztahu Ja versus Moja mama nakolko ma mala v 43,teraz mam 30 a mama 73.a zažívam to co tu pisete ale nie so starymi rodicmi ale s mamou.a potom ked tu niekedy vidim diskusie ako zeny rozoberajú tehotenstvo po 40 a minule mi kvalitne naložili poniektore ked som sa vyjadrila ze mat dieta vo vysokom veku uz skratka nie je fajn.generačný rozdiel nepusti.

autor
11. sep 2022

@slnecnica30 podľa mňa to nie je o veku. Sú ženy v 70tke názorovo mladice a ženy po 40 hlavou stareny. Záleží to aj v akom prostredí žijú, či je to mesto, dedina, aké majú kontakty, ako pripúšťajú zmenu, ako idu s dobou. To že či má žena dieťa v 20tke alebo v 40tke ešte nehovorí nič o tom, ako si budú rozumieť a aké názory bude tá žena mat.

autor
11. sep 2022

A ani nie že stareny, ale ja napríklad nemam rada, ako niekto omiela 40 rokov tie isté frazy.

katkati
11. sep 2022

@oli18 Presne.

jajka2407
13. sep 2022

@oli18 presne si to vystihla...vsetci majú len plno reči ako je rodina dôležitá, ale akonáhle je im niečo proti srsti, prvá rada je odstrihnúť sa, každá mama má vždy dokonalú pravdu a všetci ostatný sú "lietadla"...potom sa napíše na koníka a čaká sa na pritakanie že majú pravdu...budú z nás nádherné svokry

sinusoida
14. sep 2022

Pre doeťa sú dôležití aj starí rodičia, ty si svojich memala, či teraz nemáš rada? Myslíte si, že ich treba úplne vylúčiť zo života? Je tu plno komentárov o tom, že akí sú otravní svokrovci a podobne. To akože každý chce žiť izolovane od rodiny?

arasidka123
14. sep 2022

Jedným uchom dnu, druhým von 😄 ideálne riešenie....

stannkal
14. sep 2022

@oli18 tu ale vôbec nejde o rozdielnosť názorov ale autorke vadia slovné útoky na jej deti. Tak ako nie je správne kompletne sa odstrihnut od rodiny, nie je ani správne takéto správanie vždy tolerovať. Všetci ľudia sú si rovní, už dávno skončila doba keď starší ľudia boli nadradení. Keď sa ja k niekomu správam slušne a s rešpektom tak očakávam rovnaké správanie z jeho strany.

oli18
14. sep 2022

@stannkal nech to neberie vážne. To, čo ona definuje, ako slovné útoky, definuje babka ako radu, vystrihanie. Je to uhol pohľadu. Niektoré matky sú tak zaťažené na svoje deti, že neznesú ani poznámku na ne od najbližšej rodiny. Toto zase ja nechápem. Len aby také problémy život doniesol🙉

gertrudaosem
14. sep 2022

Ty taká nebudeš

adanka0609
14. sep 2022

Poriadne..ale poriadne zahryznúť do jazyka..lebo aj ty keď budeš mať jedneho dňa vnúčata..nebudeš taká ale podobná! 🤜😙😏😏