Ako zlepšiť rodinné vzťahy?

natalka331
3. júl 2013

Ahojte! Určite každá, alebo aspon väčšina z nás máme problémi so svokrou alebo svokrovcami. ale čo ak to všetko zachádza až do takej neúnosnej miery, že svokra proti vám poštve vlastného syna (môjho manžela)!!! už som z toho na nervy! manžel je už tri mesiace odsťahovaný a to len kvôli ohováraniu mojej svokry. Svokra nakydala na moju rodinu už kopec nepravdy a špiny, celá moja rodina už sme z toho nešťastný čo všetko sa ešte dozvieme. Je to uplne hnusný človek. Ale pritom ona sama má problémi s manželom a všetko to zlé prenáša na deti a ich rodiny. Môj manžel ma ľúbi, záleží mu na mne a našej dcerke, nosí jej hračky, aj peniažky mi dáva, dnes sme boli spolu na výlete. ale prišiel domov - zas k svojej mamke, a už mi ani mobil nedvíha! lebo mu určite ta harpia zas niečo nakecala, ale to je proste dookola a stále o tom istom. Môj manžel nemá rád ani mojich rodičov, lebo svokra si povymýšľala na nich také bludy, že sa to ani počúvať nedá........
Ak mi tu niekto bude písať aby som sa s mužom rozviedla, tak nech si radšej nič nepíšu! nebudem sa predsa rozvádzať kvôli ľudskej hlúposti mojej svokry!
Len ma napadla jedna vec myslíte si žeby bolo dobré si svokru zavolať k nám (aj ked to bude veeeľmi náročné) a otvorene sa snou porozprávať. poste zočí do očí si všetko vyštrngať. Samozrejme v miernom duchu aby rozhovor viedol k pozitivu a ani ešte k zhoršeniu.....
Ešte neviem, či to moji rodičia budu chcieť, ale veľmi rada by som im ten rozhovor navrhla. aj ked viem, že svokra možno pozvanie neprijime, ale aspon sa pokusiť....
Poradte mi je to dobrý nápad? Myslíte si že môže rozhovor niečo zlepšiť? Už som naozaj zúfala.....bojejm snou ako s veternými mlynmi

doliva
3. júl 2013

Manžel nemá čo odchádzať od manželki....čo to je za morez?v živote ešte budete čeliť tolkím bludarom a problémom...CHCEš NECHCEš,zavolaj ju a porozprávajte sa ty tvoji rodičia ona a tvoj muž....a keby som v tvojej situlácii dám mužovi na výber....Aspoň by som vedela za čo mu stojím,on ma stáť pri tebe a vašej dcére nie skrývať sa za mamkinu sukeň...

evkakorcek
3. júl 2013

@doliva ja mám doma niečo podobné ako sa tu píše.....viem presne očom píše natalka. so svokrou ktorá je upnuta na syna, je to najhoršie čo môže byť. To sa ľahko povie, že manžel nemá od manželky čo odchádzať.....ja som mala niečo podobné a aj mám :( moja svokra má manželstvo na spadnutie, všetky problemi prenáša na deti a hlavne na syna.....inak ten rozhovor by bol super nápad!!! 😉

simca06022011
3. júl 2013

nehnevaj sa, asi ta nepotesim a napisem ti presne to co nechces pocut, keby ta tvoj manzel tak velmi lubit, NIKDY by na povel mamicky neutekal z domu. So svokrou si to vybav rucne strucne jasne.. kludne aj pred synom, manzelovi by som povedala ze ak sa neuvedomi a nevrati domov a nespravi si s matkou poriadok, uz ani nemusi chodit... ak chces o niecom rozpravat iba medzi 4 ocami, neodporucam, prekruti to vsetko proti tebe! Ako vravi @doliva... dones si tam minimalne rodicov a manzela... ak ohovara a okydava niekoho ineho tak kludne aj zvysok rodiny... a uvedom si ze ty nemas preco so svokrou sama bojovat, mas muza, ktory si MA stat za SVOJOU rodinou a nie utekat mamicke za suknou za to ze ona nieco narozprava... lebo to uz nie je len hlupost svokry (alebo prisla a dospeleho chlapa pobalila a odniesla k sebe domov??)

pasteleria
3. júl 2013

@natalka331
tak napisem len svoj nazor: ked sa odstahoval, tak ta az tak veeelmi nelubi ako si napisala. ja mam tiez harpiu svokru, ale ten moj sa ma zastane vzdy. ten tvoj bude asi mamickin maznacik....ale furt nevieme, ake my budeme svokry, ze?
mna zarazilo, ze ti ani mobil nedviha. tak take veci dufam v nasom vztahu nebudem poznat ☹
drzim ti palce, nech to dobre dopadne a skus sa so svokrou teda porozpravat a aj s nim, otvorene a uvidite. daj vediet priebezne, ze ako to dopadlo.

doliva
3. júl 2013

ako ja nechápem také matky každá milujeme svoje dieťa ale dávať im na výber medzi ženou a ňou saou je choré...by potrebovali psychiatričku prisam veru 😒 vobec Vám nezavidím dievčatá,to musíte mať strašne ťežké,nemať podporu od vlastného manžela!!! ☹

doliva
3. júl 2013

to akoby sa pred malou hral na dokonalého otecka,tak nech je frajer a sa tak aj zachová voči tebe...TY SI MU DALA DIETA!!! SI TO ZASLUZIS!!!!

pasteleria
3. júl 2013

@doliva
no prave! ale predstav si, ze z nasej dediny poznam par takych pripadov - muzov, ktori sa rozhodli zit namiesto svojej rodiny so svojou maminkou 😖 akoze vsetci do jedneho skoncili ako nestastni alkoholici, ha. jedna harpia dokonca prezila dvoch synov, alkoholikov, ktorym vsetky zeny odradila - akoze skoncila sama tak ako zila, ale neviem, ci si vobec niekedy uvedomila, ze s jej vlastnickou laskou im skor ublizila nez pomohla 😢

doliva
3. júl 2013

@pasteleria toto ako je hrozne...ja normalne som taka zaskocena ako poznam take svokri harpie,ale aby takto ničili život vlastným deťom....a keby že tá žena neľúbi ich syna o ňho nebojuje toto si uvedomuju?

natalka331
autor
3. júl 2013

@doliva
@pasteleria
@simca06022011 babyyy nehovorte že mna muž nemiluje, lebo fakt neviete ako to je medzi nami. naozaj FAKT neviete. tak prosím s mierou čo sa tohto týka.....aj spolu s mužom spávame - takže aj sex je a tak....ale proste ked som s mužom niekde čo ja viem napríklad len že sa dohodneme že ideme do tesca, tak príde aj o hodinu neskôr a povie, že akurát práve vtedy musel mamku odviesť tam a tam, alebo že sa dohodneme že ideme na večeru a jemu madr volá tri krát ze ten večer, a on už ten štvrtý a piaty krát nezdvihne! otravuje nás.....našu dcerku stále chce ku sebe na víkend! už mi to leze na nervy - ona si nevie dať rady so sebou, ale dcerku by chcela na víkend! vadí jej že, ked je u nej napríklad na deň a ja jej napíšem kedy dcéerka papaá, kedy chodí spinkať, čo jej treba spraviť papať - jej vadí že jej to napíšem! a ona to nepovie mne, ale povedala môjmu synovi, aby mi povedal "že ju to uráža!" a už zas bol ohen na streche...proste každá hádka je kvôli nej..... môj muž je veľmi citlivý človek a verím tomu, že je s mamkou iba so súcitu. pretože vie že jeho otec mamu podvádza a majú vzťah uplne na nule. hadaju sa kvôli peniazom, deťom a proste uplne všetkom možnom. ......... strašne chcem muža naspaäť mať pri sebe, ale neviem ako. a hlavne ako sa so svokrou porozpávať o tom čo o mojej rodine a mne narozprávala - to je akože sila!

janinah
3. júl 2013

toto nie je o svokre,je to o tvojom manželovi a tvojom manželstve....snáď dospelý chlap vie posúdiť,či je na rečiach jeho matky zrnko pravdy...mám pocit,že si tu nenapísala všetko,len tak kvôli nejakým nepotvrdeným ohováraniam sa z domu od ženy a detí neodsťahuváva...

janinah
3. júl 2013

@natalka331 so svokrou na nejakom rozhovore sa len rozvadíte a nič nevyriešiš a zas budeš za zlú,rieš si to s manželom

janinah
3. júl 2013

@natalka331 keby mi nevesta na lístočkoch posielala odkazy,tiež sa ma to dotkne-lebo sa ona neunúva prísť na návštevy a len decko pošle z povinnosti -lebo mi neverí,že sa o dieťa viem postarať - lebo ešte aj jedlo si nadiktuje,snáď decku nedám kilo čokolády na obed....

barcelona94901
3. júl 2013

@natalka331 ak ty si aj s jej vnučkou odsťahovaná a tvoj manžel spáva u svokry ?tak dlho,ved tri mesiace je dosť,zrejma aj jej už prišlo,že nie ste spolu a máte problém ako rodina,asi jej to vyhovuje,ked to nerieší a píšeš ,že vám narobila zle,poohovárala,no rozhovor s nou nebol žiadny?
čo hovorí na to tvoj muž?aké má on riešenie ?bude za vami dochádzať?nebudete žiť ako rodina?kde ste bývali,u svokry?
čo keby sa tvoj od mamičky odputa a ide žiť so svojou rodinou,to mu nechýba spoločná domácnosť?nemáte vlastné bývanie?

rebecca2006
3. júl 2013

@janinah vezmi to aj z druhej strany- moja mama aj svokra mali malé deti pred 40 rokmi, vtedy sa všetko okolo detí robilo inak, deti jedávali iné jedlá, proste všetko, Mne ke´d sa narodil synček, moja mamka, ke´d mi prišla pomôcť pred pôrodom, zhltla vstky časopisy o deťoch, čo našla, všetko sa pýtala, ako sa teraz robí, čo mi kzal pediater, jasné, sem tam sa aj čudovala, že oni to robili inak, ale snažila sa "naučiť" všetko po novom. Ale aj jej, ke´d som jem niekedy nechávala malého som jej zo začiatku hovorila, čo mumá a akoí presne uvariť, kedy má ísť spinkať... To moja svokra sa neopýtala nikdy niíč, ona je majsterka sveta, všetko vie, všetko si pamätá, oni to robili lepšie, treba dať decku čierny čaj, treba dať 3x silnejší Sunar, ako je uvedené na škatuľke, tiež sa urážala a uráža, ke´d jej poviem, čo má dať de5om jesť... áno, a VZDY keď ich mala na starosti, bol problém buď deti nespali vôbec, lebo veď načo režim- ale potom boli protivné a už ich nezvládala, a volala nechrýchlo dojdeme, alebo ich napchala čím nemala a boli ohádzaní od hlavy po päty, alebo vracali a mali hnačku, alebo ochoreli...sama potom pochopila že to nie je len tak, starať sa o deti a teraz o to už nemá záujem, a pravdu ovediac, ani ja o takú pomoc nestojím. Som rada, že majú strakých a olsím ich na návštevy, ale deckám aj im stačí sa hodinu pohrať a "čadra" domov. Samozrejme že treba zvoliť aj vhodnú formu, ako "nakázať" ako a strať o dieťa, a svokru neurážať a neponižovať, na druhej strane prioriné sú moje deti a to aby oni boli v pohode. MOja kamaátka dokonca napísala svokre "manuál" k vnukovi, ke´d išla do pôrodnice, bolo am šetko mená lekárov, telefónne číla, svokra sa zlostila aurážala, a potomke´D bolo treba, jej to pdalo veľi hod, že presne vedela, čo má rolbiť a nemusí dávkovanie Nurofenu hľadať na internete alebo hne´d utekať s deckom na pohotrovosť...

tykat
3. júl 2013

Tvoj muz je TRI MESIACE odstahovany a Ty riesis svokru?
Bud si si za muza zobrala nesvojpravne decko alebo je v tom nieco ine.

cerez
3. júl 2013

@natalka331 Súhlasím s niektorými dievčatami, že manžel má byť pri tebe a nie pri matke. Bohužiaľ tvoja polovička ešte nedozrela do štádia, že je manžel a otec. Rozhovor by neuškodil, ale ako píšeš, svokra je komplikovaná povaha a neviem či by vám to pomohlo. Ak áno, možno na chvíľu. Je to proste nešťastný človek, ktorý rieši druhých miesto svojich problémov. Takých po svete chodí veľa. Môj názor je taký, skúsiť to môžte a ak to nepomôže, tvoj manžel by sa mal už definitívne rozhodnúť kde je jeho miesto a žite si vlastný život. Bohužiaľ, komu nieto rady, tomu nieto pomoci.

sashabb
3. júl 2013

@natalka331 prosim ťa, kolko máte rokov? ty aj tvoj muž? nechápem AKO môžete takto existovať 😕

natalka331
autor
3. júl 2013

@sashabb ja mám 25 a on 28......akože nechpem prečo riešiš vek,ked tu ide o uplne niečo ineeeee

aristka
3. júl 2013

@natalka331 jedno nechápem,to akože od teba odchádza lebo jeho mamička ťa nemá v oblube a čo by mu hrozilo keby k nej nešiel,akože nechápem,tak sa nemal ženiť keď sa nevie od mamičky odpútať a ak nemá rád tvojich rodičov,treba riešiť bytovú otázku a byť sami...pomaly v každej rodine sú nejaké šarvátky ,ale ako tvoj manžel by mal stáť pri tebe a aj keby si nemala ty pravdu a išiel by ťa niekto byť a urážať sa ťa musí zastať...ak ťa svokra ohovára on to má zastaviť,systémém mamička už ticho je to moja žena a ak neprestaneš viac neprídem..chápeš,čo sú v tom veľké peniaze ,dedičstvo o čo mu ide keď k nej uteká....a to ,že si svokru pozveš na koberček a naivne si myslíš ,že to s ňou vyriešiš so na veľkom omyle,to sú ľudia,ktorý robia stále konflikty a len hľadajú kde vyrývať a také osoby si nezaslúžia žiadnu uctu a pochopenie..čo robiť..manžel nech sa rozmyslí,donekonečna mu nenechávaj dvere otvorené,aby sa k vám chodil venčiť a robiť zo seba dobrého manželíčka a otecka,chodí sa k tebe vyprázdniť,aby ich nemal ťažké a aby ho jeho dieťa poznalo...chlap ,ktorý sa ťa nezastane a nespí v noci pri svojej žene si ju nezaslúži....dievča moje zobrala si si decko ☹

jarka0812
3. júl 2013

@natalka331 nechcem sa ťa dotknúť, ale myslím, že tvoj problém je v tvojej komunikácii. Nechce sa mi veriť, že by medzi tvojim manželom a jeho matkou bola taká silná pupočná šnúra, že by sa ti ju nepodarilo pretrhnúť... Rozhovor, ktorý by si chcela realizovať, mal byť už dávno. Takto sa to nakopilo a ja sa obávam, že ak sa na to dáš, nezvládne to žiadny zúčastnený. Takéto veci sú príliš emotívne. Na začiatok by stačilo keby si zašla aj s malou k svokre a povedala jej, že si nešťastná, že takto nechceš fungovať a aké máš predstavy o rodinnom živote... Dokážeš si s ňou vôbec sadnúť za jeden stôl a pozerať sa jej pri rozhovore do očí? A ona tebe?
Inak, vážne nerozumiem, prečo sa odsťahoval. Ja by som bola urazená, pretože to jasne dal najavo, čo je momentálne pre neho dôležitejšie. Je smutné, že pre milujúceho manžela a otca je to jeho mama. Mňa by to veľmi sklamalo. Ale všetko sa dá napraviť! A musíš to zvládnuť! Žena vždy vnáša do rodiny viac ako muž.

petraxy6
3. júl 2013

@natalka331 nerada ti to hovorím, ale ja som toto skoro do detailov prežila a môžeš zavolať aj farára aj celú rodinu na pokec, svokra prekrúti a buď si istá, že aj na nepripravené otázky ti dokáže odpovedať rýchlosťou blesku, samozrejme klamstvom. Nie som si istá, či tvoj manžel sa od nej odpúta. To musíš teraz začať veľmi bojovať, ale nie byť hnusná, ale skús byť na ňu milá. Ak je to manipulátorka, tak dovi-dopo. Predpokladám, že na teba a na tvoju rodinu žiarli a ak je tvoja rodina súdržná, tak vám závidí, preto vás okydáva kade chodí. A tvoj muž ak sa s ním neporozprávaš a nepovieš mu že ho miluješ a máš rada aj jeho rodičov a že si ich vážiš, ale takto to ďalej nejde a blá blá, tak on jej uverí a bude jej veriť každé slovo ☹ Ja som pred rozvodom, tak ti držím päste aby si aj ty nebola 😝

petraxy6
3. júl 2013

@pasteleria to si ešte moju strynú nepoznala. Má štyri deti a všetkým rozbila manželstvo a tie deti ju aj napriek tomu milujú. No nechápačka. Ona je sviňa ťažkého kalibru - nehanbím sa to napísať, lebo ju nikto nemá rád za to čo robila a robí. Ona len ubližuje a ničí všetko čo jej príde do cesty.... A keď na niekoho zazrie, tak konéééééc 😲 Aleeee-do kostola chodí ako nič 😀 - aký je ten svet spravodlivý. že? ☹

danula.ch
3. júl 2013

@natalka331 taky rozhovor, iba ak bude mm pri tom. nemusi to byt v harmonii, kludne po sebe nakricte, mozno svokre vyleti nieco, co nechcela povedat, prekecne sa a mm zisti, ako je to s jej ohovaranim 😀 . inak si myslim, ze ak je to len kvoli tomu co si pisala, mm nema co hladat u maminky, jeho miesto je teraz pri vas. lebo potom si budes musiet polozit otazku, kedy pride ten cas, ze sa bude vediet odputat? o 5 rokov, 10, nikdy? naozaj chces takto zit?

lericenkam
4. júl 2013

súhlasím s babami, čo píšu, že nemáš čo riešiť svokru, ale svojho manžela, určite má byť s Vami a nie pri mame, povedz mu to, a k svokre by som bola slušná a snažila by som sa byť s ňou, čo najmenej, lebo Tvoj postoj bude Tvoja vizitka, to čo robí ona, je zasa jej vizitka a mala by sa hanbiť, lenže raz je taká a s tým sa asi nedá nič robiť, asi niečo nezvláda, preto robí zle

marecek1
4. júl 2013

@natalka331 presne ako babenky predo mnou píšu, tebe nepomôže rozhovor so svokrou, ale s tvojím manželom - ty píšeš, že sa ľúbite - aby sme tu neriešili rozchod - ale to je láska? že príde za tebou a dcérkou, donesie darčeky, dáte sex, a potom šup-šup k mame - a ty zostaneš doma sama?

no toto by som mu teda netolerovala. zakazovať náštevy u jeho mamy by som mu určite nezakazovala, však nech si kľudne aj každý deň telefonujú, je to jeho mama, stará mama vášho dieťaťa, nech je, aká je.... ale aby si zbalil kufre a ku mne prišiel, len keď má chuť na sex, alebo vidieť svoje potomstvo, tak to ani náhodou. vážny rozhovor potrebuješ s ním, povedz mu, že takto ďalej jednoducho nie....

inak si viem živo predstaviť taký rozhovor: kombinácia ty, svokra, tvoj manžel: ty začneš niečo riešiť, ona to prekrúti, urobí zo seba chuderu, a manžel bude samozrejme na jej strane. no a ak sa k tomu pripoja aj tvoji rodičia, tak budú dva tábory: ty so svojimi, a on s mamou... kým nestojí pri tebe on, tak je taký rozhovor v podstate zbytočný.

sonickaka
4. júl 2013

@natalka331 Píšeš, že kvôli hlúposti tvojej svokry sa nebudeš predsa rozvádzať, no riešila by som hlúposť tvojho manžela. Pretože keby sa zachoval ako muž a skutočný manžel, tak by stál pri tebe, zastal by si teba a nereagoval by na niaky drby čo niekto vypúšťa. Neviem ako dlho ste spolu s mužom, či si toto nevychytala ešte pred svadbou, ale tento tvoj príbeh a hlavne reakcia tvojho manžela mi príde nesmierne detinská a ako príbeh zo školských lavíc.

To ho chceš celý život presviedčať, že nie je pravda čo tvoja svokra povie??

A čudujem sa, že v takýchto situáciach sa niekedy ženych chovajú bez hrdosti. To malej chýba niaka hračka, alebo si odkázaná na niaky výlet s ním, ked sa zachoval ako tretí prsník vlastnej matky??

Rodinu si nevyberáme, ani svokru si nevyberieš, ale manžela áno, muž musí stáť pri tebe, ochraňovať ťa a zdieľať s tebou vaše súkromie a tvoj nemusí teba, nemá rád tvojich rodičov, alen názory svojej matky ho zaujímajú, až natoľko, že odišiel kvôli nevýslovnej hlúposti ako malý chlapec. Rozhovor treba, ale s ním.

simca06022011
4. júl 2013

@natalka331 no neda sa mi nenapisat... To akoze za to, ze i pride manzelik domov zasexovat a potom uteka mamicke ta akoze miluje? Ved takto ku je nalepsie ak to nevidis, neviaze sa pride a odide kedy sa mu chce, ma full servis u mamicky a aj doma a este je za najlepsieho... Ja by som chybu riesila s muzom a nie svokrou, je to jeho matka zvysok nech si riesi s nou... Ano, ak by jej aj dal za pravdu v recickach, doma by urobil krik a poriadok, vydiskutovali by ste si to ale nema sa preco stahovat k mamicke... Este si asi velmi naivna alebo ste obaja dve male deti??? :( verim tomu ze o 10 rokov sa budes na tomto zabavat...

angua27
4. júl 2013

@natalka331, veľmi zvláštne manželstvo máte. zatiaľ nejdem sa vyjadrovať, kto je na vine, alebo čo by si mala robiť. iba pár otázok: aký je presný dôvod prečo manžel nežije s Tebou a malou? máte vlastné bývanie? vopred dík za odpovede

mata128
4. júl 2013

@natalka331 nehnevaj sa na mna,ale keby ta manzel lubil,je s vami...ja mam typ svokry,ako je ta tvoja,byva dva domy od nas...tiez sa snazila zasahovat do coho sa dalo...moj muz jej vsak "postavil plot".Potialto mozes,ale tu uz koncis...ja s nou teda nekomunikujem,ale nakolko moj manzel ma na jej pozemku dielnu,stretava sa s nou kazde rano aj vecer.Ale teda aby sa tam odstahoval???moze ist,ale len raz!!!to kde sme...ku mne si prides "suchnut",pojdeme spolu na vylet a potom zasa pojdes k mame...mne to pripada skir tak,ze vam obom vyhovuje byt pri mamach...ja by som skor chybu hladala v sebe a v manzelovi ako vo svokre...

gemini255
4. júl 2013

@natalka331 ahoj, jedine sa musí manžel rozhodnút, ty alebo ona.. inak to nepôjde.. a keď sa rozhodne pre teba a dieťa, tak mamička musí ísť fakt trošku stranou, možno na chvíľu úplne prerušiť kontakty, aby sa pani spamätala, že svojím chovaním príde o syna.