Myslím si o manželovi, že má problém s alkoholom. Ono to už dlhšie trvá, nebudem to písať všetko. Ale začalo to
tým, že stále chodil na cigaretu von ku vchodu (nechcel fajčiť na balkóne aby smrad nešiel dovnútra) a vždy prišiel taký ''veselší''. Zistila som že zakaždým sa zastavil aj v pivnici kde mal schovanú fľašu. Bolo veľa hádok kvôli tomu, on si chybu samozrejme nepriznal. Uvedomil si, že pivnica už nie je dobré miesto preňho a tak si našiel inú cestu. Neviem či už si to len celé nenamyslam alebo čo ale často chodí do obchodu, a zas príde domov pod vplyvom. Nie opitý, ale už ho dosť dobre poznám aby som na ňom videla že čosi málo v sebe má. Keď mu to poviem že to na ňom vidím, tak sa len ohradi čo si zas vymyslam. Ale neviem ako sa mám presvedčiť o tom. Sledovať ho do obchodu nemám moc možnosť, máme malé dieťa. Ako to mám urobiť aby som si bola istá a konfrontovat ho? Nechcem žiť s alkoholikom, ale tiež mu nemôžem dať nijaké ultimáta keď nemám žiadne dôkazy, iba svoje pocity a domnienky.
Daj mu fúkať. Keď nemá čo skrývať, fukne bez problémov. 😁😁
Dreger... Daj mu fúkať...
Cítiš z neho alkohol? ak nie, tak možno fajčí trávu...🤷♀️
Mám suseda ktorý chodí takto do pivnice aj o 23:00.. a aj kedykoľvek počas dňa… tiež si myslím za tam ma skrytú fľašku a tajne popíja… @autorka pošli muža na nákup autom, alebo ho volaj niekde, kde budeš vyžadovať aby sadol do auta, uvidíš podľa reakcie ..
moj oco takto chodil do pivnice cely zivot popijat.
Presne dreger kup. To sa zide ak aj surne budete musiet ist autom ( trebars na pohotovost) a muz bude po navsteve svojich skrys. ach jaj snad to bude len nedorozumenie
Práveže z neho alkohol nie je cítiť keď si po ňom dá cigaretu...
No potrebujem sa o tom čím skôr presvedčiť, lebo to začalo dosť ovplyvňovať náš vzťah (hlavne u mňa ochladol). Pri tom vôbec nie je zlý človek, bola by som ochotná mu aj pomôcť keby si priznal problém :(
Veď to musíš cítiť.A podľa mňa si myslíš dobre, že pivnicu vymenil za obchod.Plati v hotovosti?môžeš pozrieť výpis z uctu
Prečo potrebuješ istotu a dokazy? Moj otec bol alkoholik, vždy som videla rozdiel, ked už nebol triezvy. Ak pil tajne, určite s tým neprestal. Je to beh na dlhu trať.
@luccija platí väčšinou kartou ale to tak nezistim keď nakupuje aj iné veci. A bločky domov nenosí
Áno autorka ako vravíš je to dobrý muž , takže nebude mať problém ti “fúknut” do toho dregra . Hovorím z vlastnej skúsenosti . Ja sama som mala problém s alkoholom takže viem o čom hovorím … ak nemá čo skrývať nebude mať problém … držím moc palce
Urcite pije. Ak si mala istotu ze v pivnici mal flasky tak s tym urcite neprestal len tak pre nic.
Ja si myslím, že dôležité je sa s ním porozprávať v milom a láskavom duchu. Vysvetliť mu, ako je to nebezpečné a ako môžete všetko stratiť. Musíš na to ísť veľmi milo a tak, aby ti veril, že mu chceš pomôcť a nie ho kopnúť do zadku. V prvých pár rozhovoroch bude zapierať. To je hlavne preto, že priznať pred tebou, že má problém, je veľmi ťažké. On si to nevie priznať ani pred sebou. Predstav si, že by si jemu musela ty priznať, že máš taký problém (bala by si sa, ze ta vyhodi, spravy sceny, bude o tom rozpravat...atd...). Určite si o tom niečo naštuduj a jednaj vždy láskavo tak ako jeho pomocník. Je super, že to riešiš, kým to nezájde pridialeko. Podľa mňa ak kúpiš alkohol tester, tak ti spraví scénu, že mu neveríš, atď... a aj tak nebude fúkať. Keď bude až moc zatlačený k múru, tak začne so scénami. Musíš vystihnúť jeho chvíľu pravdy a musí mu byť jasné, že mu chceš pomôcť a nie ho nakopať a tiez mu vysvetli, ze ste v tom spolu a ty mu len chces pomoc ako najblizsi clovek ktoreho ma.... Určite si o tom prečítaj. Veľa šťastia 👍
@vanilkovazmrzka suhlasim. A ak si len udrzuje hladinu, cize sa neozerie, ze to vidis, tazko to zistis, resp potvrdis. Mudrlantky typu daj mu fukat, nvm ako by ho mala prinutit. Tu vela nepomoze, ty si musis rozmyslietco chces, ci ho potrebujes, ked pises ze sa zmenil. Ci mu das ulimatum, alebo to seknes
Pošli ho do obchodu, dieťa daj strážiť susedke a sleduj ho, aj tak dôkaz nepotrebuješ je to len pre istotu pre teba.
Hlavne mu nedávaj ultimáta a nerob mu scény. Žena, ktorá začne dávať chlapovi ultimáta oňho zvyčajne príde. Ak mu chceš pomôcť, skús pátrať po príčine. Nestalo ešte niečo medzi vami? Hovorila si, že to ovplyvňuje váš vzťah, ale je to naozaj jeho pitie, čo je na príčine? Určite mu hneď nehovor, že je alkoholik.
Keď ťa to trápi, tak to samozrejme musíte spolu vyriešiť. Ale v pokojnej atmosfére a pri normálnom rozhovore. Inak sa uzavrie do seba a ty dosiahneš presný opak. Vidíš to sama na tom, že hádky nepomohli, akurát zmenil stratégiu.
Dôležité je uvedomiť si, že ešte nemusí ísť o závislosť. Ale samozrejme to do závislosti môže prerásť, alebo už aj prerástlo, to ja neviem. Dá sa to zistiť relatívne jednoducho. Stačí ak z vlastnej vôle bude nejakú dobu úplne abstinovať. Ideálne aspoň 3 - 4 mesiace. Ak to bez problémov vydrží, tak ešte o závislosť nejde. Ako ho k takému niečomu presvedčiť, neviem. Ty ho poznáš najlepšie, tak to skús vymyslieť.
V začiatočnom štádiu závislosti si to alkoholici vôbec nepripúšťajú a akýkoľvek náznak nátklaku ich len rozčuľuje. Preto snaha o silové riešenie, hádky a ultimáta nikdy neprinesú želaný výsledok. Ak to on sám od seba nebude chcieť zmeniť, hoci aj kvôli tebe, tak je stratený.
Daj mu fúkať.
@mojemenonikto skúšala som po dobrom aj po zlom, zo začiatku sa vedel aj ospravedlniť a chvíľu bolo dobre, ale potom už sa prestal o tom úplne baviť, ja som si len povedala svoje a on ticho sedel.
Áno práve pitie ovplyvňuje náš vzťah, keď je úplne triezvy je presne taký do akého som sa zamilovala, a hneď je aj na intímnosti chuť. Akonáhle si tajne vypije čo len trošku tak už som nervózna z jeho prítomnosti a vtedy si poviem že by mi bolo lepšie aj samej.
Je alkoholik a pravda je taká, ze sa to nezlepší, ale bude sa to len zhoršovať. Na tu “veselosť” mu na začiatku stačil pohárik, po 5.tich rokoch bude potrebovať 1/2 fľaše.
My sme to u manžela zastavili v poslednej chvíli s pomocou terapie a expertky na závislosti. Neviem ako ti poradiť, lebo je to len a len o ňom, ci si to prizná. Môj muž stále tvrdí, ze nemá problem s alkoholom (a ma), no pije malo len kvôli mne a rodine.
Prestal ale po 24r fajčiť, ide krok za krokom von z toho kruhu. Verím, ze ak bude chcieť, da to. Bez odbornej pomocí je to ale takmer nemožné.
Ahoj, chod priňho je to citit, ja tiež to citim, staci ked budes blizsie a rozprava. , vadi mi to isté. Ale tak ja to už rozoznam aj podla spravania. Taktiez fajči a citim to aj cez to. Chodi tiez do pivnice si vypit alebo k rodičom a tiez nemam uz naladu naňho a radsej som sama ked to citim z neho . Kludne napis spravu
Pozri si film dennik alkoholicky, teraz je na netflixe
@beki183k aj ja to rozoznam podľa správania. A ty to nejako riešiš s ním či nie?
@earlgrey na tom nezáleží či to cítiť alebo nie, aj tak by zapieral
Ja proste len chcem nejaký hmatateľný dôkaz že naozaj má problém, aby som mu mohla otvoriť oči.
Tak kúp kameru a daj do pivnice.
No jedno čo viem je, že nadávky a ani vyhrážky typu "opustím ťa" na to nezaberajú. Bola by to výnimka. Nemíňaj energiu na hľadanie nejakého dôkazu. Načo ti ten dôkaz bude? Chrstneš mu ho do tváre a povieš, že aj tak si mala pravdu? A potom čo? Ja by som sa pokúšal pochopiť, čo si tým rieši. Môže to byť situácia medzi vami dvoma, alebo aj niečo v práci, alebo čokoľvek iné. A jediný spôsob ako to môžeš zastaviť je dostať ho do aktívnej spolupráce. Nesmieš byť v pozícii rozkazujúcej učiteľky, ale v polohe dôverníčky. Ak ti na tom záleží, tak môžeš skúsiť aj vyhľadať nejakého odborníka v okolí, možno ti dá lepšie rady ako my tu na MK 😉 Držím ti palce.
Oči mu ty nikdy neotvoríš, ak má ozaj problém s alkoholom. To sú len také naivné predstavy.
Kúp dreger a dávaj mu fúkať. Možno ho to naštve, keď odmietne, tak pil.
@gribka1 bozkávaj ho? Jedine tak pekacom cez papulu ozrana.
Stačí, že ten môj len poldeci vypije tak to na ňom vidím. Tiež schováva fľašky do dreva, čižiem. ...no všade Kedysi som sa ho na to pýtala, vždy sa vyhovoriť, že to niekto druhý tam mal. Ako keby som bola ja ta padnuta na hlavu. Teraz to rovno povylievam. Ožran, Ožran no.
Bozkávaj ho stále, to musíš cítiť.