Ako získať dôkazy, že niekto pije?

6. mar 2022

Ahojte, sme s mužom spolu 7 rokov, posledný rok hrozne začal pit, snažila som sa zo všetkých síl manželstvo zachrániť,on sa liečiť nechce, prestať nevie a neuvedomuje si ze ma problém. Nechcem aby moje deti takto vyrastali (2 a 6r). Už som mu povedala ze sa chcem dat rozviesť, stále sa mi vyhráža striedavou starostlivostou, že ako mu to dokážem ze pije, lebo on inak vystupuje normálne, no hneď ako večer príde z roboty do hodiny je pod obraz boží. Dlho som to tajila aj pred rodinou no už mám toho dosť. Ako získam dôkazy ze pije, čo mi bude súd akceptovať? Nech sa s detmi stretáva, ale určite tu nebudú spávať u opilca, radšej s nimi niekam ujdem.

malapepka
6. mar 2022

Nahrat si ho? Ale zacala by som hned vetou, nahravam si ta, si proti tomu?
Snazila by som sa s nim viest dialog, kladla rozne otazky, ci napr. zajtra vyzdvihne dieta v skolke, ci pojde do obchodu na nakup... nieco, co by suviselo so zabezpecenim domacnosti a rodiny.
Plus by som robila fotky o kolkej zacal pit, kolko bolo vo flasi a na konci, ked uz je pod obraz Bozi.
A takto to robit viac dni po sebe. Ulozit na disky, urcite mat viac kusov.
Mozno to na sude neprejde, ale moze sa zlaknut toho, ze uz dokazy mas.
Pripadne, ak sa bojis, ze ta moze za fotky obvinit, ze porusujes gdpr, postav pred neho deti, alebo nech sa pri nom hraju a akoze fotis ich. Co ty mozes za to, ze je v zabere aj on? A ze je pripity, za to ty nemozes.
Ale som laik, ak sa bojis, porad sa s pravnikom.

dadis
7. mar 2022

Podla mma dokaz nepotrebujes. Ved v navrhu na rozvod bude uvedene, ze to je z dovodu jeho popijania. Vobec neuvadzaj alkoholizmus, ved to je diagnoza a ty nie si specialista. Pekne to tam popis, detailne i jeho spravanie, ake mnozstvo, kedy isiel spat a ako mu bolo rano. Na sude ho budu konfrontovat aj teba sa pytat. Pytat sa otazky. Ak bude klamat ty ci on, pridu na to urcite, aj ked nic nepovedia. Napr.sa ho spytaju, ked teda nepopijal, ako teda vyzerali vas vecer, co boli dovody vasich hadok, ci bol u lekara, ci sa pokusal prestat.

anjelicek26
7. mar 2022

Podla mna blocky za alkoholo a v akom mnozstve to je na skodu nebude... a o inych dokazoch by som sa ako pise kocka vyssie - poradila s pravnikom... a otvorene o tom hovor s rodinou, neni tam co tajit... nech o probleme vedia...lebo takto s toho vyjde, ze si si to vymyslela, aby nebola striedavka... ked ho tak nikdy nikto nevidel...mozno staci pozvat svokru ci tvojich rodicov na navstevu v dobe, ked vies, ze bude staty pod obraz bozi...

taily30
7. mar 2022

Urcite mas telefon s moznostou videa. Jednoducho ho nahraj. Kazde video bude mat datum a cas, nahravaj zo par tyzdnov...popripade zisti s kym chodi pit ak chodi von...

martinmmartin
7. mar 2022

Ked je vecer uplne opity tak co sa deje rano? Ide do prace? Autom? Vtedy mozes zavolat policiu a oni ho uradne odmeraju. Ak sa toto deje kazdy vecer , rano mas este 100% Alkohol daleko nad limitom aj ked nic necitis.

cacianka
7. mar 2022

Svedkovia, zdover sa a vylož karty na stôl, pozvy viac x ľudí k vám, aspoň drobná zámienka a nech vidia. Natáčajú hovory, videá akože deti.
Kľudne zajdi na upsvar za koliznou, povedz jej že sa chces rozviesť, aj dôvody a pozvy ju k vám, nech vidí. A na záver jej ukáž videjká.

beata_k
7. mar 2022

Porad sa s pravnikom a nie tu. Fotky flias nic nedokazuju. Policia a dat mu fukat tiez nie je dobre riesenie. Vyhodia ho z prace a co? Z coho bude platit vyzivne?

soldi
7. mar 2022

Riesila som nieco podobne. Moj fetoval. Mala som smsky kde sa k tomu sam priznal, vypoved psychologicky z manzelskej poradne, kde sa k tomu priznal, videa a nahravky, domaci test z mocu, kde mu vysiel pozitivny metamfetamin a opiaty, opakovane ho riesila policia za domacu agresiu. Ani jeden z tycho dokazov nebol pre sud relevantny a neuznali mi ho. Od striedavky ma zachranilo az sudnoznalecke vysetrenie psychologa, kde mu znalkyna stanovila minimalny styk s detmi.
Pokial o tom nema zaznam v karte, nebol lieceny na psychiatrii, tak sa to dokazuje velmi tazko.
Pritom sudkyna povedala ze ona veri tomu ze nieco berie ale podla nej to nie je dovod na obmedzenie jeho rodicovskych prav 🤷‍♀️ laik

stary_ujco
7. mar 2022

@beata_k jazdit pod vplyvom je zle. Bez ohladu na to, ci dotycny bude mat z coho platit svoje zavazky

beata_k
7. mar 2022

@stary_ujco Ano, zle. Ale zena bez penazi s detmi este horsie.

taily30
7. mar 2022

@soldi wow, uzasny system! Hrozne.

soldi
7. mar 2022

@stary_ujco moj za posledne dva roky sposobil jednu autonehodu (nedobrzdil) a 2 krat nabural s detmi v aute (raz zlomil prednu napravu - na volve xc90!, raz nabehol na obrubnik tak ze roztrhal obe gumy na pravej strane - v dedine) a naposledy nabural celne do rodinneho domu.
Plus nespocetne mnozstvo pokut za rychlost, telefonovanie, atd.
Ani jeden krat z toho nemal ziadny vyrazny postih. Je to pokuta za pokutou, nehoda za nehodou a nic. Tak skorumpovany je tento stat 🤯

soldi
7. mar 2022

@taily30 na pogrcanie. By si neverila co vsetko je chlapom prepacene v tejto prehnitej spolocnosti na ukor zien a deti

simca06022011
7. mar 2022

@soldi to je riadne pribrzdene 🤦🏻‍♀️ ako co je ti za doba ked fetakovi/alkoholikovi a co ja viem komu dame dieťa, kľudne aj do striedavky...

soldi
7. mar 2022

@simca06022011 vraj EU na to tlaci. Vo vyspelych statoch je to pomerne bezne. Len nejako nikto neberie do uvahy slovenskych muzov pre ktorych (drvivu vacsinu z nich) je hlavnou motivaciou pre striedavku robit zle zene a vyhnut sa plateniu vyzivneho

janickacrazy
7. mar 2022

@soldi to je fakt strašné a smutné 🙁