Ako zapôsobiť na jeho deti?

lenkula215
29. máj 2022

Ahojte nachádzam sa v situácii kedy ma moj priateľ chce zoznámiť s jeho dcerkami. 10rocnymi dievčatkami. Ide o to že sú na ocka veľmi naviazané a na priateľkuby určite žiarlili a boli by sklamane. Neakceptovali by nejakú partnerku.Preto ma chce zoznámiť najprv ako známu. Ako kamarátku. Chce aby som si snimi rozumela a chceme aby si ma najprv obľúbili. Za týchto podmienok to vo mne vyvoláva stres. Čo ak si ma neoblubia.. Prosim poraďte mi.. O čom sa s dievčatami baviť. Ako sa snimi rozprávať čo im hovoriť poprípade ako sa snimi hrať. Ja sama detičky nemám preto vobec neviem ako sa chovať. Detičky mám rada ale toto je situácia v ktorej sa bojím že pohorím.. Viem že aj to by bolo normálne a nemôžem to tak prežívať.. Ale chcem aby to dopadlo dobre tak prosim o rady. A veľmi pekne ďakujem

0silvia0
29. máj 2022

@lenkula215 mas nejake zviera? Macka, pes, kralik? Zvierata vedia krasne uvolnit atmosferu a mohla by si to skusit cez domaceho milacika.

anjelicek26
29. máj 2022

Desat rocne su fungujuce predpubertalne jednotky v dnesnej dobe. Chces nieco neutralne - urcite im nehovor, ze si nejaka cudzia kamaratka, blbe nie su... ale stretnite sa mimo - chodte na piknik, opekat do lesa, na raft, do zoo, na kolotoce, na cokolvek zabavneho a mimo, kde sa im da "kupit" nejaka blbost, zabavit sa sapolu a spojit si to prve stretnutie s niecim pozitivnym. Oni si ta "oblubit" nemusia, ale mali by ta akceptovat a to chce cas a vela postupneho otukavania... to, ze su naviazane na ocka neznamena, ze budu mat nieco proti jeho priatelke, absolutne nie...hlavne toto je vek, kde vedia pochopit - otec je zasa stastny...

timing
29. máj 2022

Aky ma vztah otec - matka? Od toho sa to bude niest.
Ak by si aj zanechala velmi pekny dojem, ex moze žiarlit a bude vymalovane. Nech urobis cokolvek mozu drzat stranu matke. Potom uz musi zadiahnut ich otec, ci to prekona on ( pubertalne spravanie dievcat) a podrzi Ta alebo to nezvladne.
Ak mate partiu ludi, skor chodte na vylet vacsia skupinka,aby si nebola priamo s dievcatami a nebolo trapne ticho. Oni si aj tak budu riesit svoje babske veci. Tazko radir,ak neviem aku pocahu maju. Ak su tiche, bude tazke nadviazat reč, naopak ak budu otvorene,zhovorcive bude to fajn. Nevtieraj sa im, nrvesaj sa na ich otca v ich pritomnosti.
Za mna menej je viac. Radsej nech ta zhodnotia za fajn tichu babu.

saraxyz
29. máj 2022

@lenkula215 stačí keď budeš sama sebou 😉

elizabet173
29. máj 2022

@lenkula215 deti by som neklamala, môžete tým zničiť všetko. Nemajú dva roky, pochopia, že ich otec má právo mať partnerku, Bolo by fajn, keby im najskôr o tebe povedal, stručne, jasne, bez prikrášľovania tvojej osoby, bez toho, aby ospevoval, ako ťa miluje. A ty keď sa s nimi stretneš buď sama sebou, na nič sa nehraj, lebo ti bude vyzerať umelo a možno aj komicky. Tie deti ťa nemusia mať radi, stačí, keď sa k tebe budú správať slušne, môžu ťa aj nenávidieť, nič s tým neurobíš. Ostáva dúfať, že si raz k sebe cestu nájdete

mandala77
29. máj 2022

@lenkula215 ako dlho s ním chodíš?

lenkula215
autor
29. máj 2022

@mandala77 pol roka

mandala77
29. máj 2022

@lenkula215 dievčatá sú dvojičky? Neklamala by som a ak sa on na to necíti, aby povedal pravdu, nech počká a nestretávate sa ešte. Určite to bude náročné - skôr, či neskôr. Ja tam ale vnímam, že ti veľmi záleží aj na ňom, aby si nepohorela. Neviem, ja by som sa zle cítila v pozícii, že ak nesadnem deťom, tak ma nechce, lebo z toho, čo píšeš, to tak vnímam. Buď ťa on dal to tej pozície, alebo si sa do nej dala sama.

ukulela
29. máj 2022

@lenkula215 neklamte ich. Deti nie su blbe. Este 4-5 rocne by to neprekukli a bolo by to na prospech veci. Ale 10r nie.

gleep1
29. máj 2022

Prejav im uctu a rešpekt, nekomanduj ich, nekomentuj ich ani v dobrom ani v zlom (neprišla si ich tam súdiť a hodnotit) neklam im, buď sama sebou, nepredvádzaj sa a príliš sa nesnaž.
Naozaj im neklamte, aj keby na to neprisli hneď, skôr či neskôr si jedno s druhým spoja a aký to ma význam takto ničiť dôveru? Keby nejaka moja “macocha” prišla a hneď od zaciatku by mi klamala tak by som jej ukazovala prostredník asi počas celej mojej puberty.
Jednoducho vyžaruj dobrú, úprimnú energiu. Môžeš sa zaujímať o ich pocity a názor- čo si myslíš o tom a tom? Čo by si povedala na to a na to. Čo v tebe vyvoláva toto a toto.
Samozrejme všetko musí sedieť so situáciou a netreba to siliť.
Drzim palce nech to vyjde. Aj s babami aj s tým muzom.

lija22
29. máj 2022

trosku som sa pousmiala 10 rocne uz nie su ziadne dievcatka ani deticky pozor. to su predsa normalne baby, s ktorymi vedies rozhovor ako s dospelymi. osobne by som skusila nejake debaty akych youtuberov sleduju, ake apky/ hry pouzivaju a tak, mne sa zda ze toto dost leti. ked pozistujes dopredu tieto oblasti a stihnes si daco napozerat, ci zahrat mohli by ste najst spolocnu rec ;) keby som chcela byt uplne priamociaro plytka kludne by som im rozdala moje malovacky 😃

andreatytler
30. máj 2022

@lenkula215 Zacinat vztah klamstvom je zle. Bez ohladu na to ake mate dovody a obavy. Detom treba doverovat ze veci zvladnu a ak sa partner obava ze nie, tak pockat.
Okrem toho takyto pristup robi na teba natlak. Nechod do toho. Trvaj na tom ze poviete pravdu.
Podla mna ocenia ked sa budes drzat v uzadi a ak to bude kratka navsteva. Aj keby prve stretnutie malo byt take ze si poviete len Ahoj, a uz sa s tebou vobec nebudu rozpravat, je to lepsie ako na nych vybehnut zhurta a hned davat otazky alebo nutit do nejakej spolocnej cinnosti. Postupne sa budete navzajom spoznavat na dalsich akciach.

melanta
30. máj 2022

Môj muž má 9 ročného syna z prvého manželstva. Chlapec je veľmi citlivý. Mal 7 keď sme s mužom začali chodiť. Po 2 mesiacoch mu medzi 4 očami o mne povedal. Na ďalší víkend sme sa stretli a išli do aquaparku. Po 2 stretnutiach si malý na mňa zvykol a dnes ma má veľmi rád, veľmi sa teší keď je s nami. Nič špeciálne som nerobila preto. Bola som sama sebou.
Prvé čo ma napadlo je, ako teba berie tvoj partner? Ak po pol roku ťa má problém predstaviť a relatívne veľkému dieťaťu chce klamať. Mne by tu svietila kontrolka. Určite by som sa odmietla zúčastniť klamstva. Jemu by sa ako páčilo, ak by mu ľudia klamali? A aký to je príklad pre dieťa, keď mu rodič klame? Za mňa fakt veľká kontrolka bliká. Neznášam klamárov.

luccija
30. máj 2022

@lenkula215 neklamte ..
Prvé stretnutie určite výlet kde vieš nadviazať konverzáciu na čokoľvek čo ste zažili.

tosomja
30. máj 2022

@lenkula215 v prvom rade si veeeeelmi dobre rozmysli, či vôbec chces ísť do takého vzťahu, lebo je to veľmi veľmi ťažké. On už má niečo za sebou, ty predpokladám, že si ešte mladučká, on má už deti, má ex, ktorú len tak nebypusti zo života. Či ti to nebude časom vadiť, že chce byť s dievčatami sám, či ti nebude vadiť, ak s ex budú rozoberať veci aj po večeroch, ak budeš pripravená na to, že dievčatá si ta teraz síce obľúbia, ale keď príde situácia, že ťa ich otec predstaví ako partnerku a časom budete spolu bývať, a oni "prídu o ocka" že sa budeš musieť deliť o pozornosť s deťmi...že budú protivne, a to ešte nevieme, aká je jeho ex, či nebude dievčatá štvať proti tebe. A otec nie vždy bude na tvojej strane.
A ako zaujať? Len sa k nim pridaj, nič extra, buď sama sebou, nesnaž sa ich zaujať niečom, čo nebudeš robiť potom. Keď máš rada zmrzlinu, tak si dajte, keď máš rada prírodu, choďte, možno zoo, bobová dráha...ja nič extra som nerobila. Len som ukecaná a usmievavá.

julinka65
30. máj 2022

@tosomja ako mas pravdu, ale tak netreba ju podla mna az tak moc strasit. ved uvidi sama, ci jej nieco take bude vyhovovat alebo nie, kedze este nevie vlastne ani ake tie jeho deti vlastne su. mozno si s nimi super sadne

jana_vaj
30. máj 2022

Podľa mňa najlepšie je nejako neriešiť, nesiliť veci, ísť niekam kde sa dievčatám bude páčiť, aby to bol program pre ne, aby sa im tam páčilo. Rozprávať sa s nimi o veciach, čo ich zaujímajú, o zvieratách, o koníčkoch a takýchto veciach.

lujza123
30. máj 2022

To na teda poriadne rozmaznané primadony keď dopredu vie ze nebudú akceptovať ziadnu otcovu frajerku.

zooeynka
30. máj 2022

Tuto je skor otecko predposraty a nema gule normalne svojim babam oznamit ze ma priatelku....autorka, urcite neklamte, toto by bol velmi zly zaciatok, otec to mozno nemysli zle ale nevie domysliet dosledky....on by chcel aby sa jemu klamalo v takej vaznej veci? Tak preco ide oklamat svoje dcery? Preco ta do klamatva taha? Normalne ta musi predstavit ako priatelku

nikaeli
30. máj 2022

@lenkula215 Dievčatá o tebe vôbec nevedia? alebo ste sa iba nevideli? otec by im to mal povedať a pripraviť na stretnutie vopred (nemyslím dve hodiny predtým, ale možno aj týždeň). Ja som dcére hovorila o novom partnerovi a navrhla som jej, že pôjdeme spolu opekať. Nabudúce sme šli na kupko, potom do Zoo, na zmrzku,... výletovali sme.. postupne sa zblížili.. u mňa to bolo tak, že ak si nesadnú, končíme. Odmietala som ísť do konfliktu. A zoznámila som ich cca po mesiaci, dvoch. Naopak môj ex dcére tvrdil, že už nikdy nebude mať ženu, ona mu verila a keď ho raz stretla za ruku s priateľkou, bolo to pre ňu strašné sklamanie. Dodnes ju neprijala, a to sa s ňou už stihol oženiť a dcére to ani neoznámil. Až večer po svadbe, keď doniesol krabičku koláčov 🤷🏻‍♀️ pozor na prázdne sľuby. Držím prsty 😉