Ako zakázať manželovi styk so mnou pri rozvode?

apartman
9. aug 2011

neviete mi poradit, ako sa da dosiahnut aby zatial este manzel, rozvadzame sa uz k nam nechodil...? ked som ho poziadala, aby na cas odisiel a nechodil sem, pretoze sa psychycky necitim dobre v jeho spolocnosti a ked je tu nevychadzam zo spalne, len ak za ucelom odchodu z domu na prechadzku, a podobne.....povedal mi, ze on tu byvat bude a hotovo, lebo sem investoval a odist mam ja a mam si hladat byt.....upozornujem, ze ma vyhadzuje z mojho rodicovskeho domu, kde on nema ani trvaly pobyt, len co to investoval do rekonstrukcie.....mame jedno dieta, co s tym, ako dosiahnut, aby sem nechodil, kedze rozhovorom sa nic u neho dosiahnut neda....?

zajo79
9. aug 2011

je to pisane len na Teba? odkedy to mas vo vlastnictve? v case ked ste boli manzelia? ak ano..tak je to automaticky aj jeho. ak nie, ak si bola vlastnikom nehnutelnosti pred uzavretim manzelstva - tak si moze ist akurat tak piskat.

myslim ze ho nemozes vyhodit pokial ste manzelia, ale zrusit trvaly pobyt mu mozes.. ako aj vymenit zamky ked budes rozvedena.

apartman
autor
9. aug 2011

@zajo79 trvaly pobyt tu ani vobec moj zatial este manzel nema.....a vlastnikom som bola aj pred manzelstvom, kedze som v tomto dome od narodenia....su este spoluvlastnici, moja mama a 2 sestry.....

sue
9. aug 2011

@apartman kto je na liste vlastníctva? To že žiješ v tom dome od narodenia neznamená, že si jeho vlastník...ani trvalý pobyt nezaručuje vlastnícke práíva k nehnuteľnosti...

zajo79
9. aug 2011

@apartman presne...kto je na liste vlastnictva? to ze byvas v tom dome od narodenia, neznamena, ze si vlastnikom. 😅

a ked tvoj zatial este manzel investoval do nehnutelnosti ktora nieje pisana na neho - tak je to len jeho chyba.

apartman
autor
9. aug 2011

@sue na liste vlastnictva som ja, moja mama a moje 2 sestry.....

sisaha
9. aug 2011

@apartman tak vymenit zamky. ak sa bude dobijat, zavolat policajtov. ak nieco investoval, povedz mu, ze to bude predmetom vysporiadania BSM a o nic nepride..

apartman
autor
9. aug 2011

@zajo79 chvalabohu na liste vlastnictva jeho meno nefiguruje....co ale nemeni nic na veci, ze odtialto nechce odist...nemozem ho chytit za golier a vyhodit rucne na ulicu....ako ho odtialto dostanem prec?

apartman
autor
9. aug 2011

@sisaha ano, toto by bolo jednoduche riesenie....lenze je tu dieta a on si ho chce brat....?

elise
9. aug 2011

@apartman ak má bločky môže žiadať náhradu škody ale len polovicu lebo peniaze nbadobudnuté za manželstva su bsm, ak nikde nefiguruje ani v liste vlastníctva ani nemá k dispozicii bločky ani trvaklý pobyt volaj policajtov a oni hovykážu z domu. mohla by ti pomôcť mama aj sestry ako spoluvlastníčky🙂

zajo79
9. aug 2011

@apartman uz si podala ziadost o rozvod? co najskor si podaj ziadost o upravu styku s maloletym dietatom, kde bude mat urcene ak ma zaujem sa s nim stretavat.. a vymenit zamky a nepomoze si chlapec.

sisaha
9. aug 2011

@apartman ako prve, podaj o predbezne zverenie dietata do svojej vychovy. Nie som si ista, ci sa v predbezku da stanovit aj styk s dietatom. On si dieta moze brat, ale tak, ze bude stat pred dverami a ty mu ho na par hodin odovzdas. Ak sa nebude chciet normalne dohodnut, tak si pocka kym o navstevach rozhodne sud.

apartman
autor
9. aug 2011

@zajo79 buduci tyzden mam dohodnuty termin u pravnicky, kde to chcem spisat a podat ziadost o rozvod.....blocky asi ma, ale trvaly pobyt, ani list vlastnictva nie....

zajo79
9. aug 2011

@apartman tak vela sil do boja zelam... 😔

apartman
autor
9. aug 2011

@zajo79 dakujem velmi pekne za rady a za povzbudenie....

lenka311
9. aug 2011

@apartman Vymeň zámky na chalupe a máš to, horšie to bude s dieťaťom. Musíš mu umožniť styk s otcom, ale do domu ho rozhodne púšťať nemusíš, bez ohľadu na to čo tam investoval je to Tvoj dom! Takže ak je tá situácia neúnostná, vymeň zámky. Drastické, ale on nič nezmôže... Keby priviedol policajtov, nič nenarobí. Nemá tam trvalý pobyt ako píšeš..
Ale dokedy Ti dieťa nie je zverené do opatery, samému ho radšej nedávaj, bála by som sa, že čo ho napadne... Drž sa.