Ako zabudnúť a ísť ďalej?

marca1331
24. okt 2013

ahojte zienky so svokrovcami mame skusenosti vsetky niekto dobre,niekto zle... Ja potrebujem dostat vsetko zo seba von lebo ma trafi.. Ako vzdy na zaciatku milujuci rodicia ,potom som otehotnela zacali ma vyhadzovat vraj mam rodicou (spinavych,smradlavych..) co nejdem k nim... Po kazdodennom ponizovani som sa vzala sla prec,manzel prisiel hned zamnou ze samam vratit uz to nespravia hahaha robia to dodnes.mala ma uz skoro dva roky.. Ked idem domou som ta najhorsia zevraj co tam robim a skym tam som ved oni ma nevidia,zevraj dobijam rodicom kredit ze mi vzdy volaju a oni ma navadzaju aby som utekala..a to este svokor ma ohovara nevie pratat varit... Som typ cloveka vsetko sama nechcem ziadnu pomoc ani nepotrebujem.. Samozrejme vsetko som robila ja..ale uz o mesiac budeme sami vedla nich ziadna slava ale aspon nieco..zrazu sa hraju na dobrych.. Malu maju velmi radi aj ona ich :( aj ked som pocula ako ju ucia povedat mama tvoja hlupa..bohuzial zakazat nemozem,,ale svokra je zrazu mila vsetko robi ona este aj zehli perie po mne 😲 nechapem,..aj ked mna srdce velmi boli po tom vsetkom co mi spravili nedokzem s nimi jesr za jednym stolom..najhorsie je ze tym ako sa chovali znicili zivot mne aj muzovi..uz ani neviem ci ho mam rada nedokazem mu odpustit ze vzdy ked ma vyhodili niekedy aj po polnoci a aj tri dni pred porodom vzdy ma vzal spät napriek placu.podotykam ze uz viac krat sne mali vybaveny podnajom no vzdy siel k rodicom,.vraj mam na nich kaslat budeme mat svoje lenze nwm preco nedokazem byt manzelkou nechcem ho ani citit. :(

marca1331
autor
24. okt 2013

@marca1331 este chcem dodat ze som v 7 mes.tehot.moze to byt tymi hormonami alebo kvoli jeho rodicom som nanho az tak zanevrela., on to somnou uz tiez nezvlada vzd ho odmietam som chladna... Co mam robit? Ved my sme sa tak milovali ..no vzdy ked vidim jeho rodicou tak ho neznasam ,nedokazem kvoli nim ani rano vstat s usmevom.. Neznasam jeho ale aj seba ze som nebola silna a vzdy sa vratila.. Som cvok?? Uz mam pocit ze hej..

anya27
24. okt 2013

@marca1331 ahoj, nie si cvok.
Vyskusajte byvat sami. Ak to nebude fungovat, tak radikalnejsie riesenie.
Bud silna :-*

marca1331
autor
24. okt 2013

@anya27 dakujem 🙂 to je to jedine v co este verim ze ked budeme sami tak bude nam konecne dobre..🙂

mirat
24. okt 2013

@anya27 radikalnejsie riesenie? 😠 jej manžel síce zlyhal ale to ešte nieje dôvod na rozvod.(to si asi myslela tým radik.... r..?)
som si istý že sa to po presťahovaný zmení 😎 a do tej doby odporúčam si manželika predvolať na koberček 😀 a všetko si pekne vydiskutovať. pretože do budúcnosti je nutné aby manžel vždy stál pri tebe.(aj keby mal isť proti svojim rodičom!!!)
nieje predsa normálne aby niekto vyhodil tehotnú ženu v noci na ulicu 😠 😠 😠 veď to je choré 😖
no možno by nebola špatná ani poradňa a neskôr spraviť za tým hrubú čiaru.
alebo ako sa hovorí zíde z očí zíde z mysle.(v tomto prípade sa jedná o svokrovcov 😀 )

juliana77
24. okt 2013

@marca1331 podnájom manžel riešiť nechcel, vydržala si, píšeš, že o mesiac budete sami, tak už vydrž a potom uvidíš čo dalej. Tvoje bývanie, tvoj život, tvoje podmienky, tvoje dvere a cez ne môžeš pustiť, resp. vyraziť koho chceš.

No ťažko z pár riadkov posúdiť situáciu, ale svokra nesvokra, určite by nik moje dieťa neučil, že mama je hlúpa a ten tvoj dotaz, že bohužiaľ zakázať nemôžeš, je odrazom niakeho strachu z tvojej strany, pretože Ja budem rešpektovať svokru a Ona bude rešpektovať mňa a Svoje dieťa si budem vychovávať sama, ona sa s ním môže hrať.

sisaha
24. okt 2013

@marca1331 budem pisat za seba. len jediny raz by som pocula, ze "tvoja hlupa mama" a ten tajfun, co by v tej miestnosti zazila svokra by do konca zivota nezabudla.. Takisto, ak by ma niekto vyhodil zo svojho pribytku, uz NIKDY by som sa tam nevratila.. Takisto pre mna nepredstavitelne, aby niekto nadaval na mojich rodicov..., nemaju ziadne pravo ich hodnotit (aj keby to mala byt pravda). Obavam sa, ze tvoje problemy sa prestahovanim do susedstva nevyriesia. Ak manzel stoji pri tebe, trvaj na odchode (veeelmi dalekom).
Ale, aby si si niekedy nevycitala, ze si preto neurobila maximum, vydrz ten mesiac a potom vo svojom (ak je to aj tvoj majetok, lebo mozes este pocuvat, ze nie je to tvoje..) urcis hranice, co budu, nebudu robit, akym spôsobom sa budete dalej rozpravat..

ingmiriama
24. okt 2013

@marca1331 vydrž to do kedy nebudete bývať sami a ako náhle sa to stane stanovte si pravidlá...uvidíš keď budete sami bude vám oveľa lepšie

sue
24. okt 2013

Vydrž ten mesiac a potom si stanov s manželom pravidlá...čo sa týka dieťaťa, neboj sa, dieťa ťa neprestane mať rado len preto, že mu starkí kážu takéto somariny. Žije s tebou a časom zistí ako to naozaj je. Držím veľmi palce.

namornicka
24. okt 2013

Odpoviem ti otázkou............čo tam ešte u nich robíte? Snáď nie si masochista. Už dávno ste sa mali odsťahovať, tu iná rada snáď ani neexistuje.

anya27
24. okt 2013

@mirat toto vsetko predchadza radikalnemu rieseniu

mima4
24. okt 2013

@marca1331
ja by som nechcela byvat ani "vedla" nich. Odidte s manzelom daleko od nich a ja osobne by som s nimi uzavrelu kapitolu..t.j. raz-dvakrat do roka formalna hodinova navsteva s prihriatym usmevom na perach a dost!

Uz ked prvykrat ta vyhodili, nemala si sa vracat k nim.

yidaky
24. okt 2013

@sisaha
@marca1331 suhlasim s danym prispevkom. A este dodavam, ze by som im to pekne vytmavila. A ak sa nemienia zmenit, nemusia vidiet ani vnucata 😠. A tie reci co ucia tvoje dieta "mama hlupa"...k tomu uz niet co dodat. Inak, viac by som slapla na krk manzelovi. Ved sa ta ma zastat a poriesit vlastnych rodicov, co si to vobec dovoluju. A na tvojom mieste, uz mu neustupuj. Ak chce s vami byt, tak sa prestahujete. Uz mu neustup. Inak, aky on ma postoj k tomu, ako sa k tebe spravaju? Utocia na teba aj pred nim? A na to stahovanie tlac, cim skor tym lepsie. A snad sa to medzi vami zlepsi. A sa necudujem, ze ho uz asi nemas rada. Inak, sa Ti cudujem, ze si to vobec tolko vydrzala, ci uz s takym chlapom, ci so svokrovcami 😒. Ako nechapem...hlupe reci na teba, niekolkonasobny vyhadzov z domu /aj o polnoci/, uz by som sa nevratila...a asi by ma uz ani nevideli v zivote, ani moje deti. Fuuu, silna kava...A manzelovi to pekne vytmav, ze to ako sa oni k tebe spravaju a ten jeho predpokladam "laxny" pristup, na teba velmi vplyva. Nech sa laskavo necuduje, ze "nevies byt manzelkou", ako si pisala. Nech sa chlapec zobudi 😠 . A co to dietatko v tebe, ked mas tolko nervov, stresov? Hm....

yidaky
24. okt 2013

@mima4 Uplny suhlas!

digysa
24. okt 2013

Suhlasim tiez so @sisaha

@marca1331 Tri veci, ktore by mali byt v normalnej rodine ABSOLUTNE TABU:

1. mama je len jedna, ak by niekto na mna nadaval pred vlastnymi detmi, tak ma po chlebe!
2. Radsej by som spala pod mostom ako sa vratit do pribytku, odkial som bola VYHODENA! Hanba ako svina (nie pre teba, ale pre tych, co ta vyhodili)
3. Mama je len jedna (a otec tiez)- nedovolim, aby manzelova rodina povedala jedno zle slovo na mojich rodicov....Presne ako v bode c. 1- maju po chlebe!

Pockaj kym sa prestahujes s manzelom do vlastneho (ked si sa uz tak vela krat znizila pod uroven a vzdy sa vratis, ked ta vyhodia....co je podla mna priserne) a uvidis, ako sa situacia vyjasni...dolezite, aby si manzelovi vysvetlila, ze odteraz sa bude zit INAK.

Jedno je vsak iste.....s takoutou "havedou" by som ja Vianoce a ziadne ine sviatky nikdy v zivote neoslavovala....cize nase cesty by sa rozisli hned prvym dnom v novom byvani. ☹

marca1331
autor
24. okt 2013

dakujem Vam vsetkym ze mate taky nazor ako ja.. Velmi si vycitam ze som sa tam vratila a nechala ponizovat..aj ked sa uz asi mesiac hraju na milujucich rodicou,a manzel on s nimi vobec nevychadza dobre vzdy sa ma zastal dokonca aj udrel otca kvoli mne a mojim rodicom..on to berie tak ze je to jeho dom cize aj moj a mam na nich kaslat..robime pristavbu aby sme boli sami ale ze to je cele nase.. Len on o 5 tej odide pride 7mej vecer z prace,..cize neberie to tak tragicky ako ja

moonlight1210
25. okt 2013

podla mna mas manzela rada, len ten stres a nemohucnost voci jeho rodicom (a teda aj voci tomu, ze ste stale ostavali u nich) si preniesla na neho. jednoducho si si nasla stelesnenie viny (co robime vsetci, vzdy hladame konkretnych povodcov nasich trapeni a priznajme si, vacsinou vzdy v niekom inom ako v sebe) a urobila si z neho hromozvod.
k tomu hormony (inak nie je vzacne, ze ve tehotenstve zena moze zacat citit voci partnerovi istu averziu. to mas ako modlivku, len u ludi zena svojho chlapa po splneni otcovskych povinnosti nezozerie 🙂 ) a mas to.

teraz sa, zda sa, vsetko postupne zmeni, tak uz to vydrz. si si vedoma aj svojho podielu, ale to je trpke pomyslenie, ze si bola tak slaba a sama dobrovolne sa chodila davat zase ponizovat, tak to radsej cele hadzes na neho, je to ta jednoduchsia cesta, robime to vsetci. skus si to uvedomit.
skus celu vec vidiet, ako je aj preto, lebo budete mat dve deti. a ty sa chystas dobrovolne nechat sa svojimi frustraciami stiahnut k odcudzeniu od manzela. to by si im nemala urobit (nehovorim, ze nesmies. mozes, len by si nemala. no viem, ze ked budes moc chciet, tak ich bud nechas zit v rodine, kde bude vzor studeneho odchovu manzelskej lasky alebo od muza odides. - inak, preco prave na toto zeny maju silu, hoci na boj s problemom, co tento stav sposobil, predtym nemali? lebo je jednoduchsie sa zatvrdit a ochladnut?).

skus zacat v manzelovi vidiet aj pozitivne veci -
1. stoji o teba. odisla si a on ta siel prosit.
2. zastal sa ta pred rodicmi. moc to sice nepomahalo, ale je na tvojej strane. vela zien, co byva u svokrovcov nielen, ze maju hubovu polievku od nich, ale este aj manzel hra bud mrtveho chrobaka (vyries si to ako vies, mna do toho netahajte), alebo drukuje rodicom proti nej.
3. trvalo to dlhsie, ale pracuje aj on na tom, aby ste sli do svojho.
atd ...

vydrzat a pestovat lasku tam, kde je idelana poda a sklennikove podmienky dokaze aj babravy zahradnik. stratit zaujem o zahradnicenie len preto, ze podmienky su narocne a podu treba pracne zurodnovat, je rozmaznane.
vidis na sebe, ze mas menej pevnu volu. tak jej nedovol, aby ta zradila aj v tomto a znicila ti rodinu.

a ktozeho vie, aka ty budes raz svokra 🙂 mozno tvoj zat bude plznut od stresu, len co ta uvidi 🙂 .