Ako vyzerá manželstvo s toxickým človekom v praxi?

26. feb 2023

Ahojte, co mate skusenosti. Ako vyzera manzelstvo s toxickym clovekom v praxi?

viestta
26. feb 2023

Ako ocistec na zemi.

autor
26. feb 2023

@viestta konkretnejsie prosim? Moze sa stat takym aj neskor?

viestta
26. feb 2023

Toxicky clovek je toxicky od zaciatku. Len na zaciatku mozno dobre hra alebo v zaslepenosti su jeho chyby prehliadane, pripadne sa naivne mysli, ze sa to zlepsi. Nie, nic sa nezlepsi, bude to tak ak nie este horsie. A je uplne jedno o aku formu toxicity osobnosti sa jedna.

liljana
26. feb 2023

Ze casom skoncis v nemocnici so zdravotnymi problemami (vyber si od rakoviny cez zapaly vnutornych organov po psychicke problemy...) kvoli stresu z neustalych konfliktov a hadok.

autor
26. feb 2023

Mysli si o sebe ze je empaticky, ale nie je, skor je sebec. Pravdu ma vzdy len on, pri konflikte vsetko co poviem tak prekruti aby to jemu vyhovovalo.. dar reci ma uzasny, cize hadku s nim "nevyhram".. potom samozrejme hra urazeneho, hnevat sa vie DLHO, akokeby ma chcel potom vytrestat. Nadava poslednu dobu na vsetko a na vsetkych. Ked mam dobru naladu, a on nie, vzdy s ata jeho zla prenesie na mna.. Neviem, nebyval taky..

jan510
26. feb 2023

ale byval, len sa pretvaroval a ty este uvazujes nad manzelstvom s takym clovekom?😨

autor
26. feb 2023

@jan510 momentalne ziskujem kde je problem

ckocka
26. feb 2023

V jeho hlave?

katkine_terapie
26. feb 2023

A aky bol "predtym"?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
26. feb 2023

Ozaj nemusite na mna utocit. Naozaj neviem ani, co vas k tomu vedie. Nepovedala som, ze ostavam, ani ze odchadzam.

larazivago
26. feb 2023

Jeden je "na koni", a druhý "na prášky". Tak nejak.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
reanda
26. feb 2023

ako pri vsetkom toxickom.. je ti proste zle.. aj ked mozno na zaciatku je ti dobre

emm_i
26. feb 2023

Pri toxických ľuďoch mám pocit, že zo mňa vysajú energiu. Som v ich prítomnosti a zrazu sa cítim ako vyfľusnutá. Neviem, ako to robia, ale zo začiatku podvedome ich prítomnosť vyhľadávam, až ma to k nim priam ťahá, ale po čase zistím, že sa im začnem vyhýbať... toto som na sebe spozorovala ja, tak neviem... 🙂

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beataxxx
26. feb 2023

@emm_i toto si vystihla uplne presne, mam toxickeho kolegu a dve kamosky, kedysi boli fajn, alebo sa pretvarovali, dnes su uplni energeticki upiri🙂🙂🙂

cackaa
26. feb 2023

Sú to väčšinou narcisti (nemá to nič spoločné so vzhľadom). Odporúčam videá na YT, odpovedia ti na väčšinu tvojich otázok. Táto žena je úžasná: https://www.youtube.com/@JAKOFENIX a ešte tento pán to vysvetľuje veľmi polopate: https://www.youtube.com/@jandvorak2236/videos. A záver, kým si to pozrieš, je odísť čím skôr a ukončiť akýkoľvek kontakt...títo ľudia sa nemenia (vlastná skúsenosť).

som_realistka
26. feb 2023

Väčšina sa už s toxický človekom stretla, frajer, kamoška, muž, niekto z rodiny, toxický človek je vždy toxický, len na začiatku vzťahu, cez ružové okuliare vidí človek inak- najradšej som s tebou sam/sama - po čase človek zistí že je odstrihnuty od rodiny, kamarátov. Nemusíš sa tak rýchlo vrátiť do práce, venuj sa rodine ja nás zabezpečím - super, ale zrazu je žena bez vlastných peňazí a závislá, som zvyknutý ze toto je takto - poriadkumilovnost - po čase ta buzeruje za zle poskladaný uterák a takto môžeš pokračovať, trestanie tichom, následne prerastá do slovného teroru. A nie nezlepší sa to, bude sa to len zhoršovať, čím viac si bude istý svojou prevahou, tým viac,

viestta
26. feb 2023

Kto na teba utoci? Pytas sa odpovedame. Niektore z vlastnych skusenosti, niektore z pozorovania toho co sa deje v okoli. Vo vztahu s toxickym jedincom netreba cakat na zazrak, ale rychlo to ukoncit. Pretoze zazraky sa nedeju.
A ten tvoj uz s toho co pises je pripad od ktoreho kazda zena, ktora ma sebeuctu, hrdost a rozum utecie este skor ako sa prejavi v plnej svojej chorej krase. Len hlupa zena ostava a caka, ze sa to raz zmeni. Ano, zmeni sa to . K horsiemu a ona ostane, pretoze nema moznost odist, nemoze odist, lebo je z nej taka troska, ze nedokaze na odchod najst odvahu.
Ale samozrejme rozhodnutie je iba a len na tebe. Ty sa musis rozhodnut kede povedie tvoja cesta. Ci s nim alebo bez neho.

autor
26. feb 2023

@viestta ano, pytala som sa na skusenosti. A nenarazala som na teba ale na komentar nizsie od tvojho. Ja sa ho nezastavam, viem, ze mame/mam problem a rozhodne sa nechystam teraz 10 rokov cakat na zazrak ze sa to zmeni. Dala som otazku, lebo nemam skusenosti s takymi ludmi (asi som mala stastie). Zial, moj cim je starsi, tym je viac takyto. Dakujem vsetkym za komentare, kde mi opisali realne skusenosti zo zivota s takymito ludmi.

zuzina25
26. feb 2023

Kľudne mi napis súkromne, žila som s takým človekom 4 roky a bol to toxický manipulátor ako z učebnice . Nejdem to tu rozpisovať ale z toho čo si napísala - je toxický . Mna dostal taký človek na totálne dno psychicky aj fyzicky. Taký človek tebou denne manipuluje, prekrúca všetko čo povie, začneš pochybovať sama o sebe, normálna komunikácia nie je mozna, všetko otočí proti tebe. Takí ľudia sú od začiatku toxicki, nemenia sa , len začnú ukazovať svoju pravú tvar. Ale ver mi, bude to len horšie . Taký človek sa nikdy nezmení - absentuje u nich totiž sebareflexia.

samkolea
26. feb 2023

Ja sa tiez viem urazit a nekomunikovat, pre mna lepsie ako tu po sebe vykrikovat, obvinovat, vytahovat stare veci, a lietajuci riad - ako talianska domacnost.. odfucim sa ked sa veci ulozia kazdemu z nas v hlave, zoberieme si priklad a je. Pre toto ludia veru nie su toxicki, je to povaha a vnimanie inej perspektivy hadok. Dnes je vsetko na hlavu a hlavne treba vsetko pomenovat. 🤭. Kedysi ani mevedeli co je toxicita a v dnesnej dobe sa tym kazdy ohana a riesi. Kazdy mame nieco, nikdy nenajdes cisteho/rovneho cloveka. Iny bude zase v inom “divny”.

autor
26. feb 2023

@samkolea niee, ja sa nerada hadam,u mna zas talianske manzelstvo nehrozi 😀 ja som kludas, ked je problem, vykomunikovat, vyriesit, prip najst kompromis a ide sa dalej.. ale ked sa on oduje za nejaku moju poznamku ktoru si pochopi po svojom a neda sa mu to ani vysvetlit, zduje sa a nebavi sa so mnou tri dni tak to uz aj mna chyta zurivost.

samkolea
26. feb 2023

Mate deti? Ak nie, jaaj to bude nezrovnalosti a tichej domacnosti 🤣🤣🙈🙈. Toxicity a toxicity- vtedy clovek prehodnoti co to slovo znamena 💩.

autor
26. feb 2023

@samkolea mame uz deti

ema22270
20. mar 2023

Citam teraz neskor tuto diskusiu a poradim ti, precitaj si knihu - Ako sa chranit pred toxickymi ludmi. Toxicky clovek sa sprava rozne, moze byt narcis, energeticky upir alebo manipulator, v horsom pripadte sociopat...
Tym ze sa hadate a on sa potom urazi a nerozprava sa s tebou - to je manipulacia z jeho strany, je to psychicke tyranie, ty si mozes casom mysliet, ze na chybe si ty, preto sa s tebou nerozprava. Atd... narcis zas robi take veci, ze vsetko otoci na seba, vsetku pozornost, tebe pokazi kazdu radost, napr narodeniny, vianoce. Nema kusok emaptie, sucitu s inymi ludmi.

sajminka
8. sep 2024

@ema22270 horšie keď je vsetko v jednom ☹