Ahojte, nechapem stale ako, ale nasa malinka dostala zrazu hnacky, najprv som si myslela, ze zubky, ale objavila sa tam aj krv, co ma dost vylakalo. Boli sme 2 dni v nemocnici, kde to preslo. Vysledky prisli vcera, ze vraj kampylobakter, doktorka vravela, ze zdroj moze byt voda zo studni, co vylucujem. Davam stale prevarenu vodu, alebo v kontakte so zvieratami. A to mi prijde skor do uvahy, pretoze svokrovci maju na dvore 5 psov a 1 macku a dvor max neudrziavany, minule mi jeden ocikal aj kocik 🙄 a tu je zdroj urazu 😠 😠 😠 😠 stale nevedia pochopit, ze k nim chodim s hnusom, pretoze male babo by nemalo v takom prostredi co robit, vsade vykaly a pustene psy, navyse aj stary vlciak, od ktoreho neviem, co cakat. Som z toho zufala, ked som im povedala, ze z coho to malinka mohla dostat, povedali, ze to urcite nie, ze to mozem vsade ☹ ☹ ☹ Poradte mi, ja uz neviem, tak skoro tam uz nejdem
klud a rozvahu , uuuplne ta chapem, v prvom rade ries s manzelom, nech on povie nieco svokrovcom - su to predsa jeho rodicia ....navrhnite spolocnu brigadu ..krikom, vykrikovanim a obvinovanim sa veci nevyriesia -ver mi ....
môže to mať z toho,no nemusí.tiež by som poradila aby si sa o tom vážne porozprávala s manželom,on je ich syn a mal by im dohovoriť.a ďalšia,veľmi dôležitá vec.ak by som ja bola presvedčená,že mi dieťa ochorelo z dôvodu špiny,alebo neudržiavania určitej hygieny u svokrovcov,tak by som to riešila tak,že by som tam na čas prestala chodiť.a snáď by si uvedomili dôvod.ak nie,treba ešte raz vysvetliť.niekomu to hneď nedôjde
@vrabcek154 neviem ale osobne si myslím že to tiež nemusí byt vôbec so psov. Moje deti od malička vyrastali so psami , a to vo veľmi blízkom kontakte a dodnes vyrastajú a nikdy nemali žiadnu zoochorobu resp.chorobu ktorá sa prenáša zo zvierat na človeka. Podmienka je aby psy boli odčervovaní a veterinárne kontrolovaní.
Čo sa týka dvora, tak si osobne myslím že nie je Vašou vecou akokoľvek zasahovat do toho aký maju dvor a už vôbec tam nerobiť brigády, to máš akokeby tvoja svokra prišla k tebe a ohrňala nos ako to máš doma, riadne byťa to naštvalo a urazilo že ?
Ak sa bojíš o babenko , tak jednoducho ich popros že keď prídete aby psov zavreli do kotcov no a natvrdo sa opýtaj či su psy odčervený čo je veľmi dôležité u malých detí .
@vrabcek154 no dvor a dom mojej babicky vyzera podobne...akurat ze tam ma len jedneho psa ale bordel neskutocny. S tym nic nespravis..teda aspon vycitky a rozhovor urcite nepomozu, oni to nevidia, keby sa im ten dvor nepaci tak s tym nieco robia. Pre vela starsich ludi je dvor miesto pre slepice psov a chlievy, upravene terasky a zahradky je vymozenost tejto doby, kedysi to byvalo inak.
Co mozte spravit je ze zorganizujete brigadu - pozor nesmie byt primarne zamerana na "upratovanie dvora" to by nepochopili a urazili by sa..skor nieco na styl pomoc s jesennymi pracami na zahrade pricom niekto z vas by dal do poriadku aj ten dvor.
Psom nakup odcervovacie tablety, ani sa nepytaj ci su odcerveny, to treba robit kazdych par mesiacov, minimalne raz do roka. A vacsinou dvorove psy u starsych ludi na dedine odcervovacie tablety nevideli cely zivot.
V zvieracom obchode ti poradia kolko tabletiek treba pre hafanov a mas po probleme. Co sa tyka bezpecnosti deti vedla psov je to otazne. Uplne v klude to je len vtedy ked je pes vas, poznate jeho povahu a su na seba zvyknuty (myslim dieta a pes). Inac treba davat vzdy pozor aj ked ide o psa flegmosa co ani stekat nevie.
@vrabcek154 tablety im kup sama. Na 10 kiloveho psa stojí asi euro..a do kuska sunky im to daj. Za tri mesiace znovu.
nemusí to byt tak... moze to mat z jedla, z masa... a to mi príde skôr pravdepodobné... ako to co popisuješ. pridávam link
http://www.svps.sk/potraviny/info_Kampylobakter...