Ako vysvetliť svokre, aby nenakupovala veci pre bábätko?

24. aug 2021

Ahojte baby potrebovala by som s niečim buď pomôcť alebo poradiť nejakú radu o hladne svorky.
Jedná sa o to že s priateľom sme sa rozišli nie v tom dobrom a čakám bábätko , ktoré sa ma narodiť koncom novembra začiatkom decembra pravdepodobne ho neplánujem dať ako otca dieťaťa. Problém mám v tom že ako mám vysvetliť jeho mame aby zbytočne nenakupovala veci pre bábo oblečenie, nábytok a podobne kedže už spolu nebudeme ani nič išli sme si každý vlastnou cestou. Vedeli by ste mi poradiť ako to mierne vysvetliť aby nenastali komplikácie medzitým? :D Ďakujem. Ja už som zúfala a neviem čo mám robiť :/ .. vkuse nato myslím že ako jej to slušne povedať že tou babkou proste nebude a nebude mať nárok na dieťa ani otec ani jeho mama kedže otec sa vyjadril tak jak sa vyjadril že s ním nechce mať nič spoločné. Lenže jeho mama verí v tom že sa dáme spolu dokopy aj keď sa nedáme vedela by ste mi niektorá poradiť?

veronikaszabova
24. aug 2021

Preco by dieta nemohlo mat staru mamu, ked ta ma evidentne zaujem?

777januska777
24. aug 2021

No neviem teda, ci je dobrý nápad zobrať dieťaťu babku, len kvôli blbemu otcovi? Vážne to dieta chceš o to pripraviť? Ked pritom babka vnúča chce? Nie si nejako veľmi sebecká?

3009
24. aug 2021

Normálne jej zavolať a jej to povedať, že ste išli od seba a ako sa vyjadril a že ho nedáš do RL ako otca. Ostatné ty nerieš. Či bude ona nakupovať alebo nie je jej vec. Ak ti bude chcieť aj po tejto info niečo pre malé dať tak to zober a povedz jej, že to je ale bez záväzkov, že by si jej dávala dieťa. Nech si s tou info naloží ako chce, ale určite jej to už teraz povedz.

anne_mary2
24. aug 2021

… to je na radu tazke… Neviem, ako dlho ste boli spolu? je rozdiel ci rok alebo 8, ci si rodinu poznala nepoznala, ake ste mali vztahy…..
Vies ze ked otca nezapises, nebudes mat od neho narok na nic? ani ked po mesiaci dvoch zistis ze by to bolo lepsie? Alebo zeby si predsa len chcela aby nejaky vztah s otcom bol? tym padom aj s babkou….
Mama tvojho ex tou babkou bude aj ked tvrdis ze nie ….
samzorejme v zavere je to na tebe, ziadna nevieme ako to mate.. aj ked ste sa nerozisli “ v dobrom”, uprimne nevidim dovod na to sa tvarit ze dieta neexistuje pre otca.. preco ma problem sa podielat potom na starostlivosti ( aj financne! ). alebo mas s tym problem ty? neviem ;).
Nepoznam situaciu, neviem poradit.. za mna - dieta ste si urobili spolu, obaja, treba sa tak k tomu postavit. A ze sa jeho mama tesi a chce pomoct - ak spolu vychadzate, kde je problem aby videla vnuca aspon kde tu ( neviem ako daleko byvas samozrejme ), poslala nejake veci, ci dostala raz za pol roka fotku? 🤷🏼‍♀️

kvetinka75
24. aug 2021

to že je otec chňup, je jedna vec. Ale ak babka javí záujem, prečo by malo byť dieťa ochudobnené o babku?

belllinka
24. aug 2021

Babka sa ti ešte veľmi zíde a hlavne ako osamelej matke. A výživné od otca tiež.

annamalaga
24. aug 2021

Nárok mať môže. A to súdne. Takze to že si ty myslíš , že nie ešte neznamená , že ako právoplatná stará mama má nárok na vnúčatko.

katarina9593
24. aug 2021

Tak že otec je blbec a nechce vlastne dieťa jeho problém ... Ale priznala by som otcovstvo a nech platí dieťa nemôže za vás rozchod... A čo sa týka "svokry" byť tebou som rada že má babka záujem anzw ti chce pomáhať neviem v akej si situácii finančnej ale dieťa nieje lacný špás a bola by som rada keby mi priateľova matka chcela pomôcť predsa to bude babka či sa to tebe páči alebo nie jednoducho tou babkou bude ...nebuď Sebecka a dopraj dieťaťu aspoň babku keď otec nechce ...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nicoli02
24. aug 2021

zato, že ste sa vy rozišli, nemôžeš odstrihnúť dieťa od jeho starých rodičov! to sa nerobí, to dieťa ti to raz vykričí.

autor
24. aug 2021

@777januska777 tak keď matka vyhodí svojho syna na ulicu nemá kde bývať ani si ho nezoberie k sebe a čaká dieťa tak neviem aký by si mala postoj ti k nej. Keď sa ani nestará čo s nami bude ako zas odtiaľ potiaľ ja som mala kam ísť a on čo? bezdomovec na ulici zato akú ma matku ktorá ho vyhodila z bytu kde si normálne platil nájom a zas ja taku babku pre svoje dieťa nechcem

777januska777
24. aug 2021

Tak asi z nejakého dôvodu ho vyhodila. Toto môže byť veľmi zaujímavý príbeh. Porozpravaj nám ho cely od začiatku a aj to aký je ten jej syn frajer a asi spomeň aj tvoju rolu v príbehu. Celkom by ma zaujímal tento vás pribeh.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
24. aug 2021

Babka je povinná sá o vás starať??? Zobuď sa...máte zdravé ruky.urobili ste si dieťa tak sá starajte

mogaa
24. aug 2021

ak ho ale neuvedieš ako otca, nebudeš mať ani nárok na výživné.....tvoju "svokru" nepoznám, ale aj ty budeš potrebovať občas vypomôcť s dieťaťom, hlaven keď nastúpiš do práce a dieťa do škôlky/školy....nehovoriac o tom, že pre dieťa je každý milujúci človek prínosom.....

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nairia
24. aug 2021

tak otec je chrapun, jeho vlastna matka ho vyhodi z domu a ty ho nechces ako otca dietata... ale babka, ktora ma zaujem (aspon podla toho, co pises), ta je zla? celkom mi to cele nedava zmysel.
rob ako uznas za vhodne, no vies, ze ako otca ho zapisat mozes, nech mas aspon vyzivne od neho, len dietatu preboha nedavaj jeho priezvisko! to nijak nie je naviazane na to, ci otca nahlasis alebo nie.

mariejenka
24. aug 2021

Jak sa nestará co s Vami bude? minimálne o vnúča sa zaujíma, chce podarovať, pomôcť Tebe! Jej syna, tvojho ex vyhodila z bytu,preco? Ty sa jeho zastávas? No, akosi nechápem súvislosti.
Jeho uviesť ako otca, dieťa si dať zveriť do osobnej starostlivosti,urcit súdom výživné a pripadne stretavanie a s babkou ked sa bude dať,mat dobre vzťahy.

kulumulu123
24. aug 2021

@anne_mary2 na zapísanie otca do rodného list tuším potrebuješ jeho súhlas alebo sa mýlim?? To ze nie je v RL neznamená ze nemusí platiť výživné osobne by som to potom riešila súdnou cestou asi na nariadila testy dna a bude vyriešené. Alebo si to možno iba ja idealizujem.... Neviem nikdy som podobnú situáciu nemusela riešiť...

apolka77
24. aug 2021

Na jednej strane je otec chrapun a dieťa nechce.
Na druhej strane jeho alebo Vás vyhodila mama z bytu a tiež je nenormálne lebo je on teraz bezdomovcov.
Tak čo je ti ex ľúto? Či babka je šibnuta?
Nedáva to celé Zmysel, tie tvoje argumenty.

akinom0077
24. aug 2021

Normalne otvorene, jasno, uprimne povedat.

manqua
24. aug 2021

Ked ma zaujem a chce tak preco jej to chces odopriet?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristianka2255
24. aug 2021

mozno ti ta babka raz aj dobre padne, teraz si myslis ze vsetko zvladnes, si hrda, este si ani neporodila😄nechapem tieto myslienkove pochody, nevadi 😀otecko ak si raz zmysli ze chce byt oteckom a matka ho mozno ktomu aj dokope, tak ci chces ci nechces, dokazu na sude otcovstvo a dokonca aj tej babke moze urcit sud nejake stretavanie.. a mozes si jedine tak skrabkat po.. hlave 😀

0kristina0
24. aug 2021

Tak za prve, ta pani ti nie je svokrou, tebe je nicim, tvojmu dietatu je buducou babkou. Za druhe, ty si nevies s nikym pekne bavit? Nevies slusne odmietnut jej dary. Svojho syna sice vyhodila (urcite bol na to dovod) ale o svoje vnuca sa evidentne starat chce a mala by si byt rada a aj vdacna, lebo ako slobodna matka to nebudes mat lahke. Za tretie, tu nejde o teba, ale o tvoje dieta, ktore moze mat s babkou pekny vztah aj napriek tomu, ze jeho fotrik bude na neho z vysoka bude kaslat.

simoncik
24. aug 2021

Tazko hodnotit. Sama som bola slobodnou matkou. Otca neriesim,kedze sa zachoval ako pises. Pokial ma nastavajzca babka zaujem, preco jej to odopriet? No vztahy medzi vami nepoznam. Ak vyhodila syna na ulicu asi tam bol dobry dovod. Pozri ako sa zachoval k tebe a dietatku. Niekto jednoducho potrebuje takuto facku. Zasluzene. Nepises aky vy mate vztah s jeho matkou. Je to na tebe

sonicka96
24. aug 2021

Vďaka tej žene "ktorej nechceš dovoliť byť babkou" sa ti za chvíľu narodí bábätko,tak by si jej mohla dovoliť vídať jej vnúča.... Toto mi príde od teba sebecké.... Nech je otec akýkoľvek

tajy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eleven234
24. aug 2021

@veronikaszabova pretože nechce mať s jeho rodinou nič spoločné. To je normálne v živote. Aj mne babka z otcovej strany v detstve dávala kopu hračiek a bludov, tiež nám nakupovala blbosti. Keď sme sa odsťahovali do Bratislavy, mama jej slušne povedala, že nech nám nedáva nič.

ibrunova
24. aug 2021

A ona vôbec vie, že ste sa rozišli? To, či bude v rodnom liste uvedený, nie je len tvoja vec, môže sa domáhať na súde. A len tak mimochodom, nie je to svokra.