Mam 2 deti, 2r a 6r. Muz ma teraz v praci velmi narocne obdobie, nemame tu v okoli nikoho, byvame daleko od rodiny aj znamych. Este sa len "zoznamujeme". Kazdopadne musim nejako zvladnut prazdniny v podstate "sama" a citim obrovsky tlak, ze nemam cas na oddych (mysleny napriklad aj tak, ze starsia je v skolke a mladsi na obed spi, ja si navarim). Deti su pomerne narocne, mladsiemu idu posledne zuby, odplienkovanie... strasia ma dojem, ze kazdu sekundu mam venovat jej a aktivitam s nou, chodi neskoro spat (lebo jej muz dovolil, ze su prazdniny a moze ho cakat, kym sa vrati domov 🥴 bez komentara prosim).
Sice sa snazime dat hranice ale nefunguje to. Neustale sa deti biju, hadaju, natahuju, mladsi este velmi slabo rozprava tak nonstop vrieska dookola to iste a place... starsia nerespektuje ani to, ze po 20tej uz ma byt klud a ked chce byt hore, "nemam o nej vediet"...
Som stale sama, len deti od rana do noci a bez prestavky.
Ako si oddychnut psychicky? O spanok nejde, ale vnutorne som napata a nervozna, ze nemam ani kusok pokoja napr na domace prace. Vdaka
nedá sa pozvať babku, sesternicu a pod. k vám nech ti pomôžu ? aspoň na 2-3týždne.
to, co by bolo treba najviac komentovat, si nam komentovat zakazala 😀
@deti95060810 Sesternice nemame ani ja ani muz, bratranci ziju daleko a rodina tiez stovky kilometrov. Doslova nikto v okoli 😏
Manžel pracuje aj víkend?
Tu mi vyvstava otazka, naco chcu muzi deti, ak sa im nechcu venovat a prisposobit svoj zivot. Dieta nie je hracka, je to ziva bytost, vo vela pripadoch chcena, co znamena, ze obaja chcu byt pri vychove a travit s nimi cas.
Prečo nedáš staršiu do nejakého denného tábora? Podľa mňa jej chýba interakcia s rovesníkmi preto je na tebe stále zavesená.
nastavte si s detmi pravidla, napr. ked bude mladsi spat starsia sa "musi" chvilu sama pohrat, popr. oddychnut si pri filme aby vydrzala cakat na tatina dlllho do noci 🙂 a pocas tej hodky dve co budu deti v rezime oddychu mozes sa venovat comu chces. popr. pravidelne sa vyberte do detskeho kutika do herne ty si oddychnes a deti sa unavia, var jednoduchsie letne jedla nemusis mat teplu varu cele leto v horucavach na obed aj veceru, zaved studenu kuchynu na veceru... drzim palceky
@vilma7 Podnika, takze ano, pracuje aktualne kazdy den a cely den. Ale toto nechcem riesit, toto mame vyriesene, viem dovody a respektujem
@victoriab Z coho si vydedukovala, ze sa nestara o deti a ze sa im nevenuje?
Pokial otec chodi vecer domov, asi moc casu s nimi netravi. Hold, je to o prioritach.
Ak pracuje kazdy den a cely den tak urcite dobre zarobi. Mas moznosti. Bud zaplatit niekoho kto bude robit domace prace alebo niekoho kto bude par hodin s detmi.
Skolka cez leto nefunguje?
Mozno nejaka opatrovatelka na 2-3 hodiny denne 🤔
otazka znie, čo si ochotná za to voľno dať
ja by som si vybavila niekoho kto opatruje deti, aspoň na 4 hodiny denne(40e si ochotná dať?)
daľšia otázka, že ak teda muž dovolil malej čakať ho do večera, čo je ON ochotný urobiť pre to,aby ste si starostlivosť vyvážili-rozložili, ak je tak dlho hore, musíš mu navrhnúť, že napríklad 2x v týždni a nie každý deň, je to o komunikácii...
aj moje deti sa klbčia a furt ich rozdeľujem a to ja mám 10rokov rozdiel medzi nimi...ak chceš vypnúť, potrebuješ mať podmienky na také vypnutie a komunikovať s mužom, raz budeš aj ty do práce chodiť a to ešte len bude záhul...
ak malú zobudíš o 6:00 ráno a nedáš ju poobede spať alebo iba na hodinu tak ti vydrží do vyše 20:00 byť hore?
moju dcéru o takom čase zlomilo už o 18.30..v zime, v lete vydržala, ale bola mrzutá, tak som ju jednoducho dávala spať o 19.30 a hotovo. Každý rodič musí prispieť k spokojnosti nielen detí ale aj vás ako partnerov, lebo sa vám to vypomstí...
Ako som si to doma zoorganizovala tak bolo(samozrejme boli návrhy aj zo strany muža, no neprešli všetky😂), môj muž, neriešil...a ešte som aj jeho zoorganizovala, fungovalo to a to tiež býval do 19.00 v práci každý deň