Ahojte. Zaujíma má taká téma, síce veľmi osobná a ťažko sa mi o tom píše ale neviem ako mám postupovať, čo robit tak skúsim tu. Môj ocko je adoptovaným. Svojich bio rodičov nepozná. A ani sa nepokúšal ich nikdy kontaktovať. O jeho pôvode viem len to že bol adoptovaným z Ba zo sirotinca a to je všetko. Je nejaká šanca že zistím jeho pravý pôvod a tak v konečnom dôsledku aj polovicu svojho pôvodu a druhu časť biologickej rodiny? Nejde mi o vzťah ani kontakt s nimi, svojich pravých starých rodičov milujem a nechcem sa stretávať s inými. Ide mi iba o zvedavosť dozvedieť sa o sebe v konečnom dôsledku viac a samozrejme aj o mojom otcovi a štyroch rodičoch... iných členkoch rodiny.
Tebe informacie nikdo neda. Normalne ti je tak ze otec by mal ist na matriku v mieste narodenia vyziadat si nahlad do matricnej listiny tam du zapisany bio rodicia. Matka bude uvedena urcite otec nemusi. A je tam aj bydlisko v case narodenia u matky. S tymto udajom moze ist otec na mestky/obecny urad vio matky a tam sa ju mozu snazit dohladat problem nastane ak sa vydala/odstahovala atd