Ako vydržať s manželom?

31. dec 2023

Som tu nová,píšem anonymne aby ma nespoznali.Moj výlev potrebujem to zo seba dostať von,možno by ste mi vedeli poradiť uvidíme.S manželom sme spolu 15 rokov od 25tky.Teraz mám 40 manžel 42 r.Mame 2 chlapcov 5 a 10 r majú.Zo začiatku všetko bolo krásne zamilovanosť,časom sa to pokazilo.Ani neviem kde sa stala chyba no manžel sa zmenil v správaní.Vsetko mu vadí,začal nadávať na mňa za všetko možné alebo keď není po jeho.Nebavi sa so mnou často máme tichu domácnosť.Je murár,robí od rána do večera,málokedy sme spolu cez týždeň.Ja robím na jednu smenu skrz deti,vozím ich do škôlky školy aj na krúžky.Naucila som sa všetko zvládnuť sama.Manzel dobre zarobí stará sa o nás finančne, všetko platí máme sa celkom dobre.Kazdy mi ho chváli aký je to super chlap že sa stará.Aj o chlapcov sa stará často ich brava von aj venuje sa im.Len medzi nami je akokeby priepasť.Je hnusný na mňa, nadáva mi,buzeruje ma za všetko.Ked niečo nerobím podľa neho tak je zle.Musim to variť aj robiť alebo ísť tam kam chce on.On sám si vyberá kedy kam pôjdeme na výlet alebo dovolenku,môj názor ho nezaujíma.Nema rád moju rodinu a mojich kamarátov,no jeho rodina a kamaráti sú svätý.Casto k nim chodíme lebo on chce musíme.Niekedy mi to pripadá ako keby som žila v zlatej klietke.Neviem čo mám robiť.Nechapem kam sa vytratila naša láska.Doma mi nepomáha nič ani prstom nepohne.Bud pozerá telku alebo do mobilu.Casto plačem som unavená utrápená.Neviem ako toto ďalej vydrzat.?

dzulli1980
31. dec 2023

Prečo plačeš? Prečo si utrápená? A prečo by si mala vydržať? Však si s ním urob poriadok, hovor s ním o problémoch na rovinu ... vo vzťahu sú si obidvaja rovní ... každý si k Tebe dovolí len toľko, koľko Ty dovolíš ... proste mu ukáž, kde je hranica, nič cez proste tolerovať nebudeš ... neexistuje, aby sa muž ku mne správal ako k h.vnu.

zmrzlinka2021
31. dec 2023

A povedala si mu, čo ťa trápi? Počúva ťa? Ako reaguje?

juliacenc
31. dec 2023

Nahorsie ked si kazdy mysli ako sa mas super akeho mas super manzela a v skutocnosti zijes bez lasky o nicom

grof_monte_christo
31. dec 2023

Predpokladám, že keď prejavis nespokojnosť a chces s ním tieto veci riešiť, tak ťa niekam pošle.

maciatkolulu
31. dec 2023

V zlatej klietky hybsi bola,kebyže nepracujem a nemáš príjem,ty pracuješ,všetko robíš okolo detí,domácnosti,čo ťa s ním drzi?

roja01
31. dec 2023

Bolo by mu treba povedat i to, ze sa bojis, ze ho prestanes mat rada. Pretoze ked zena prestane lubit, casto byva koniec vztahu. Povedz mu, ze moze o vas prist. U muza to tak nemusi byt. On si robi svoje, neriesi. O vsetko ma postarane, pokial si nejaku inu nenajde, tak vacsinou dokaze takto zit. Kdezto u zeny je to opacne, bez lasky vydrzi vo vztahu maloktora.
Len keby predsa chcel, aby ste zostali spolu aspon trocha sa bude snazit, tak aj ty nezabudni pochvalit, pohladkat, zasmiat sa spolu a pod . Vela zien pre samu robotu a starosti zabuda byt aj manzelkou a priatelkou.

pribinak
31. dec 2023

No a prečo musíš vydržať? Veď buchni na stôl rozvodové papiere

juliacenc
31. dec 2023

A ma to vyznam ? Chvilu sa posnazi a potom to sklzne tam kde to bolo. Ludia sa nemenia

monikkatt
31. dec 2023

Ved mu narovinu povedz to co si tu napisala. Nenechaj sa odbit, zvys hlas ked ti zacne nadavat. Proste buchni po stole ze uz stacilo. Ak nebude pocuvat a nic sa nezmeni tak mu otrep o hlavu rozvodove papiere. Nemusis toto znasat. A nie si v zlatej klietke, pracujes, o vsetko sa staras.. zvladnes to aj bez neho. Alimenty existuju. Naco ti je chlap co ta buzeruje.

daniela2202
31. dec 2023

A čo by druhé za takého dali 😊

juliacenc
31. dec 2023

@daniela2202 za takeho co ich bude urazat a spravat sa k nim ako ku handre, ale naoko sa bude tvarit ako manzel roka. ? Tak si ho ber

autor
31. dec 2023

Áno hovorím mu často ako sa cítim a že ma to ranuje ako sa ku mne správa.No s ním sa nedá už ani porozprávať vždy začne kričať a nadávať na mňa urážať ma slovne.Neviem či ho ešte ľúbim no sme spolu kvôli deťom,vlastne kvôli deťom ho neopustím.Teda rozvod neprichádza do úvahy.Preto sa pýtam ako s ním vydržať.

grof_monte_christo
31. dec 2023

@autorka Toto som presne vedela, že napíšeš, že sa s ním o tom komunikovať nedá a je to potom dokonca ešte horšie. Ak rozchod neprichádza do úvahy, tak s ním musíš vydržať tak, ako aj doteraz.

fadama
31. dec 2023

@grof_monte_christo ved deti o otca neprídu, iba ty prídeš o debila

grof_monte_christo
31. dec 2023

@fadama Ja? 😁

fadama
31. dec 2023

@grof_monte_christo bože prepáč, autorku som chcela označiť 🤣🤣

grof_monte_christo
31. dec 2023

@fadama V pohode 🤭

fadama
31. dec 2023

..ved deti o otca neprídu, iba ty prídeš o debila.
Autorka,to bolo pre teba 😊

autor
31. dec 2023

@fadama Možno máš pravdu,no ja neodídem od neho nezvládla by som to sama s deťmi finančne.

marca12
31. dec 2023

Mozno prave preto sa k tebe takto sprava,lebo vie,ze si na nom zavisla,neciti sa ohrozeny. Ja to uz ani nemozem citat,aky zivot ma vela zien. Uz pomaly kazda druha zena s detmi zije na okraji spolocnosti ako taky pes zavreta v klietke a muz sa pride domov len vyvrsit na nej,zhulaka celu rodinu a ide si po svojom.

alienkami
31. dec 2023

Prvé čo mi napadlo, keď som si to prečítala: zbaľ sa a odíď k rodičom/kamoške!
Deti nechaj otcovi, nech sa stará. Si vyhorená a potrebuješ si utriediť myšlienky čo ďalej. Však podľa neho si aj tak neschopná a nič nerobíš dobre, tak nech si všetko robí sám a bude to mať dokonalé. A uvidíš ako zareaguje.
Predpokladám, že zaútočí. Treba sa na to pripraviť. Chceš rozvod? V pohode! Ale deti si berieš na starosť ty! Nechceš deti? OK, ja si ich vezmem, ale chcem kráľovské výživné! Proste začať mu oplácať rovnakou mincou. Musíš mu ukázať, že s tebou už viac nebude zametať. A ak by nááááhodou chcel vzťah zachrániť, tak jedine s pomocou manželskej poradne alebo nejakej párovej terapie. Toto vy dvaja sami nedáte (zase by ťa prevalcoval). Potrebuješ, ak aj nie priamo spojenca, tak prinajmenšom nestranného pozorovateľa, ktorý ťa podrží - pomôže nastoliť vo vašom vzťahu rovnováhu.

minenkak
31. dec 2023

Však sa nemáte radi,tak si s ním sadni a povedz ,že od dnes už budete len ako spolubývajúci,A možno aj jemu odlahne a povie ,že sa chce uz roky rozviesť

olimuc
31. dec 2023

Vies, co je problem, deti vyrastu a odidu … ty budes starsia zena s debilom na krku, ktory vekom bude len hnusnejsi, v pomaly 60 uz nikam nepojdes pokial nieco nezdedis… . Zivot v prdely a ty zatrpknuta zena, ktora si mozno minutu pred smrtou povie, ze mohla veci urobit inac🤷🏻‍♀️ tvoje deti mozno naberu maniere svojho podareneho tatinka … aby sa aj v dalsej generacii mal kto stazovat na MK …

autor
31. dec 2023

@alienkami On by sa aj postaral o deti veď to sa aj stará hra sa s nimi berie ich von na výlety.Deti ho zbožňujú.Aj preto trpím a ostávam s ním kvôli deťom.Aj kvôli tomu že sama by som to nezvládla ani s výživným.

alienkami
31. dec 2023

To, že sa s nimi zahrá a vezme ich na výlet je pekné, ale keď popritom bude musieť urobiť aj tvoju robotu, už to také ružové nebude. Fakt mu ich nechaj aspoň na 2 týždne. Nech si ich užije. Aj pranie, varenie, upratovanie a ďalších X neviditeľných vecí, ktoré sú viditeľné len keď nie sú spravené.

lenkakoc444
31. dec 2023

@alienkami ak ma peniaze na upratovacku a donasku tak mu to vobec nebude vadit. Z toho co autorka pise ja by somcestou zober si deti nesla, lebo si ich vezme bez problemu. Neviem preco si tolko zien namysla ,ze bez nich by sa ich chlap o deti nevedel postarat.

mihula
31. dec 2023

Kedy sa venuje deťom,keď je od rana do večera v robote.Pises,že málokedy trávite víkend spolu.Tak ako to vlastne je?

autor
31. dec 2023

@mihula Cez víkend

kubkovamama
31. dec 2023

Jasné,že by si to zvládla.Ako milióny žien pred tebou a bohužiaľ,ešte ich kopa bude.Preco máš taký strach z rozvodu,financií? Bezprostredne po rozchode to nie je jednoduché,asi sa ti zníži štandard,keďže on všetko platí.Ale nemôžeš kvôli tomu mať strach,že nedokážeš byť samostatná.Uz teraz v podstate si.

autor
31. dec 2023

@kubkovamama Nezvládla financne,viem to zratala som to.Kolko mám plat koľko by asi bolo výživné,tiež som pozerala podnájmu sú drahé a ženu s dvoma deťmi málokto chce takže je to skoro nemožné zvládnuť to.