Ako vydržať napätie a tichú domácnosť?

2. sep 2024

Ahojte, s manzelom sa uz par dni hadame. Snazili sme sa prestat ale kopilo sa to a hned po “udobreni” a par minut normalneho spravania sme sa pohadali znova. Nejde o prilis vazne veci, ale zacala sa hadka na temu na ktoru sa nabalovali dalsie “krivdy” a nevedeli sme prestat..nestava sa to casto, vacsinou konflikty u nas neprechadzaju do extremov a vieme sa behom dna udobrit. Teraz je to vsak ine. Obaja trvame na svojej pravde a nevyzera to tak, ze v dohladnej dobe by sa to zmenilo.. takze u nas zacina ticha domacnost v nasrdenej atmosfere.. Je mi z toho tazko, nie som na taketo veci zvyknuta.. ale budeme musiet spolu aspon ako tak fungovat, mame male dieta, domacnost tiez musi fungovat, musime sa bavit aspon o nakupoch, jedle atd, plus nasa praca ktoru zosuladujeme.. :( je mi z toho tazko.

tykat
2. sep 2024

" Obaja trvame na svojej pravde a nevyzera to tak, ze v dohladnej dobe by sa to zmenilo"
Tak si na tej pravde trvajte, nikto nemusi ustupovat, nemusite mat na vsetko rovnaky nazor. Hlavne ak je to nieco stare pripadne sa netyka terajsieho vasho zivota. Ak vam to obmedzuje aktualne fungovanie tak si nastavte teraz bod 0 a urcite si pravidla ako to bude odteraz.

nicoletta98
2. sep 2024

Zhodnite sa na tom, že sa nezhodnete a hotovo… odfučte sa každý po svojom, či už nejakou aktivitou a pod.. nic nie je take horúce , ako sa uvarí 🙂

biglovemom
2. sep 2024

Nikdy nepochopim ,ako jeden par moze ist tak proti sebe ,namiesto toho aby vyriesili spolocne dany problem.

h2
2. sep 2024

Veď pokojne trvajte každý na svojej pravde, len už to nechajte tak. Choď za mužom, že sa už nechceš hádať, hoďte to za hlavu a normálne sa bavte. Okrem tej veci, na ktorej sa nezhodnete!

luccija
2. sep 2024

To je vaša prvá tichá domácnosť?😉my to vydržíme max 2,3 dni a muž sa vždy veľmi zmobilizuje.Ved sa nejdete rozvádzať neviem na čom ste sa nezhodli, ale to je normálne, že sú aj také dni.

zuzanita1609
2. sep 2024

V našej tichej domácnosti to býva tak,že každý si robí to svoje na opačných stranách domu 😁. Co som si vsak všimla,aj keď sa to zdá smiešne,že skoro vždy nás dajú "dokopy* naše dva NO,deti nemáme,tak by to fungovalo aj v tomto prípade isto 🤭. Naposledy prípad,ja som si robila svoje, maľovala v ateliéri a došiel za mnou do izby,aby som mu išla pomôcť vybrať kliešťa, pretože Jack si mu ho nedá vybrať a ja viem,ako na neho. Cestou po chodbe na chytil za zadok a že aby som sa už nefučala 🤭. Stáva sa to aj opačne, ospravedlním sa aj ja,ale vravím,aj vás dá niečo opäť do pohody,čo vás spája-deti atď 😊.

liv1
2. sep 2024

@zuzanita1609 mna by zaujimalo, co su nase dva NO 😁

zuzanita1609
2. sep 2024

@liv1 nemecké ovciaky 😉

loliki
2. sep 2024

Veď zruš tichú domácnosť a žite normálne.

veselo_neveselo
2. sep 2024

Presne ako pisala nicoletta98, dohodnite sa, ze sa na tomto nezhodnete.
Obaja mozete mat aj pravdu. Ked sa na vec pozriete ovami toho druheho, nezmeni sa vas postoj?

V kazdom pripade, musite si povedat obaja, ze to nestoji za to, aby ste sa takto hadali. Alebo stoji to za to?

jumama
2. sep 2024

Pozri si niekde na nete rozne rozhovory paroveho psychologa Pavel Rataj sa vola. On vzdy hovori, ze ak su v pare velke rozdielnosti, treba sa naucit s tymito rozdielnostami pracovat. Dalsej vzdy hovori, ze vo vztahoch je bezne priblizovanie a oddalovanie, ze nik nevydrzi byt neustale namoceny v sladkom romantickom cukre 🙂 Vy ste teraz vo faze oddialenia, co je normalne. V tejto faze nedokazete spolupracovat na hladani zhodneho nazoru. Co vsak Rataj hovori - a to je moja rada - aj ked ste pohadani, mali by vas zaujimat partnerove pocity a mozete si osetrit aspon tie - teda ty sa citis smutno a dotknuto. A partner asi tiez. Je mozne spytat sa partnera, zaujimat sa o neho: Ako sa mas, ako sa citis? Je mi luto ze sme sa pohadali. S naozajstnym zaujmom o neho, so zaujmom o jeho city a pocity, nie so zaujmom najst riesenie nevyriesitelneho 🙂 Proste osetrit si tie povadene, ublizene opcity a len tie. A nebanovat, ak spravis krok prva. Neocakavat viac, ako utisenie pocitov.

loliki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisska96
2. sep 2024

No tak keď obaja trváte na svojej pravde, tak urobte si kompromis a vymyslite si tretiu pravdu :D Ja vôbec nechápem takto správanie. Inak aj tak žena musí držať dokopy rodinu, muži sa vzdajú rýchlejšie

lavender94
2. sep 2024

Je to niečo zasadne? Že bez toho aby ste sa zhodli, tak sa nemôžete pohnúť ďalej? My sme sa s mužom snáď tisíc krát už pohádali na nejakej hovadine, že si išiel každý svoje. A keď sme po nejakom čase neboli ochotní ani jeden si priznať chybu tak sme to nechali tak. Proste sme sa nezhodli a tým sa to uzavrie. Nemusíte mať snáď tichu nomacnost kvôli tomu, že nemáte na všetko jednohlasný názor. Dosť by pomohlo, keby napíšeš o co sa v hádke jednalo. Lebo to je dosť podstatne v tom, či ma vôbec cenu to ďalej rozoberať alebo je lepšie to ignorovať. Nie som za zametanie hádok pod koberec, ale väčšina hádok su hlúposti, čo za tie nervy ani nestoja a aspoň u nás to do rana vyšumí a už to ďalej neriešime.

vilma7
2. sep 2024

Aj my máme s mužom na mnoho vecí rozdielny názor, ale to nie je ešte dôvod aby sme sa hádali alebo mali dní tichu domácnosť.
Alebo ide o nejaké špeciálne rozhodnutie, alebo kde je problém?

marianarem
2. sep 2024

Ja som zazila tichu domacnost u rodicov viackrat. Raz to vydrzali mesiac a to tak, ze ozaj sa spolu nebavili. Ked tak si posielali odkazy po nas detoch. Dnes som uz sama vydata a mam dieta a nechapem, ako to mohli tak dlho vydrzat. Pre mna je aj hodina uz problem, ja v podstate v rozhadanom stave nevydrzim vobec a vzdy sa to snazim urovnat. Kludny rozhovor u nas pomaha. Taky, v ktorom hovorim veci len o sebe, t.j. "ja si myslim", "ja mam pocit", "dotklo sa ma to" atd. A nehovorim nic o druhom, napriklad "ty ma nikdy nepocuvas", "ty uz naozaj nie si normalny", "s tebou sa neda bavit". To sa v hadke moze objavit, ale pri urovnavani su to uz len zbytocne nove rozbusky.

mantilka
4. sep 2024

Sú veci, ktoré sú nevyriešitelne. Tak ako baby píšu. Neriešte to na čo nemáte dosah alebo to bolo v minulosti.
Pokojne si povedzte, že to nebudete riešiť...aj keď má každý na to iný názor.
Určite sú veci, deti, zážitky, sny, ktoré vás spajajú.
Neexistuje 100% kompatibilny pár.
Všetci máme nedostatky, ktoré ten druhý musí tolerovať a aj napriek našim nedostatkom je s nami a dáva nám lásku.
Vážte si to. Sú ťažšie obdobia napr. malé deti, pubertiaci(rozdielne názory na výchovu a starostlivosť ), choroba, strata práce, problémy v práci, vo vzťahoch, stavba domu, práca v zahraničí ....toto všetko otriasa vzťahmi. Nečakajte na ideálne obdobie, ale po kúsku si vychutnávajte.
My napr. sa udobrime večer alebo na druhý deň doobeda ak hádka prišla neskoro vecer. Neviem čo je to tichá domácnosť.