Mam celkom rada svoju svokru. Je v pohode. Však jasne, každý máme svoje chyby. No v poslednej dobe ma začína štvať. Keď poviem, že som unavená cez deň, hneď ma začne kritizovať ako môžem byť unavená taka mladá. Keď niečo spravím zle, hneď ma ako keby vysmiala. Keď prišli na reč deti, ona mi povie, že ich vychova. Ako haló, na to som tu asi ja jej vravím. A ona mi povie, veď však uvidíš, ake to bude.. Jasné, že ešte neviem, čo to všetko obnasa ale svoje deti si chcem vychovávať ja. Ako väčšinou v je v pohode, ale stačí málo.. A mňa to úplne rozladi voči nej.. Aj sa veľa stretávame, no poslednej dobe, cca 3 mesiace sa mi za ňou ani nechce, lebo čakám, čím má zase naštve. Vy to mate ako? Ako fakt sa s ňou aj dá, aj ja som zase dosť tvrdohlavá a urážliva ale niekedy je toho na mňa dosť.
Tak obmedz kontakt s nou, reci si nevsimaj, ale zase si stanov pravidla odkial pokial. Dovoli si len tolko kolko jej dovolis ty.
No budeš to mať ťažké😀niekedy je lepšie nechať ten vzťah v rovine sviatky, občas navsteva nesťažovat sa, nerozoberat veci na ktoré nechceš od nej počuť názor.Ona už svoje deti vychovala.Bud okrem tvrdohlavej a urazlivej aj asertivna a všetko bude fajn😊nedovol, aby niekto druhý za teba rozhodoval, či určoval ako sa más cítiť.Si unavená, tak si unavená.
bude to fajn ale potrebuješ jasne hranice - jasne myslim pre svokru. ja s tou mojou vychadzam vynikajuco teda aspon teraz ked je karantena :D
moja svokra by sa najradšej vydala za môjho muža :D manzel ma 40, ale ona o sebe stale rozprava, ze je jeho mamička, a on synačik :D este, ze ma muz svoj rozum, a kedze mi zacala skodit, a zo ziarlivosti aj jemu, tak sme nakomplet prerusili kontakt, chodi k nam uz len svokor, ale tiez sa musel zacal slusne spravat. Ak si hranice nenastavite hned, ked by to aj stalo mensi konflikt, tak ta to potom zavali.
Vychadzame normalne,ale len preto,ze ja jednym uchom dnu,druhym von. Moja svokra je tak trochu zakerny typ cloveka,rada sa msti a nema dobre myslienky o ludoch. S nou byt radsej zadobre. Aj pre tvoj klud ti radim nebrat si jej reci k srdcu. Jasne,ze sa to neda vzdy,ale snaz sa. Lebo ak sklznes do roviny,ze na nej vidis vsetko zle,zblaznis sa a pokazi sa ti aj vztah. Nesuper s nou o syna. Nech si kludne mysli,ze je cislo 1 pre syna.
Je tu milion tem ohladom svokry, zbytocne zakladat novu. Mohla si nadviazat na poslednu. Tak sa to robi.
Niekoľko rokov som si myslela, že mám najlepšiu svokru na svete a urobila som jej, vo som jej na očiach videla. Všetko to bola z jej strany pretvárka ako sa dostať k môjmu majetku a ako nás plne zotročiť. Stále som nechápala, čo sa okolo mňa deje, až mi jej súkmeňovkyne oznámili, že keď sa jej to nepodarilo, už plánuje náš rozvod a pripraviť ma o všetko. 🙉 Toto jej nevyšlo, tak zúrila ako divá. Inak s ňou nevychádza okrem jej rodiny nikto. Všetci chcú mať od nej svätý pokoj. Už ho mám aj ja 🙂
V žiadnom prípade nepristúp na spoločné bývanie, ani keby Ti sľúbila modré z neba. Časom by si z toho mala peklo na zemi
@lentilkaxxx a co si jej urobila?
Ja sa drzim hesla hned ako sa mi nieco nepaci treba sa ozvat a povedat si svoje a toho sa drzat. Ona mala moznost vychovavat svoje deti takze ty si ries svoje a po svojom. Kludne si nechaj poradit ale ked sa ti nebude pavit treba hned povedat nie
Ja mam svokru super,ma 76 a byva 140km od nas.Ale kebyze ju mam napr doma,zabila by som ju este prvy den.Ked som napr.bola u nej na par dni aj s detmi, spravala sa ku mne ako ku soplavemu decku.Vecer mi prisla vypnut telku o 21:30 ze mam ist uz spat,kolko zemiakov naskrabat na veceru detom,ze sa mam najest atd...Urob si podla seba,svokra uz svoje deti mala a vychovala,teraz si na rade ty
Kto velmi poslucha vyfasuje svokry hned dve a este sa aj neznasaju 😀 takze svokra 1 bio mama mojho chlapa: tvrda, chladna a velmi pragmaticka zena, pripomina cloveku anglicku kralovnu. Velmi huzevnaty typ zeny. Vychadzam s nou dobre, nekeca nam do nicoho, ked chce tak sa spyta, ked ne tak je ticho. Mam ju rada, raz do roka s nou absolvujeme dovolenku. Ale otvorene na nikdy nekritizovala a ked sme dostali po usoch tak rovnym dielom aj s muzom. Dost som inak zlepsila vztah medzi nou a synom. Byval k nej velmi chladny a musela som si vydupat to, ze doniest jej kolac, bonbonieru.
Svokra 2 druha zena mojho svokra. No tak toto sa na zaciatku zdalo byt easy a friendly, lenze je to psycho a nechce si to dat pomoct. To aku kalvariu s nou na svokor, sa divim ze nema svatoziaru. Lebo ja by som to nevydrzala. Ona je bezdetna, ucila v skolke a teraz je to trpke, ze nema svoje deti. Moj muz nju na rad, ale tiez ho ta jej psycho stranka odradza a musime pred nou vazit slova. Raz na mna ziarlila ze som tehu a ze ona nechce byt malemu babka a ze jej to vezme pozornost. Tak na mna nahucala, ja na nu a bolo. Odvtedy sa uz normalne bavime, ale uz som opatrna a muz tiez. Je to trosku komplikovane, ale furt to nejak ukocirujeme kvoli svokrovi. Lebo on to zlizne a ma doma peklo pocuvat dokola o nejakom detaile. Takze tam idem systemom, pristupuj ako k psychiatrickemu pacientovi, som mila, ustretova, ale neotacam sa chrbtom.
A potom je tu chudak svokor, co je dobra dusicka, mam ho velmi rada, moj muz je jeho kopia povahovo. Len teda to co mu zivot nadelil tie dve zeny... no neviem, to mu nezavidim. Ale vidi, ze jeho syn pri mne kvitne, je stastny a z toho asi vnutorne cerpa silu.
Ja mám dobrú svokru..asi to bude tým,že pár rokov žije v zahraničí a stretávame sa pár krát do roka 🤣🤣 ale keď je dlhšie na sk,a chodí aj každý deň,tiež to nemám rada,ani by mi to tak nevadilo,kebyže nemá vkuse v ruke telefón a nevypisuje alebo nevyvoláva furt s niekým..je u nás dajme tomu dve hodiny a s nami sa baví asi tak 20minut a potom sa zavrie v izbe a tam telefonuje aj hodinu..no čo už 🤣🤣
So svojou svokrou som sa nevidela veeeeeeľmi dlho a verím, že to tak aj ostane 😂 nemám s ňou žiaden vzťah, nemáme sa o čom rozprávať a nerada by som to menila 😂👍🏼
@cluiy39 fiiiiha a mužovi to nevadíí? :D
Ja som brala moju svokru takú, aká bola. Vypočula som ju a robila som si posvojom. Dáš pokoj, máš pokoj 🤔🤔
Ja som momentálne vďačná "Korone" že nemusíme na návštevu k svokre,takže asi tak
@barboritta Kým sme sa s manželom dali dokopy, bola naučená, že keďže bývajú v spoločnom dome, nielen svokrova výplata, ale aj synáčikova je jej. Všetko sa robí (aj keď nelogicky) podľa nej. Po okolí ich povozil manžel na jeho slabučkom mini autíčku (ani jeden z nich nemá vodičák), ďalej moc odvahu jazdiť nemal odvahu. Keď som bola naraz na scéne, automaticky sme ich brali na výlety po Slovensku, občas im zaplatili pobyt a brali ich so sebou. Začala som svokru vyvážať po pol Slovensku po doktoroch, v aute mala plný komfort. Keď si vymyslela remeselníka, stačil telefonát a hneď bol chlap tam. Bolo treba doviezť stavebný materiál, už som si požičala veľké auto aj vozík a letela som pre to. Zbadala v letáku akciu na nábytok, už dobehla, že to bude aj v Poľsku a že to chce. Mala som cez otcovu a brachove firmy všelijaké zľavy a odpočet DPH. Tak som jej to doviezla. Chcela ovocie, OK, telefonát na správne miesto a už som ho mala za ani nie polovicu. Potrebovala niečo nastaviť, vybaviť, nebol problém. Po nákupoch sme ju vozili len my, vela vecí automaticky platili. Veď ľudia si majú navzájom pomáhať... Aby neprišli o dom v dedičskom konaní, synáčik vyplatil dedičské konanie a polovica domu ostala jeho. To brali tiež automaticky. Ja som mala svoj byt, o ten som po svadbe nemienia prísť, ale to už nezapadalo do jej plánov, prachy zaň chcela v chalupe. Vymenila som 5-ročné auto za 3-ročné veľké s parádnou výbavou a silným motorom, ale bez nej súhlasu a to pôvodné im zadarmo nenechala (sú bratove firemné). Keď si na všetko začala automaticky nárokovať vo veľkom nielen pre seba, ale aj pre dcéru, ktorá sa tam každý deň vyvaľovala a nechávala sa sponzorovať a stavať do pozície stredu vesmíru, začal som zvoľňovať. Veď nech ju na nákup niekedy aj tá zavezie. No zabudni!!!! Čo som si to dovolila povedať. Keď si vymyslela ďalší stavebný materiál, opýtala som sa, či jej to dovezie zaťko. (Veď vždy sa tam len reprezentuje a všetci sa mu klaňajú, dodávku má tiež.) Že som nemienila už lietať ako pajác, v práci som bola nonstop, to sa už jej nevyhovovalo. Ale dceruška stále len vypisovala bratovi správy ako prídi, zavez ma, dojdi ku mne makať, kúp mi. To v nej podporovala, ale aby mu aspoň raz niečo oplatila, ani náhodou. Len sponzoring a otroctvo. Syna (môjho manžela) doslova donútila zobrať leasing. Keď som razantne odmietla predať byt, takže celé zle, potrebovala to rozbiť. Veď ona si syna porodila na to, aby sa o nich a dcéru staral, tak sa vyjadrila medzi "kamarátkami". Všetci jej mali plnej zuby, lebo prvá ľavica v kostole a funkcia hlavnej drbny a ohováračky bola jej. Až sa vyjadrila, že keď prišla kedysi dcérenka pri prvom chlapovi o všetko, prídem aj ja. O byt, o auto, o úspory. A toto už niektorí nevydržali a bonzli ju. Dala som si dokopy 2 a 2 a bolo. No, nech zabudne. Nemakám celé roky, aby som automaticky robila sponzoring a otroka darmožráčom a hnilým mrchám. Nechcem nič, čo nie je moje, ale zas svoje si nedám 🙂
Žiadny vzťah nemáme. Vidíme sa asi 5x ročne na 20min. Takéto reči nebrať k srdcu. Co sa týka výchovy dieťaťa, bude to tvoje dieťa, hneď na začiatku stanoviť pravidlá. A hlavne ignorovať všetko čo by ťa mohlo naštvať, pre tvoje dobro a pokoj v rodine.
Nevychadzame. Bývali sme u nej pol roka, ja som radšej odišla zo školy a išla som robit nech sa môžme odsťahovať. Nepozvali sme ju na svadbu. Stále ma manžel ospravedlňoval keď za ňou išiel pár krát do roka prečo som nemohla prísť, raz som bola v práci raz chorá, proste nikdy sa mi nedalo :D a keď sme sa vzali, asi o mesiac som sa s ňou stretla a všetko jej povedala na rovinu. Takže nevychádzame vôbec nijako. Obvinovala ma ze kvôli mne sa jej syn odsťahoval, čo som čítala že svokry rady robia neviem prečo...
@caroline_ a doplním. Vždy mi dávala pocítiť aka som neschopná a nič neviem, ako si maľujem obočie a prečo nosím taky a onaky makeup atd, a ked sme sa odsťahovali, ja som k nej prestala chodiť na návštevu no vždy keď od nej manžel prišiel domov bol nasraty, hovorila mu o iných dievčatách ake su krajšie a lepšie ako ja
Ja mám so svokrou normálny ľudský vzťah . Často ma to stojí dosť námahy a asertivity , ale robím to kvôli manželovi , lebo on má mamu rád. Svokra je normálny človek so svojimi chybami a muchami , ktoré mne síce vadia ale tak prestať ju niekedy počúvať sa osvedčilo , obzvlášť v prípadoch kedy tá téma ide 101 prvý krát a viete ju naspamäť. Viem že svojich synov má veľmi rada a stále on o nich rozpráva ako cikali , kakali , kedy hovorili , že boli premianti v škole ( neboli 🙂 ) , jednoducho tých svojich synov vidí stále ako malých super chlapcov. Beriem ju taká aká je , chodím tam a hlavne nezaťahujem muža do nejakých mojich negatívnych myšlienok o nej .Nemienim si robit rozbroje v manželstve kvôli s prepáčením chujovinám a kto z koho . Neviem aká budem ja keď budem svokrou .
Tiez si so svokrou celkom rozumiem, no do vychody dietata sa ti budu starat, s tym proste musis pocitat. Ale ako ti tu uz baby napisali, musis sa naucit, jednym uchom dnu a druhym von a nic si z toho nerobit. Ak to nebudes takto praktizovat, tak sa zblaznis...
@lentilkaxxx ako to vsetko zvládaš? 😟
@anulienka26 Najskôr v nevedomosti, potom s nadhľadom, neskôr zúfalo, + s tichými záchvatmi zúrivosti a mínus 5 kg. Ale teraz dokonale vysmiato. Luxusne prerobený 2+1, to ju serie najviac, mamonárku. 😹😹😹 Nakoniec to manžel nevydržal a je tu tiež, aj keď u mamičky sa každý deň stavuje po práci. Nemá však odvahu o tom predo mnou ani ceknúť. Tam ostal prázdny veľký byt v dome. Nech sa tam aj naháňajú. Tehotenstvo sa tiež zadarilo po toľkých neúspešných rokoch. Navyše tu nie je dostupnosť priameho spoja od nej, keby náhodou chce dostrašiť. Ako bonus: Aj dedina si vydýchla. Od hanby, čo o mne narozprávala a pravda vyšla najavo, sa jej všetci smiali. Už nemá odvahu ohovárať ani jednoho pred druhým. Tak je, chúďatko, odutá, že celý svet je proti nej..... 🤣🤣🤣
Ja si žijem bez nej spokojne. Čo tam robí ona, je mi ukradnuté.
@lentilkaxxx mňa tie tvoje príbehy vždy tak pobavia, vieš ich tak super podať, že sa až nechce veriť, že to bolo a aj je skutočné
@ljzozv ak sa raz rozvediem, dohodím Ti manžela. Ako bonus dostaneš nádherný darček - svokru 🙂 A tiež aj kadibudu 🤣🤣🤣 Berieš?
Ani ja som netušila, že je tam taká mentalita, v dedine aj v rodine. Až po svadbe sa vykryštalizovala. Môj manžel je zlatý a sexi chlap, ale každá baba sa bála mať tú príšeru za svokru (verejné vyjadrenie), leno ona s ním dokáže neskutocne mávat 🙉
S manzelom si si vzala aj jeho rodinu, ak ta zacina stvat uz teraz navrhujem aby si si uz teraz opakovala formulku: Jednym uchom dnu a druhym von. :D Kazdy je nejaky...ano ty zena v mladom veku mozeds byt unavena...a ano svokra to moze okomentovat ked si sa jej s tym zdvoverila :D