Ako vychádzať s mužom, ktorý je nepredvídateľný v tom, čo sa ho dotkne?

16. sep 2024

Dobrý večer, rada by som sa spýtala na objektívny názor. Ako vychádzať s mužom, ktorý je nepredvídateľný v tom, čo sa ho dotkne? Je odomňa o 15 rokov starší. Ja mám 30 ale správa sa ako ja. Neviem, či sa to zmení. Zvykne sa uraziť a odmlčať, vysvetľovať si veci po svojom. Hlavne je tam také to urazené ticho a odchod. Je akoby nezrelý v zrelom tele a snaží sa to za každú cenu nedať najavo, hoc aj jeho spôsob života tomu nasvedčuje. Myslíte, že takýto chlap má šancu dospieť? Ako sa mám k nemu správať? Doteraz som to robila nesprávne, zakaždým som mu vyšla v ústrety, pomohla, atď. Ďakujem.

anjelicek26
16. sep 2024

Tak to je povaha a nie nezrelost, nie? Proste nevie dobre spracovavat konflikty ci kritiku, takych ludi mas v absolutne kazdom veku (ja k nim asi patrim tiez...)... vzdy sa ma to dotkne a je uplne jedno, ci ten dotycny ma ci nema pravdu, aj tak nad tym este pol dna spekulujem, ako to bolo myslene 🙄

januska12323
16. sep 2024

Nechaj ho nejakej nezrelej a ty hľadaj o dum dal.

jankafresova
16. sep 2024

má šancu dospieť ale iba ak na sebe začne pracovať. ak sa ho dotýkajú veci ktoré sú všeobecne nemyslené v zlom,
tak tam sú nejaké dôvody citlivosti, a hrubšiu kožu si vytvorí proti nim človek najlepšie s pomocou terapeuta a pravidelným cvičením na tom. Ty
nie si jeho rodič ani jeho
platený terapeut. Je vždy na tebe, s akými ľuďmi ti stojí za to udržiavať priateľstvá a vzťahy.

ukgirls
16. sep 2024

on je uz dospely ale spolu s vekom mu rastie aj ego .. a to sa nezmeni ... bud si zvyknes alebo odides kym je cas ..naco ti to je?

gribka1
16. sep 2024

Nie, je to jednoducho povaha.

lonely66
16. sep 2024

to je povaha. a ako ťa tak čítam, hraničí až s náznakmi manipulácie, hoci viem, že psychológovia nemajú radi tento pojem... ale vo všeobecnosti asi chápeš, o čom píšem. ak o ňom uvažuješ ako o otcovi svojich detí, poriadne to zváž. alebo o človeku, s ktorým budeš zdieľať jednu domácnosť. zvážiť. ak pôjde o človeka, spoločníka, priateľa, ktorý si bude žiť svoj život, ty svoj, ale intímne budete iba jeden pre druhého, dá sa s tým pracovať a dá sa predísť aj konfliktom v budúcnosti. ale ak máš ty 30, predpokladám, že chceš manžela a rodinu. v tom prípade počítaj s tým, že on sa v tomto nezmení. naopak, môže byť aj horšie.

deti95060810
16. sep 2024

tak to si dobre rozmysli, pretože tohto človeka nezmeníš a tichú domácnosť budeš mať častejšie ako by si si želala....😉

laskamojajeidna
16. sep 2024

Ak ti teraz vadí, po rokoch bude vadiť viac. Hľadaj si iného.

barbora01
16. sep 2024

“Ja mam 30, ale sprava sa ako ja.” Takze ty mozes byt neprevidatelna a urazat sa? V tridsiatke? Si prides v pohode?

marianarem
16. sep 2024

Mna zaujalo, ze "sprava sa ako ja". To znamena, ze ty robis to iste, len u teba je to OK, lebo mas 30 a nie 45?

autor
16. sep 2024

@marianarem Nie je to asi v pohode, ale potom v 45 asi duplom, nie?

jankafresova
16. sep 2024

@lonely66 povaha nemusí byť nezdravé správanie. niekto môže mať povahu tichšiu alebo menej spoločenskú a iný veľmi spoločenskú - ale obaja sa môžu správať zdravo. alebo naopak, na všetko sa urážať. povahy sú rôzne, ale toto je skôr niečo, čo chce uzdravenie.

marianarem
16. sep 2024

Tak nie je to u ziadneho dospeleho ok, lebo to nie je dospele spravanie. Ak sa ti taketo chovanie nepaci, tak ho zacni menit u seba. Co uz urobi on, to je jeho vec, ale sancu na zreleho partnera mas ovela vacsiu, ak sa sama budes spravat dospelo.

autor
16. sep 2024

Napríklad nechce sa mu chodiť von, ale keď mu poviem, že pôjdem i sama napr. na klzisko, tak sa ma spýta, či si niekoho hľadám a pod., alebo keď spomeniem podobnú aktivitu.

vanilkovazmrzka
16. sep 2024

Nikdy nemal vztah a dlho /doteraz/ zije s matkou?

luccija
16. sep 2024

To skôr trestá tichom nie?že, keď sa mu niečo znepaci, tak sa urazí a čaká este ospravedlnenie.Aby to nebol manipulátor.Neviem, ale musí to byť nepríjemná povaha, aby sa človek bal byť sám sebou čo sa ho zase dotkne, urazí
A je to povahova črta a ešte asi aj žiarli?

0silvia0
16. sep 2024

No tak ste dvaja nezreli oduvaci. Podla toho co pises dalej o tom podrypavani ci niekoho hladas... akoze tohoto fakt nepotrebujes.

autor
16. sep 2024

@luccija Neviem či žiarli. Ja žiarlim, snažímsa s tým bojovať. On mi príde, že nežiarli, ale skôr akoby sa bál sám o seba. Že aké by to vrhlo svetlo naňho, tak mi to príde.

autor
16. sep 2024

@vanilkovazmrzka Mal stále nejaký vzťah, v minulosti aj niekoľko ročný, ktorý bol asi taký životný preňho. Žije sám.

mojemenonikto
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadka1997
17. sep 2024

Sprava sa ako ty ? Ty sa môžeš chovať zle, nepredvídateľne a u neho ti to vadí? Možno ti nastavuje zrkadlo

lonely66
17. sep 2024

@mojemenonikto citujem ťa: "Toto je také typické správanie sa jedináčikov. Nie som síce jedináčik, ale bol som kedysi taký."
😀 no ty si pekne mimo. nie si síce jedináčik, dokonca sám si bol takýto, ale usudzuješ, že je to typické správanie jedináčikov? čo si si dal na večeru? poznám kopu jedináčikov a sú to úžasní ľudia bez štipky takéhoto správania. a poznám ľudí z počtu detí 5 a sú to svine. toto vôbec nie je o tom, či si vyrastal sám alebo so súrodencom.

mirko84
17. sep 2024

Na ste sa...

evcagabi
17. sep 2024

Najdi si normalneho chlapa, nie pubertiaka v tele 45rocneho

vikiki29
17. sep 2024

Myslim, že to, že je tomto veku sám o niečom vypovedá. Načo chceš strácať čas so starým chlapom?

autor
17. sep 2024

Len už pociťujem akoby takú ľútosť, ťaží ma svedomie, že takto uvažujem.

alexnina777
17. sep 2024

Tento človek má poruchu osobnosti, prečítaj si niečo o narcistickej poruche osobnosti, netvrdím že je to uplne jeho diagnóza, ale podla toho ako ho opisuješ je tam vela znakov… on sa inak správat nevie a nebude…pramení to z detstva, zo vztahu od matky, rodičov, od ich emocionálnej prázdnoty ked bol dieťa.. nemá sebahodnotu a potrebuje ponižovat a trestat teba lebo to mu dodáva sebavedomie a zvyšuje jeho ego.. trestajú tichom a odmlčaním sa..ak s ním ostaneš budeš mať toto denno denne…

subartic
17. sep 2024

mladá 30 ročná baba sa ide zahrabať s 45 ročným chlapom . Kde si rozum podela ? A ešte s takýmto typom. Tento chlap je v testosteronovom poklese a každým rokom sa to bude zrýchľovať.

stanulienkat
17. sep 2024

Manipulativny ziarlivec a stary cap pre teba. Kde si na neho prisla? Zbavit sa ho, lebo budes mat peklo. Urcite si s nim nerob decko.

mk22
17. sep 2024

Tebe je na čo 45r pan, kt musíš ťahať von, prosiť..
15r je cititelny rozdiel.. A bude sa to iba zhoršovať.