Ako všetko zvládate?

11. jan 2024

Ahojte,ak prácu na 8 hodín, 2 deti, domácnosť, zvieratá, záhrada, plus pol roka robím aj brigádu navyše. Aby sme mali viac peňazí. Síce spraví to plus 100 eur mesačne do rozpočtu, no aj to sú peniaze.
Problém je že som skoro stále unavená, večer padám do postele a ráno zas kolotoč. Neviem kde si ubrať, možno by som sa mala vykašľať na brigádu neviem.
Ako zvládate všetko vy, ako naberate novú silu na povinnosti a prácu? Ja som niekedy už na koncoch čo nevládzem.

vyrovnanaosoba
11. jan 2024

No áno, máš toho veľa. Manžel je kde? Koľko ročné deti?

bluka2
11. jan 2024

A koľko hodin musíš odrobiť za tých 100 €? Ak to ide za cenu zdravia (nedostatok spánku), zrejme sa ti to neoplatí, pokiaľ teda ten normálny plat nie je extrémne nízky

0silvia0
11. jan 2024

Brigadu by som zrusila

miadi
11. jan 2024

Ta brigada nestoji za to. Mas toho dost . Ked tak radsej hladaj iny job kde zarobis za rovnaky cas o tych 100e viac. Alebo zruš zverinec. Moc si si toho nalozila ničiš sa. Zdravie mas len 1.a je najvzacmejsie.

rebrambora
11. jan 2024

Muz robi tolko isto co ja.

barbie2023
11. jan 2024

No ja neviem, za 100e padas na hubu. Neviem v akej si pozícii, čo sa týka financií, možno dakomu je aj to zásadne. Ale uvedom si, že každý deň je jedinečný, nebude sa opakovať a nevráti sa čas.. A ty budeš len starnúť a ani si to neuvedomis ako život prejde... Kvôli pár euram.

babulkomale
11. jan 2024

Ahoj, nezvládame, resp.nenaložila by som si tolko na chrbát.
Pracujem na skrátený úväzok, život a rodinu si chcem aj užiť, nielen čítať EduPage.

mclissa
11. jan 2024

Zrusila by som brigadu a zapriahla manzela.
A porozmyslaj ako mozes dosiahnut aby si mala lepsiu pracu a brigadu nepotrebovala.

pribinak
11. jan 2024

Ste na tom finančne tak zle, že potrebuješ mat brigádu za 100 eur? Lebo to je fakt nízka suma

tiezjedna
11. jan 2024

Ak to nie je pre váš rozpočet likvidačné tak by som sa vyprdla na brigádu za 100 €

kubkovamama
11. jan 2024

Ja som prípad ako ty,+2 deti naviac,12tky,manžel robí od nevidím do nevidím a ja som sa rozhodla odísť z práce,jednoducho ma to zložilo.Robila som ešte popri z domu a zostanem zatiaľ iba pri tom.Nestoji to za to aby ma po ceste do školy trafilo.Stale musím niečo robiť,ale som si uvedomila,že zdravie za to nestojí a s peniazmi sa uskromnis

zuzinka888
11. jan 2024

Nevarim kazdy den, neupratujem kazdy den( iba nutne) zahrada je len na relax manzel 1x za tyzden pokosi. Deti a hlavne manzela vediem k samostatnoati.

martyzpp
11. jan 2024

Ja sa chystam o par tyzdnov naspat do prace. Tiez mam dve deti ale byvame v byte takze bez zvierat a zahrady, o to je to jednoduchsie. V praci som ziadala polovicny uvazok a prilezitostny HO v pripade chorob deti. S plnym uvazkom by som ani nestihla davat/vyzdvihovat deti do/zo skolky. Manzel ma pruznu pracovnu dobu, ale aby bol poobede s nami doma v normalnu hodinu, chodi aj rano skor, maju tam toho dost….na tvojom mieste ozaj vypustim brigadu, lebo mat par eur navyse je sice super ale co z toho ked si ich ani nemas kde uzit. Ak teda nie su existencne potrebne.

bambibam
11. jan 2024

Nezvládam, 5r.som bola na skrátený pracovný pomer 4hod., prešla som do fabriky na 12h. A stále je to o hubu. 4dni robím 4 dni voľno a veru ani neviem ako polroka ubehlo, stále kolotoč... Ale čím sú starší, tak je to lepšie...

janinah
11. jan 2024

Drž sa toho a davaj energiu tam odkiaľ ti prídu peniaze.Zahrada ani zvieratá to asi nebudú.

janickacrazy
11. jan 2024

Brigádu zruš, 100 eur nestojí za to, aby si bola furt unavená. Záhradu tiež môžeš nejak obmedziť, zvieratá zredukovať alebo predať/darovať. Ja mám 3 deti, 2 z toho ZTP, záhradu mám len kríky a stromy, zvieratá nemáme. Treba si aj oddýchnuť.

saxana000
11. jan 2024

A to co je za brigadu? Ja mam za jednu sobotnu akciu odrobenu v gastre na ruku viac..
Kaslala by som na 100eur.radsej sa venovala detom a domacnsti a na tu brigadu poslala muza..alebo by som chodila z.roboty aj po brigadach ale muz nech sa teda zatial stara o vsetko zive aj nezive doma.. vies o tom ze feudalizmus uz skoncil?.toto tempo nemozes dlhodobo vydrzat

mamamasama
11. jan 2024

Ženy. Žijete len raz. Kebyže máš pár mesiacov. Zodrela by si sa v práci?

vyrovnanaosoba
11. jan 2024

Ženy, ale tu nejde o jednu brigádu. Ona tu vôbec nespomína manžela, deti. Len sama drie a od rána do večera, zvieratá, záhrada, robota, brigáda. Bez pomoci. Pochopím, že chodí do roboty plus brigáda, ale keby mi mal s ostatným kto pomôcť.

lujza123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujza123
11. jan 2024

Moja rada je spis si všetky povinnosti ktoré chceš stihnúť, nejako si ich ohodnot podľa dôležitosti a rozdeľ do skupín - ty (oddych, koníčky), deti , domácnosť, zver, záhrada

Z každej skupiny urob iba to najdôležitejšie a najnutnejšie, ak stihnes a mas čas môžeš začať s druhou najnutnejšou vecou z každej skupiny a potom treťou, štvrtou …

Nesmieš ale zabúdať aj na seba ty si najdôležitejší článok, ked sa nebudeš venovať aj sebe nebudeš mať energiu na nic, budeš len frustrovaná a bude sa ti zdať ze nic nestihas. Bez oddychu nieje výkon. Kľudne si stanov nejakú hodinu kedy vypínas povinnosti a nepoľav. Ziadne riady nic, venuj sa sebe. Uvidis ako sa ten čas zázračne nafúkne a všetko budeš zrazu stihat

lujza123
11. jan 2024

Takéto témy tu bývajú často a takmer vždy ked sa dotyčná rozpíše co všetko robí tak vysvitne ze je zbytočne premotivovana. Namiesto oddychu po pracovnom dni sa nonstop venuje deťom, ide robit nejakú zbytočnú domácu prácu navyše alebo všetko robí úplne sama aj ked ma muza. Treba si v tom nájsť nejaký systém a rovnováhu, nezabúdať na seba.
Nedá sa mať všetko tip top, deň ma len 24 hodín a človek len 2 ruky.
Rodina, domov, záhrada aj zvieratá majú človeka tešiť a napĺňať šťastím, nie stresovať

autor
11. jan 2024

Nespomínam manžela a deti lebo deti sú ešte malé musím sa im venovať. A manžel chodí do práce na 10 hodín tiež si potrebujete oddýchnuť.
Ja robím v kuchyni tam sa narobím plat mám 630 preto som chcela ešte niečo robiť. Našla som si brigádu no len 100 eur to spraví mesačne.
A bohužiaľ som po celom dni unavená.
Upratujem len to čo treba, aj pavučiny máme doma lebo už nerobím všetko sto percentne.
Varím na dva dni a snažím sa rýchle jedlá aby som si ušetrila čas.
No aj tak večer keď si sadnem ledva žijem.

mclissa
11. jan 2024

A manzel je co kral ked ho musis obskakovat? On nemoze pomoct? Ty si nepotrebujes oddychnut? My s manzelom pracujeme obaja, a syna vychovavame spolu. Je pravda, ze ja toho doma viacej porobim lebo ten moj dokedy sa vymota. Ale to neznamena, ze vsetko robim sama. Syn bude mat 3 roky a na vychove, upratovani sa podielame spolocne. Tiez sa mu venujeme stale, je maly.

sono2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kylie1983
11. jan 2024

Možno ma vysmejete, ale skúste nizkosacharidovu stravu. Človek ma energie na rozdávanie 🙂

mclissa
11. jan 2024

@kylie1983 podla mna na toto jej nepomoze nic okrem pomoci. Ked je na vsetko sama, mozes mat neviem aku vydrz, raz padnes na hubu ked nevies co skor 🤷‍♀️ nahana sa kazdy den, ved to sa neda.

vyrovnanaosoba
11. jan 2024

Manžel robí 70hodin týždenne? Tak potom ty nemusíš pracovať vôbec. Ak má voľno aj on. Tak ty choď na brigádu len v ten deň a on nech sa postará o všetko od domácnosti cez deti a kuchyňu. Tiež nemusí poprať všetky veci, ani vytrhať všetkú burinu na dvore, ale to, čo robíš ty, keď prídeš z práce, on môže v deň, keď má celý voľný.
Už len taký muž by mi chýbal, ktorý plače že si potrebuje oddýchnuť a žena moja ty sa zošal. 😳

babulkomale
11. jan 2024

630 v cistom na plny uvazok?
To by si mala hocikde vo fastfoode na skrateny uvazok a mala cas na deti. To je extremne malo.
Muz kolko zarobi ked je 10 hodin v praci?
Dufam ze aspon 3000 v cistom.

dominikamacakova
11. jan 2024

@babulkomale myslíš, že zarobí 3000€ v čistom? vážne?