Ahojte mamičky, môj manžel pracuje cez týždeň od rána do večera... máme 6 mesačného syna a cez víkend keď potrebujem všetko dohnať, popratať poprať, navariť atd... ved to poznáte tak mu je zaťažko aj malého postrážiť... viem, že toho má vela cez týžden a ze si chce oddýchnut ale jeho predstava je taká ze si vylozi nohy k telke a ja s malým mu dáme pokoj, respektíve sa venuje svojim záujmom... už ho trošku učím, že sama všetko nestíham... a ten naš anjelik si vyžaduje straaasne vela pozornosti.... tak mamičky ako vám pomahajú manželia???
Moj robi vsetko okrem varenia a zehlenia,,,,,neviem si ani predstavit zeby som vsetko robila sama,,,,naco by mi potom bol muz? robi do stvrtej cez tyzden,ale venuje sa aj malej,prebali ju,pohra sa s nou a kupeme ju spolu,,,,
Mala ma 4,5 mesiaca
No kedze mi staviame;tak na 2 detcky som zvacsa sama.kedze pride z prace hned ide makat na dome.niekedy mam toho uz dost a som z toho tiez pekne vystavena.Ale ked chceme byvat sa.i tak si hovorim muzime to takto zatial vydrzat 😖
@alchemilkazltozelena závidím ze robi do stvrtej.... moj púovie ze príde o siestej a o osmej este nie je doma... je zivostník a musia robit kým neskončia...
Moj manzel si mysli, ze zena sa stara o deti, o domacnost a samozrejme o neho. On chodi do prace. S detmi sa zahra cca. 1hod denne. Ja musim byt pri tom. Cez vikend zoberie 2.5rocneho syna von tak na dve hodiny. Tento tyzden prvy krat mal dve hodiny na starosti obidve deti kedze ja som bola u zubara. Podotykam 9 mesacna dcera pocas toho spala. Myslela som, ze uz to ani neprezije, co mi tolko vyvolaval. Aby som nezabudla, asi raz za mesiac nieco uvari. 🙂 . Takze ja mam takuto pomoc od manzela. Co sa tyka inej pomoci, od jeho rodiny absolutne nic, ja mamu uz nemam a cela moja rodina zije 150km odo mna. Moj otec pride raz za dva tyzdne, aby mi pomohol postrazit jedno z deti ked idem s tym druhym napr. k lekarovi. Takze ja tej pomoci vseobecne vela nemam 🙂 ale nestazujem sa, da sa to zvladnut aj tak.
@mirkava by mi asi preplo ☹
@mirkava čím skôr si ho prevychovaj,lebo budeš padať na nos a milosťpán bude sedieť s vyloženými nohami...Rd zbehne,nastúpiš do práce ,ale on mávnutím čarovného prútika upratovať nezačne,že aj ty chodíš do práce a potrebuješ oddych mu ani nenapadne.....poznám to a tvrdo som musela "prevychovávať" môj síce nesedel pri telke,ale večne čosi kdesi robil a samozrejme pre cudzích sa išiel roztrhať a pre nás doma nič nestíhal...radím deľbu práce po dohovore,nech robí na čo je súci,napr. nech nakúpi podľa zoznamu či vypucuje kúpelku..a nech má nejakú stabilnú činnosť s dieťaťom,aby mal k nemu malý vzťah od malička, u nás to bolo kúpanie a ukladanie spať...je to na dlhé trate,ale vydiskutujte si to,lebo v byte žijú dvaja dospelý,prečo má upratovať len jeden? aj keď ten pracujúci o niečo menej,ale má aj on...dieťa majú dvaja,prečo sa má oň nonstop starať jeden a ten druhý len keď má na to náladu?..veľa by sa dalo písaťnapr. že už ako snúbenica si má žena všímať ako sa jej budúci manžel stavia k domácim prácam,ak nepomáha doma mame,tak ťažko čakať,že bude pomáhať žene...
no moj nemanzel otec mojho dietata robi vsetko tak ako ja teda okrem kupania a vecerneho uspavania a zehlenia, ale vari pokial je doma zasadne on, kupelnu upratuje tiez aj sa s malou hra, da jej najest atd atd...
...pomoc podla mna musi byt ved dieta ste chceli predsa obaja, ale zas pokial je jeden doma a druhy zivi rodinu, tak aj to je urcita delba prace....
...ale tiez poznam jeden pripad kde chlap pride z prace a takisto cez vikend ma sichtu s detmi lebo mamka sa starala o deti do teraz, s tym rozdielom ze chlap chodi do prace a zena cez vikendy oddychuje, ale tak ako si kto vychova tak ma 😉
@janinah je to pravda... ja som zatial doma a viem že má vela práce.... len by som bola rada ak by mi pomáhal bez reptania, dnes ked malý spal tak som chcela len aby tekvicu očistil na obed a zemiaky ošúpal no a ten pohlad co na mna hodil... nakoniec to turobil, ale budem musieť byt asi tvrdšia...
Môj muž mi pomáha úplne so všetkým. Minule som bola po nočnej, syna sme mali dokonca chorého. V noci sa syn pocikal, tak ráno vypral perinu, obliečky, plachtu a keď poobede syn zaspal, tak mi dokonca vyžehlil prádlo. Nemá problém navariť a musím ho dokonca pochváliť, robí perfektné pečené buchty a langoše! Mám super muža!!!
Mne moj pomaha dost, aj ked teraz zvladam upratovat, varit ked je v praci, ale ked pride domov, hned sa venuje malemu. Nemal nikdy problem uvarit, upratat.
Mat doma chlapa co sa nevenuje dietatu a nepomaha tak ma porazi, respektive takeho by som doma nemala
U nás to bolo prvé roky takisto, m chodil neskoro domov a cez vikendy oddychoval.... Bol vychovaný ako jedináčik... Zmenilo sa to, až keď som si to s ním vyhádala, trvalo to dlhšiu dobu, ale teraz upratuje, upečie chleba, stráži deti. Je to oveľa lepšie. Pochopil, že už nie je u mamičky a viac dospel.....
Nepomahaju a ked som uz nasrata...pardon zoberiem sa prec a necham chlapov doma nech si sami gazduju, nenavarim a neupracem a je svaty pokoj a pohoda a idem na KAFE 😀
@eeffka A na zaklade coho by si ma nechcela mat doma? Mne nic nepripada cudne, len ma zarazilo to co si napisala.. citujem:vyzul, prezliekol a podala som mu dieta, ze jeho sichta.., dufam ze sa stihol aj niekedy najest popripade aj osprchovat.. alebo sa zobuva uz s dietatom na rukach?
@mirkava my sice nie sme manzelia,ale tiez chodi dost neskoro domov..zvacsa 17:30-18:30,dakedy aj neskor.
Ak ale aj pride 16-17,tak to casto ma este telefonaty a musi este robit j doma a to casto i cez vikendy...takze ja som rada,ak obcas daco vyperie ci nalozi alebo vylozi umyvacku. A vacsinou kupe deti.
A zas aspon cez ten vikend aj daco podnikneme,kedze chceme byt aj spolu ako rodina. Aj s detmi sa trochu pojasi,no on byva aj dost vycerpany,jednak praca,jednak ma i zdravotne problemy,ktore mu nejak nevedia vyriesit...
Takz ja mam skor pomoc od jeho mamy,ked nas pozvu na obed cez vikend a nabalia i na dalsi den (nadea svokra ma coskoro 76r.) a na nasich,ked pridu a hraju sa s detmi a ja aspon v pokoji porobim co-to doma. Alebo idem cvicit ci na masaz(vynimocne) a k doktorom...
Ale ja sa nestazujem,ja to beriem tak,ze teraz som doma,je to viac na mne. Ale ked aj ka nastupim,to uz bude o inom. Tam si to bude musiet zariadit tak dovtedy,aby mi pomahal. Lebo inak to nepojde,kedze ja tiez uz budem chodit neskoro.
Zas viem,ze keby cokolvek,o deti sa postara a nebude mi 20x vyvolavat.
Mne pomôže hocikedy s hocicím len mu to vždy musím povedať. A to doslovne čo chcem čo potrebujem a ako to má urobiť. Samozrejme okrem žehlenia a prania. To by sme zachvíľu nemali čo nosiť 🙂 večne nadávam, že nič neurobí sám od seba všetko mu musím hovoriť ale ako tak čítam môžem byť rada, že aspoň urobí keď mupoviem. 🙂
moj velmi nepomaha...asi som mu v zaciatkoch dovolila nechat veci na mna a potom to nejak tak ostalo.... mame deti 6 r ( prvak), 2 r (chodi do jasli), ja chodim do prace tiez, mame teda co robit........ mm chodi prec max o 6hod a do pol 6 nebyva doma, niekedy chodi este neskor.....takze asi tak...bola by som rada, keby mi tak trosku pomahal aspon cez vikendy, ale posledny cas mal nejaku pracu na doma alebo ho jednoducho ani nenapadlo;). bol doma par krat s dcerkou, ked bola chora, nenapadlo ho umyt ani flasku na mlieko...pomaly si zvykam, len je toho niekedy naozaj dost🙂)
Ja to neberiem ako pomoc, ale ako delenie si povinností. Ako pri výchove, tak aj v domácnosti. Kým navarím, komplet uprace