Baby poradte ako na panovacnu svokru ktora vase nazory neakceptuje berie vas aj po 5tich rokoch ako cudziu nevychovanu a neslusnu bez mravov ak sa vase nazory nezhoduju s jej a xce prevziat za vas rolu matky vo vychove lebo je to jej vnuca..no mam dost! uz ani nepisem vsetko o tom ako krasne o mne vykrikuje ze som k*urva p*ica a jej jedinemu synovi (je este adoptovany) znicim zivot a podobne reci na moju adresu. Vsetko je len preto ze nepretrhla pupocnu snuru so synom a berie ho vzdy len ako svoje dieta i ked uz je zenaty a ma svoju rodinu.Ma pocit ze mu i teraz moze riadit zivot a tym padom i mne a nasemu dietatu. Zijeme v ich dome i ked sme predeleni so svojim vxodom som tu ako votrelec a nie doma co mi vzdy ona da pocitit .Neraz sme sa jej i svokrovi snazili vysvetlit nex sa do nas nemiesaju no napokon z kazdeho rozhovoru som ja vysla ako neuctiva nevychovana bez slusnosti a synacik len xudacik co pri mne bude trpiet asi cely zivot pretoze on je z dobrej rodiny a slusne vychovany no nemam slov! Po vsetkom ake peklo mi uz urobila sa na nu nedokazem ani pozriet bez odporu co k nej citim. Naposledy po hadke ked sme jej povedali ze jej vnuca ju bude oslovovat babka a nie ako xce ona stara mamka som ja zostala p*ica a hana plana a neviem co este..U nas sa vsetci clenovia rodiny oslovovali spravnymi vyrazmi ako dedko babka otec mama syn dcera a kazdy presne vedel aka je jeho uloha no kedze svokra by najradsej prevzala moju ulohu matky (asi si tym xce vykompenzovat to ze nemala svoje deti) sa s oslovenim babka nestotoznila i ked uz ma 68rokov. Uz ani nepisem ako nam doteraz vo vsetkom dirigovala zivot ci to bola svadba, to ze jej syn musi zostat zit pri nej v ich dome, i keby sa nevesta na hlavu postavila nikde inde...to ze ak by sme sa mali v ich dome predelit ona neprezije ako ci ho to takto vychovala ze bude stavat mury v jednom dome..(to predelenie sa ale podarilo po mnohych nespocetnych nezhodach svokra verzus ja) poviem vam ze po tolkych zraneniach od nej cez jej dlhocizny jazyk sa uz na nu neviem ani pozriet! Ale hlavne ze kazdu nedelu sedi v kostole a tvari sa na krestanku bez hriechu no ona sa tak i citi..hlavne ze doma take peklo neveste robi. Co by ste robili? Muz odist nexce lebo sa xce co najlepsie postarat o mna i dieta 6mesacne...preto uver nepripada do uvahy..musim to tu trpiet no vas prosim o radu ako vediet svokru odpalit a vzdy jej jasne ukazat kde je jej miesto ked to uz muz nedokaze...
nejde len o to oslovenie..ide predovsetkym o to ze si ma uvedomit ze my sme rodina manzelia a my v nasej rodine urcujeme pravidla nie ona ci sa jej niektore veci budu alebo nebudu pacit. Chcem len aby nas nechala na pokoji a nie ako doteraz vkuse dirigovala a riadila nas zivot mna berie ako nulu a nesvojpravnu a nie ako matku a manzelku jej syna...
ked nechcete brat uver, musite trpiet svokru...ked nechcete trpiet svokru musite vziat uver...as simple as that
to ja som sa uz mespocetne krat o tom povadila s muzom ze mame byt sami no tazko ked on jedinacik z velkeho baraku co jeho rodicia len pre neho budovali..mame 30ku obaja ale vkuse tu brani len jak deti no hroza..lepsie povedane on ich dieta ja cudzia osoba i po 5tich rokoch co tu zijeme
zasadna chyba, ze ste neisli bývať do vlastného. Aj za cenu hypotéky.
Ved toho muselo byt zle uz pred svadbou
Jedine riesenie je odsťahovať sa. Mladi maju byt vo svojom
Neverím ani tri písmená z toho, či si napísala.
Vyjadruješ sa ako hlúpa hysterka.
Vezmite si úver, zabezpečte vlastné bývanie a staraj sa o svoju rodinu, nie o svokru.
a nerieste to oslovenie babka nebabka ..konflikty boli vzdy od zaciatku co som tu prisla lebo na mna zacala ziarlit ze jej syn zacal viac mna uprednostnovat a ona ma berie ako tu co jej syna ukradla ...
@nyusika neviem preco ma urazas hlupou hysterkou ked ma ani nepoznas...ale ok kazdy ma pravo sa ukazat a vyjadrit...no nemusis verit nicomu tvoja vec ale xcela by som byt na tom tak dobre s malym dietatkom aby som bola schopna zobrat uver gratulujem kazdej jednej mamicke co to dokaze
@anculab Ak sa ta nezastane manzel, tak nemas velmi co robit. Je to svokrin dom, jej pravidla. Zeny uz su take, ci mlade, ci stare, vacsina nedokaze neradit a nestarst sa do zivota, lebo si myslia, ze je to ich uloha. Mna bezne poucuju zeny mladsie ako ja, v mojom veku, starsie. A svokra je vzdy specificka, malokto ma skvelu svokru, ze by s nou chcel byvat a cele dni travit spolu. Ty sa mozes posnazit urcit hranice, ale pokial manzel nebude stat na tvojej strane, tak vela nezmozes. To je realita. Takze v prvom rade sa porozpravat s manzelom, urcit hranice a dodrziavat ich. My sme nemali velmi problemlvych rodicov
@persica tie vyrazy pocujem na vlastne usi viem ze je to pre mnohe nepredstavitelne no je to tak. Pritom ja sa s nou bavim vzdy slusne v zivote som ju nejak zle neoslovila a ano je pravda ze uz pred svadbou bolo zle a verte ze radsej by som splacala 30 rokov hypoteku a mala svoje no muz zavelil velakrat i pod jej vplyvom ze budeme zit u nich ☹
Uplne ucebnicovy priklad a nic jednoduchsie sa k tomu neda napisat : 1. Chyba: spolocne byvanie ( ak by vam tam bolo az tak zle, sli by ste prec aj za cenu hypoteky).
2.chyba: svoju mamu v tomto pripade musi uzemnit tvoj muz. Ked si nevie otvorit hubu, zastat svojej zeny a razne nastolit pravidla, tak sa budes rozculovat do konca zivota a to este uvidis to peklo, ked budete mat viac deti a budu vacsie.
Nedokoncila som, pardon. Takze my sme nemali problemovych rodicov, este ani deti a moj muz tvrdil, ze si najdeme sposob, napriek tomu sme po dvoch rokoch prisli na to, ze jedine riesenie je odstahovat sa. Aj ked boli len mensie problemy, ale dost problematicke. A to manzel nechcel za nic na svete brat uver, ale nakoniec usudil, ze je to lepsie, ako ostavat u rodicov. Kazdy si musi sam najst cestu, co skor obetuje, ci pretrpi povahu niekoho, kto sa tazko zmeni alebo sa uskromni financne, ale bude mat pokoj od svokier.
No a mozes ist ty s dietatom k vasim? Po tvojom odchode by muz musel prehodnotiť situáciu
Ak bývate v jednom dome, ale mate oddelene vchody, tak ich nemusis vobec stretávať
@cervenaruza123 mas pravdu ak sa ma muz nezastane nic nezmozem..neraz sme sa na tu temu urcenia hranic bavili no doteraz to nebol schopny spravit a ak sa o to v rozhovore s nimi pokusim ja som este horsia
@anculab a co tak "neuzemnit", ale najst si k sebe cestu? Ty tiez nevyzeras na osobu, s ktorou je lahko vyjst....si tvoj muz nasiel mamu v mladsom vydani????
co tak na nu zacat pozerat ako na niekoho, s kym mozes byt kamaratka??? Ignorovat podpichy a "nadavky" (stale neviem, ci ta tak vola do tvare, alebo si sa len dopocula), byt priatelska (aj ked to moze byt tazke na zaciatku) a urobit sem tam ustupok, poradit sa s nou, pozvat na kavu, pochvalit novy uces...... zakon akcie - reakcie, ak ti to nieco hovori.
Fuuuha, urcite by som sla kade lahsie... Muz nechce? Ok, nech ostane. Ty a malym odid.
Odstahovat, jednoduche a budes mat pokoj