Ako,utiecť od manžela?

napokraji
19. feb 2018

Dobrý deň. Žijem s manželom už 9 a pol roka. A vzali sme sa v Auguste minulého roku. Tohto roku som porodila dcérku ktorá má 13 dní. Manžel je výbušný a agresívny typ. Nadával mi už pred svadbou a neraz som skončila aj s podliatinou či bolesťami..
Pár krár som sa odhodlala od neho odísť ale vždy ma presvedčil že je to vlastne moja vina, že som ho vyprovokovala a že potrebujem psychyatra a mnoho ďalšieho a stále som sa nakiniec vrátila naspäť. Vlastní byt v ktorom sme spolu dva roky bývali, momentálne ho prenajíma a žijeme v podnájme v Čechách. Na bývanie prispievam aj keď niesom zamestnaná a vždy som aj prispievala. Všetko sa ešte viac zhoršilo keď som porodila dcérku. Vybavil si aby mohol pracovať z domu, chcel mi pomôcť s dcérkou aj v domácnosti. Doma navarí, chodí na nákupi, pomáha mi občas dcérku uspať keď vidí že som vyčerpaná, vybavuje papiere keďže ja teraz nemôžem.. No ja umývam riady, periem, skladám veci, starám sa o poriadok v domácnosti..Keď chcem ja sama povysávať, pretože máme dvoch kocúrov a všade sú chlpy, tak jedine mi odpovie že zajtra...Dnes sú to už dva týždne čo vysávam zajtra.. Každý deň si kúpi pivo či víno, víno má síce niekedy aj na dva dni, nemôžem povedať žeby sa opýjal ale nevynechá ani jeden deň čo by si nedal..Potom samozrejme chce odpočívať čo aj chápem, predsa aj pracuje tak sa s ním nechcem hádať a iba pozametám či porobím aspoň tie základné veci pokiaľ dcérka spí. Cez deň preto nespím, v noci vstávam k dcérke, snažím sa ho nebudiť pokial nemusím ísť napríklad na wc a ona plače. Som preto celkom vyčerpaná. Dnes mi nadával takmer 5 hodín. Kričal pri dcérke, spoza dverí, proste stále a všade odporné nadávky, vyhrážky že sa raz neudrží a nedopadnem dobre, dokonca ma aj opľul. Prečo Vám píšem je že sa mi vyhrážal že mi nechá dcérku vziať, že nemám proti nemu šancu pretože nemám dokončenú ani strednú školu, pretože som málo pracovala, pretože s ňou nemám kam ísť bývať keďže byt kúpil ešte pred svadbou a je napísaný celý naňho. Že som psychycky narušená keď plačem a nechcem sa najesť počas toho ako mi nadáva..Že ak prestanem kojiť lebo prídem o mlieko tak ma nechá zatvoriť na psychyatriu a plno iných vecí..Myslíte že by mu súd zveril dcérku? Bojím sa ho kôli tomu opustiť. Keďže bývame v Čechách a mám celú rodinu a priateľov na Slovensku tak nemám ani kam od neho odísť, hlavne nie teraz keď si vybavuje aby mu predĺžili aby mohol pracovať z domu. Jediné čo mi napadá je buď to ďalej znášať a vydržať, alebo utiecť keď bude konečne opäť v práci. Ale zasa nechcem urobiť nič aby som si tým sama neuškodila. Dcérka má jeho priezvisko tak netuším či by som s ňou iba tak mohla odísť.. K nej sa správa pekne, ale ja sa ho strašne bojím. Hlavne toho že splní svoje slová a jedného dňa mi ublíži a nebudú to už iba modriny..
Ďakujem za rady.

whistler
19. feb 2018

Pani milá, fakt potrebujete psychiatra. Lebo žijete s totalnym chrapúňom a stále ste od neho neutiekla...

beky1813
19. feb 2018

Chuda mala. Ta bude mat smutne detstvo. Ty mas, co si chcela. Mohla si uz davno odist, este kym nebola mala na svete. Teraz sa bud vzchopis a odides, alebo sa nechas nadalej otlkat. Ine rady nie su

nika898
19. feb 2018

@napokraji fu. V prvom rade nechapem preco si si ho vzala ale to je teraz uz jedno. Pises ze cez den odychuje. Vyuzila by som ten cas a povedala mu ze ides s malou na prechadzu a sadla by som na prvy vlak na Slovensko k rodine. Zobrala by som len nevynutne veci na cestu hlavne rodny list malej kedze pojdes cez hranice. Neviem ci mas podporu u rodiny ale v tvoje dobro dufam ze ano. Hnet by som podala ziadost o rozvod. Este kym by som odisla nenapadne by som si nahravala jeho vyhrazky na mobil aby si mala dokaz proti nemu. Malu ti nevezmu, vzdelanie nie je kriterium k tomu aby si bola dobra mama, byvanie pories u rodicov a on nech cvaka alimenty. Konaj cim skor aby mala tvoja dcera pekny a pokojny zivot. Vsetok stres ktory zazivas ide aj do mlieka. Dufam ze si sa uz pozbierala z porodu a zvladnes utiect, urcite pri nom neostavaj. Drzim palce dufam ze sa ti podari uz len kvoli tvojej dcerke ona si to nezasluzi.

wanda52
19. feb 2018

Dobrý deň, treba vyhľadať pomoc. Skúste kontaktovať svoju rodinu, priateľov. Môžete zavolať aj na toto telefónne číslo : 0905511512 je to krízová linka (Centrum Slniečko) pre týrané ženy, obeti domáceho násilia , určite sú aj iné organizácie, kde by Vám mohli pomôcť, skúste si ich vygoogliť a poproste ich o pomoc. Nebojte sa požiadať o pomoc.

vevesh
19. feb 2018

@nika898 zobrat dieta cez hranice nemoze - to je unos dietata....

@napokraji najst krizovy dom v okoli a ist tam!

zarao
19. feb 2018

Velmi ma to mrzi, ale nic nie je neriesitelne. Skus si nenapadne tie jeho vystupy nahravat na mobil. Vystihla by som chvilku kedy spi a usla by som. Urcite si vezmi vsetky doklady,hlavne rodny list dietatka. Ponukam pomoc, pokial nemas peniaze na odchod a pokial ani nemas ku komu odist. Viem ake to je, tak velmi sa bat, az nevidiet cestu von...

stanulienkat
19. feb 2018

@vevesh nie je to unos. Tyka sa to iba rozvedenych . Ak su zobtrati, tak to unos nie je.

stanulienkat
19. feb 2018

Si maximalne nezodpovedna. Ak ti robi tak dlho zle, pereco si pocala??? Chuda dieta.

rembura
19. feb 2018

celkom sa cudujem, ze si si takehoto muza vobec vzala, ale tak to je uz o inom, podla mna musis co najskor vyhladat pomoct, lebo toto nie je dobre, kam to speje ☹

wanda52
19. feb 2018

Baby, prestaňte ju obviňovať, že si vzala takého muža a podobne...na to sa vás nikto nepýta, ona hľadá pomoc, tak keď neviete, ako jej pomôcť, nekomentujte zbytočne. Každý sa môže v živote zmýliť - tak prosím nesúďte. Táto mamička potrebuje podporu a nie odcudzovanie.

vevesh
19. feb 2018

@stanulienkat a no to si ako prisla- vzdy ide o unos, pokial je uvedeny ako otec dietata a nemaju sudom podelene prava a povinnosti- manzelstvo s tym nema nic spolocne, ale rodicovske prava voci dietatu...

sissy27
19. feb 2018

@nika898 rodný list nie je doklad totožnosti, nemôže s ním cestovať. Skôr či neskôr sa budú súdiť a tam keď sa v tom niekto začne vŕtať, tak môže mať problém. Treba vybaviť dieťaťu pas.
@stanulienkat ale RL nie je doklad totožnosti, nemôže tak s dieťaťom vycestovať, hlavne nie v takejto situácii.
@vevesh nie je to únos, môže s dieťaťom normálne vycestovať aj bez súhlasu otca, pokiaľ sa jedná o krátkodobý pobyt. Jedine že by sa jednalo o krajinu, ktorá takýto súhlas vyslovene vyžaduje, ale to je skôr usa, africké krajiny atď. Rovnako tak ale môže otec vycestovať s dieťaťom. Ale dieťa musí mať vlastný pas.

sissy27
19. feb 2018

@napokraji vybav dieťaťu pas, podaj žiadosť o rozvod, zverenie dieťaťa do svojej opatery, výživné na dieťa. Jasné, že sa vyhráža, každý druhý to robí, lebo vie, že sa ho bojíš, že dieťa je tvoje zraniteľné miesto. Neviem, či máte trvalý pobyt na slovensku alebo v čechách, aké občianstvo má dieťa, tam sa to môže komplikovať. Ale aj v čechách sú združenia na pomoc matkám v núdzi, azyláky, obráť sa ne, nájdeš tam okrem iného aj právnu pomoc.

lucie0505
19. feb 2018

Chod sa informovat na najblizsi UPSVaR na oddelenie sociálnej kurately. Budu ti tam vediet povedat, ako postupovat, daju ti kontakt na Centrum pravnej pomoci, ak nemas na pravnika. Mozno budu vediet aj o nejakom azylovom centre, kam by si mohla zatial ist. A mozu ti odporucit aj sedenie u ich psychologicky, to by som neodmietla - po prve ta to da trosku psychicky do kopy a na sude tvoj muz nemoze povedat, ze si narusena, lebo tato psychologicka ti dosvedci, ze si ok. Hlavne sa neboj a chod tam. Tam ta ubezpecia, ze toto je prva vyhrazka, ktoru chlap pouzije - ze ti zoberie dieta, ale skutek utek. Prezila som si preeesne to iste a mne na urade prace velmi pomohli. Hlavne sa nesmies bat urobit ten prvy krok. Vela stastia🙂

vevesh
19. feb 2018

@sissy27 no ak bude utekat, tak sa to bude dat tazko zamaskovat za kratkodoby pobyt a tazko dokazovat, ale inak suhlas...

tt247
19. feb 2018

A ty žiješ v nejakej bubline alebo čo? Zapni si internet, vyhľadaj si niečo o týraných ženách a tých bastardoch, čo týrajú a začni čítať, prosím ťa. Tam sa dozvieš napr. aj to, že každý takýto slabomyseľný imbecil sa žene vyhráža cez dieťa - vezmú ti ho, vezmem ti ho, celý svet ti ho vezme a bla bla bla. Snáď si naozaj nemyslíš, že ti dieťa niekto vezme, keď stratíš mlieko, preboha. A ak si to naozaj myslíš, tak ťa už úplne zmagoril, zdeptal, zmanipuloval a sama toto nezvládneš. Takže sa skontaktuj s organizáciami, ktoré pomáhajú týraným ženám, rozveď sa, kašli na jeho parádny byt a pomoc hľadaj u svojej rodiny, ktorou on určite nie je. Držím prsty a hlavne pri tom mysli na svoje dieťa, ktoré nepotrebuje vidieť ako jeho otec pľuje na matku.

pribinak
19. feb 2018

mamu, otca mas? zbal si peniaze na cestu, dietatu flasu s mliekom a 4 plienky a utekaj. lebo fakt skoncis ako cvok.
vsetko ostatne doriesis doma. s pravnikom.

sissy27
19. feb 2018

@vevesh tak zatiaľ môže ísť na dovolenku k rodičom, ťažko jej budú dokazovať opak 🙂 ono celkovo v rámci EU je to trošku ťažšie dokázateľné, keďže neexistuje nejaká evidencia kedy prišla a odišla z krajiny. Dieťa maličké, takže v škôlke či škole chýbať nebude, akurát teda na pravidelné preventívky k pediatrovi by sa dostaviť mala.

veronnica080
19. feb 2018

V prvom rade vôbec nerozumiem tomu prečo si si ho brala ak bol takýto na teba aj pred svadbou. Tvoja rodina a priatelia doma vedia o tom ako sa k tebe správa? Nechceš s malou odísť k vašim? Nezostávaj pri ňom

rabiva
19. feb 2018

odíď k rodine alebo do krízového centra, vôbec sa nedaj zastrašiť tým že ti vezme dieťa, toto je u mužov veľmi často obľúbená forma vydierania a zastrašovania. Dieťa patrí k matke a pokiaľ je také maličké a ty ho dojčíš, nezoberú ti ho neboj sa! Nedaj si nahovoriť že si blázon alebo psychicka labilná, čo on môže zneužiť, poplač si keď to nevidí ale neukazuj strach! V prvom rade mysli na seba a dieťa.

eliska13
19. feb 2018

@napokraji teraz si po pôrode a si rozkolisana, unavená...počkala by som chvíľku a snažila sa čo najmenej provokovať a nevyvoláva to hádky aj on je určite z novej situácie nervózny.Ale to neznamená, že Ti má nadávať, bit....počkaj mesiac, ak sa dá a potom choď s malou k rodičom, alebo zavolaj teraz niekoho k Vám mamu, sestru, kamarátku....ja som po pôrode muža vyfackala asi po 2 t ako som bola unavená nevyspata a povedal mi len vetu, že som hystericka akoby som bola jediná mama na svete.Do krízového centra určite s 2t dieťaťom nechoď
Pravdepodobne je manipulátor a z tohto už nič dobré nebude.Skusila by som s ním hodiť reč a nejako to na oko urovnať, pokým si nepremýšľa čo dalej

lenkaam_1
19. feb 2018

Zbal sa a odchod....krizove centrum hocikam

katarinam85
19. feb 2018

Tu mate rozne kontakty
http://rosa-os.cz/informace-pro-zeny/dulezite-k...
Drzim vam palce a prajem vela sil..a nebojte aa dieta vam urcite nevezmu...

katkaluky89
19. feb 2018

DOVIDENIAAA! JA SOM S TAKYM ZILA a to sme nemali dieta a odisla som lebo to uz bolo neunosneeon je psychopat a ty si s tej vycerpanosti to raz hodis! utekaj do krizoveho centra niekde on potrebuje psychiatra

stanulienkat
19. feb 2018

@vevesh na to som neprisla ja, ale davali takyto pripad v spravach a vyjadril sa k tomu pravnik. Takze odtial to mam. Unos je iba v pripade, ak bolo dieta zverene do starostlivosti jednemu z rodicov.

stanulienkat
19. feb 2018

@wanda52 Prepac, ale tu nejde o omyl. Tu ide o blbost. Suhlasim, ale ze toto jej velmi neprida na nalade. Takymto veciam normalny clovek predchadza. Celkovo by mi to bolo jedno, no ak niekto tomuto vystavi dieta-je to maximalne nezodpovedne a hlupe.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
obsadenemeno
19. feb 2018

https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/priatel-v-cechach-ja-a-byt-na-slovensku-2/

riesila si uz pred rokom a pol, ako ho opustit. A poriesila si to? Prd. Este ste si zarobili dieta. Lebo to je riesenie, ze????

Boze, zeny, treba vybrat hlavu zo zadneho otvoru a zacat ju pouzivat na to, na co bola povodne urcena - rozmyslanie. A hej, aj pohladat tu stratenu sebauctu by nezaskodilo. Hlavne, ze si poriesila dlzku vlasov..... jezkovy voci....... 😠
@napokraji

janinah
19. feb 2018

Dieťa má po ňom priezvisko,ty ako manželka jeho priezvisko nemáš?prečo ,ak nie?
narobila si si kopu problémov vlastnou vinou,skús sa radiť s rodinou na sk,s rodičmi,súrodencami,či by ťa podporili,ak by si sa vrátila s dieťaťom domov...a potom rozvod s právnikom,sú aj "zadarmo" pre týrané nesolventné ženy.

vevesh
19. feb 2018

@stanulienkat tak to aby neboli niektori ludia prekvapeni...je to tak ako aj hore sissy27 povedala - na kratkodobu navstevu mozes s dietatom ist, ale ako nahle sa nevratis do miesta tp(=centrum zaujmov) a prekrocis hranicu (a je jedno akej narodnosti dieta je- dolezite je centrum zaujmov), je to kvalifikovane ako unos a je jedno v akom vztahu ste s muzom, pokial nie je upravney styk ...