Ako urovnať atmosféru po hádke?

29. okt 2024

Moj muz vcera zareagoval neprimerane vybusne na jednu nepodstatnu vec. Sbazila som sa ukoncit to tym, ze je to nepodstatne, nech to necha tak. Dokola hucal. Pozom isli deti spat, vravim mu, ze nech to uz neruesi, ze sa hadame, ked kni zaspavaju. 6 mojho detstva mam z toho traumu ja. A vkuse isiel do mna, ked som odisla, aby sa ukludnil, len prusiel zas a riesil. Popri tom navytahoval ti u uz uzavretych vydiskutovanych tem, unavuje ma to. Isla som spat a rano sa este nasral, ze som mu nedala pusu pri odchode. Teraz sa bude zduvat, ale uz na mna, ze som odmerana. Dokaze to aj tyzden. Mate to niekto doma? taketo decko ?! 🙂))

ssimusska
29. okt 2024

Bolo to tak isto nepodstatné pre neho ako pre teba? Tá vec o ktorej ste sa hádali.

colsami
29. okt 2024

Ak je to nepodstatne a ma to nechat tak, tak nebud odmerana a spravaj sa naozaj ze sa nic nestalo a bolo to nepodstatne.

Nemam doma sice decko, ale chlapa ktoremu chvilu trva kym sa cez to prenesie. Nema taku povahu ako ja, ze za 15min ma to prejde a chcem aby bolo vsetko OK. Takze sice mi to prekaza ale ja to respektujem, dostane cas a viem ze to bude OK. Dovtedy sa ale spravam normalne, netvarim sa urazene ani odmerane a tym rychlejsie to prejde. Na konci dna... Taketo veci su fakt nepodstatne, takze ustupit, neriesit, zabudnut. Aby sa to nehromadilo niekde na kopke.

tamtamka26
29. okt 2024

ano, momentálne také niečo riešim doma. odutý, ignoruje ma, dokopy neviem za čo... snažila som sa urobiť prvý krok - bez výsledku, tak som ticho aj ja.

soldi
29. okt 2024

keby ma nieco nahnevalo a druha strana by prisla s tym, ze by to bagatelizovala a nutila ma to hodit za hlavu, tak by ma to o to viac vytocilo.

ako pise
@colsami niekto potrebuje viac casu aby vychladol a spracoval veci. hovorenim mu, ze sa ma ukludnit a neriesit len zbytocne situaciu hrotis

tamtamka26
29. okt 2024

@colsami čo myslíš pod tým, že sa správaš normálne? aj s ním komunikuješ? lebo môj je tiež taký tvrdohlavý hrdinský prípad a neviem, či mám na neho hovoriť, alebo nie... rešpektujem aj ja, dávam mu čas, ale mňa to ticho neskutočne ubíja... a on asi chce, aby som sa mu pchala..

autor
29. okt 2024

@ssimusska obzerala som si nabytok v casopise a povedala som, te skoda, mohla som k nam domiv radsej kupit taketo… nastval sa, ze vymyslam a snivam… a uz navalival blzdy do nepricetna…. prislo mi to, ako ked nemozes ani nic povedat, ze je lepsie, musi ti stacit to, ci mas doma

autor
29. okt 2024

@colsami chaoem, ale on narobi dusno a este sa aj oduje a ha nam byt vkuse nad vecou !!!

autor
29. okt 2024

@tamtamka26 aj moj je oduty, tak ani nemam chut za nim ist a tvarit sa, ze je vsetko ok…. ubija to aj mna, ked sme takto

colsami
29. okt 2024

@tamtamka26 ano normalne komunikujem a fakt sa spravam normalne. Ja aj ked som si povedala ze napr uz to bolo cez hranicu, a ani nanho nepozriem a fakt to vydrzim aspon den-dva si len svoje robit, nikdy nevydrzim 😃 a efekt v rodine a vztahu to nema naozaj ziaden.
Takze normalna komunikacia, normalne spravim aj jemu jedlo, normalne sa ho opytam co a ako. Nenutim do rozhovoru, ale spravam sa uplne normalne. A ked nahodou, tak mu poviem ze pre mna za mna nech je ofucany ale ja chcem mat pekny den a nenecham si ho pokazit 😃 a vidiet ze proste chlap eviduje ze nikto nie je zvedavy na taketo scenky. A radsje nech si spravi svoj program a cim skor ho to prejde.
Takze ano autorka, som nad vecou a ustupim, aj ked by som nemala ja velky podiel na konflikte.
Naozaj mi to funguje lepsie ako trucovat. Ak by som sa spravala rovnako, verim ze sa aj tyzden nebavime s jeho povahou. A to naozaj nerobi dobrotu. Takto sa oklepe a na druhy den uz je schopny fungovat. Ale moj muz mi to sam aj povedal. Ze jednoducho on to nedokaze hned sa tvarit ze sa nic nestalo, lebo mu trva kym sa prestane hnevat a mysliet na to a mat pokazenu naladu, on si to uvedomuje. Ok, kazdy sme nejaky, ja to beriem.

autor
29. okt 2024

@colsami ja napr. oduta nie som, len ma to k nemu netaga, nepride mi fer od neho takto vybuchnut a sekat, znicit den a ha aby som to urovnavala tym, ze budem normalna

tamtamka26
29. okt 2024

@colsami no dobre, ale on ti odpovedá? či bavíš sa sama so sebou? ja som včera prišla domov s tým, že mu dám pusu a ideme ďalej. ale on NIČ, totálny ignor ďalej. potom som mu niečo povedala a odpoveď len 1 slovná a ja už proste nebudem ďalej robiť kravu zo seba...

colsami
29. okt 2024

@tamtamka26 tak jasne ze tesne po komflikte odpoveda jednoslovne a nema zaujem sa bavit. Takze ako hovorim do rozhovoru nenutim, kravu zo seba nerobim, ale normalne veci (domacnost, deti) preberiem len najnutnejsie a uuplne s normalnym tonom. Aj ked odpoveda ako pako. Nemusime sa hned kamoskovat, nepotrebujem monolog ked este nie je odrazeny. Ale fakt sa mi osvedcilo tvarit sa, ze mna jeho ofukovanie nezaujima a prave naopak, neurazi ma to ani neodradi a zivot ide dalej.

tamtamka26
29. okt 2024

@colsami ja som to raz vytiahla pred známymi, nech všetkým vysvetlí, prečo toto robí? prečo je po hádke ticho aj týždeň?? nie sme malé deti, aby sme sa odúvali celé dni. už bolo niečo popité. vtedy sa ho známy opýtal, či potrebuje robiť dôležitého a či čaká, že ja sa mu budem strkať? vtedy to priznal.... podľa mňa je to detinské a nevyzreté správanie. ja robím asi to, čo ty.... nie nasilu, nie hneď hrrr... ale ako píšem, keď nevidím žiadnu snahu o zmier, tak - ako ty - nezaujíma ma to a žijem si ďalej.

thirstymonk
29. okt 2024

No väčšinou sa práve ženy takto správajú, tak aspoň budeš vedieť, aké to s vami máme my :D

colsami
29. okt 2024

@tamtamka26 tak ak caka ze sa mu budes strkat je to trapne 🙂 Ano. Moj len potrebuje cas aby spracoval hnev ci konflikt. Nepotrebuje mna vytrestat. Ale asi aj tak by som sa spravala akoze nic. Ja si fakt den ani tyzden kazit nepotrebujem...

katkaseiner
29. okt 2024

Je mi luto cim si prechadzas...
ono casto ani nie to je problem na com ste sa chytili,ale mozno nieco uplne ine u neho v robote a tak reaguje ako reaguje.
Ja som typ cloveka ktory si veci potrebuje vysvetlit, moj muz zas clovek ktory potrebuje vychladnut (a trva mu to niekolko dni), zatial riesime spolu len to co musime a cca za tyzden, mozno neskor je to uz ok.
Zial sme rozny a casto ani nie to je problem na com sa nepohodnete, ale je za tym nieco uplne ine....

egonsk
29. okt 2024

osuloz ho tak, ze aj zabudne ako sa vola a rano ti uvari aj kavu mozno 😉😅

autor
29. okt 2024

@egonsk 😀 ked sa bojim aj priblizit

sevrin
29. okt 2024

Takže tvoj muž sa vytočil do nepríčetnosti len preto lebo sa ti v katalógu zapáčil iný nábytok ako máte doma? Nechcem si predstaviť ten hysák keby si ten nábytok z katalógu aj kúpila!

tamtamka26
29. okt 2024

@sevrin nahulákal na ňu a ona ho má ešte osúložiť, aby bol pánko spokojný a náhodou nebol urazený...🙄

angeli121212
29. okt 2024

Autorka prečítala som komentáre čo si písala a určite by som za nim nechodila nech sa odúva... Toto je úplne blbý dôvod sa hádať a ešte celý večer a ráno ako nech sa dá vypchať ...

earlgrey
29. okt 2024

A možno si ty večne nespokojná žena, ktorá večne sníva o niečom, čo nie je podstatné, večne by si niečo menila, míňala na nepodstatné veci....no a keď toto počúva VEČNE...tak teraz vybuchol ako sopka 😄 len smutné na tom je to, že to museli vidieť deti...

sevrin
29. okt 2024

@tamtamka26 to bol egonov skvelý nápad, neviem prečo mňa spomínaš

egonsk
29. okt 2024

@sevrin lebo si tu dalsi chlap a ked sa b8je, udrie sa kazdy, kto pride do rany 😅😁😜

tamtamka26
29. okt 2024

@sevrin to bol sarkazmus, keďže zatiaľ len ty ako chlap si napísal niečo, čo nedrukuje jej chlapovi... ja nepíšem, že ty si to napísal...

andrea2323
29. okt 2024

Autorka mne sa osvedčil normálne smiech 😀 ale taký, že mu začnem že ale pozri ho ako sa durdí, poď sa už baviť normálne a smejeme sa.. ešte keď sa ti to podarí vyštípať za líčko pri tom a s takou nadsázkou to hovoriť😂 poznámka: nemusí platiť na každého 😂😂

pininka1
29. okt 2024

Poznám to veľmi dobre a môj muž bol v minulom živote určite žena. Neskutočne sa zduva, nerozprava sa aj týždeň a o sexe nemôže byť ani reči. V živote sme sa neurobrovali v posteli. Ja si chcem veci vydiskutovat a ide sa ďalej, život nieje určite o tom. Ale mladý pán ostane ticho a ja týždeň hádam, čo ho vlastne urazilo a často si myslím ze za toto by sa ani malé decko neurazilo. Ale tak žiaľ, iný už nebude. Najlepšie je, že po týždni zrazu prepne do normálu z minúty na minútu a ja to mam samozrejme akceptovať

tamitamitami
29. okt 2024

Ja v takýchto situáciách vždy normálne, slušne poviem že je to hlúposť a nebudeme si tým kaziť večer (som ochotná sa aj políškať). Väčšinou sa potom zabávame na tom že to bola kravina a robíme si z toho srandu.
Alebo sa občas na tom zabávam aj počas toho, tak isto to robí aj on keď sa občas ja takto nezmyselne výročím 😂.

Keď nepochopí a ide ďalej tak aj ja naozaj hnusne viem povedať čo si o takom správaní myslím. Odídem a idem si riešiť svoje. Ak pokračuje v monológu o ničom a chce vyvolať hádku dám si slúchadlá a hotovo 🙈. Väčšinou sa veľmi rýchlo uvedomí 😅😂. Samozrejme občas je to aj opačne.

doriiis
29. okt 2024

Tvoj muž sa správa ako žena.Ja by som kašlala na neho.Robit takýto cirkus kvôli nábytku?
Povedala by som mu,že je hystericky a keď sa unormalni,nech povie a bude sa normálne pokračovať

drago12587
29. okt 2024

To bude viac problemov nakopenych jeden na druhy ktore už nezvlada držat.. možno problemy v živote, v praci.. preto ho banalita vytoči do nepričetna.. nech sa zdoceri s tym, čo ho naozaj trapi.. nabytok to 10000% nebudeš