Ako upratat starych rodicov, ktori su premotivovani z jedineho vnucata? Nejdem pisat konkretne situacie, lebo kazdy ma inu mieru tolerovania, no ak ste toto zazili, co pomohlo svokru udrzat v prijatelnych hraniciach? Dakujem vopred.
@br4n konkretne nie, lebo sa to zvrhne na rozoberanie jednej situacie a hasterenie. Pretoze pre polku to bude ok situacia a pre polku prekrocenie hranic. Cize ak niekto zazil, ze dieta je jedinym vnucatom, kazdy nech si predstavi to svoje, kde sa prekrocili hranice, a nech skusi poradit ako to riesil.
Najdôležitejšie je, byť s mužom za jedno. Ak budeš na ňu sama, je to naprt. Moja svokra je tiež dosť premotivovana, ale v ramci normy. Ak sa mi niečo nepáčilo, doma som o tom podebatila s mužom. Reku nabuduce jej povedz, predsa len su to tvoji rodicia. Povedz jej, aby toto a toto nerobila. Odo mna by sa mohli urazit. Musime byt za jedno s mužom, vtedy to funguje.
Ty nechceš napísať, kde bola svokrou podľa teba prekročená hranica a si anonym a ostatní ti majú napísať svoje skúsenosti s prekročením hraníc?
Ako? Slušne a vecne komunikovať a rozprávať sa. Nemému ani vlastná mať nerozumie.
Je eventualne moznost, ze ich vnuca prestane bavit? Aj ked dalsie vnuca nepribudne? Ak hej, tak kedy?
Prestane baviť? To je čo za hlúposť? Teba prestane baviť tvoje dieťa?
Je dôležité, aby dieťa malo vzťah aj so starými rodičmi, hádam ho nechceš vychovávať zavreté ako v jaskyni. Vytváranie vzťahov je dôležité a v budúcnosti, ak budeš potrebovať postrážiť, tak sa ti to zíde. A dieťa, ak bude chcieť, niekam na prázdniny.
Ak ťa nerešpektujú, tak si to vykomunikuj. Mal by to v prvom rade urobiť tvoj manžel, ak sú to jeho rodičia. Nájdite niečo, na čom sa viete zhodnúť (množstvo návštev u starých rodičov, alebo či ti vadia nejaké ich reči, alebo čo kupujú deťom...)
Tešia sa je to ich prvé vnúča tak je to prirodzené,ako to máte nastavené s mamou?
Lebo tiež som svokra všetci sme v jednej dedine,mama može všetko a vždy no já už nie ani jediný krát ísť pre vnúčika do školky,vzťahy máme normálne,len proste svokra je svokra a mama je mama
Moja svokra je expert na prekračovanie mojich osobných hraníc v hovadinach 😃 Vždy s pokojom angličana poviem, že "toto nie" a trvám na tom. Používam na ňu to isté, čo na deti v práci - taktiku obohratej platne. Pomôcť by Ti však mal v prvom rade muž.
Jedine vnúča som bola 4!roky,dali by mi všetci prvé posledné a dodnes je to tak🙈🙈🙈🙈mamka by ti povedal že nepomôže nič a máš ich nechať si dieťa užívať. Pokiaľ ti nezasahujú do výchovy nechaj ich žiť a užívať si dieťa!
Vzdy sme mali s manzelom vykomunikovane veci a urcene hranice,co ano a co nie..ak robila inak veci jeho mama,riesil to on,vysvetlil jej co,ako a preco robime inak..a takisto ak bol problem na strane mojej rodiny-moja mama alebo surodenci,riesila som to s nimi ja..takze ak mas problem so svokrou,pories to najprv s manzelom,a nech to poriesi on s nou..
Ale fakt vela zavisi od situacie..vymyslim si,2 rocnemu chce dat babka cokoladu,ja nechcem,manzel to neriesi? Urcim si pre seba hranicu-je to pre mna fakt tak vazne,ze neustupim,alebo mozem ustupit? Ak nechcem/nemozem ustupit,a manzel na to kasle,je proti mne,tak vysvetlim preco tu cokoladu nechcem aby dali (ine je,ked len ja nechcem,ked ma zdravotny problem atd atd)..a dalsia vec je,ci je to jednorazova zalezitost,alebo muz si ma v inych situaciach nezastane tiez
Tazko radit,ked povies malo info
My sme s muzom priviedli do rodin prve vnuca a veeelmi ocakavane, kedze sme obaja najmladsi v rodine a starsi surodenci sa k nicomu nemali. Takze u nas bolo XY situacii. Kazdopadne prve pravidlo, nebrat si nic osobne a mysliet na to, ze to robia z lasky. Druhe pravidlo, trvat na svojom. Ak pre mna nieco nieje okej, opakovat to dookola, vklude a raz to zaberie.
Tazko odpovedat, ked to nie je konkretizovane, skus sa o tom porozpravat s muzom.
Dat im druhe? 😅
Trochu sa to ukludnilo samo casom, ked deti mali 3 a 5 a zacali viac zlostit, nie len byt nunu babatka 😅 rozumej, ani oni ich tolko nechceli, a aj ja som si obcas chcela oddychnut 😅 takze sa to vybalansovalo.
Dovtedy nepomohlo nic. Bolo to priserne, a muz bol na ich strane.
Neviem či sú naši premotivovaný. Naše dieťa bolo 12 rokov prvé vnúča a teraz máme druhé a mám pocit, že je to horšie ako pri prvom. Už by som uvítala, keby sa rozhýbali aj moji súrodenci. 😂😂😂 Ale tak naši mudrujú hlavne do toho čo mám dávať mladšej jesť.Pri staršej to nerobili. Pri poslednej návšteve som im už povedala, že jej budem dávať jesť to čo uznám za vhodné ja. 😂😂😂 Inak staršia tam rada chodí ešte aj teraz. Ja mám skôr trošku problém, že nemám voľného víkendu pre nás. Lebo moje dieťa je jediné v rodine a všetci ho stále chcú chodiť peľhať.😂🙈
Ťažko povedať, čo je pre mňa prijateľné a ani si to nevšimam pre Teba môže byť nočná mora... Asi treba konkrétne