Ako ukľudniť manžela a vysvetliť mu isté veci?

6. dec 2022

Ako ukľudniť manžela alebo ako mu vysvetliť isté veci?Je to dobrý človek,len občas mu preskakuje keď sa niečo stane deťom.Nesmu padať ani nesmú byť choré.Kedze tomu sa nedá predist,potom manžel kričí a nadáva na mňa že čo som to za matku že sa o ne nestaram.Ma blbé reci že sa chce rozviesť lebo som neschopna a neviem si dávať pozor aby deti boli zdravé.Bohuzial normálne fakty nepomáhajú,že deti padajú a sú choré že to je normálne,že s tým ja nič nezmozem.Poradte ako mu to vysvetliť?Keď je všetko doma v poriadku okolo deti,aj manžel je ako slniečko dobrý.

bessie12
6. dec 2022

ja by som sa ho spytala ci on, ked bol dieta, nikdy nespadol alebo nikdy nebol chory. Tak isto aj v dospelosti taketo veci sa nedaju ovplyvnit.

0silvia0
6. dec 2022

Povedala by som mu, ze ano ma pravdu, bolo by treba sa rozviest. Aby sa nemusel rozculovat a nevidel ich padat a byt chore.

thereisabear
6. dec 2022

Nepoznám nikoho, komu deti nepadali a nikdy neboli choré. Veď to by boli všetci rozvedení.
Nechaj mu ich na týždeň a nech si to skúsi.

emm_i
6. dec 2022

Odíď. Chudák deti, ešte budú mať "traumu", že v detstve bol krik, že nechtiac spadli a ochoreli... vyrastú z nich fakt sebavedomí jedinci.... gratulujem manželovi, fakt úžasný otec a manžel... 🙂

miadi
6. dec 2022

Zasluzil by si prehanadlo do kavy a potom vycitky ze co je to za cloveka ze mà hnacku ze to nevie ovladat predist tomu ako si dovoli byt chory ?

dskjhfdlkdjhl
6. dec 2022

To je otec roka, ako to, ze nevie zabranit, aby jeho deti boli chore, ci spadli? Rovno by som mu vysvetlila, ze je to jeho chyba.

nepic
6. dec 2022

Myslím že to je mentalitou. Ja mám takých svokrovcov,svokor tiež stále upozorňuje aby malý nespadol,aby sa nezľakol,aby sa neudýchal,aby sa nepoškriabal lebo koža si pamätá celý život a neviem čo ešte. Som mu veľakrát povedal že aké on mal detstvo,lebo si to neviem bez toho predstaviť,ale na to mi neodpovedal. Ale samozrejme ich ožratý 40ročný syn keď spadne to akože nevidia.

lenkadenisa
6. dec 2022

Prepáč, ale máš psycho manžela

toskanka
6. dec 2022

Ach ženy, čo to máte niektoré za muzov. Manžel je ako slniečko dobrý, len mu to totálne hrabe.

autor
6. dec 2022

@bessie12 Normálne aj on padal aj bol chorý.
@nepic On to isté,stále upomina a hovorí detom nech dávaju pozor aby nespadli,aby pozerali saa pod nohu a podobne.
@toskanka Ja neviem čo s ním,to má ako zafixované v hlave že dieťa nemôže ani spadnúť ani byť choré.

dskjhfdlkdjhl
6. dec 2022

tak mu povedz, ze mal dodat lepsi geneticky material. Nedodal, tak nech cusi, lebo dalsie bude od suseda.

mery333
6. dec 2022

Preboha zeny, to kde ste taketo exemplare hladali? Za posledny cas to tu kvitne inou sprostotou. Fakt.

toskanka
6. dec 2022

@autor Koľko majú deti rokov?

autor
6. dec 2022

@toskanka 3 a 6

ddaassuullaa
6. dec 2022

Ja len tolko, ze vekom bude horsi a horsi. On potrebuje odbornika, ak nepocuva teba. A je strasny frajer, ze tebe nadava teda fakt. Hrdina na urovni. Veci, ktore su v zivote bezne a kazdy si nimi musi prejst nema co hadzat niekomu za vinu, ma byt po ruke ako normalny chlap, ked ho je treba, ci uz v chorobe podavat lieky alebo pri uraze pofukat bolave miesto. S nim.nie je nieco v poriadku...

bessie12
6. dec 2022

tak teraz nech ide za svojou matkou a nech jej "vynada", ze je neschopna kvoli tomuto, ze ked bol deckom, tak bol chory a padal na zem.

toskanka
6. dec 2022

@autor Tak mu vysvetli, že deti si budujú imunitu, preto sú častejšie choré. Odkázala by som ho na odborné články, na nete je toho na mraky. Nech študuje a mňa tým už nezaťažuje, lebo ma naštve a naozaj bude rozvod. Bodka. Už by som s ním na túto tému nerozprávala.

autor
6. dec 2022

@ddaassuullaa To robím ja deťom ponúkam boľavé miesto keď treba,pohladkam utíšim ich.Aj lieky im dávam ja počas choroby.Manzel to nerobí nič z tohto
@bessie12 Mama mu dohovára nech si to tak nepripúšťa tie choroby a pády,že to je normálne.No on nepočúva nikoho.
@toskanka Žiadny argument unho nepostoji,aj články som mu čítala neraz.No nič nechce to pochopiť.Alebo povie že to písali ľudia čo nemajú deti a nevedia čo to obnáša mať choré dieťa.

miadi
6. dec 2022

Zozen si - vytlac ziadost o rozvod papiere a ked zas bude mat tie svoje blbe reci ze sa chce rozviest Tak mu ich Daj a povedz nech to vyplni a poda alebo nech ta stym uz neobtazuje. To je citove vydieranie a ty to viac nebudes tolerovat este raz to urobi a o rozvod poziadas ty.

komplikovana
6. dec 2022

Toto nevysvetlis. Jeho hlava nechce pochopit. On ma problem, nie ty.

autor
6. dec 2022

@miadi Vie že nepodam o rozvod lebo to není len tak,vie že nemáme kam odísť

negymama
6. dec 2022

mylim ze to moze byt aj zacinajuca ci prebiehajuca psychicka choroba, nieco ako neovladatelne nutkave konanie a myslienky. v style OCD. Su ludia co su hystericky st hygieny, tzv. Cistici, vsetko aj seba deru do krvi. On sa zameral na tie pady a choroby. Paradoxne tym moze detom priviest skutocne psychosomaticke problemy, priklad z jeho napatia mozu mat alergie, nocne desy, skripanie zubami, bolesti brucha atd. atd.

vikusjk
6. dec 2022

A teda aj jeho matka bola neschopna a mal sa s nou jeho otec rozviezt, kedze on ako dieta tiez padal a bol chory? To by som sa ho opytala

autor
6. dec 2022

@negymama Ako zistím či má neaku psychickú chorobu?A ako mu pomôcť aby prestal to tak dramaticky brať keď dieťa padne alebo ochorie?

nikdenikto
6. dec 2022

Už tu sem dávnejšie písala jedna maminka, niekoľko x. Otázky typu ako zakryť dieťaťu modrinu/odreninu lebo manžel zúri keď sa udrie, spadne alebo ochorie. Raz písala keď treskol niečo o stenu za to. Nie si to ty?

Tiež si muža zastávala, že on je inak super otec a dobrý človek. Nechcela od neho odísť lebo je super len teda decko spadnúť nemôže 🙈

miadi
6. dec 2022

Nemas rodicov ? Deti 7a 3 skola skolka nemas job? Nejaky podnajom by si nasla. Alebo to zahraj ze ti jedno Keby si aj pod most mala ist. Toto nemoze byt inak uzasny muz uzasny otec ked ta tak zhadzuje ze si neschopna za to ze existuje gravitacia a virusi . Vyhrazky rozvodom su cez ciaru zachvilku ta bude vyhadzovat z domu.

negymama
6. dec 2022

dieta v normalnom priebehu zivota pady skutocne potrebuje...ucia ho rovnovahe, orientacii v priestore, opatrnosti a prezieravosti. Dieta chranene pred padom, sa bude vrhat do priestoru bez ochranneho strachu a bez mechanizmov ochrany tela...ako vystieranie ruk, stocenie sa do klbka, chranenie si tvare atd.
kazde dieta potrebuje byt vystavene drobnym padom...tym nik nemysli vrhanie sa do vozovky, ci pady z parapety okna.

Podobne choroby ...tie su nevyhnutne na budovanie imunitneho systemu. Dieta izolovane pred virusmi a bakteriami, moze bud dosiahnut rozvoj autoimunitnych reakcii, tym ze IS sa nema cim zapodievat, alebo ho narazovo prekvapia chorby pri odobrani ochrany pred chorobami.

Ak toto on nepochopi pri normalnom kludnom rozhovore - tak naozaj tipujem regulernu psych. poruchu a mal by navstivit odbornika.

toskanka
6. dec 2022

autor@ Tak ho nabudúce zober k detskej lekárke, nech mu tá vysvetlí, prečo malé deti bývajú často choré. Ak by toto odmietol, alebo to nepomohlo, tak len psychiater.

miadi
6. dec 2022

Kto sa chce hnevat dovod si vzdy najde. Tvoj muz pouziva deti ako zamienku ked padnu su chore robi ti sceny no nestara sa o ne nenosi im lieky obklad caj atd. Proste ich pouziva len ako ventil aby ta mohol zhodit lebo inak ti nema co vytknut. Mozno je len Zakomplexovany a takto ta chce udupat. Toto je len spicka ladovca Keby si vedela citat myslienky ..

negymama
6. dec 2022

toto co on robi detom velmi skodi. rozhodne viac ako bezne drobne udery, pady ci detske virozy. Mala som 4 male deti sucasne, priklad najstarsia mala 8 a najmladsi rok...to by sa mi tocila hlava ako vrtula, keby som mala zabranit kazdemu padu, udretiu,-
Nehovoriac o chorbobach, aj teraz sme chori na striedacku od zaciatku novembra a este to neskoncilo. Pri postoji tvojho manzela by som uz bola na prasky. A to bol jeden chory este v septembri aj v oktobri.